Gå til innhold
Omnilite

Ny Rottefella Super Telemark med stive stag

Anbefalte innlegg

Rottefella har omsider kommet med et alternativ til Voile 3pin! 

Super Selemark har nå kommet med Stive stag med fjærer. Tåboksen er den samme som før, men nå med feste til stag som er avtagbare med snapfeste, noe som gjør den til Hardwire.

Er ikke lagt ut på sidene til Rottefella enda, men Oslo Sportslager hadde det med i sitt ferske nyhetsbrev. Mer prisgundtig enn Voile (1399,- i nyhetsbrevet)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spennende. 
Jeg har nettopp kjøpt Voilt 3-pin traverse. 
Godt fornøyd med dem, men alltid spennende med noe nytt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tror denne blir knall. Har Voilé 3 pin cable og - Traverse. De føler jeg blir litt stive til dagens vibramsåler. Rottefella skal være mere velegnet til mykere såler. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 25.1.2020 den 8.31, AmundJS skrev:

Er det oppgraderingsverdig å gå ifra Riva 3 til nye rottefella super telemark med wire? 

Spørs hva du tenker å bruke den til; Riva 3 syns jeg ikke funger å gå med, så hvis det er bruken er det en oppgradering. Hvis Riva 3 brukes på toppturski med feller så er Voile Switchback et bedre alternativ. Hvis Riva 3 brukes på vanlige telemarkski for bakke så er tåbøylen unødvendig, men det minker på alternativene på 75 mm.

Jeg har kjøpt Super telemark med wire som erstatning for Riva 412 på Fischer E109, og den er bedre å gå med selv om Riva 412'ene mine har pivotpunktet for kabelen i fremste posisjon (jeg prøvde først med bakre, og da fikk jeg for første gang gnagsår på hælene). Det gjenstår dog å prøve bindingen i nedoverbakker, så jeg kan ikke si noe om hvordan fjærene/hælbøylen fungerer. Det virker kraftig nok på skoene mine, så jeg er litt spent, men Asolo Morgedal'ene mine er noen år. Stagene og hælbøylene er symmetriske, så det roterer ikke veldig lett i festene på den asymmetriske frambindingen når jeg tester for hånd. Jeg kommer antagelig til å bøye/tilpasse stagene litt. Jeg har også noen gamle hælbøyler fra Chili med ekspansjonsfjærer og stive stag som jeg har lyst til å teste på bindingen etterhvert; De passet i hvert fall da jeg testet de inne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av ketilring
   Jeg har et par Madshus fjellski med stålkant som jeg tenkte å bytte binding på. Det sitter på en Rottefella BC auto nå, men jeg tenkte å flytte over et par Rottefella BC manuell-bindinger fra et annet par jeg har liggende. Kan jeg bare flytte disse over og igjenbruke de eksisterende skruehullene? Har disse forresten lik plassering av alle skruene?
  • Av Barnum
   Hei!
   Noen flere her som har felleski med Rottefella Move?
   Jeg kjøpte det til Madhus Ultrasonic felleski og jeg er storfornøyd. 
   Men det jeg stusser litt over er at det ikke er så stor forskjell når jeg flytter bindingen.
   Første gangen var jeg ute i litt harde spor, og da hadde jag veldig god glid og "ikke helt spikerfeste" når bindingen var lengst foran.
   (Lengst foran er best feste, dårligst glid.)
   Nå i helgen var det litt trått føre, og jag hadde veldig bra feste også med bindingen lengst bak.
   Hadde kanskje trott at plasseringen av bindingen skulle gi større forskjell.
   Men totalt er jeg altså storfornøyd, har aldri hatt bedre ski
   Takker for synspunkter!
  • Av AmundJS
   Hei, jeg sjekker rundt litt diverse og finner ingen skistøvler av lær som er like høye som mine Alfa Jerv, og er svært glad i dem. Hittill som skibind har jeg brukt en modifisert Kandahar binding som gjør at jeg uten problemer kan bruke vanlige fjellstøvler i dem, ikke bare m77 støvlene. 
   Jeg driver å lager en forbedret variant av skibindingen min men innser at det er like lett å gå over til Voile 3 pin og 75mm binding. Problemet er da at jeg ikke finner skistøvler av den sort jeg ønsker. 
   Så kom jeg inn på tanken om å bytte såle på fjellstøvlene mine, noen som har vært borti dette før? skiskosåle på fjellstøvler? Jeg ser at de selger et par såler for 75mm på skinnlåven sin nettbutikk. 
   Hvordan vil skoa være å gå med som sko om sommeren? med 75mm klossen på fronten av skoa? vil de slite med samme problem som mange andre 75mm sko? altså knekt tupp?
  • Av Maasly
   HJELP
    
   Jeg sliter med å forstår hvordan jeg kan skru av (remount) ett par Rottefella NNN BC auto bindinger. De står på ett par gamle ski (5 år gamle) som skal kastes, men bindingene virker helt ok. 
    
   Jeg har funnet de to skruene under "gummi-beskyttelsen" ved innklikk, men sliter med å "finne" de gjenværende skuer. Antar det er nokså lett når en vet hvordan, men siden jeg ikke vet dette trenger jeg hjelp.
    
   Håper noen her inne har tips eller bruksanvisninger/ linker de kan dele
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.