Gå til innhold

AmundJS

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  62
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om AmundJS

Nylige profilbesøk

705 profilvisninger
 1. Fjellreven Kajka 100, som e har er helt utrolig god! Har lenge tenkt at eneste som dugde var pakkrammer, men fy for en god sekk Kajka 100 er. Hoftebelte er veldig behagelig, kanskje mest pga de to høla i den, som gjør at det ikke presser på hoftekammen. Har hatt både Reconpack (nye synxroflexen), PowerFrame, Norrøna Dovre og en eldre Bergans anotomisk sekk. Kajka er desidert beste å bruke med 25 kg ish i sekken. Sidelommene er store, får lett mye oppi der. Hovedrommet har god tilgang fra bunn, topp eller front, og frontåpningen er veldig stor. Har ikke testet Lundhags Gnaur eller Klattermusen Tor, men begge lover godt dem også. Bra valg blir det nok uansett.
 2. Ta en telefon inn. Å bruke så lang tid på noe slikt er ikke innafor. Ikke nøy deg med en mail, ta en telefon, eller bedre, om du har mulighet så ta en tur innom kjeden og ta det videre da. Siden det nettopp har vært sommerferie og slikt så kan en jo forvente noe lengre tid enn vanlig, men 2 måneder er mye.
 3. Er ikke i tvil om at Keron er sterkt nokk. Var ikke slik det var ment. Men med tanke på at Spitsbergen har slike bardunfester på midten av duken også. I tillegg til på stangledda så blir den strammere i duken. Polar Enduranance har jo 2 sett DAC stenger så det skal KRAFTIG vind til før dem knekker. Men Keron er et steinsolid telt, det er det ikke tvil om. Stormmatter ser e på som et "must", så blir det Keron eller kaitum eller nammatj så må det sys på stormmatter. En av mine planer for vintern er å teste ut telt uten innertelt, men da MÅ det være stormmatter for å minimere risiko for snøføyke inn i telt. Skrå vegger i telt kan e fint leve med. Så ja, kanskje e heller ska se på Nammatj GT og Fjellheimen Extreme istedenfor Keron og Spitsbergen 🤔
 4. Det finnes drøssevis av tråder allerede om akkurat dette, men siden det er så lite info om det ene av mine 3 valg så håper e på å få litt info her. Hittil på vinterturer har e brukt Bergans Wiglo LT4, som har vært fantastisk sett bort ifra poledancinga og mengden snø du drasser med deg når stanga ska inn/ut av telt ved leir opp/ned. Så nytt vintertelt blir det. Er på utkikk etter et 3-person telt (2 stk + bagasje) har sett meg ut følgende: Hilleberg Keron 3GT Helsport Spitsbergen X-trem 3 Fjellreven Polar Enduranance 3 Keron og Spitsbergen har e funnet mengder av info om her på forumet, så dem blir ikke hovedfokus her i denne tråden men Fjellreven Polar Enduranance 3 er det svært lite info om. Vektmessig så ligger Polar Enduranance midt imellom Keron og Spitsbergen, til tross for at det er 2 sett stenger. Litt mindre telt, kun ett yttertelt, smalere i fotenden og lavere enn begge de to andre. Men plass nokk tenker e. Om været på en tur er meldt bra nokk, og turen er kort nokk så kan en fint droppe ene stangsette i fjellreven teltet, dermed må vel det bli det desidert letteste av de 3 men enda sterkt nokk for sammenligning med andre ekstremtelt, eller tar e feil? Mitt spørsmål er: er det noen her på forumet som har solid erfaring angående Fjellreven Polar Enduranance 3? Er det et ekstrem telt verdt prisen? Eller enda bedre, noen her med erfaring på både fjellreven sitt og Hilleberg eller Helsport sitt og som kan si noe om kvalitetsforskjellene på både duk og barduner, stenger og generelt? Har tidligere prøvd både Keron 4GT og Spitsbergen Pro 4, da påsydd stormmatter. Likte veldig godt de to teltene. Det e ser på som ulempen med de to andre teltene er: Keron: uten stormmatter, kanskje det svakeste av de tre i vind? Tar e feil? Spitsbergen X-TREM: vekta. Greit nokk, teltet skal fraktes i pulk hovedsakelig, så vekt er ikke SÅ viktig, men om e kan spare halvkilo til kiloen bare på telt, så er det fristende. For selv om vekt ikke er like stort fokus i pulk som sekk så er det jo enda viktig. Spesielt med tanke på at de 5-6 kiloene blir plassert på toppen av det hele. Dermed får det en litt annen virkning på pulken enn om dem hadde vært i bunn. En annen grunn til at e ser på Fjellreven sitt er at e kommer til å kjøpe meg 3-sesong telt også en gang om ikke alt for lenge. Da mest sannsynlig Abisko Enduranance 3, det har da samme dimensjoner som polar Enduranance og dermed kan stenger og innertelt brukes om hverandre på de to teltene om været er greit nokk, så kan e holde teltvekt på minimum. Om svara til mine spørsmål er svart på i en annen tråd så lenk gjerne til! Fant to andre tråder angående Fjellreven Polar Enduranance 3 men ingen av dem sa noe særlig om det versus de to andre.
 5. Var ved Colesbay, men valgt å koke vannet overalt, tok null sjanse når vi hørte hva symptomene er..
 6. Må si at Tessatroll her har beskrevet ganske nøyaktig på hva min erfaring er, selv har e langt ifra like mye erfaring men den e har sier at ska en lage nokk vann til 2 - 3 pers om vinteren om morgen, pluss matlaging og oppvask, kanskje en kaffikanne eller to i tillegg så står man opp tidlig. Sist for min del var på Svalbard i februar/mars, der begynte vi med bruk av èn Primus, der måtte vi også koke vannet hver gang i tillegg til smelting pga risiko for musepest. Siste natta i telt benytta vi 2 stk og det ga et fint klikk i hue mitt.. hvorfor gjorde vi ikke det før? Når en har med backup primus uansett på lengre turer så kan en iallefall ta nytte av den hver dag, da vet en også om den fungerer 😅 Problemet er heller oppsett av kjøkkenbenken, èn bensinflaske vil gjøre det ryddigere og lettere å holde oversikt. Reserve flaske og pumpe og til og med reservedeler til pumpe og primus er jo også med. Noe av det verste e vet i telt om vinteren er når du må grave opp deler ifra snøen fordi rotet er for stort. Holde det til et minimum og ha så få ting å bry seg om der og da er min tanke. Èn pumpe, èn flaske og to primuser. Kan jo kutte ut den ene primusen så er mye løst, men et kompromiss vil det alltid være. Derfor to primuser. Takker for alle innslag og tanker rundt emne. Det at en justering av ene primusen også vil endre trykket på den andre hadde e ikke tenkt på.. beste er vel og skaffe meg en slik split-adapter og teste ut selv hvor mye det er snakk om i endring. Må innrømme at thermos har e faktisk ikke brukt om vinteren på halvannet år.. er litt flaut da e veit det er en genial oppfinnelse men har alltid tenkt: sparer heller den vekta med å bruke nalgeneflaske, litt kald drikke tåler e.. og på slutten av hver tur konkluderer e med at det var tabbe.. men uansett så blir det maks èn thermos pga vekt kontra Nalgene.
 7. Skal sjekke den ut, takk for forslaget!!
 8. Vet at e kommer til å fyre med to stk når e kan. Altså når vinden er så svak at e kan ha full åpning i ytterduk. Så kullos er ikke den største ulempen der, heller mengden pumping pga trykk i flaska regner e med.
 9. Mye "Unødvendig" tekst under, så se på bånn for kort fortalt og konkrete spørsmål. Siden sommervarmen er komt for fullt så tenker e det er på tide å gjøre klart vinterutstyret. Na har e skaffer meg en primus Omnifuel II ekstra og tanken er da at e ska drasse på 2 stk om vinteren, èn for snøsmelting og èn for mat. I tillegg så er vel sjansene for at begge to ryker liten, så da er backupen i bruk hele turen. Har begynt å tenke på hvordan en på best mulig måte kan lage en primusplate for to stk primuser. Dette ble vanskelig da slanger alltid er i veien og denne gang blir det to stk bensinflaske, altså lite plass til kjeler på en standard størrelse plate. Da kom e på en ting e så på nett for en stund siden, altså "Primus Expedition Box" 2 stk Primus på èn flaske. Ser nå at denna blir vanskelig og skaffe, i tillegg så finner e INGEN tester, hverken på engelsk eller norsk.. Ser også at eneste som gjør den spesiell er rørsplitten på sida. Ser at Kovea har en slik dupetidd på nettsiden sin, men finner ingen som selger, og heller ingen informasjon om den fungerer med bensin også. Vil anta at 2 primuser på èn bensinflaske medfører sinnsykt mengder pumping konstant men det finner e ut av. Så til spørsmålet (kort fortalt): Hvor finner e en "toveis splitter" for bensin med lpg gassboks gjenger? Vil det fungere OK eller bedre? Noen som har laga seg en primusplate/boks for 2 stk primuser hvor dem er villig til å dele design? Kovea adapter: http://kovea.com/product/2-way-adapter/ Primus Expedition Box: https://www.primusshop.no/produkt/primus-expedition-box/
 10. Ser stor fordel ved å kutte ut innertelt, eller klippe ut bunnen (om du så har en så stor lommebok), du får god plass til å lage gang inne i teltet, benk å sove på og med den feite oppbevaring og matlagingssida dersom du har teltet aleine. Da kan en også droppe versjoner av telt med stort fortelt, dermed kan du gå ned betraktelig i vekt og volum om du ofrer litt av inneklima, er det en tur i 20 blå så tviler e på at innerteltet vil ha særlig effekt, bles det mye så hjelper ikke innerteltet heller, for full lufting må jo til uansett. Du slipper å pakke ned et halvbløtt innertelt og sette det opp klissbløtt eller frossent. E har bare vært ute på tur med innertelt men uten ska prøves til vinteren. Da gjerne i 30 blå og 10 pluss, alt imellom også gjerne så får e et bedre syn på dette med innertelt. Edit: I tillegg kan du ha akkurat den takhøyden du ønsker om du setter opp teltet på en plass med dyp nok snø.
 11. 30% på friluft hos GSport/Gmax denna torsdagen, fredagen og lørdagen (20-22.06) Ble Primus Omnifuel II (en ekstra) for 1049 idag, løp og kjøp!
 12. Ser at 66i har svært dårlig batteri kapasitet sammenlignet med Inreach Explorer +, med mindre jeg ser helt feil da.
 13. En slik titangryte med non-stick høres magisk ut! Kanskje e blir å bruke fri retur for første gang? Om e finner en annen slik gryte..
 14. Ble til at jeg bestilte MSR titan big Kettle ja, får vel håpe den duger til både kaffekoking og matlaging.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.