Jump to content

Liggeunderlag til barn


Recommended Posts

Er på utkikk etter liggeunderlag til barn. Selv har jeg og samboer Exped DM, men tenkte kanskje barna kunne ha underlag som ikke er riktig så dyre. Da er det ikke så farlig om de blir røft behandlet.

 

Er ikke tenkt til vintertiden, men 3sesonger. Noen tips? Hva bruker deres barn?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg gikk til innkjøp av "vanlige" liggeunderlag i str Regular (183x52 cm) først som sist, da slipper jeg å bytte dem ut. Barna vokser, eldste min er blitt 10 år og 140 cm.

Jeg har Thermarest Xtherm til alle her  året rundt. (vi bruker Exped DM eller Xtherm sammen med  Bamse Extreme på vinteren). Det har vært null problemer å lære barna å ikke herje med liggeunderlaga og vi har ikke hatt noen punkteringer.

(Til skolebruk, hele klassen i ett rom etc., har jeg kjøpt et oppblåsbart på Jysk til 250 kr da jeg ikke kan forvente like mye hensyn der.)

 

Ellers er disse populære: 

https://www.speidersport.no/produkt/asivik-nuna-5-kids-liggeunderlag/

Skummunderlag kan fungere fint også, barn er lette og sover godt, men de vokser 😊 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vi kjøpte nevnte Asivik Nuna til eldstemann for noen år siden, da 7 år. Fikk bare brukt det kort tid før det opplevdes som kort. Gikk deretter rett til minsten som nå nærmer seg 5 år. Fornøyd med underlaget, men som @Terka skriver så vokser de! Neste underlag her i huset blir også i str. reg. Og hadde jeg kunne gå tilbake i tid hadde jeg kjøpt reg. størrelse med en gang....

20180716_073104.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dere skriver mye lurt. Tror vi like godt går for Exped Downmat 7 eller 9 M med en gang. Vi har noen vanlige oppblåsbare underlag til å ligge på skoler/klasserom.

 

Lurer på å gå til innkjøp av Therm-a-Rest Z-Lite til alle til å ha sammen med Exped-underlagene, istedenfor skumunderlag. Hvordan er disse i forhold til skumunderlagene?

Link to comment
Share on other sites

Therm-a-Rest Z-Lite er fine å ha med som backup i fall det skulle skje noe med Expedene, til å bruke utenfor teltet i lyngen og på skarpe steiner, evt ha under som beskyttelse om du vil bruke Expedene utenfor teltet. - Synes jeg da. Har alltid med et Ridgerest eller Mammut Bamse i tillegg når vi er på tur. Er det vinter og pulkføre har vi til og med et reinskinn for hyggens skyld. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Mareng

Mine barn på 3 og 6 merker ikke forskjell på madrassen hjemme og Bamseliggeunderlaget. Ihvertfall ikke som de nevner...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Mareng said:

Mine barn på 3 og 6 merker ikke forskjell på madrassen hjemme og Bamseliggeunderlaget. Ihvertfall ikke som de nevner...

Har samme erfaring som @Mareng når gutta mine var mindre ;) Men dette har nok med alder å gjøre, gutta mine er nå 10 år og sover nok hakket bedre på oppblåsbåre selv om de utmerket også sover på "bare" bamse. Jo større dem blir jo større behov for underlag.

Link to comment
Share on other sites

Når f.eks. Bamse Extreme veier 650 g og måler 60 cm x 24 cm (ca) sammenpakket og Thermarest Xtherm veier 430 g og måler 23x10 cm sammenpakket så var også dette gode argumenter for min del som ofte bærer 3 liggeunderlag og 3 soveposer i sekken min, spesielt pakkevolum.. (Barna bærer mer og lenger selv etterhvert som de blir større.)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Under Exped Downmat 9 bruker jeg oftest ikke noe. (Bruker sjelden dobbelt  liggeunderlag uansett årstid.) Dog har jeg noen store skumplater av byggisolasjon som jeg innimellom bruker for å isolere hele bunnen i innerteltet litt når kidsa er med og det er grisekaldt, alternativt så brukes isolert Fjellduken til samme formål. Litt triveligere å krype/romstere rundt i innerteltet når man har litt isolasjon under 😊

Bamse Extreme ble av meg nevnt fordi jeg har den og tilsvarende fra Haglöfs fra tidligere, disse brukes primært som sitteunderlag på begge sider av forgrop i fortelt.

Skal jeg kjøpte noen nye skummunderlag så blir det nok Z-lite eller lignende som brettes lett.

Bamse har forresten R-verdi på 3.5 mens z-lite har 2.6.

 

Edited by Terka
Link to comment
Share on other sites

Guest Mareng

Thermarest z-lite og Naturehike kopien er gode også. Jeg synes Bamse har en fordel som soveubderlag for ungene fordi det har ekstremt god friksjon, og er helt lydløst.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy