Jump to content
IGNORED

11.08.06: Otålhornet (1312), ord blir fattige.


Svein
 Share

Recommended Posts

Otålhornet (1312) har helt siden jeg var der første gangen, vært et av mine absolutt favorittutsiktspunkt. Omgivelsene kan ikke beskrives, de må ses! Jeg gikk omtrent tilsvarende tur 26.august 2000.

Det endte opp med at vi var 3 stk som la i vei på denne turen. Starten gikk fra Kvistaddalen hvor mange i alle fall kjenner som startstedet til den mer kjente Skårasalen (1542). Vi går sørover Kvistaddalen, følger stien mot Fjellvatna. Rødfargen forteller oss at vi er på rett vei ;) Fra Fjellvatna holder vi høyden over Kvamsetdalen til skaret mellom Kjerringøyra (1414) og Maratinden (1320), og går videre i ur til Kjerringøyra. Vi ser nå hva som venter oss videre av utsikt....

Det går i bratt løs grus/stein ned videre sør mot Otålhornet (1312), tindene østover er et fryd for øyet. videre i fast ur til toppryggen av Otålhornet og spaserterreng ut til varden som står på kanten mot Hjørundfjorden. Vi tar oss god tid og nyter tilværelsen før vi dessverre må nødt til å tenke på returen.

I 2000 når jeg gikk denne turen, fulgte jeg etter noen sauer inn i vestsida av Kjerringøyra (solid sauetråkk) og fant ei fin rute ned i Kvamsetdalen. Sideskrått og dels utsatte passasjer på gressunderlag og dels morene gjør at jeg neppe hadde tatt denne ruta når det var vått..... :roll: En "varde" ved stiens start sier meg at andre nok også bruker denne, men hvor mye den er brukt vet jeg ikke. Etter 9 timer på tur er vi tilbake ved bilen i Kvistaddalen, inkludert 1-2 ekstratimer med utsiktsnyting ;-)

Mer tekst og 30 bilder på

Hidden ContentDet kommer kanskje et vidvinkelpanorama også etter hvert :)
Ei havørn seilte over oss på Otålhornet, dessverre var den for høyt oppe for mine 105mm :(

Hidden Content

Hidden Content

Vis rapporten i Turkartet

Link to comment
Share on other sites

Må bare si jeg er misunnelig på dere der altså! Må jo være et livslangt prosjekt å komme på alle sammen... Hvor mange topper er det over f.eks. 1000 meter her?

Livslangt er det heldigvis ikke :? . Det er ca. 400 topper over 1000 meter, men så har vi jo det store spørsmålet da: Hva er en topp? :wink: .

Link to comment
Share on other sites

"Vårt" område er mer enn Sunnmørsalpane, hvor det er rundt regnet 3-400 topper (avhengig av definisjon). Til vårt område (Ålesund som utg.pkt) må vi legge til Vestnes, Ørskog, Stordal, Norddal, Rauma og resten av Stranda... i alle fall. Og da kan du sikkert doble antallet :?

Trøster meg med at det er mye ur innover der :wink:

Faktisk ikke så gæli, litt over Kjerringøyra, var lettgått.

Link to comment
Share on other sites

"Vårt" område er mer enn Sunnmørsalpane, hvor det er rundt regnet 3-400 topper (avhengig av definisjon). Til vårt område (Ålesund som utg.pkt) må vi legge til Vestnes, Ørskog, Stordal, Norddal, Rauma og resten av Stranda... i alle fall. Og da kan du sikkert doble antallet :wink:

Ja. Tallet jeg opererte med med var kun for Sunnmørsalpene(området mellom Storfjorden, Hornindal og Volda, slik jeg definerer det). Hvis vi for eksempel tar utgangspunkt i Hornindal kan vi plusse på et par hundre Nordfjordtopper også. Da begynner vi å snakke livslangt prosjekt.

Link to comment
Share on other sites

  • Heriks featured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy