Mareng

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  238
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Så du mener at med en ski som falketind 68 og scarpa T4 kan man like gjerne velge en "vanlig" 75mm binding med avtagbar kabel, som en av disse? https://www.oslosportslager.no/produkt/voile-3-pin-cable-traverse-telemark-75-mm-fjellskibinding-mvidje-35868.aspx https://www.oslosportslager.no/produkt/voile-3-pin-cable-fjellskibindinger-mrottefella-10-mm-oppbygningsplater-og-halloftere-43203.aspx Hva er forskjellen på disse to jeg linket til. De ser jo dønn like ut.
 2. Bål på kjøkkenet

  Jepp, noen kan monteres akkurat slik.
 3. Bål på kjøkkenet

  Jeg jobber som elsikkerhetskonsulent for DLE og er utdannet elektriker og elektroinstallatør, så akkurat dette kan jeg en del om. Induksjonskomfyren slår av platen når du flytter en panne fra platen over lang tid, og om det blir så varmt at platetoppen kan bli ødelagt stenger den ned, hovedsakelig. Det finnes mange forskjellige måter produsenter prøver å sikre seg på, men ingen kan forhindre brann i en panne/kjele med innhold. Dette som trådstartet opplevde (tørrkoking/brann i panne), kan en komfyrvakt forhindre. Det finnes tådbaserte og trådløse komfyrvakter som man kan montere på vegg, viften og til og med som en liten taksensor. Noen er veldig pålitelige og gir lite feilalarmer og/eller er veldig brukervennlige og lett å sette på "pause" om man steker på høy varme eller flamberer mat. Ande er ikke lile bra/brukervennlig. Krav om komfyrvakt kom i NEK400:2010, boligdelen. DSB har presisert via elsikkerhet at dersom man skifter kursfremlegget (kabel og vern), skal også kursen prosjekteres etter gjeldende Norm og dermed skal komfyrvakt monteres. Om man beholder en eldre kurssikring og kursframlegg må man ikke følge kravet om komfyrvakt, men det anbefales.
 4. @Omnilite, jeg forstår det slik at du har erfaring med både "vanlig" 75mm binding der man kan ta av kabelen, og voile switchback der man kan sette bindingen i gå-modus? Hvis man går for ett mer fjellskiorientert oppsett, med falketind 68 ski som ihvertfall har en antydning til "gåspenn", og noen plaststøvler som scarpa T4. Vil det da være en stor fordel med gå-modusen som switchback bindingen har, eller kan man like gjerne spare vekt ved å ha en vanlig 75mm binding med avtagbar kabel? EDIT: G3 targa acent er jo mye lettere enn voile switchback ser jeg.
 5. Hvilke fisher/völkl ski, med midtbredde omkring 75-ich, tenker du kan passe greit med tech binding?
 6. Prøvde noen Dynafot TLT7 sko i butikken. Kjentes meget gode ut! Fikk også tilbud på Skitrab Maestro ski inkludert bindinger til 140000kr. Med nye sko er vi oppe i over 190000 kr. Det er svimlende dyrt for en skipakke, synes jeg. Må nok finne på noe billigere.
 7. Hva med denne pakken? Åsnes tind 76: 3299,- Dynafit TLT6 Mountain (Er dette gode sko??) 3899,- Dynafit TLT Speed Turn 2.0 randonnéebindinger (Er dette gode bindinger?) 2699,- Totalt 9897,- Total vekt: 2645 per fot, 5290 totalt.
 8. Akkurat dette har jeg hørt flere si også 😊 Jeg ser også at en del bruker lettere ski sammen med en telemarksbinding, og lette plastsko som scarpa t4. Men om det er fordi det er bra, eller fordi det er billigere vet jeg ikke... T4 koster kun 2000kr nå, og en voile telemarksbinding med gåmodus koster 2500kr https://www.oslosportslager.no/produkt/voile-switchback-telemark-touringbinding-20200.aspx Dette blir jo ett litt annet oppsett enn det jeg hadde sett på, og jeg har aldri forsøkt noe slikt, men prisen blir jo en del lavere. Noen som har noen formening om dette også kan være ett greit oppsett, eller er det veldig mange steg ned i forhold til tech sko og binding?
 9. Billigst utsyr er ikke målet, mye for pengene er vel heller målet Men om tind har fått dårlig score i tester, må jeg jo se meg om etter en annen ski. Har per i dag Åsnes Nansen med BC magnum, og K2 Coombak med dynmafit bindinger og Scarpa Marstrale sko. Synes at K2 utsyret er for tungt, og Nansen er kun brukendes nedover på perfekt føre og terreng. Noen ski mellom dette er det jeg ønsker: Lett opp og lett ned
 10. Ser at oslo sportslager har bindinger som veier 290gram (plum wepa), og noen til 115 gram (Dynafit low tech). Begge en del billigere enn skitrab bindingene. Men jeg vet jo ikke om det er gode eller dårlige bindinger? https://www.oslosportslager.no/produkt/plum-wepa-randonneebindinger-40984.aspx https://www.oslosportslager.no/produkt/dynafit-low-tech-race-pdg-manu-lock-randonneebindinger-42129.aspx
 11. Ofte ja, men ikke alltid. Åsnes Tind veier 1030 gram for 3 299kr, Skitrab veier kun 90 gram mindre for svimlende 12 000kr, men sintesi modellen for 6 000kr faktisk veier mer enn Åsnes. Støvler tenker jeg at jeg kan spandere 4-5000kr på, det er viktig at er komfortabelt, og finnes det noen realtivt lette bindinger å få tak i til 2-4000kr? Med hælløftere.
 12. @Kjellis, takk for gode tips. Men dessverre, utenfor min prisklasse. Det har jeg ikke nevnt noe om. Åsnes Tind koster nå 3299kr, det er meget mye billigere enn det du foreslo. Men om det er dårlige ski, er det jo heller ikke noe jeg ønsker å bruke penger på
 13. Hei. Jeg ønsker noen veldig lette toppturski til bruk på variert vestlandsføre som også er brukbare til litt flate ankomster, ikke pudderski. I den forbindelse har jeg lurt på om Åsnes Tind 76 kan være ett godt valg, kombinert med noen lette tech bindinger og noen lette behagelige støvler med gode gåegenskaper? Hva tenker dere? Noen gode utstyrstips? Hvilke størrelse ski bør jeg ha? Jeg er 170 høy og 70 kg, jeg har lang skierfaring.
 14. Samme soveposeopsett som meg, men jeg har ikke prøvd det på vinter enda. vil du si at synmat ul 7 er for kaldt på vinteren, også om man kombinerer med bamseunderlag over eller under?
 15. Hvor lenge varer 1liter bensin?

  Hvor mange personer?