Gå til innhold
 • Bli medlem

Pulk, pariserbrett eller Fjellpulken Transporter


Anbefalte innlegg

pulknewbie skrev (35 minutter siden):

Med tanke på marsjfart, er det hips om happ om man velger en en pulk, eller brett?  Er pariserbrett og Fjellpulken Transporter 155 jevnbyrdige, eller hva er å foretrekke av de to?  Noen som har meninger om det?

Hver ting til sitt bruk. Så lenge du får plass til alt du trenger uten at lasten tipper for ofte så er du dekket opp. 

Transporter er litt stivere og litt mer stabil enn Paris. Fjellpulk er litt stivere og stødigere enn det igjen. Jeg har både en Fjellpulk og en Paris. Jeg har ofte så tung last at Fjellpulken er eneste brukbare alternativ. Og det er stort sett tyngden som er avgjørende. Jeg bruker noen gnagner begge samtidig og det er ikke noe problem å overlaste en Paris med mengde så lenge det ikke blir for tungt. 

Så lenge lasten ikke er veldig tung og du er plass så merker jeg lite forskjell mtp utslag på marsjfart med de to. Til tross for at fjellpulken som poleres osv jevnlig er merkbart glattere når du skyver pulkene på flatmark. Ferdig lastet er det derimot flere ting som spiller inn på marsjfart, hvor mye de bremser osv. Om du bare trekker med tau eller om du bruker drag spiller også inn...

 

20200417_174215.thumb.jpg.61d5b29133e413a3c87cd50904c6693e.jpg

Endret av Espen Ørud
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ett illustrasjonsbilde fra meg er veldig tynt ifht normalen så slenger på ett til...

 

Fjellpulken 168 + Paris gir lavere last og mindre velt... 

 

(Opprinnelig stroppet sammen ifm en lengre nedkjøring da turfølget som trakk parisen trakk med tau og ikke stivt drag slik at dette ble enklere for nedkjøringen)

 

received_186961308986888.thumb.jpeg.49fb959525d452ff2a57f83b58b0ba4b.jpeg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Klatremusen
   Jeg og en venn planlegger en tur (7-8 dager) med telt og pulk på Finnmarksvidda. Har noen her tips til rutevalg? Vi tenkte i utgangspunktet en rundtur med utgangspunkt i Kautokeino, men åpen for andre forslag. Vi unngår gjerne hytter, scooterløyper osv. da vi ønsker å være mest mulig i "villmarka". Er det fint å gå feks østover mot Øvre Anarjohka nasjonalpark? Vi kommer til å ha med isbor og fiskeutstyr, så vi går gjerne forbi noen fiskevann også. Noen som er kjent i området?
  • Av AASEDAASE
   Hei. Jeg driver og hamstrer utstyr hver måned ved payday. Det neste som skal handles er pulk og sleeper. I den forbindelse lurer jeg på om det er et minstemål på pulken ifht sleeperen? Jeg vurderer enten 154 eller 168 pulk. Føler 188 kan bli litt overkill. Sikkert fint med masse plass til hele familien men blir kanskje stort å drasse på alene på turer opptil en uke? Men så er spørsmålet, en sleeper er 200cm. Har det noen betydning om pulken bare er 168? Eller bør man da ha en 188 pulk? 
  • Av larschristian
   Påske 2020 - 4 overnattinger
   Fjellski med pulk x 2 (1 til utstyr og 1 til utstyr/ avlasting for lillegutt)
   Hytte til hytte eller telt, gjerne en kombo
    
   Jeg og yngstemann (5år) har bestemt oss for 4 dagers tur i påskefjellet. Vi er turvante og ser for oss Rondane eller Jotunheimen, men rutene og valgene er så mange.... 
    
   ....hva ville du valgt og hvorfor?
    
   Hører fra deg🐒
  • Av Tom Mauno
   Hei godtfolk. Jeg skal anskaffe nye fjellskisko som er egnet til å trekke pulk. Som eksempel er de eneste fjellstøvler jeg ikke får gnagsår av, Alfa Bever Pro Advanced I størrelse 46. Tenker jeg mulig må opp på 47 i fjellskisko for å få plass til tykk liner/sokk.
   Så til telt. Jeg har et Helsport Svalbard 5 Camp X-trem som vi ikke har brukt mye, pga størrelsen. Jeg har og et Helsport Vidda Light 3 Pro med snømatter som fungerte utmerket Hardangervidda på langs sist påske.
   I februar er planen å bevege meg i Finnmark (hvor jeg er fra, så klimaet er jeg kjent med) men hva tenker dere; blir Svalbard teltet for stort? Vekta er ikke problemet. Vurderer å bytte teltet til et annet dersom jeg finner noen som vil bytte. Mitt er i grønt og brukt rundt 5 netter. Alternativet er å bruke Vidda light'n som er fullgodt til vinterbruk og som har klart seg godt flere kraftige vinternetter i Finnmark. 
   Trenger tips så jeg slipper å bruke en formue på nytt utstyr.
   PS, noen som har prøvd Madshus Intelligrip kortfeller til fjellski uten fellefeste? Gikk med syntetiske langfeller i vinter...Aldri mer!!

  • Av ketilring
   Jeg tenkte jeg skulle prøve å pakke teltet (Keron 3) i en pulkpose (Hilleberg Sled Pack) og få dette ned i en XCountry 130. Jeg ser for meg at jeg bør teipe sammen teltstenger slik at de blir 3 deler?
   Hvilken teip bør jeg bruke? Det må vel være noe som tåler fuktighet og kulde, men som kan tas av uten å etterlate limrester som vil gjøre det tungvint å bruke teltet på vanlig måte senere.
   Er det noe annet jeg burde ha spurt om når jeg først er i gang?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.