Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  79
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om AmundJS

Nylige profilbesøk

894 profilvisninger
 1. Er det oppgraderingsverdig å gå ifra Riva 3 til nye rottefella super telemark med wire?
 2. Hør med revir i Oslo om de har dem inne. De har hatt, revir.no
 3. Var på Vegglfjell på søndag, er mye snø der ennå, men forblåst, så du finner noen gode partier med mjuk god snø og andre store partier med is og atter is. Vil anbefale å sjekke ut forholdene på østsiden av nutene og skardene, slepeskardet og rustnuten, små men fine plasser å være i le, men ennå fin fin utsikt å våkne opp til (se sørover). Skal blåse MYE nå fremover så sjekk ut yr først. Bare to mil lenger nord ifra Vegglfjell ligger Lufjså, og der blir det nok 20+ m/s en eller annen gang i nær fremtid ser det ut som. God tur!
 4. Head Kore 93, 1000,- knalltilbud som en ikke kunne si nei til, og da ble det full pakke.. ikke hadde e planer om topptur/telemarkpakke i år men slik ble det. Rottefella NTN Freedom, Scarpa TX Pro og Head Kore 93 for den nette sum av 7400!! Alt sammen helt nytt, ubrukt og kjøpt i butikk. Kommer jo nesten ikke under det på finn til og med! Nå mangler e bare fellene 😁
 5. Idag ble det innkjøp av noen smekre kartanker.. dyre, sikkert ikke verdt alle pengene men vi får se, satser på at skinnsålene på bunn hindrer i en viss grad at dem slites under hælen. Tova ullkartanker ned såle ifra Revir https://www.revir.no/collections/sko-stovler-ham/products/kartanker-ny-modell?variant=31437495795811
 6. Hadde disse skoa vintern som var, i størrelse 48, dem var alt for store for å passe godt med Rottefella Riva bindinger. Du kan selvfølgelig fjerne disse plast-spacerne som er på vaieren, slik Lompa skriver, men vet ikke om det blir nok for deg. Eventuelt hør med Rottefella om de har inne en ekstra lang vaier, eller sjekk ut Voile 3-pin wire. Lundhags anbefaler ikke bruk av bindinger med de 3 pinnene pga økt slitasje, men bruker du vaier hele tiden vil ikke slitasjen være like stor. Du kan også gå på bruktmarked for å skaffe noen eldre Kandahar bindinger og ta vaieren der (lang vaier) og sette den foran Riva bindingen med strammeren til en Kandahar. De vaierne finnes i utrolig mange størrelser. Kan også kombineres med en Rottefella 412 binding.
 7. 3 par ull-såler bør være standard. To par i skoa, ett på brystlomma. Ved pause/camp bytt ut nederste par ull-såler med øverst og legg det du har i brystlomma øverst i skoa. Nederste ullsåle går så i brystlomma og tørker der. Da vil du oppleve en fin kombo! Edit: Fukt går alltid i bunn, så da vil øverste ullsåle forbli tørr-ish og nederst bløt, så bytter du alltid slik at det tørreste paret ligger øverst og tørker det bløteste.
 8. Dette er noe Fjellreven har tenkt på da de utvikla Fjellreven Kajka modellene, der har du klips for å feste topplokket på brystreimene, har du kamera (stort kamera altså) i topplokket så får du fordelt vekta mer enn nok for å gjøre det enda mere behagelig å gå. En kan jo også kjøpe nye klips som passer dem på brystreimene der og feste de klipsa på kamerabag, eller hva med å ha Fiskeskrinet i topplokket? Enkelt tilgjengelig under fiske langs en elv under forflytning. Dette er noe e har tatt i bruk og er storfornøyd med. En kan da også lett feste topplokket på sekken igjen om du trenger litt ekstra syn ned mot føttene igjen. Er sikkert flere sekkeprodusenter som har slike løsninger, men i farta var det Fjellreven e kom på, som har det.
 9. Har ikke erfaring fra en slik tur, men etter å ha tatt to-tre turer opp til Lufsjå i sommer så har e prata med flere som har gått cirka den ruta i sommer, da mens dem var underveis faktisk. Det er mengder med DNT hytter hele veien, du trenger kanskje å ta med proviant for maks 2 dager avgangen da nesten alle hytter er i rekkevidde på dagsmarsj. Flere av de hyttene har enten matlager du kan kjøpe mat ifra eller så er dem betjente. Legg gjerne turen innom Lufsjå, der er det flott! Høyfjellsplatå i fine omgivelser med et stooort vatn og utsikt til Gaustatoppen!
 10. Han er vel langt avgårde nå? På vei mot nordpolen og videre, men det skal nok gjøres! For en slik primusplate hadde gjort seg
 11. Innser nå at det er den gamle MSR XGK huset. Men den primusplate så lekker ut!
 12. Vet ikke om dem er gode, men søkeordet er vel "fransk karabinkrok". https://www.frivannsliv.no/products/fransk-karabinkrok
 13. E har fulgt litt med på Instagram storiene som Børge Ousland har lagt ut i det siste. Der har e fått øye på en primus e ikke kjente igjen, pumpa og flaska. At lett å se, men ser også ut som om resten er en modifisert MSR XGK, som også kan stemme med pumpa og flaska. Noen som vet hva han bruker der? Eventuelt linke til hva slags plate han bruker der? Nysgjerrigheten økte fælt når e hadde null ide over hva det var e så. Edit: bilde under.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.