Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Feil størrelse Allak 3


Anbefalte innlegg

Kjøpte nyleg eit Hilleberg Allak 3. Slo det opp i stua og er fornøgd med teltet.

Valgte å kontrollmåle innerteltet og det viste seg lengda var knappe 223 cm, mot 230 som oppgitt. Breidda var i begge ender og 5 cm mindre enn oppgitt. Etter søk på youtube (18:20), går det fram at dette kan vere ein forproduksjon slik som videoen viser. 

(Logg inn for å se skjult innhold)

Eg ber no om å få heve kjøpet då eg vil ha eit Allak som er meir likt dei oppgitte måla. Eg synes at det er for stort sprik.
Tankar om dette? Er det sært å kreve heving i tilfellet?

Endret av Sunnfjordfjell
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Måler du hjørne til hjørne nederst på "badekaret" (bunnduken) til innerteltet så får du målt opp det området hvor målene til produsenten antagelig hentes fra. Dette kan gjøres uten å slå opp teltet.

Allak-3D.jpg.7d7ddc6ef9b25977e864cecc334d360f.jpg

Hvorvidt dette ikke samsvarer med "praktisk brukslengde" lengde når teltet er slått opp er er noe annet.

Endret av Terka
Lenke til innlegg
Del på andre sider
Terka skrev (1 time siden):

Måler du hjørne til hjørne nederst på "badekaret" (bunnduken) til innerteltet så får du målt opp det området hvor målene til produsenten antagelig hentes fra. Dette kan gjøres uten å slå opp teltet.

Allak-3D.jpg.7d7ddc6ef9b25977e864cecc334d360f.jpg

Hvorvidt dette ikke samsvarer med "praktisk brukslengde" lengde når teltet er slått opp er er noe annet.

Spørst om eg ikkje får slå det opp ein gang til her... 

Skulle tru om du har eit allak 3 i samlinga di? 🙂 Målt? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sunnfjordfjell skrev (1 time siden):

Skulle tru om du har eit allak 3 i samlinga di? 🙂 Målt? 

Nope, nærmeste jeg kommer er et Staika (som ikke er målt opp). Og neste blir antagelig et Katium GT eller Nallo GT som familietelt,  dersom det blir et telt til. 😄

Endret av Terka
Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Sunnfjordfjell

Hvis teltet ikke står til de forventinger du fikk ved kjøp, har du lovfestet rett til å heve kjøpet. Det er klokkeklart i forbrukerkjøpsloven, har gjort det flere ganger selv når det har vert nødvendig.

Men hvis du allikevel er fornøyd med teltet, som det ser ut til at du er, så er vel saken grei :) 
 

Men sjekk gjerne liggelengden og sittehøyden med oppblåsbart underlag og sovepose i stuen, så blir du helt sikker. For min del har det aldri blitt våt pose av at den ligger litt mot innerteltet, men den skal helst ikke presses mot ytterteltet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Måtte inn og kontrollmåle to av mine Hillebergtelt Allak3 og Unna. Begge teltene gir et par/tre cm mer enn oppgitt i alle retninger.

Vektmessig så er Allak3 ca 100g lettere enn oppgitt pakket vekt. Da er alt inkludert av ekstra stang, poser, plugger, lapper og bruksanvisning. 
Hilleberg Unna er dead on oppgitt vekt.

Aner ikke hva mitt første generasjons Hilleberg Akto skulle veie opprinnelig. Men i forhold til ny type er det litt lettere. Vekta stopper på 1,5kg alt inkludert..

Endret av Lyckeboden
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Navigatøren
   Jeg vet det har vært en del tråder om snømatter eller ikke. Jeg kjøpte meg et Keron 3GT og vurderer å få sydd på snømatter. Er det noen her som har 
   erfaring med dette? er det verdt det? og måtte dere sende teltet inn til Hilleberg? Hva kostet det?
    
  • Av Kristian J. Vabø
   Nyheter for 2021 fra Hilleberg:

   Helags 2 og 3 i Yellow label-serien, og Soulo i black label-serien..
    
