Gå til innhold

Mareng

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 969
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3
 1. Langspenn er jo omtrent det samme som breispenn i treski, det motsatte av kortspenn. En annen variant av sidespennet til Åsnaes er beltespennet til Madshus. Det er omtrent likt det.
 2. Hmm... Spesiell primus dette... Vanlige bensinprimuser fyller man renset benisin på (eks. 4-takt alkylat), pumper opp passe trykk, forvarmer og tenner - det fungerer hver gang. Noen ganger er der enkle ofte det beste, virker det som...
 3. Nansen har ikke dobbeltspenn. Amundsen har dobbeltspenn. Du merker stor forskjell når du klemmer de mot hverandre. Nansen har ett spenn du må presse jevnt hardere mot for å presse sammen. På amundsen er det omtrent det samme, men stivere, for å så bli ekstra stivt det siste stykket. Derfor «dobbelspenn».
 4. Ja, det forklarer forskjell på plasseringen. Vet du hvorfor de gjorde det? Er det for å få bedre glid og dårligere grep?
 5. Jeg har ett par Nansen ski og ett par Cecile ski her hjemme. Jeg kan bekrefte, helt utvilsomt, at det er STOR forskjell i spennet på disse skiene. Cecilie er veldig mye lettere å knipe sammen med hendene enn Nansen når skiene ligger mot hverandre. Kortfellefestet på Cecilie er også plasser betydelig nærmere bindingen enn på Nansen skiene. Nansen er 5-6 år gammel, Cecilie er nye i år, om det har noen betydning.
 6. Mange telefoner, uansett merke, kan ha defekt/dårlig batteri. Min forrige iPhone slo seg av om du tok den fram hvis det nærmet seg null grader, og kunne ikke slås på før den var tilkoblet lader, da viste den gjerne 70% etter ett minutts lading. Verkstedet utførte «stress test» i romtemperatur, som ikke viser noen feil på batteriet. Den nye iPhonen min er nesten upåvirket i -15 grader. Sykt bra batteri! Så telefoner som slår seg av i kulde, skjer alle merker, det er nesten litt bingo hvilke som har bra eller dårlig batteri virker det som. Jeg har en 7-8år gammel samsung xCover med knapper, der varer batteriet en uke i standby fremdeles. Og den tåler å bli badet med i sjøen (har prøvd).
 7. Valg av ski og binding

  Den korteste falketind er 172. Skien har rocker foran, og ganske mye tupp bak med oppsving. Dette gjør at skien har kortere kontaktflate. Jeg er 170, og bruker falketind 68 i 180 lengde, det går helt fint for meg. Men jeg kan for lite om skilengder til å gi en konkret anbefaling.
 8. Ang. lengde, så har jeg nok desverre ikke kunnskapene som trengs for å gi råd Vekt inkludert sekk og klær kan og spille inn på valg av lengde.
 9. Valg av ski og binding

  Jeg tenker at om du ikke vil ta steget til rando, og noe som er mer stabilt enn fjellski, er kanskje falketind eller noe i den duren veien å gå: Du trenger å kjøre telemark for å ha 75 mm. En lav plaststøvel er litt stivere å gå med enn en lærstøvel, men mye mer stabil å renne med. Er det rene toppturer det er snakk om, uten flate partier og lange anmarsjer, er randonne overlegent. Det finnes så voldsomt mye på finn, at det bør være mulig å finne noe som passer bra.
 10. Jeg er 170, og valgte 180 lengde. Skien svinger en del opp bak, så kontaktflaten blir i praksis litt kortere. Lengre ski er mer retningsstabil og bærer bedre i snøen. For en nybegynner kan en kortere ski være lettere å håndtere. Falketind er jo bred for fjellski å være, så den bærer godt. Er det Falketind 62 eller 68 du har?
 11. Jeg har Falketind 68 med samme oppsett som deg med sko og binding. Utrolig fornøyd, de vanlige fjellskiene er nærmest pensjonert til bruk på Vestlandet. Kontrollen nedover med ditt utstyr er en helt annen verden enn vanlige fjellski. De er lette, og fine å gå med. Bruker disse skiene til å kjøre telemark i alpinbakken også, det er gøy! Skoene blir litt mykere etter en tids bruk, og er gode å gå med uten kabel, men husk å press tåjernet ned til hakk 2 eller 3 for å unngå slitasje. Som kortfeller har jeg mohair, og som langfell har jeg pomoca race pro grip, hvir jeg har satt på «end hook» bak. Langfellen bruker jeg definitivt mest, og det er en skamgod langfell som er lett og glir bra! Smørning kan jeg også bruke, men med en kortfell og langfell som glir bra er jeg dekket i kupert terreng. Det er kun når det er gjennomslagsføre jeg savner randonne skiene mine, men det er drittføre å kjøre nedover på uansett. Til ditt bruk, så synes jeg dette høres ut som det perfekte valget! Dette er mine «godski»!
 12. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Hahaha, den gir vel 20%? Bare bruk den som kommer opp i reklamefeltet i stedet, eller på facebook, den gir 25% og er tilgjengelig for alle:
 13. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Sjekk også ut eks cumulus sine poser. De kan du skreddersy/justere på i nettbutikken. Legger du den i handlekurven kan du gå videre å se totalprisen uten polsk moms, så må du legge til norsk moms. I outleten til helsport kommer det ofte tilbud.
 14. Skru-teltplugger

  Dette er ett smart knalltips! Spesielt om du liker å telte langs kysten. Da jeg leste dette kom jeg på hva man brukte før det ble oppfunnet bergkiler, og det var muttere de gamle klatrerne brukte. Så dersom man ikke har kiler, er muttere en mulig budsjettsløsning. Finnes i aluminium for de som er veldig nøye på vekten (hva heter bergkilene på engelsk? Finnes kanskje noen billige på e-bay, som man ikke bør bruke ukritisk til klatring.)
 15. Anbefalt sovepose for norsk 3 sesong

  Se på mountain hardwear lamina Z posene. De har bra utvalg i syntetposer. Syntet er vel greit under tarp tenker jeg, for de tåler fukt og skitt bedre, og er lettere å vaske og tørke. Skal du ha 3 sesong dunpose, så er Warmpeace mye for pengene. Ett grevlingtrekk utenpå posen bruker jeg når jeg ligger ute under tarp. Hvor varm kommer an på deg og ditt bruk. Selv bruker jeg en med T-comfort -4 (T-limit -9) hele året, MEN da er det viktig med glidelås i hele lengden slik at den kan brukes som dyne. Til sommersesongen, i lavlandet, når du allikevel vet at det blir varmt på turen så klarer du deg med en billig helsport nordheim, Asaklitt, Biltema, McKinley fra G-Sport eller noe billig fra XXL. Men på fjellet kan det bli riktig kaldt om sommeren...
×