Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om AmundJS

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Kan godt stemme at denne pulken ikke er beregnet på vanlige helgeturer, jeg er ikke den personen som drasser kun på lettvektsutstyr heller, så en stor pulk må til. Jeg har gått 10 dager på finnmarksvidda med pulk på ca 50 kg, detta var pariserpulken, det gikk supert, men til alenetur på den lengden trenger jeg mye større pulk. Hvilken pulk er det du bruker? egenprodusert i karbonfiber?
 2. Du sier noe der ja.. blir fort nesten samme pris som en ny pulk 🤔 får nok tenke helt igjennom detta før jeg setter igang.
 3. God ide! får vel ta en telefon imorra!
 4. Altså: Først rense skråget, så legge på nytt topcoat, så polere. Samt bytte trekket, der anbefaler du cordura?
 5. Bilder av skadene:
 6. Takk for tipset! kan gelcoat/topcoat påføres med poleringsrondell påmontert vinkelslipern? eller bør jeg gjøre dette med god talmodighet og masser av papir/kluter og skrape? Jo, meiene under har tatt imot en del, men en del har ikke vært nokk for denne pulken.. jeg lurer fælt på hva dem som brukte den før har brukt den til... den ser jo ikke ut.
 7. Hei, jeg har skaffet meg en eldre modell av Fjellpulken Xplorer, denne er ca 190cm i lengden og iallefall halvannet tiår gammal. En pulk med flere arr enn en bil som har vært i kontakt med skurtreskern. For å si det som det er, så er bunnen så full av riper, at om du drar fingeren fra ende til ende, så føles det som å dra den over grus. Ja så ille ser det ut. Trekket er greit, men har også sett bedre dager, alle stropper var slitt og opprevne, dermed kappet av og skal byttes. Trekket har noen rifter så nærme skroget at det ikke er mulig å sy. Trekket overlever en sesong til, men må nokk byttes det også. Så, til saken: Hvordan skal jeg gå frem for å jevne ripene? bare få av dem er dype, altså lurer jeg på om jeg kan smøre voks over hele skroget og polere det? vil ripene bli jevnet ut da? med mange mange lag voks altså?Meiene er også ille, men forhåpentligvis kan jeg skaffe nye gjennom Fjellpulken, dem ser ut til å være laget av teflon, så kan det være en ide å bruke strykejern på meiene for å jevne dem ut? Trekket skal byttes ut om jeg først setter igang med overhaling av pulken. Så jeg er i tenkeboksen på hvordan jeg vil lage åpningen/lukkesystemet. Hvordan tror dere at det kan bli med stretch-materiale som duk og med én lang glidelås på midten? Cordura/Bevernylon/Seilduk istedenfor stretch? Kom gjerne med forslag! Noen som har gjort noe slikt før? enten rep av bunn eller skift av trekk, med glidelås? All hjelp er god hjelp! men jeg ønsker å gjøre prosjektet selv, så trenger ikke tips om hvem som gjør slike jobber.
 8. AmundJS

  75mm skisko såle på fjellstøvler!

  Jeg fikk idag pris på hva et slikt prosjekt vil koste hos en skomaker. Dette blir nok uaktuelt fant jeg ut av. Blir til at jeg skal lage ny binding.
 9. AmundJS

  Pakkrammesekker

  Har endt opp med å gå over til Recon Syncroflex, og ha Powerframe til de ekstra tunge børene
 10. Hei, jeg sjekker rundt litt diverse og finner ingen skistøvler av lær som er like høye som mine Alfa Jerv, og er svært glad i dem. Hittill som skibind har jeg brukt en modifisert Kandahar binding som gjør at jeg uten problemer kan bruke vanlige fjellstøvler i dem, ikke bare m77 støvlene. Jeg driver å lager en forbedret variant av skibindingen min men innser at det er like lett å gå over til Voile 3 pin og 75mm binding. Problemet er da at jeg ikke finner skistøvler av den sort jeg ønsker. Så kom jeg inn på tanken om å bytte såle på fjellstøvlene mine, noen som har vært borti dette før? skiskosåle på fjellstøvler? Jeg ser at de selger et par såler for 75mm på skinnlåven sin nettbutikk. Hvordan vil skoa være å gå med som sko om sommeren? med 75mm klossen på fronten av skoa? vil de slite med samme problem som mange andre 75mm sko? altså knekt tupp?
 11. AmundJS

  Pakkrammesekker

  Takk for tipsene, skal se litt mere på den Savotta Jaakari XL da den så smal ut, forhåpentligvis grei å bruke inne i tett skog.
 12. AmundJS

  Pakkrammesekker

  Så sjekke ut, men litt dyre i utgangsprisen pluss at dem blir enda dyrere med momsen og frakt, og de mangler disse to "knaggene" som stikker opp av ramma, eller.. dem som sitter på de fra Seek Outside så ut til å være for lave og smale til at riflereimen kan festes der.. men takk for tipset, skal se litt mer på dem.
 13. AmundJS

  Pakkrammesekker

  Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must". Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp
 14. Ja jakke og bukse gir mer fleksibilitet enn heldress men grunnen til jeg tenkte heldress er at varmen blir låst bedre inne og snø kommer ikke inn så lett.
 15. Jeg skal være oppe i Alta og på finnmarksvidda for det meste så blir mest tørre og iskalde dager. GTX-klær har jeg allerede, så om du vet om noen mellomplagg som er verdt å anbefale så er jeg åpen for tips
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.