Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om AmundJS

Nylige profilbesøk

463 profilvisninger
 1. Hei, jeg er igjen, som ifjor ute etter annen pakkrammesekk, hadde og har ennå Bergans PowerFrame, kjøpte meg Norrøna Dovre 120 syncroflex (recon men lavere "knagger") solgte den og kjøpte para ranger, likte den ikke og kjøpte recon, denne var ALT for vond midt på ryggen, pressa hardt på og ga aldri slipp uansett innstillingene, dette skjedde da kun ved 25kg+ så fikk aldri testa Dovre med den vekta. Så da var jeg tilbake til det tunge beistet av en ryggsekk, PowerFrame.. har jo fått for meg at det må jo finnes sekk som er mere egnet enn denne til egentlig det meste utenom frakt av murstein.. Så hadde jeg en tråd her på forumet ifjor om dette, hvilke andre pakkrammer finnes? Fikk masse god hjelp og kom over mange typer sekker, men i år tenkte jeg å prøve ut Eberlestock sin Main Frame, så mitt spørsmål er: Har noen, enten over lengre tid, eller bare en kikk i butikk, kjent på sekken? hvordan er den med vekt i? Er hoftebeltet godt nokk for tung bør på 25kg+? Hvordan er den generelle kvaliteten? Gode remmer? Sømmer ikke minst! Forhandlere av Eberlestock? Hvor skaffer en alle disse ekstra posene og den slags som dem viser til på nettsida si? Ser fordel med Eberlestock at en kan pakke en "sekk" eller pakkpose på størrelse alt for stor på vei inn til camp, legger den fra seg og pakker ut en mindre slik pakkpose og fester den, oppi der kan dagsturutstyr gå, da har en 2 sekker til 1 ramme, derav mindre vekt. Takker for hjelpen på forhånd! Bare å flytte tråden over i den gamle om det menes som riktig.
 2. Må også si at "monsterbakken" eller Fardalsbakken fra Fardalen til Longyearbreen er J*****. Bruk hiketommelen om dere kan. Vi fikk pulkene frakta til toppen på den måten og var sjeleglad for det, så vi gikk opp med liten sekk på ryggen. Det var også skredfare der når vi skulle opp, så vi kunne ikke ha telt i bunn av Fardalsbakken natta før, hadde vi kunnet det så hadde det var mulig å gått opp hele bakken med pulk med god motivasjon og god tid, men det hadde ikke vi da.
 3. Da var turen vel gjennomført og ingen skader har skjedd. Planlegginga av turen gikk som smurt, alle tre fikk med det som skulle opp og ned igjen. Så her er en "liten" rapport. Bare å spørre hvis det er noe. Kjøpte meg en Garmin InReach Explorer+, sos fikk vi heldigvis ikke bruk for men fy så godt det var å ha en GPS til tider og kjekt å kunne melde hjem for spørsmål om værmelding og skredinformasjon. Anbefales sterkt å skaffe InReach, både for turer på fastlandet og langtvekkistan. Signalpistol kjøpte jeg meg i Longyear78, denne fant vi ut at ikke kunne ha fungert i kulda pga gammal grease i mekanismen som vi ikke fikk ut 🙃. Fly opp og fly ned gikk supert, pulk går som vanlig innsjekket bagasje men må sendes hos spesialbagasje pga lengde, ski og våpen var null stress hverken opp eller ned, var rimeligere å ta med eget våpen enn å leie, pluss at vi da fikk med oss 2 rifler, så èn kunne gå på do i trygghet mens de to andre fikk gjøre sitt. Vi kjøpte inn mat og proviant i Longyearbyen, dette var dyrt, men øl og tobakk var rimelig så det gikk opp i null. Første natta sov vi på hotell, gjestehuset 102, kjekt men langt å gå til sentrum for å handle. Snublebluss kosta 1000 for perioden vi var der, men husk å ta med noen solide stenger/stolper for tråden. Dag 2 i Longyearbyen dro vi ut til Bolterdalen med taxi, dette kosta noe under 500 for 3 pers og henger for all bagasjen. Gjennom turen så gikk vi alt fra 17km til 25km hver dag, i totalen ble det 105km ish. Da hadde vi 1 hviledag. Anbefaler sterkt å la optimismen holdes på et lavt punkt, disse slettene (Reindalen og Colesdalen) er langt fra artige å gå. Du ser enden av sletten når du kommer ut av dalen, jubler over å snart være fremme men sletten ender aldri. Det var kaldt til tider men du vender deg fort til kulda, det verste du kan gjøre er å søle bensin på fingrene, husk da å vaske dem kjapt med snø, grundig! Jeg er sjeleglad for at vi tok med ekstra primus og ekstra stangsett til teltet, for dette fikk vi bruk for, og nei det var ikke vind som ødela teltstanga, men en klønete meg. På det meste hadde vi 11m/s vind, dette var siste natta. Før dette var det toppen 6m/s, bygde ikke en eneste levegg faktisk, så Bergans Wiglo LT4 er toppers! Fungerer utmerket og er veldig fornøyd med dens 160cm takhøyden. Husk alltid å fylle primustankene fulle før du legger ut på tur, vi fikk problemer med den ene da den var tom, det samla seg slush inni den pga kondens. Vanligvis koker jeg aldri opp vannet helt med mindre det er til kaffi, nå måtte vi det fordi det er en såkalt musepest inærheten av Colesbay. Det å koke opp vannet bruker mye mer tid og brennstoff enn bare å smelte snø og varme opp vannet, så bruk to primuser om dere kan! Om dere vil se litt bilder fra turen så ligger det til nå 3 bilder på Instagram kontoen min @amundstaaland, og flere kommer. Ligger også litt tekst og drøftinger om selve turen under hvert bilde.
 4. Nope, har den liggende og venter på bruk.
 5. Canon EOS 1d mark ii bør ikke forveksles med nyere modell EOS 1dx mark ii, da får du hakaslep på synet av prisen.
 6. En brukt Canon EOS 5D mark ii bør ligge til rundt 5000,- på finn.no, der får du et kamera med fullformat og 21MP, ikke den aller beste autofokus men god nokk for hobbybruk. Kameraet er og har vært mye i bruk til naturfoto og ska tåle en del. Vanntett er det ikke men med gode pakkposer og gode valg på turene så bør det gå fint. Kameraet kan også filme, ikke at det er noe "waow"-faktor, men brukanes etter hva jeg har forstått. Kjøp gjerne også to eller tre gode objektiver til den, gjerne ett på 70-300, da kommer du langt. også ett på kanskje 18-70? eller 35-150 eller lignende. Da kommer du langt på vei! Det er et oppsett av kamerarigg som jeg selv blir å skaffe meg da det er et rimelig men bra og robust kamera. 5D serien til Canon er idag en av proffseriene dems, ville tatt en skikk på tester og lest meg opp på diverse kameraer om jeg var deg. Om fotografering av dyr er mere din greie, så ta en titt på brukte Canon 1D kameraer, litt dårligere filming og bildekvalitet men utrolig rask maskin og robust! bruker 1D mark ii idag, den har ikke mulighet til å filme, men tåler bank! kommer du over Canon EOS 1d mark iv til en rimelig penge (6000-8000) og ikke alt for mange eksponeringer så slå til (om dyrefoto er din greie da)!
 7. Fikk aldri satt igang, av flere årsaker, men til sommeren håper e på å starte opp prosjektet, kan prøve å lage en liten worklog å legge inn her i forumet. Fikk beskjed ifra Fjellpulken om at dem ikke har reservemeier til pulk i den størrelsen, så da må e heller ty til å glatte de nåværende ut.
