Jump to content
IGNORED

Fjelltur - rett ut fra togstasjonen?


Josef Mink
 Share

Recommended Posts

Heihei! Jeg tenker å ta tog fra Oslo til et eller annet fjellområde i løpet av de kommende dagene. Drar sammen med guttungen på 15 og labradoren vår på seks. Tanken er å finne en stasjon hvor vi kan vandre rett ut i fjellet, finne noen vann hvor det er gode muligheter for å få napp. Vi skal bo i telt, vil helst på høyfjellet, men koser oss godt i skogen også. Tanken er å bli borte i en uke - kanskje litt mer, men det siste året har gjort at i hvert fall jeg bør tenke at dagsetappene ikke blir så altfor harde. 
Så: er det noen der ute som har forslag til stoppestasjoner, ruter og gode fiskeområder? 

Link to comment
Share on other sites

Hjerkinn eller Kongsvoll - fra Hjerkinn kan dere rusle sørover mot Grimsdalen / Haverdalen / Rondane, eller nordover mot Dovrefjell (dog mulig noe restriksjoner/buss hvis inn mot Snøheim). Fra Kongsvoll er det kjempefint innover dalen til Reinheim. Finse - nordover i Skarvheimen eller sørover på Hardangervidda. Sikkert mulig å gå fra Ustaoset også. Har starta Hardangervidda-tur fra Geilo en gang, litt drøy motbakkestart.

Link to comment
Share on other sites

Bokhylla skrev (På 2021-8-5 den 17.51):

Litt avhengig av hvor langt dere vil reise, men Lønsdal stasjon på Nordlandsbanen er verdt å sjekke ut.

Og har man god tid, så kan man hoppe av på Majavatn og via Tomasvatn gå en tur inn i Børgefjell via Orrekskardet eller Sløkskardet før man suser videre..

Link to comment
Share on other sites

Bokhylla skrev (5 timer siden):

Litt avhengig av hvor langt dere vil reise, men Lønsdal stasjon på Nordlandsbanen er verdt å sjekke ut.

Tenkte å foreslå Lønsdal, men tenkte kanskje det ble litt langt unna. Fra Lønsdal kan dere gå korte dagsetapper hver dag, til dere ender opp på Røkland stasjon. Underveis kan dere finne mange fine fiskevann. Det første, Kjemågvatn, ligger bare 3 km fra togstasjonen. Dette er et røyevatn hvor det tas en annen fin røye. Derfra kan dere gå vestover til Søndre Bjøllåvatn, som er et beryktet storrøyevatn (men kan være vanskelig å få). Derfra nordover mot Røkland, via Nordre Bjøllåvatn. Her kan dere gå ned den idylliske Harondalen, eller ta snarveien over Hessihompvatnet og Kvassteinryggen :)

Fra Lønsdal kan dere også gå østover mot Viskisvatnene, og videre mot Graddis og Skaiti. Kanskje går dere videre opp Skaitidalen, eller min hjemdal Evenesdal, før dere går ned mot Røkland / Rognan?

Mange muligheter fra Lønsdal! Og dere får stort sett være alene.

Link to comment
Share on other sites

Slår et slag for Lesjaverk stasjon, ikke rett ut i fjellet, men nedi dalen, så man kommer i varmen etter den første økta. Kan gå nordover mot Aursjøen/Eikesdalen eller sørover inn i Reinheimen.  Gode muligheter for å slippe å være sosial både nordover og sørover her.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Omnilite
   Kom over denne konstruksjonen langs bredden ved et fjellvann som ligger på ca 1200m for litt siden. Åpningen er ca 40x40x60cm (bxhxd), den bar preg av at den var bygget for en god stund siden. Det var en enslig gammel hytte på motsatt side av vannet.
   Er det noen forslag til hva det kan være?
   (Jeg har en formening, men den holder jeg litt tilbake i første omgang)
    

  • By Bjørn_R
   Har alltid likt meg på turer i fjell og mark.
   Har alltid med meg fotoapparatet og etter hvert ble mange bilder liggende på harddisken.
   For å se på turene i ettertid ble bloggen til,
   Her er tips om diverse fjellturer med kart, startsted, tekst og mange bilder
   https://fjellogbilder.blogspot.com/
  • By Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • By Lisecat
   Hei!
   Er det noen som har erfaring med Norrøna Cotton jacket? 
   Jeg vurderer denne for turer utover høsten. I følge salgsreklamen  er den vindtett, og tåler lette regnskurer.. Veier 580g
   Har ikke så lyst til å kjøpe gore-tex da det ofte blir  både varmt og vått innenfra også når det ikke regner. Tenker at det kanskje er bedre med denne, og et lett regnsett eller poncho i sekken i tilfelle regn. Jeg skal på en lengre tur i september 4-5 dager over Varangerhalvøya. Planen er å overnatte i hytter, men tar med telt da men ikke på forhånd vet om det er plass i hyttene.
   Hva sier dere erfarne fjellfolk?
  • By OleHenrik
   20+ ørret på under 24 timer. Mange fine. 
   Turen gikk fredag 03.07.2020 fra Steinkjer og østover. Fremme på kvelden og fisket i utoset nedenfor parkeringen øst i Lustadvatnet. Fikk flere fine der, men vanskelig å fiske med sluk da det var lett å bli sittende fast i gamle stubber. Sov i bilen  fredag til lørdag. Fra parkering ved Lustadvatnet gikk turen østover langs den brede grusa stien ett stykke før jeg skar mer sørover langs en liten sti. Målet var i første omgang Ragnhildholet, for så å ta ruten via Franktjønna, Langtjønna og Skjellivatnet. Skjellivatnet ga turens største på rundt 600 med flott kondisjon. Avsluttet ved Vintertjønna hvor det var stor interesse for spinner og turens nest største på rundt 500 ble den andre som ble med hjem til middag. Filmet mest denne turen og siden jeg har ferie om dagen tok jeg meg tid til å lage en liten film. Håper du vil ta en titt. 
    
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy