Gå til innhold
  • Bli medlem

Bokhylla

Aktiv medlem
  • Innlegg

    289
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bokhylla

  1. @Marius Engelsen veldig gøy lesning med en ærlig turbeskrivelse. Det er nok noe du kommer til å huske resten av livet!
  2. @foroll Unna er et fantastisk telt ja🥰 Jeg stod melllm Unna og Soulono sin tid, og endte opp med Unna pga plassen. Aldri angret på det valget egentlig. Men da det plutselig dukket opp flere brukte Soulouer på Finn.no, kom jeg på «drømmen» jeg hadde om det teltet og😉 Men ut i fra tilbakemeldingene her kan det hende dengsmle drømmen burde erstattes med drømmen om et Nortent 1 en gang. Men ja, ikke noen konkrete kjøpsplaner her, og tror det i såfall måtte blitt en størrelse større enn Unna til vinteren🤔 Så fine hunder du hadde som selskap!
  3. @Skal bare... ja der er det jeg og har tenkt ut i fra målene. Mange mellomstore hunder trenger jo ikke nødvendigvis så stor plass når de sover, men min erfaring er at de ofte beveger en del på seg når de sover. I tillegg at det jo må være greit skille utstyr fra våt/skitten hund litt og.
  4. @sneakyowl det høres jo veldig lovende ut! Selv om det ikkke akkurat gjrode valget noe enkelte, hehe! Tollere er det jo litt størrelse på, så da vet jeg litt mer om romfølelsen.
  5. Hahaha! Det er viktig å holde på tradisjonene her inne, @sneakyowl 😉 Men ja, det er absolutt noe å vurdere og ser det ut som! Hva slags firbeinte venn er det du har med deg? Ser ut som hen/den (hva er minst fornærmede å bli kalt for en hund man ikke vet så mye om?) har god plass der ja! Hvordan opplever du plass følelsen inne i selve teltet og vestibylen?
  6. @foroll takk for svar! Ja ut i fra målene syntes jeg og det virker litt i knappeste laget. Men har aldri prøvd ligge i et Soulo selv, så ikke alltid så lett å si hvordan det funker i virkeligheten. Hyggelig med firbeint selskap på tur😀
  7. Har lest noen poster her (litt bak i tiden) om at Hilleberg Soulo har blitt brukt med hunder av middels størrelse. Er det noen som har noen bilder/erfaringer de vil dele om det? Hvor stor hund er greit ha med seg for en på 170 (subjektive svar hjertelig velkommen). Ser for meg det kan bli rimelig trangt med en type finsk lapphund eller setter, men det er jo kanskje en smakssak. Så plutselig at det lå en del Souloer på Finn. Og kjente det gamle ønsket om et Soulo våknet til live igjen 😂
  8. @Nikke tror Harila godt kunne ledet et sånt program for menn og. Men av mannlige programledere er Monsen første som slår meg.
  9. Jeg kjenner ikke til rasen så mye selv, men har møtt noen med Hovawart som fungerte utmerket som litt sterk, arbeidende turhund både vinter og sommer. Kanskje kan det være et alternativ om du tenker gå mye langturer på sommeren? De Samoyedene jeg kjenner fungerer dårlig på sommeren her i Norge når det kommer til langtur. Begge er det en del lyd i, men mye «snakking» og ikke så mye bjeffing.
  10. Takk for god forklaring @langen 😀 Høy-vrist klubben har mange medlemmer har jeg skjønt😂
  11. @ASI ja de skoene har blitt brukt i til flere par ski/bindinger😀
  12. @langen men du opplevde og at de tilpasset seg foten greit?
  13. Skjønner @Tessatroll. Uten å værenomaget med noen av de tingene selv, er det jo greit vite om. Og inne minst at du er fornøyd med Skara og. @sofasliter ja om de og har litt ekstra plass i tåboksen blir de fort litt større enn normalen. Da jeg prøvde Vandra først var jeg overbevist om at jeg kom til å «falle frem» i dem når jeg gikk i nedoverbakke siden de var så romslige. Det har ikke skjedd, og det å kunne bevege tærne fritt inne i skoen er faktisk helt fantastisk. De fleste damesko er jo ganske smale, så veldig uvant følelse!
