Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Kjøpte nyleg eit Hilleberg Allak 3. Slo det opp i stua og er fornøgd med teltet.

Valgte å kontrollmåle innerteltet og det viste seg lengda var knappe 223 cm, mot 230 som oppgitt. Breidda var i begge ender og 5 cm mindre enn oppgitt. Etter søk på youtube (18:20), går det fram at dette kan vere ein forproduksjon slik som videoen viser. Skjult lenke - logg inn for å se den

Eg ber no om å få heve kjøpet då eg vil ha eit Allak som er meir likt dei oppgitte måla. Eg synes at det er for stort sprik.
Tankar om dette? Er det sært å kreve heving i tilfellet?

Endret av Sunnfjordfjell

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Høgda blei ikkje kontrollert. 

Innerteltet blei godt strekt av to personar ved måling 🙂 Trur ikkje innerteltet blir større av å strekke ytterteltet med pluggar?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Måler du hjørne til hjørne nederst på "badekaret" (bunnduken) til innerteltet så får du målt opp det området hvor målene til produsenten antagelig hentes fra. Dette kan gjøres uten å slå opp teltet.

Allak-3D.jpg.7d7ddc6ef9b25977e864cecc334d360f.jpg

Hvorvidt dette ikke samsvarer med "praktisk brukslengde" lengde når teltet er slått opp er er noe annet.

Endret av Terka

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terka skrev (1 time siden):

Måler du hjørne til hjørne nederst på "badekaret" (bunnduken) til innerteltet så får du målt opp det området hvor målene til produsenten antagelig hentes fra. Dette kan gjøres uten å slå opp teltet.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Hvorvidt dette ikke samsvarer med "praktisk brukslengde" lengde når teltet er slått opp er er noe annet.

Spørst om eg ikkje får slå det opp ein gang til her... 

Skulle tru om du har eit allak 3 i samlinga di? 🙂 Målt? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)
Sunnfjordfjell skrev (1 time siden):

Skulle tru om du har eit allak 3 i samlinga di? 🙂 Målt? 

Nope, nærmeste jeg kommer er et Staika (som ikke er målt opp). Og neste blir antagelig et Katium GT eller Nallo GT som familietelt,  dersom det blir et telt til. 😄

Endret av Terka

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Til orientering så blei teltet satt opp på ny i stua. Målte med ekstra god vilje, og er no overbevist om at størrelsen på teltet med plugging vil vere mykje nærare dei oppgitte måla enn eg "frykta" først.

Teltet vert med det beholdt :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjult lenke - logg inn for å se den

Hvis teltet ikke står til de forventinger du fikk ved kjøp, har du lovfestet rett til å heve kjøpet. Det er klokkeklart i forbrukerkjøpsloven, har gjort det flere ganger selv når det har vert nødvendig.

Men hvis du allikevel er fornøyd med teltet, som det ser ut til at du er, så er vel saken grei :) 
 

Men sjekk gjerne liggelengden og sittehøyden med oppblåsbart underlag og sovepose i stuen, så blir du helt sikker. For min del har det aldri blitt våt pose av at den ligger litt mot innerteltet, men den skal helst ikke presses mot ytterteltet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Måtte inn og kontrollmåle to av mine Hillebergtelt Allak3 og Unna. Begge teltene gir et par/tre cm mer enn oppgitt i alle retninger.

Vektmessig så er Allak3 ca 100g lettere enn oppgitt pakket vekt. Da er alt inkludert av ekstra stang, poser, plugger, lapper og bruksanvisning. 
Hilleberg Unna er dead on oppgitt vekt.

Aner ikke hva mitt første generasjons Hilleberg Akto skulle veie opprinnelig. Men i forhold til ny type er det litt lettere. Vekta stopper på 1,5kg alt inkludert..

