Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om AmundJS

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. AmundJS

  Svalbard i Feberuar/Mars

  Takk for god hjelp fra alle!! Blir da å søke om våpenpass, så problemet blir nokk løst der. Angående Satelittelefonen og nødpeilesender så kjøper e en. Har sendt mail tel IGP angående leie av snublebluss og signalpistol. Så da lurer e nå på en siste ting, og det er telt. Valg av telt, til nå så har e brukt Bergans Wiglo LT4, detta har vist seg supert vinterstid og i sterk vind, type 20m/s. Han ene som ska være med på turen, prata med en, han sa at alle Lavvo-lignende saker er bare å drite i å bruke på Svalbard.. Hva er deres syn på bruk av Wiglo? E har ikke så lyst til å måtte kjøpe nytt telt bare fordi én har hatt dårlig opplevelse med det.. og e har hørt mye skryt tidligere om Wiglo i sterk vind, så hva tenker dere? Holder Wiglo til Svalbard-vær i månedsskiftet februar-mars? Levegg av snøblokker blir me å laga uansett.
 2. AmundJS

  Svalbard i Feberuar/Mars

  Hvordan er det med kolli på flyet? Rifla MÅ sendes som spesialbagasje? eller er detta kun om ammunisjon ska med?
 3. AmundJS

  Svalbard i Feberuar/Mars

  Siden vi kun ska bevege oss innenfor sone 10 så blir det kun skjemaet for møte med isbjørn e treng å bry meg om (hvis e oppdager en)? Innenfor sone 10 er etter hva jeg har forstått fritt for ferdsel så lenge du ikke setter varige spor, handler med vett i hue og har med nødvendig isbjørnsiking?
 4. AmundJS

  Svalbard i Feberuar/Mars

  Har fått prata med Norwegian, dem sa at pulken min med bag oppå ska kunne gå som innsjekket bagasje, rifle har e, så den blir dratt med. Blir nok da å stikke innom I. G. Paulsen for å leie utstyr. Ca ligger prisene på? Ca hva vil leie av bikkje koste? og hvor? Vi blir å vandre fra Longyearbyen, null scootertransport på oss 😅 Skjema for våpen, gjelder det svalbard eller flytransport? edit: Har nå sendt mail til IGP og spurt om priser på leie av nødutstyr.
 5. Hei, jeg planlegger en vintertur til Svalbard i Feberuar/Mars, ca 8 netter ute, blir å vandre sammen med to andre og med ski og pulk. Vi har tenkt oss innenfor sone 10, og tar med oss rifle for isbjørnbeskyttelse. Det jeg lurer på, er om denne årstida er fin å reise på tur i, der oppe? Hvordan pleier det være med isbjørn? ses overalt? eller mere et skjeldent syn og dermed ikke så farlig som en fort skal ha det til? Hva er påkrevd å ha? innenfor sone 10? rilfe regner e med at er et must, men er det noe mere? vi tenker å leie snublebluss om mulig, noen som vet hva dette koster å leie, og hvor? signalpenn/pistol er det også noe som ses på som et "must"? nødpeilesender? Frakt av utstyr blir jo fort klønete og dyrt. Pulk på fly, av typen transporter 155 fra fjellpulken, går den som innsjekket bagasje med pulkbag oppå? våpenkofferten, kan den kun sendes alene? eller kan e kombinere skibagg og våpenkoffert? Jeg setter stor pris på all hjelp! Mvh Amund
 6. Veldig sant det med spennet på skia, men er du lett av vekt så trenger du ikke så stive ski. Jeg velger gjerne så korte ski som mulig, da fordi jeg er mye i skog.
 7. Åsnes Nansen/Cecilie i 15cm over din høyde med BC magnum og Alfa Skarvet Advance er en fullgod pakke som kan brukes like godt til hagen som til nordpolen. Sko er viktigst! Velg et par som passer deg! Alfa Skarvet er en god sko, sånn teknisk, men passer den deg dårlig så er den drit. Muligens Alfa Guard er mest å anbefale. var å testet denne i slutten av november. splitter ny men satt som støpt og var lett å få på og veldig behagelig. Crispi Stetind er også godt alternativ. Staver så kan du fint gå for Swix All Mountain eller Åsnes Fram, muligens Åsnes Ingstad stav om den er å få tak i! Edit: Åsnes Ingstad/Tonje er også fin ski å velge, da for mere kupert terreng eller skog. Hvis det kun blir vidde eller flater så er Åsnes Amundsen/Liv fint valg. men Nansen/Cecilie er vel mest allround skien du kan få!
 8. AmundJS

  Røverkjøp og gode tilbud

  3 for 2 på all Real Turmat hos G-Sport og G-max!
 9. AmundJS

  Bib bukse uten membran

  Er ikke selene som er must, men høyt liv da det holder bedre på temperatur og er mere behagelig å gå med. men må nokk så på disse Norrøna flex buksene
 10. AmundJS

  Bib bukse uten membran

  I alle slags temperaturer under 0. Blir både turer i Finnmark og turer på fjellene sør for Hardangervidda. regner med å komme borti kaldere vær enn -30, men også varmere turer når påska nærmer seg og sola stikker frem. Hvis ingen andre bukser uten membran men med bib er å finne så får jeg bare finne meg i å bruke Tur buksa ifra fjellreven. Skulle gjerne sett en ren cordura vinterbukse uten fòr 🤔
 11. AmundJS

  Bib bukse uten membran

  Har både Tur Bib og Polar Bib, begge to er utrulig tunge.. og mistenker at Singi bib er like tung som Tur bib.
 12. AmundJS

  Bib bukse uten membran

  Bergans Antarctic jakka har jeg og er glad i den puster bra uansett vær og vind, men slitesterk er den langt ifra, så hvis buksa er av samme stoff så må jeg nok gå for noe annet. Klattermusen Rimfaxe er vel enda dyrere enn Freke?
 13. AmundJS

  Bib bukse uten membran

  Hei, jeg er på utkikk etter en bib-bukse med fulllengde glidelås i slitesterkt stoff, jeg har fra før av Fjellreven Tur Trousers men føler at disse er ufattelig tunge og sku gjerne hatt et sett med bedre passform. Er ikke på utskikk etter goretex eller andre membranbukser, personlig er jeg ikke særlig fan av membranbukser da jeg føler at dem blir fort klamme, uansett hvor mye lufting jeg ordner. Har sett på Klattermusen Freke, men en slik prislapp er ikke helt i god samtale med lommeboka. Takker på forhånd for all hjelp!!
 14. Ser ut til at prosjektet kanskje blir mulig for meg å få gjort før vintertraskinga begynner.. Takk for mye og god informasjon!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.