  • Av suprfort
   Beklager å lage enda en telt-tråd, men jeg skal prøve å være så konkret som mulig så vi slipper å diskutere så veldig mange alternativer. 
   Har Helsport og Hilleberg fra før, og synes Hilleberg er noen knepp opp kvalitetsmessig. Da Helsport bestemte seg for å legge ned i Trondheim og flytte sørover ble valget enda enklere; det neste teltet blir Hilleberg. Men hvilket? 
   Bruksområde: Vår-, sommer- og høstturer med ett barn. Ikke høyfjell, men litt åpne områder på fjellet blir det nok. For lokalkjente kan typisk bruk være Tovatna i Storlidalen, en eller annen plass inne i Jøldalen, eller områdene ved foten av Blåhø i Gjevilvassdalen.  Vekt: Jeg vil ha et så lett telt som mulig, men vil ikke ha et telt som er så tynt og skjørt at jeg er redd for å ødelegge det. Har prøvd superlightserien til Helsport, og det synes jeg ble for skjørt.  Tunnel/kuppel: Ideelt sett kuppel som kan stå alene, men ser det fort betyr mer vekt. Ikke avgjørende kriterie.  Det står mellom disse 2 (3) teltene: 
   Nallo 2. Red label (helårs), tunnel, kerlon 1200-stoff, 2,4 kilo. Anjan 2. Yellow label (tresesongs), tunnel, kerlon 1000-stoff, 1,8 kg.  Allak 2. Red label (helårs), kuppel, kerlon 1200-stoff, 3,3 kg. Allak utgår antakelig på grunn av vekt, selv om det er selvstående. 600 gram skiller de to andre. Er det verdt de ekstra grammene for å få et litt mer robust telt? De ser identiske ut når det gjelder grunnflate og høyde. 
  • Av Bjørnar D
   Hei! Jeg ser at det er en del tråder omkring disse teltene, men har likevel et par spørsmål omkring valget. 
   Jeg har en familie med to voksne, tre ungdommer (som heldigvis liker å være med) og en hund (labrador-tispe 2 år), og vi trenger telt til fjelltur inntil 5 døgn på sommer. Det blir nok mest 2-3-dagers turer, men ser for oss en litt lengre tur til Børgefjell i år. Vi har et Helsport Fjellheimen SL3 og et Helsport Rondane SL3 som jeg kjøpte i fjor. Jeg innser nå at plassen blir for knapp, så jeg vurderer å bytte ut Rondane-teltet med et mer romslig telt. Kan også vurdere å beholde begge og kjøpe et tredje telt. Blir fort litt mer vekt da, men det kan kanskje være behagelig å ikke ligge inntil hverandre også.
   Jeg har først og fremst tenkt på Fjellheimen 4. Sammen med Fjellheimen 3 bør vi da ha god nok plass, samt at den samlede vekten blir lav. Nå har jeg også blitt oppmerksom på Hilleberg Nallo 4. Vil forteltet på dette være stort nok til å plassere tre sekker om natta, eller må jeg gå for GT-utgaven med større fortelt? Sistnevnte er jo både litt tyngre og dyrere...
   Alternativ 1 er altså Fjellheimen SL 3 + Fjellheimen SL4 (og bo henholdsvis to og tre personer i de to teltene).
   Alternativ 2 er Fjellheimen SL 3 + Nallo 4 (evt. Nallo GT).
   Alternativ 3 er Fjellheimen SL 3 (for to personer) + for eksempel Reinsfjell SL3 (for to personer), og så la gutten på 17 få Rondane-teltet sammen med hunden. 
   Jeg vil gjerne høre hva dere mener, og jeg er mottakelig for andre forslag også. 
   Jeg lurer også litt på hvordan dere gjør det med hund. Ser ikke for meg at hun vil ligge i forteltet egentlig. Er samtidig litt skeptisk til om hun kan tråkke hull i teltbunn og liggeunderlag. Hun var med på en tur i fjor sommer også, men hun har blitt en del større siden den gang.
   mvh. Bjørnar D
  • Av culibre
   Hei. Er det noe her inne som har noen erfaring med Hilleberg Allak 3?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.