Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Siden du sykler, kan sikkert mange måltid inntas i nærheten til butikk, i så fall bør det være lett å lage billige måltider, siden du ikke trenger å tenke så mye på vekt og pakkbarhet. 

 

Eksempler på matvarer som er billige og næringsrike: 

Havregryn, kidneybønner, tunfisk i olje, frukt og grønt i løsvekt, bønner i tomatsaus, egg, tortilla lefser osv.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har prøvd mye forskjellig mat opp igjennom åra. Har endt opp med å ha med meg det letteste og enkleste, frystørket mat fra Real, ferdigposer med potetmos, ferdigposer m havregrøt, ferdig supper i småposer fra Toro. I tillegg spiser jeg fisken jeg fisker, og avslutter fisket  med en fisk pr dag, hvis jeg ikke har en snøbre i nærheten av teltleir, hvor jeg kan fryse fisk. Å frakte fisk rundt i fjellet i timesvis eller til en annen dag, forringer smaken og kvaliteten på fisken mye.

nå er nok ikke dette i utgangspunktet tips til «ekstremt billig mat», men jeg mener totalsett dette allikevel er billigste, og klokeste løsning.

  • Liker 1
Skrevet

Om du ønsker erfaring til lengre turer så ville jeg sett litt på kosthold som kreves da. Med overvekt på karbohydrater vil det etter 1-2 uker være lurt å legge til mer protein og fett. Sjekk menytips til de som har vært på langtur. Eventuelle hviledager, intensitet, etappelengder, kulde/regn etc spiller da også en stor rolle. 

Sjøl har jeg mindre erfaring, kun en medium hurtig Norge på langs på sykkel langs kysten uten hviledager, og i Lofoten ca 1200 km fra Nordkapp sa kroppen godt ifra. La da inn mer protein til middag/kveld, og da snudde det skikkelig, og jeg syklet meg iform, På slutten ble det f.eks ei etappe med TdF nivå, 25 mil og 3200 hm.  

  • Liker 2
Skrevet
1 hour ago, PTG said:

Om du ønsker erfaring til lengre turer så ville jeg sett litt på kosthold som kreves da. Med overvekt på karbohydrater vil det etter 1-2 uker være lurt å legge til mer protein og fett. Sjekk menytips til de som har vært på langtur. Eventuelle hviledager, intensitet, etappelengder, kulde/regn etc spiller da også en stor rolle. 

Sjøl har jeg mindre erfaring, kun en medium hurtig Norge på langs på sykkel langs kysten uten hviledager, og i Lofoten ca 1200 km fra Nordkapp sa kroppen godt ifra. La da inn mer protein til middag/kveld, og da snudde det skikkelig, og jeg syklet meg iform, På slutten ble det f.eks ei etappe med TdF nivå, 25 mil og 3200 hm.  

Sikkert ikke dumt det, drar med meg noen kilo proteinpulver så har jeg iallefall proteiner.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.