Endret av Lyckeboden

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av suprfort
   Beklager å lage enda en telt-tråd, men jeg skal prøve å være så konkret som mulig så vi slipper å diskutere så veldig mange alternativer. 
   Har Helsport og Hilleberg fra før, og synes Hilleberg er noen knepp opp kvalitetsmessig. Da Helsport bestemte seg for å legge ned i Trondheim og flytte sørover ble valget enda enklere; det neste teltet blir Hilleberg. Men hvilket? 
   Bruksområde: Vår-, sommer- og høstturer med ett barn. Ikke høyfjell, men litt åpne områder på fjellet blir det nok. For lokalkjente kan typisk bruk være Tovatna i Storlidalen, en eller annen plass inne i Jøldalen, eller områdene ved foten av Blåhø i Gjevilvassdalen.  Vekt: Jeg vil ha et så lett telt som mulig, men vil ikke ha et telt som er så tynt og skjørt at jeg er redd for å ødelegge det. Har prøvd superlightserien til Helsport, og det synes jeg ble for skjørt.  Tunnel/kuppel: Ideelt sett kuppel som kan stå alene, men ser det fort betyr mer vekt. Ikke avgjørende kriterie.  Det står mellom disse 2 (3) teltene: 
   Nallo 2. Red label (helårs), tunnel, kerlon 1200-stoff, 2,4 kilo. Anjan 2. Yellow label (tresesongs), tunnel, kerlon 1000-stoff, 1,8 kg.  Allak 2. Red label (helårs), kuppel, kerlon 1200-stoff, 3,3 kg. Allak utgår antakelig på grunn av vekt, selv om det er selvstående. 600 gram skiller de to andre. Er det verdt de ekstra grammene for å få et litt mer robust telt? De ser identiske ut når det gjelder grunnflate og høyde. 
  • Av Bjørnar D
   Hei! Jeg ser at det er en del tråder omkring disse teltene, men har likevel et par spørsmål omkring valget. 
   Jeg har en familie med to voksne, tre ungdommer (som heldigvis liker å være med) og en hund (labrador-tispe 2 år), og vi trenger telt til fjelltur inntil 5 døgn på sommer. Det blir nok mest 2-3-dagers turer, men ser for oss en litt lengre tur til Børgefjell i år. Vi har et Helsport Fjellheimen SL3 og et Helsport Rondane SL3 som jeg kjøpte i fjor. Jeg innser nå at plassen blir for knapp, så jeg vurderer å bytte ut Rondane-teltet med et mer romslig telt. Kan også vurdere å beholde begge og kjøpe et tredje telt. Blir fort litt mer vekt da, men det kan kanskje være behagelig å ikke ligge inntil hverandre også.
   Jeg har først og fremst tenkt på Fjellheimen 4. Sammen med Fjellheimen 3 bør vi da ha god nok plass, samt at den samlede vekten blir lav. Nå har jeg også blitt oppmerksom på Hilleberg Nallo 4. Vil forteltet på dette være stort nok til å plassere tre sekker om natta, eller må jeg gå for GT-utgaven med større fortelt? Sistnevnte er jo både litt tyngre og dyrere...
   Alternativ 1 er altså Fjellheimen SL 3 + Fjellheimen SL4 (og bo henholdsvis to og tre personer i de to teltene).
   Alternativ 2 er Fjellheimen SL 3 + Nallo 4 (evt. Nallo GT).
   Alternativ 3 er Fjellheimen SL 3 (for to personer) + for eksempel Reinsfjell SL3 (for to personer), og så la gutten på 17 få Rondane-teltet sammen med hunden. 
   Jeg vil gjerne høre hva dere mener, og jeg er mottakelig for andre forslag også. 
   Jeg lurer også litt på hvordan dere gjør det med hund. Ser ikke for meg at hun vil ligge i forteltet egentlig. Er samtidig litt skeptisk til om hun kan tråkke hull i teltbunn og liggeunderlag. Hun var med på en tur i fjor sommer også, men hun har blitt en del større siden den gang.
   mvh. Bjørnar D
  • Av culibre
   Hei. Er det noe her inne som har noen erfaring med Hilleberg Allak 3?
  • Av Kristian J. Vabø
   Kanskje old news for noen, og gledelig nyhet for andre, men Hilleberg har gått ut med denne "pressemeldingen" på både egen hjemmeside og Facebook:

   "
   September 12th, 2019
   Dear customer,
   We have discovered that we have received poles which have shock cords of inconsistent quality. We are very sorry that this has happened. If you have poles that have shock cord that are either white with blue stripes or white with red stripes, we ask that you check the shock cord. If it feels very loose or if you see areas where the rubber inside the white/blue or white/red sheath is broken, your shock cord is affected. We would be happy to send you new cord, or if you prefer, you can send us your poles and we will replace the cord for you. Please contact tentmaker@hilleberg.se and we will take care of you.
   If you are on a trip and can’t replace or exchange the shock cord while you are out, you can do a temporary fix: Pull one of the stoppers out of the end of the pole and pull the cord so it has more tension in it. Then tie a bulky but easy-to-untie knot in the cord to act as the stopper. Just let the excess shock cord and stopper hang loose. Similar to how you use some avalanche probes, this will ensure that the pole sections stay together when extended and in your tent. After taking the poles out of the tent, untie the knot so the poles can be easily folded.
   Again, we are very sorry that this has happened and we apologize for any inconvenience.
   Please do not hesitate to contact us with any questions or concerns.
   Sincerely,
   Petra Hilleberg
   "

   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.