Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Hengekøye - lei av å fryse. Trenger innspill på underquilt


Anbefalte innlegg

Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.

Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm

Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.

Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.

Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C

 

Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil :D

Endret av TorbjørnJ
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hekta på tur har endel løsninger på både oppblåsbar til inne i køye til underquilter. Står jo brukererfaringer under flere av disse: 

(Logg inn for å se skjult innhold)

Hammocking.no har Hammockgear underquilter feks.

Selv har jeg brukt et bamseunderlag i flere år. Ikke helt optimalt men duger bra nok da det sklir mindre enn mange andre liggeunderlag. Har vel r-verdi på omtrent 3. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ok, da står jeg mellom disse:

(Logg inn for å se skjult innhold)

 -  1400,-   -9   800g

(Logg inn for å se skjult innhold)

 - 1650,-    ukjent temp   700g

(Logg inn for å se skjult innhold)

 - 1600,-   ukjent temp   1500g

(Logg inn for å se skjult innhold)

-  1400,-   -5   1000g

 

Isbjørn er meget tung i forhold de andre, om det er fordi den er varmere er mulig men blir bare en vill gjettning. Sånn sett er det hekta på tur sin Falkeberg som frister mest. Men Amazonas og Eno burde det kanskje være mulig å finne noen flere anmeldelser av, det er vel litt mer internasjonale produkter.

Endret av TorbjørnJ
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Falkeberg er av dun, men også den minste. De andre er syntetiske. Har ikke fått livet til å gå opp for å dra på tur med Falkebergen enda, men varmer godt i rumpa. Har slitt med å få den til å sitte rett for meg på en TTTM dobbel, men om du bruker en smalere køye og ikke er godt over snittet høy vil den sikkert funke knall. 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her har N+1 slått til for fullt på hengekøyesiden også...

I løpet av sommeren er det anskaffet både enda en UQ og TQ, men problemet er at N+1 ikke er i korrelasjon til tilgjengelig tid, det virker mer som om den er omvendt proporsjonal. Så her klør jeg i fingra etter å få prøvd tingene, men ...

Tilbake til @TorbjørnJ: Falkeberg UQ god til å være en underdyne tilbudt på det norske markedet. Man må bare være oppmerksom på lengdene på de medfølgende strikkene, har sett rapportert flere steder at de første utgavene hadde forkort strikk (primærstramming). For kort strikk gjør at underdyna presses ned og ut til siden når man ligger i hengekøya og man ender opp med CBS (cold butt syndrom), enkelt oversatt til rompefrost. Altså manglende isolasjon under bakstussen. Hang en hustrig natt i Maridalsalpene med våkeperioder hver annen time hver gang underdyna ble presset ut og vekk. Ikke å anbefale.

Løses med f.eks presenningklyper eller annet som plasserer litt ned på siden av hengekøya der hodet og føttene kommer. Med utgangspunkt i en diagonal liggestilling har du da altså en klype i hodeenden, ca 50-80 cm inn fra opphenget og der hodet er nærmest kanten av køya. Tilsvarende har du en klype på motsatt side der beina er. Da holder underdyna seg bedre på plass, og gir varme til både hode og føtter.  

Selv har jeg nå investert i

(Logg inn for å se skjult innhold)

. Som indikert innledningsvis er den bare mottatt, og ikke prøvd, men førsteinntrykket er nok til at jeg heller vil ha den enn Falkeberg. Sømmer, oppheng og "følt" isolasjonsevne gir alle et langt bedre inntrykk. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Vandrefalken
   Kanskje noe allerede har disse mattene og er fornøyde, kanskje noen vurderer av pris, vekt, pakkvolum vs r-verdi osv osv, og selv falt jeg innenfor noe av dette. Jeg liker også å teste nytt utstyr, sjekke ut nye løsninger og alt det der. 
   Så jeg anskaffet en Klymit Insulated Static V med oppgitt R-verdi på 4.4 både via produsenten selv og via norske nettbutikker. Sjekket ut anmeldelser og ting ser bra ut så jeg tenker "why not" og kjøper. Merk at dette også er den nyeste varianten av matten som har den nye typen ventil.
   Men så legger man merke til hva som er oppgitt på trekket matten kommer i:
   "Four Season Sleeping Pad, 4.4 R-Value (1.9 ASTM F3340-18)"

   (Logg inn for å se skjult innhold)
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
   Denne standarden ble ferdigstilt i 2019 om jeg husker riktig, og flere produsenter som testet sine produkter i henhold til denne ble nødt til å endre sin oppgitte R-verdi, flere fikk lavere verdi, noen høyere. Ved søk på nettsiden til Klymit finner man info spesifikt til dette: 
   "Have Klymit Sleeping Pads Changed?
   No. We understand the introduction of the new ASTM R-value standard is confusing and we apologize for any inconvenience. It is important to note that in over the eight  years we have offered insulated pads, there has never been a change in the insulation. All of our insulated sleeping pads are designed and insulated for four season use. Our four-season sleeping pads continue to perform well in cold temperatures as indicated by the many testimonials and reviews you can read online and below."
   Fremdeles står det 4.4 på nettsiden dere, samt på leverandører/nettsider her i Norge. Men som bildet beviser så har de faktisk testet den nevnte matten og SELV ført på 1.9 R-verdi i henhold testen som industrien nå forholder seg til. 
   Så da vet dere det! For min del ble det e-post til nettsiden jeg kjøpte fra (som jeg fikk returnere produktet til) hvorav de også sa de skulle endre dette i informasjonen sin. Det er en uke siden nå og er foreløpig ikke endret, derfor legger jeg det ut her i tilfelle noen skulle komme på å søke etter dette selv.
  • Av Strilaliv
   Junior i huset har vore så uheldig å få hol i hengekøya si. Korleis reparerer eg dette best?
   Kan eg bruka reparasjonslapp frå jervenduk? Må eg kjøpa noko anna? 
    
    
  • Av Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av HannahS
   Har hatt fire netter i hengekøya nå. De tre første holdt jeg fint varmen, men denne helga frøs jeg meg igjennom natta. Temperaturen var nede i minus 2. Brukte Bamse som underlag i køya. 

   Vi er helt grønne på dette området, og kjøpte noen forholdsvis billige 3sesongposer. 
   Har prøve å Google litt rundt og sett mange anbefalinger om Rago vinterpose til damer. Ser prisen er oppe i 5700, men kom over denne; 
    

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Er det noen store ulemper med denne i forhold til den til 5700kr? Er det Evt noen andre poser dere anbefaler? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.