Jump to content

Josef Mink

Aktiv medlem
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Josef Mink last won the day on May 22 2013

Josef Mink had the most liked content!

Reputation

83 Good

About Josef Mink

 • Birthday 12/01/1974

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Fredrikstad

Recent Profile Visitors

2,680 profile views
 1. Heihei! Jeg tenker å ta tog fra Oslo til et eller annet fjellområde i løpet av de kommende dagene. Drar sammen med guttungen på 15 og labradoren vår på seks. Tanken er å finne en stasjon hvor vi kan vandre rett ut i fjellet, finne noen vann hvor det er gode muligheter for å få napp. Vi skal bo i telt, vil helst på høyfjellet, men koser oss godt i skogen også. Tanken er å bli borte i en uke - kanskje litt mer, men det siste året har gjort at i hvert fall jeg bør tenke at dagsetappene ikke blir så altfor harde. Så: er det noen der ute som har forslag til stoppestasjoner, ruter og gode fiskeområder?
 2. Hei dere! Hva slags brenner/apparat/kokeutstyr er smart å ta med på en firedagerstur på Finnmarskvidda i januar? Man er på tur alene, muligens med hund.
 3. Den nettsiden er jo for øvrig helt knall. Enig i at bloggen er overraskende bra.
 4. Noen som er kjent i Finnemarka? I så fall: hvor bør man kjøre/parkere for å gå inn til området rundt Store Bumla. Jeg har tenkt meg på tur til området sammen med to gutter på 10 og 12 år neste helg (hvis værgudene ikke går helt bananas). Planen er å telte og fiske i et par tre dager. Vil finne et vann det er fint å våkne opp ved, aller helst med god ørretbestand. Vurderer Store Bumla, Lille- eller Store Elgtjern, samt De pene tjerna, men er åpen for tips!
 5. Dette er en longshot, siden jeg ikke aner om det finnes nettdekning der oppe. Uansett: VG vil gjerne komme i kontakt med erfarne fjellfolk i forbindelse med det som kan se ut som en tragisk ulykke der oppe. Ta gjerne kontakt her,eller på epost [email protected] eller [email protected] http://www.vg.no/nyheter/innenriks/tre-danske-statsborgere-funnet-doede-i-femundsmarka/a/23494071/
 6. Kampanjen støttes av meg. 100 prosent.
 7. Må si du og flere andre her har gjort en meget grundig og nyttig jobb for meg. Takker og bukker så mye. Jeg har mer og mer lyst til å investere i enn 111-variant nå. Mulig jeg supplerer med en lettere en til sommerbruk etterhvert. Har også et godt, gammeldags stormkjøkken fra før, og det funker jo helt fint det også.
 8. Denne tråden kan jeg like, siden jeg selv skal gå til innkjøp av brenner. Satt i kveld og kikket i et gammelt eksemplar av "Villmarksboka" til Lars Monsen, og der ligger muligens løsningen på det stødige alt-i-ett-kjøkkenet du er ute etter. Han anbefaler en Optimus Hiker 111C, som ifølge han er, sitat "et utmerket valg for ekspedisjoner vinterstid. Den veier mye, hele 1600 gram uten brensel, men er svært solid, stødig og driftssikker - så sant du kjenner delene og primusen. Dessuten går den på parafin, diesel, rensa bensin og rødsprit, og effekten på 3000 watt er helt i toppsjiktet. Reguleringsmulighetene er meget gode. Ta med reparasjonssettet 2817 (150 kroner)!" Er det noen av dere som har peiling på denne? Som kan anbefale den, eventuelt ikke anbefale den? Den virker jo tyngste laget, spesielt på sommeren, samtidig ser den jo stødig og pakkevennlig ut. Legger ved noen bilder fra google images:
 9. Ble det kompasskjøp? Hvis du fortsatt er i tvil, vil jeg slå et slag for Silva sine. Funker i alle fall fint for meg, men har ikke prøvd speilvarianten ennå.
 10. Takk for det. Spørs om du bør ta med hodelykt i dag. Uansett finfint å komme seg ut nå på høsten også.
 11. Det er jo ikke svart-hvitt dette, og oppfattet deg heller ikke slik for min del. Jeg mener det er en viktig diskusjon, ikke fordi folk ikke skal få ha med seg det man vil - selvfølgelig skal de det - men fordi utstyret i noen tilfeller kan fungere som en sovepute i forhold til kunnskap. Mener redaktøren i Villmarksliv var inne på temaet i forbindelse med en større GPS-test i bladet for et par måneder siden; Når batteriet i GPS-en svikter langt ute i skoddeheimen, ville man gitt mye for det gode, gamle kartet og kompasset. Det ene utelukker ikke det andre, men jeg tror poenget til Balle er at dyre duppedingser ikke må (eller kan) erstatte læring av kunnskap og erfaring. Og det er jeg hjertens enig i.
 12. Nå har jeg endelig fått svar på hvorfor besteforeldrene mine alltid brukte riskorn i saltbøssa. Mener å ha sett det andre steder også.
 13. Jeg har også prøvd å harve noen ganger i høst, og uten hell så langt. Men har bare brukt vanlig fiskestang, så lurer på om kanskje ikke stanga har vært lang nok. Har forstått det slik - og prøvd selv - å henge på ei skikkelig markklyse uten søkke. Dermed blir det litt vrient å få marken langt nok ut fra deg selv hvis ikke stanga er lang nok. Så det kan vel være noe i den måten faren til Dag gjorde det på, vil jeg tro.
 14. Aftenposten har et interessant innlegg i debatten: http://aftenposten.no/nyheter/iriks/Pobelgran-irettesettes-7355757.html
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy