Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  72
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om AmundJS

Nylige profilbesøk

788 profilvisninger
 1. Dette er noe Fjellreven har tenkt på da de utvikla Fjellreven Kajka modellene, der har du klips for å feste topplokket på brystreimene, har du kamera (stort kamera altså) i topplokket så får du fordelt vekta mer enn nok for å gjøre det enda mere behagelig å gå. En kan jo også kjøpe nye klips som passer dem på brystreimene der og feste de klipsa på kamerabag, eller hva med å ha Fiskeskrinet i topplokket? Enkelt tilgjengelig under fiske langs en elv under forflytning. Dette er noe e har tatt i bruk og er storfornøyd med. En kan da også lett feste topplokket på sekken igjen om du trenger litt ekstra syn ned mot føttene igjen. Er sikkert flere sekkeprodusenter som har slike løsninger, men i farta var det Fjellreven e kom på, som har det.
 2. Har ikke erfaring fra en slik tur, men etter å ha tatt to-tre turer opp til Lufsjå i sommer så har e prata med flere som har gått cirka den ruta i sommer, da mens dem var underveis faktisk. Det er mengder med DNT hytter hele veien, du trenger kanskje å ta med proviant for maks 2 dager avgangen da nesten alle hytter er i rekkevidde på dagsmarsj. Flere av de hyttene har enten matlager du kan kjøpe mat ifra eller så er dem betjente. Legg gjerne turen innom Lufsjå, der er det flott! Høyfjellsplatå i fine omgivelser med et stooort vatn og utsikt til Gaustatoppen!
 3. Han er vel langt avgårde nå? På vei mot nordpolen og videre, men det skal nok gjøres! For en slik primusplate hadde gjort seg
 4. Innser nå at det er den gamle MSR XGK huset. Men den primusplate så lekker ut!
 5. Vet ikke om dem er gode, men søkeordet er vel "fransk karabinkrok". https://www.frivannsliv.no/products/fransk-karabinkrok
 6. E har fulgt litt med på Instagram storiene som Børge Ousland har lagt ut i det siste. Der har e fått øye på en primus e ikke kjente igjen, pumpa og flaska. At lett å se, men ser også ut som om resten er en modifisert MSR XGK, som også kan stemme med pumpa og flaska. Noen som vet hva han bruker der? Eventuelt linke til hva slags plate han bruker der? Nysgjerrigheten økte fælt når e hadde null ide over hva det var e så. Edit: bilde under.
 7. Blir skikkelig polvandring da ja 😂
 8. Blir det ikke sinnsykt klamt med dampsperresokk? Og nei, som du antar, så har e ikke brukt det.
 9. Tråden er halvveis gammel, men tenker at spørsmålet passet best inn her. I vinter gikk e med Lundhags Guide Expedition 75 på Svalbard, dem var sinnsykt stive, ja dem skal være stive, men nå snakker e om frosne. Gikk over til Alfa Grønland 75 da dem passer mitt bruk bedre. Er det noen som har erfaring med både Lundhags, Alfa, Alpina og Crispi i sterk kulde? Har selv kun erfaring med Lundhags sin i sterk kulde. De kartankene inni var ikke særlig til hjelp da dem frosset fast i skoen og e fikk dem ikke ut uten å bruke alle krefter og 20 - 30 min opptining av dem. Er det vanlig at skiskoa blir som mursteiner? De andre som var med på Svalbard brukte BC, da noen fra Crispi, dem også ble frosne men ikke i nærheten like frosne. Noen som vet om en god 75mm støvel med kartank inni? Litt mjuk støvel for å gå? Har sett på Alfa sin Polar APS for 75, men stemmer det at dem har så godt som null støtte? Må ha en som kan brukes til både gåing og utfor, trenger ikke å være super på èn av dem, bare Ok på begge.
 10. Fjellreven Kajka 100, som e har er helt utrolig god! Har lenge tenkt at eneste som dugde var pakkrammer, men fy for en god sekk Kajka 100 er. Hoftebelte er veldig behagelig, kanskje mest pga de to høla i den, som gjør at det ikke presser på hoftekammen. Har hatt både Reconpack (nye synxroflexen), PowerFrame, Norrøna Dovre og en eldre Bergans anotomisk sekk. Kajka er desidert beste å bruke med 25 kg ish i sekken. Sidelommene er store, får lett mye oppi der. Hovedrommet har god tilgang fra bunn, topp eller front, og frontåpningen er veldig stor. Har ikke testet Lundhags Gnaur eller Klattermusen Tor, men begge lover godt dem også. Bra valg blir det nok uansett.
 11. Ta en telefon inn. Å bruke så lang tid på noe slikt er ikke innafor. Ikke nøy deg med en mail, ta en telefon, eller bedre, om du har mulighet så ta en tur innom kjeden og ta det videre da. Siden det nettopp har vært sommerferie og slikt så kan en jo forvente noe lengre tid enn vanlig, men 2 måneder er mye.
 12. Er ikke i tvil om at Keron er sterkt nokk. Var ikke slik det var ment. Men med tanke på at Spitsbergen har slike bardunfester på midten av duken også. I tillegg til på stangledda så blir den strammere i duken. Polar Enduranance har jo 2 sett DAC stenger så det skal KRAFTIG vind til før dem knekker. Men Keron er et steinsolid telt, det er det ikke tvil om. Stormmatter ser e på som et "must", så blir det Keron eller kaitum eller nammatj så må det sys på stormmatter. En av mine planer for vintern er å teste ut telt uten innertelt, men da MÅ det være stormmatter for å minimere risiko for snøføyke inn i telt. Skrå vegger i telt kan e fint leve med. Så ja, kanskje e heller ska se på Nammatj GT og Fjellheimen Extreme istedenfor Keron og Spitsbergen 🤔
 13. Det finnes drøssevis av tråder allerede om akkurat dette, men siden det er så lite info om det ene av mine 3 valg så håper e på å få litt info her. Hittil på vinterturer har e brukt Bergans Wiglo LT4, som har vært fantastisk sett bort ifra poledancinga og mengden snø du drasser med deg når stanga ska inn/ut av telt ved leir opp/ned. Så nytt vintertelt blir det. Er på utkikk etter et 3-person telt (2 stk + bagasje) har sett meg ut følgende: Hilleberg Keron 3GT Helsport Spitsbergen X-trem 3 Fjellreven Polar Enduranance 3 Keron og Spitsbergen har e funnet mengder av info om her på forumet, så dem blir ikke hovedfokus her i denne tråden men Fjellreven Polar Enduranance 3 er det svært lite info om. Vektmessig så ligger Polar Enduranance midt imellom Keron og Spitsbergen, til tross for at det er 2 sett stenger. Litt mindre telt, kun ett yttertelt, smalere i fotenden og lavere enn begge de to andre. Men plass nokk tenker e. Om været på en tur er meldt bra nokk, og turen er kort nokk så kan en fint droppe ene stangsette i fjellreven teltet, dermed må vel det bli det desidert letteste av de 3 men enda sterkt nokk for sammenligning med andre ekstremtelt, eller tar e feil? Mitt spørsmål er: er det noen her på forumet som har solid erfaring angående Fjellreven Polar Enduranance 3? Er det et ekstrem telt verdt prisen? Eller enda bedre, noen her med erfaring på både fjellreven sitt og Hilleberg eller Helsport sitt og som kan si noe om kvalitetsforskjellene på både duk og barduner, stenger og generelt? Har tidligere prøvd både Keron 4GT og Spitsbergen Pro 4, da påsydd stormmatter. Likte veldig godt de to teltene. Det e ser på som ulempen med de to andre teltene er: Keron: uten stormmatter, kanskje det svakeste av de tre i vind? Tar e feil? Spitsbergen X-TREM: vekta. Greit nokk, teltet skal fraktes i pulk hovedsakelig, så vekt er ikke SÅ viktig, men om e kan spare halvkilo til kiloen bare på telt, så er det fristende. For selv om vekt ikke er like stort fokus i pulk som sekk så er det jo enda viktig. Spesielt med tanke på at de 5-6 kiloene blir plassert på toppen av det hele. Dermed får det en litt annen virkning på pulken enn om dem hadde vært i bunn. En annen grunn til at e ser på Fjellreven sitt er at e kommer til å kjøpe meg 3-sesong telt også en gang om ikke alt for lenge. Da mest sannsynlig Abisko Enduranance 3, det har da samme dimensjoner som polar Enduranance og dermed kan stenger og innertelt brukes om hverandre på de to teltene om været er greit nokk, så kan e holde teltvekt på minimum. Om svara til mine spørsmål er svart på i en annen tråd så lenk gjerne til! Fant to andre tråder angående Fjellreven Polar Enduranance 3 men ingen av dem sa noe særlig om det versus de to andre.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.