  14. @ASI takk for svar😀 De bindingene var mer lik den øverste varianten ja!
  15. @sofasliter takk for svar! Kan jeg spørre hvilke ski du kombinerer dem med? Ja har snust på samme vinterskoene selv. Jeg blir fort varm på bena, og dermed og fort kaldt når jeg står i ro. Liker den «lag på lag» filosofien de har på sko godt.
  16. Så bra å få høste av å høre erfaringene dine@Tessatroll 😀 Spesielt gøy at du har fått testet de på Finnmark som er et av parene jeg seg har siktet meg inn på. Om det er lov å spørre, hvordan opplever du Xplore bindinger/sko som bedre for trøblete ben enn 75 mm?
  17. Ja det er noe sånt, uten at jeg vet helt om det tilsvarer dagens modeller (ikke noen pinner skoen skal inn i). Gikk helt fint «smertemessig» og skoene var nok uansett en størrelse for liten i tillegg til å være veldig myke. Så usikker på hva som var utstyret sin «feil» og hva som skyldtes litt dårlige, små sko😀 Men greit å ha med i betraktningen ja!
  18. @Tessatroll ikke bestemt meg der enda heller. Har en post hvor jeg spurte om innspill på bindinger til nevnte ski gående her og. Det virket som om bindingene ikke var så stor forskjell på opplevd bruk ift de skiparene, men skoene som var viktigst😀 Har et lite håp om å gjøre et påskevarp på ski nå som sesongen snart er over for denne gang. Har skjønt Lundhags har litt ulike typer lester på sine sko ift vristhøyde, så skal prøve finne ut igjen hva Vandra har. Kjøpte du din «vanlige» størrelse ut i fra måletabellen? Opplever du da å ha god plass til et par ekstra sokker i tillegg til ull-lineren? Hvilke ski/hovedbruksområde har du? Og takk for svar😀
  19. Er det noen som har noe erfaring med skisko fra Lundhags, og vil si noe om erfaringen deres? Jeg kjøpte et par vanlige fjellstøvler fra Lundhags (Vandra) i fjor, og de passet min lest veldig bra. Jeg må sannsynligvis bestille fra butikk og prøve, så tenkte høre litt her om eventuelle erfaringer først. Jeg har ikke fjellski enda, men det er sannsynligvis til et par Åsnes Finnmark eller Breidablikk de vil bli brukt.
  20. Takk for svar og oppklaring @ASI og @Marius Engelsen 😀 Fikk prøve noen gamle «vanlige» ski som hadde en eller annen form for kabelbinding forrige helg. De er noen år gamle, men hadde sånne sko som er litt «firkantet forran» for at de skal passe i bindingen. Jeg hadde et fall og opplevde da at det ble mer vondt i tærne siden de ble strukket mer enn når skoen kun er festet fremme på tuppen med en metallstang (BC binding?). Er dette en «vanlig» problemstilling med slike bindinger, eller er det fordi skoene (som også har en god del bruksår bak seg), var veldig myke?
  21. @Lompa ja det kan du si. For meg er det et eller annet som skjærer litt i ørene når man vil bygge ned natur i så stor skala, for å ta vare på miljøet. @ingen87 det ser ut som det var en veldig fin tur uansett😍
  22. @StianK78 hva endte du opp med, og hva var egentlig forskjellen?
  23. @Nikolaikp jeg hadde nok valgt en enda litt varmere for å ha litt å gå på. Det kan jo fort bli noen grader kaldere enn meldt, og er du skikkelig sliten blir man fort kald. Det er lettere å få luftet litt ut om man er varm, enn å få opp varmen når man førsten er blitt kald og skal sove er min erfaring. Men, noen er veldig varme av seg naturlig 😀
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.