Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Vi har fått oss hund og er ute etter fjellski uten stålkant. Helst kunne vi tenkt oss ski som er omtrent like brede som Nansen/CecilieSkog, med fellesystem. Skiene vil bli brukt som allroundski til (lang)turer, fjelljakt, isfiske og skuterløyper. Til toppjakt vil jeg kjøpe lange treski. Har lest her på forumet og på nett og kommet frem til disse alternativene:

1) Åsnes Breidablikk. Virker unødvendig breie og tunge, og kan bli vanskelig/tunge å kante?

2) Åsnes Finnmark. Virker litt for smale igjen. Er redd bæreevnen blir for dårlig til vasing i bjørkebeltet på jakt.

3) Fischer E109 Villmarka. Ser ut til å være bra for vårt formål, men har de sluttet å produsere den? 

4) Slipe ned kantene på Nansen/Cecilieskia. Ser at noen anbefaler dette og andre ikke. Er det virkelig sånn at det ikke hjelper (nok) å runde av stålkantene mtp skader?

Er smørefrie ski verdt å se på? Setter pris på synspunkt eller andre alternativer 🙂

Edited by ArneH
Annonse
Posted

Har Nansen med avslipt kant (utført i butikk hvor jeg kjøpte skia) Samme bruksområde som du beskriver. Veldig fornøyd. Hadde Breidablikk som forrige ski og den fikk etter noen år mye hakk i sålekanten som jeg opplevde som langt mere hundefarlig enn avslipt stålkant. 

  • Like 2
Posted

Takk for innspill. Tror jeg satser på å slipe ned Nansenskia i første omgang, og så blir det sannsynligvis påfyll med andre ski senere. Skal se litt mer på Finnmark, ser det er flere som skryter av de. Med Nansen, Finnmark og treski på 2,40 bør jeg berge. Det er jo greit å ha til litt forskjellige formål...

Ps. Hank sport kunne bestille opp E109 Villmarka på forespørsel, hvis noen vurderer de.

Posted

Har etter hvert skaffet meg Finnmark og er veldig godt fornøyd. Bruker disse på både lengre og kortere turer med bikkja, både med og uten pulk. Tidligere brukte jeg Cecilie og risikovurderingen var at dette var ok så lenge det var en pulk m/hundedrag og brems mellom meg og min firbente turkamerat. På et tidspunkt bestemte jeg meg likevel for å slipe ned stålkantene, noe jeg igrunnen angrer meg på. Satt da igjen med et par forholdsvis tunge ski uten stålkanter og muligheten for å bruke disse på tøffere turer uten hund. De ble liksom verken fugl eller fisk. Finnmark fungerer utrolig bra. De er lettere, men har likevel stiv nok kant til at jeg føler meg komfortabel på den type turer der bikkja får være med. Bæreevne synes jeg er helt super, likeledes manøvrering. Men dette er jo individuelt og føreavhengig. Med en strihår i fullt firsprang i nedoverbakkene, og som også kan finne på å gå på bakskiene i den dypeste snøen, føler jeg ihvertfall at jeg har litt mer kontroll på risiko for å skade egen hund.

  • Like 1
Posted
Siggy Stardust skrev (På 18.1.2023 den 16.47):

Har Nansen med avslipt kant (utført i butikk hvor jeg kjøpte skia) Samme bruksområde som du beskriver. Veldig fornøyd. Hadde Breidablikk som forrige ski og den fikk etter noen år mye hakk i sålekanten som jeg opplevde som langt mere hundefarlig enn avslipt stålkant. 

Helt enig! Når jeg ser på par med gamle (utgåtte reserve-)ski uten stålkant i boden, så har de alle hakk og fliser mellom såle og sidekant. 

  • Like 2
  • 2 weeks later...
Posted

Jeg fikk låne et par fjellski med avslipte stålkanter… det endte med sår på bikkja sine bein etter ganske kort tid.. så nå er det kongsvold istedet. Ja de flises litt opp siden jeg har en lei tendens til å dra ut skisesongen lengst mulig, men har aldri ripa opp mine pointere enda når de går på tryne foran meg nedover bakkene og jeg dermed ikke alltid klarer å styre raskt nok unna 🙈 

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy