Mareng

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  331
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. https://www.ebay.com/itm/162351711533 Jeg ser også at man får slike selvoppblåsbare fra e-bay for 290kr inkludert frakt. De veier 380 gram, det samme som ett thermarest z-lite skumunderlag. Jeg har alltid med meg ett slikt skumunderlag i tillegg til Expeden, kanskje jeg kan erstatte skumunderlaget med ett slikt selvoppblåsbart fra e-bay? Kanskje liggekomforten blir veldig bra med dettw oppå exped? Totalt høyde blir da 10cm. R-verdi på selvoppblåsbart 3 cm er ukjent, men den kan ikke være så hakkende gale? Noen som har erfaring med slikt selvoppblåsbart fra e-bay?
 2. Det står 6,8 cm på xtherm, og 7 cm på synmat. Det er vel ikke så stor forskjell?
 3. Hvilke av liggeunderlagene har dere prøvd, og hvilke synes dere er mest komfortable? Jeg vet ikke om jeg er helt fornøyd med Synmat UL 7 MW lengre, det er mer som en vanlig bademadrass å ligge på, med noen lange pølser med luft. Jeg lurer på om jeg skal prøve ett nytt liggeunderlag, ca 60 cm bredde, R-verdi kan være mellom 3-6. Jeg ser at Sea To summit har liggeunderlag av forskjellig type som virker veldig gode. Både med høy og lav R-verdi, grei vekt, og noen har mulighet til å justere hardheten i to lag. Altså man kan blåse f.eks. blåse opp bunnen noenlunde hard for å komme opp fra bakken, og justere hardheten med det øverste laget. Eks. Sea to summit comfort plus insulated Large mummy, eller comfort light insulated Large mummy. Disse synes jeg virker veldig interesante, spesielt light insulated. Noen som har prøvd? Thermarest NeoAir Xtherm er også litt annerledes enn synmat. Med sine tversgående kanaler i stedet for langsgående store kananler som Exped har. Ser for meg at denne kanskje følger svaien i ryggen bedre enn Exped, om man sover på ryggen? Den virker ihvertfall meget interessant den også. Noen som har prøvd litt forskjellige typer, og kan si noe om hva som er mest komfortabelt å ligge på?
 4. Fjällräven Abisko Lite 1

  Ja, glemte linken Se nå.
 5. Fjällräven Abisko Lite 1

  Her er en slags sammenligning av Abisko Lite 1 og Akto. Abisko Lite 1 tar en del mindre plass i sekken visstnok, og er litt høyere. http://embersurvival.com/blog/fjallraven-abisko-lite-1review/
 6. Vedlikehold av fjellski

  Ja, hva er vitsen med noe annet egentlig?
 7. Hei. Jeg ser at noen av 4-sesongs teltmodellene har ventilasjon som ser ut til å fungere greit om vinteren. (2 høye store ventiler). Disse har ofte fast netting i ventilen, og kan stenges ved behov. De rene vinterteltene har ofte lignende løsning, men også mulighet til å åpne selve myggnettingen helt. (Forskjellen er observert på Fjellreven sine telt. Og Hilleberg sine?) Myggnettigen beskytter vel for snø som kan drive inn ventilene, så hvorfor skal man kunne åpne myggnettingen? Gir det så mye bedre ventilasjon at telt som ikke kan åpne myggnettingen helt er uegnet til vinterbruk.
 8. Misvisning - kort og greit

  Absolutt, takk Jeg skjønner at jeg har noe å lære når det kommer til de forskjellige måleenhetene som brukes, for det står 0 grader og 46'. Er det det samme som 0,46 grader?
 9. Misvisning - kort og greit

  Peker ikke strekene i rutenettet alltid mot geografisk nord? 😐
 10. Misvisning - kort og greit

  Det er voss, så det er nok i det området ja. I så fall betyr det heller lite. Trodde der var mer jeg, sist jeg fikk høre for 10 år siden, men så feil kan man ta. Det betyr at du vil komme 0,3 grader øst for der du har siktet deg inn? Jeg synes det burde stått oppgitt på kartet at misvisningen er <1 grad, eller noe sånt, så trenger man ikke å være usikker. Tilleggspørsmål: Kompasset på en GPS, peker det mot geografisk nord? (Garmin etrex 30x).
 11. Misvisning - kort og greit

  Kan godt hende du har rett, men hvordan skal man vite det? Det burde i så fall vert opplyst på kartet at de har valgt å utelate det pga. marginal misvisning. Mindre enn 5 grader, eller noe sånt? Sånn sett, burde det være opp til den enkelte om grensen for å korrigere for misvisning er 5, 10, eller 20 grader. Synes jeg.
 12. Misvisning - kort og greit

  Jeg finner ikke misvisningen på kartene jeg har fra Norge-Serien (plastpapir). Noen som vet hvor det står?
 13. Hund på buss - erfaringar?

  Har ikke lest gjennom alt, men helt alvorlig betalt! Jeg er allergisk mot hund, og jeg merker vel ikke om det kommer inn en på bussen og setter seg på barnevognsplassen med hunden på gulvet. Om den setter seg på setet rett foran eller bak, så kanskje muligens det klør litt i nesen hvis det er en veldig stor hund. Da kan en av oss flytte seg, og det er så skjeldent med hunder på buss at jeg sannsynligvis aldri vil oppleve dette. Men seriøst, er det så farlig om jeg skulle kanskje muligens i verste tilfelle klø litt i nesten èn gang i livet, at hunder skal bli nektet adgang på buss hver dag hele livet? Katteeiere med "katteinfiserte" klær og folk med parfyme er ett mye større problem. De bruke sterke virkemidler på ett veldig lite problem...
 14. Nytt 2-manns helårstelt

  Jeg har ikke sett set i praksis selv, men her er hva jeg fikk som svar da jeg spurte om rivestyrken på duken: Men siden du har ihvertfall noe kjennskap til teltet: Vet du noe om hvor god ventilasjon (kondens) det er på teltet? Ventilene ser litt små ut. Sett bort fra der ser teltet bra ut, og vekten er svært fin
 15. Kondens i telt

  Det var kun han som hadde synmat ul uten skumunderlag under som opplevde kondens under seg. Kosefyrte en del i ytterteltet, men jeg synes ikke dette ga mye effekt på kondensen i innerteltet. Med to personer ble det litt trangt å ha primusen i innerteltet, og med en person i kuldegropen og åpen dør tørket det sakte. Regner med det tørker fortere opp om man lukker igjen døren til innerteltet litt, men det ble ikke forsøkt. Det skal og sies at MSR simmerlite ikke har den største effekten blant bensinbrennere. Kunne sikker sovet med døren i ytterteltet åpen, men da ser jeg for meg at det hadde blitt litt kjøligere.