Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  89
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om AmundJS

Nylige profilbesøk

1 131 profilvisninger
 1. Kan du lenke til bc skoa med gummisåle? Trodde alle BC såler var Rottefella produsert og dermed absolutt alle helt like, altså hardplast
 2. Støtter den om fjellreven kajka, sjølv må e ha den på M i bredde men tar du den inn på S så er den nokså smal, gå i butikk og prøv ut. spør også om å få stappe to eller tre tunge campingtelt oppi for å kjenne på vekta.
 3. Eventuelt bruke kikkertsæle, helt genialt produkt for kikkert og lette kameraer, fungerer sikkert supert til kartmappe også!
 4. Som @Lars L skrev, altså koke vann, helle pulveret oppi og vente x antall minutter (5-7 er ofte nok ved under literen vann) så røre rundt, eller splæsje skjeia som e pleier å gjøre, vente enda to min og så er kaffien nydelig! Største forskjell fra Lars sin er at her går det i Friele og KUN Friele! Ingenting slår Friele kokekaffe etter min mening. Nevergood og Ali kaffi gir ikke samme mengde med godlukt i telt og smaken er litt daffere (godt mulig e bare ikke har venta lenge nok på at den skal trekke). Aleine på tur koker e alltid 1/2 kanne opp altså 0,75L til hvert måltid. Der har e 50g ish med kokekaffi oppi, dette har e målt opp med vekt i trekoppen og vet da alltid hvor mye den ska fylle for å få 50g.
 5. Hvorfor ikke Bergans PowerFrame 130L+? Hovedrom + topplokk utgjør 130 liter, dem er gedigen. Sidelommene er på 14L per, altså ender du på 158 liter. Om dette ikke er nok så kan du ta av sekkeposen og bære hva enn du vil. Bæresystemet er mye diskutert. Noen foretrekker PowerFrame framfor Syncroflex, men de fleste motsatt. Brukte selv den sekken i flere år og synes at den er topp! Tung egenvekt men du har til gjengjeld en bærekapasitet uten like.
 6. Vil også anbefale å se på Fjellreven Polar Endurance 3, litt dyrere men fy for et gjennomtenkt telt! Gigantiske lufteåpninger, følger med dobbelt sett dac pressfit 10mm, duken er av denier 75, altså svært kraftig og slitesterk! Glidelåser har e aldri noe tull med og stormmattene gjør akkurat det dem ska. Våkna opp til 15m/s vind på feil side av telt oppe på tur i Finnmark, stengene sto helt stille mens duken blafra, brukte da begge settene og teltet føltes så solid at du kunne lett ha økt en del m/s og enda være trygg. Litt mindre innertelt enn de to andre alternativer men er desidert et bra valg! Ikke ille vekt heller med tanke på at vekta er oppgitt med begge stangsettene tror e, har ikke målt
 7. Fjellski måles ikke på samme måte nei. Der det heller forskjellige modeller som har forskjellige spenn, typ Åsnes Amundsen har stivt spenn, Vs Ingstad har så godt som ingen spenn. Hvilke ifra madshus som har sterkere spenn vet e ikke. Madshus Voss er paddeflat og bløt til de grader. Når det kommer til gli vs feste på slike ski så gjør du det slik: smør lengre opp og lengre ned enn vanlig for bedre feste, eller smør svært lite hvis du må ha bedre glid. Har du mulighet for kortfeller så kan du fint kjøpe Feller som er 2/3 av skiens bredde for en god mix mellom glid og feste, så klippe av x antall cm av lengden for å få bedre glid. For turer med tung last eller mye oppover så er feller i skiens bredde kanskje best. Dette er ingen fasit men heller mine erfaringer. Det at fjellski ikke måles på samme måte ER fasit.
 8. Rens med rødsprit og bruk tokomponent lim som tåler kulde og fukt, var den beskjeden e fikk.
 9. Er det oppgraderingsverdig å gå ifra Riva 3 til nye rottefella super telemark med wire?
 10. Hør med revir i Oslo om de har dem inne. De har hatt, revir.no
 11. Var på Vegglfjell på søndag, er mye snø der ennå, men forblåst, så du finner noen gode partier med mjuk god snø og andre store partier med is og atter is. Vil anbefale å sjekke ut forholdene på østsiden av nutene og skardene, slepeskardet og rustnuten, små men fine plasser å være i le, men ennå fin fin utsikt å våkne opp til (se sørover). Skal blåse MYE nå fremover så sjekk ut yr først. Bare to mil lenger nord ifra Vegglfjell ligger Lufjså, og der blir det nok 20+ m/s en eller annen gang i nær fremtid ser det ut som. God tur!
 12. Head Kore 93, 1000,- knalltilbud som en ikke kunne si nei til, og da ble det full pakke.. ikke hadde e planer om topptur/telemarkpakke i år men slik ble det. Rottefella NTN Freedom, Scarpa TX Pro og Head Kore 93 for den nette sum av 7400!! Alt sammen helt nytt, ubrukt og kjøpt i butikk. Kommer jo nesten ikke under det på finn til og med! Nå mangler e bare fellene 😁
 13. Idag ble det innkjøp av noen smekre kartanker.. dyre, sikkert ikke verdt alle pengene men vi får se, satser på at skinnsålene på bunn hindrer i en viss grad at dem slites under hælen. Tova ullkartanker ned såle ifra Revir https://www.revir.no/collections/sko-stovler-ham/products/kartanker-ny-modell?variant=31437495795811
 14. Hadde disse skoa vintern som var, i størrelse 48, dem var alt for store for å passe godt med Rottefella Riva bindinger. Du kan selvfølgelig fjerne disse plast-spacerne som er på vaieren, slik Lompa skriver, men vet ikke om det blir nok for deg. Eventuelt hør med Rottefella om de har inne en ekstra lang vaier, eller sjekk ut Voile 3-pin wire. Lundhags anbefaler ikke bruk av bindinger med de 3 pinnene pga økt slitasje, men bruker du vaier hele tiden vil ikke slitasjen være like stor. Du kan også gå på bruktmarked for å skaffe noen eldre Kandahar bindinger og ta vaieren der (lang vaier) og sette den foran Riva bindingen med strammeren til en Kandahar. De vaierne finnes i utrolig mange størrelser. Kan også kombineres med en Rottefella 412 binding.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.