Gå til innhold

Josef Mink

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Josef Mink vant dagen sist Mai 22 2013

Josef Mink hadde mest likt innhold!

Om Josef Mink

 • Bursdag 01. des. 1974

Nylige profilbesøk

747 profilvisninger
 1. Josef Mink

  Fisketur i Finnemarka i Lier

  Den nettsiden er jo for øvrig helt knall. Enig i at bloggen er overraskende bra.
 2. Josef Mink

  Fisketur i Finnemarka i Lier

  Tusen takk for veldig nyttig info!
 3. Josef Mink

  Fisketur i Finnemarka i Lier

  Noen som er kjent i Finnemarka? I så fall: hvor bør man kjøre/parkere for å gå inn til området rundt Store Bumla. Jeg har tenkt meg på tur til området sammen med to gutter på 10 og 12 år neste helg (hvis værgudene ikke går helt bananas). Planen er å telte og fiske i et par tre dager. Vil finne et vann det er fint å våkne opp ved, aller helst med god ørretbestand. Vurderer Store Bumla, Lille- eller Store Elgtjern, samt De pene tjerna, men er åpen for tips!
 4. Josef Mink

  Josef Mink

 5. Josef Mink

  Noen som er ved Rogen nå?

  Dette er en longshot, siden jeg ikke aner om det finnes nettdekning der oppe. Uansett: VG vil gjerne komme i kontakt med erfarne fjellfolk i forbindelse med det som kan se ut som en tragisk ulykke der oppe. Ta gjerne kontakt her,eller på epost havardh@vg.no eller nyhetssjefer@vg.no http://www.vg.no/nyheter/innenriks/tre-danske-statsborgere-funnet-doede-i-femundsmarka/a/23494071/
 6. Josef Mink

  Støtt opprop om stille natur

  Kampanjen støttes av meg. 100 prosent.
 7. Josef Mink

  Kokeapparat til helårsbruk

  Må si du og flere andre her har gjort en meget grundig og nyttig jobb for meg. Takker og bukker så mye. Jeg har mer og mer lyst til å investere i enn 111-variant nå. Mulig jeg supplerer med en lettere en til sommerbruk etterhvert. Har også et godt, gammeldags stormkjøkken fra før, og det funker jo helt fint det også.
 8. Josef Mink

  Kokeapparat til helårsbruk

  Denne tråden kan jeg like, siden jeg selv skal gå til innkjøp av brenner. Satt i kveld og kikket i et gammelt eksemplar av "Villmarksboka" til Lars Monsen, og der ligger muligens løsningen på det stødige alt-i-ett-kjøkkenet du er ute etter. Han anbefaler en Optimus Hiker 111C, som ifølge han er, sitat "et utmerket valg for ekspedisjoner vinterstid. Den veier mye, hele 1600 gram uten brensel, men er svært solid, stødig og driftssikker - så sant du kjenner delene og primusen. Dessuten går den på parafin, diesel, rensa bensin og rødsprit, og effekten på 3000 watt er helt i toppsjiktet. Reguleringsmulighetene er meget gode. Ta med reparasjonssettet 2817 (150 kroner)!" Er det noen av dere som har peiling på denne? Som kan anbefale den, eventuelt ikke anbefale den? Den virker jo tyngste laget, spesielt på sommeren, samtidig ser den jo stødig og pakkevennlig ut. Legger ved noen bilder fra google images:
 9. Josef Mink

  Nytt kompass

  Ble det kompasskjøp? Hvis du fortsatt er i tvil, vil jeg slå et slag for Silva sine. Funker i alle fall fint for meg, men har ikke prøvd speilvarianten ennå.
 10. Josef Mink

  Ting jeg lærte på en tur i skogen

  Takk for det. Spørs om du bør ta med hodelykt i dag. Uansett finfint å komme seg ut nå på høsten også.
 11. Det er jo ikke svart-hvitt dette, og oppfattet deg heller ikke slik for min del. Jeg mener det er en viktig diskusjon, ikke fordi folk ikke skal få ha med seg det man vil - selvfølgelig skal de det - men fordi utstyret i noen tilfeller kan fungere som en sovepute i forhold til kunnskap. Mener redaktøren i Villmarksliv var inne på temaet i forbindelse med en større GPS-test i bladet for et par måneder siden; Når batteriet i GPS-en svikter langt ute i skoddeheimen, ville man gitt mye for det gode, gamle kartet og kompasset. Det ene utelukker ikke det andre, men jeg tror poenget til Balle er at dyre duppedingser ikke må (eller kan) erstatte læring av kunnskap og erfaring. Og det er jeg hjertens enig i.
 12. Josef Mink

  Salt klumper seg/blir fuktig.

  Nå har jeg endelig fått svar på hvorfor besteforeldrene mine alltid brukte riskorn i saltbøssa. Mener å ha sett det andre steder også.
 13. Josef Mink

  Harving

  Jeg har også prøvd å harve noen ganger i høst, og uten hell så langt. Men har bare brukt vanlig fiskestang, så lurer på om kanskje ikke stanga har vært lang nok. Har forstått det slik - og prøvd selv - å henge på ei skikkelig markklyse uten søkke. Dermed blir det litt vrient å få marken langt nok ut fra deg selv hvis ikke stanga er lang nok. Så det kan vel være noe i den måten faren til Dag gjorde det på, vil jeg tro.
 14. Josef Mink

  Vi har plantet en katastrofe

  Aftenposten har et interessant innlegg i debatten: http://aftenposten.no/nyheter/iriks/Pobelgran-irettesettes-7355757.html
 15. Josef Mink

  Tilbake til utgangspunktet

  Må dessverre si jeg kjenner meg igjen. Loppemarked kan være litt som Ikea på salgsdagen, og det finnes ufattelig mye ræl der. Men loppemarked eller ikke; det er heller ikke selve hovedpoenget, synes jeg. Det viktigste er vel ideen om å tenke gjenbruk/reparasjon osv, og ikke minst selvmotsigelsene natur, mote og forbrukersamfunn. Uansett kudos for at du gjorde et forsøk. Og kult at du kom hjem med tre nye bøker, som med litt flaks gjorde det bryet verdt å ta turen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.