 8. Takk for god hjelp fra alle!! Blir da å søke om våpenpass, så problemet blir nokk løst der. Angående Satelittelefonen og nødpeilesender så kjøper e en. Har sendt mail tel IGP angående leie av snublebluss og signalpistol. Så da lurer e nå på en siste ting, og det er telt. Valg av telt, til nå så har e brukt Bergans Wiglo LT4, detta har vist seg supert vinterstid og i sterk vind, type 20m/s. Han ene som ska være med på turen, prata med en, han sa at alle Lavvo-lignende saker er bare å drite i å bruke på Svalbard.. Hva er deres syn på bruk av Wiglo? E har ikke så lyst til å måtte kjøpe nytt telt bare fordi én har hatt dårlig opplevelse med det.. og e har hørt mye skryt tidligere om Wiglo i sterk vind, så hva tenker dere? Holder Wiglo til Svalbard-vær i månedsskiftet februar-mars? Levegg av snøblokker blir me å laga uansett.
 9. Hvordan er det med kolli på flyet? Rifla MÅ sendes som spesialbagasje? eller er detta kun om ammunisjon ska med?
 10. Siden vi kun ska bevege oss innenfor sone 10 så blir det kun skjemaet for møte med isbjørn e treng å bry meg om (hvis e oppdager en)? Innenfor sone 10 er etter hva jeg har forstått fritt for ferdsel så lenge du ikke setter varige spor, handler med vett i hue og har med nødvendig isbjørnsiking?
 11. Har fått prata med Norwegian, dem sa at pulken min med bag oppå ska kunne gå som innsjekket bagasje, rifle har e, så den blir dratt med. Blir nok da å stikke innom I. G. Paulsen for å leie utstyr. Ca ligger prisene på? Ca hva vil leie av bikkje koste? og hvor? Vi blir å vandre fra Longyearbyen, null scootertransport på oss 😅 Skjema for våpen, gjelder det svalbard eller flytransport? edit: Har nå sendt mail til IGP og spurt om priser på leie av nødutstyr.
 12. Hei, jeg planlegger en vintertur til Svalbard i Feberuar/Mars, ca 8 netter ute, blir å vandre sammen med to andre og med ski og pulk. Vi har tenkt oss innenfor sone 10, og tar med oss rifle for isbjørnbeskyttelse. Det jeg lurer på, er om denne årstida er fin å reise på tur i, der oppe? Hvordan pleier det være med isbjørn? ses overalt? eller mere et skjeldent syn og dermed ikke så farlig som en fort skal ha det til? Hva er påkrevd å ha? innenfor sone 10? rilfe regner e med at er et must, men er det noe mere? vi tenker å leie snublebluss om mulig, noen som vet hva dette koster å leie, og hvor? signalpenn/pistol er det også noe som ses på som et "must"? nødpeilesender? Frakt av utstyr blir jo fort klønete og dyrt. Pulk på fly, av typen transporter 155 fra fjellpulken, går den som innsjekket bagasje med pulkbag oppå? våpenkofferten, kan den kun sendes alene? eller kan e kombinere skibagg og våpenkoffert? Jeg setter stor pris på all hjelp! Mvh Amund
 13. Veldig sant det med spennet på skia, men er du lett av vekt så trenger du ikke så stive ski. Jeg velger gjerne så korte ski som mulig, da fordi jeg er mye i skog.
 14. Åsnes Nansen/Cecilie i 15cm over din høyde med BC magnum og Alfa Skarvet Advance er en fullgod pakke som kan brukes like godt til hagen som til nordpolen. Sko er viktigst! Velg et par som passer deg! Alfa Skarvet er en god sko, sånn teknisk, men passer den deg dårlig så er den drit. Muligens Alfa Guard er mest å anbefale. var å testet denne i slutten av november. splitter ny men satt som støpt og var lett å få på og veldig behagelig. Crispi Stetind er også godt alternativ. Staver så kan du fint gå for Swix All Mountain eller Åsnes Fram, muligens Åsnes Ingstad stav om den er å få tak i! Edit: Åsnes Ingstad/Tonje er også fin ski å velge, da for mere kupert terreng eller skog. Hvis det kun blir vidde eller flater så er Åsnes Amundsen/Liv fint valg. men Nansen/Cecilie er vel mest allround skien du kan få!
 15. 3 for 2 på all Real Turmat hos G-Sport og G-max!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.