Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Har et vennepar som spurte meg om et meget dagsaktuelt spørsmål som jeg ikke har noe godt svar på. Da er det selvfølgelig helt naturlig å henvende seg videre til flere kloke hoder. 

Hvordan varmer dere opp mat i disse bål/ildforbud-tider som har tredd i kraft nå over store deler av (øst)landet.? 

Og hva ville dere eventuelt tatt med av mat til en koselig utflukt i skogen?

Håper på mange gode svar 😃

Carl

Annonse
Skrevet
14 minutter siden, Gittiamo skrev:

Taco. Stek opp kjøttdeig på forhånd. Resten er jo kaldt uansett. 

To damer vi var på tur med for litt siden hadde kjøpt noen ferske tacolefser - de var ekstra gode og trengte ingen oppvarming så anbefaltes visst veldig på tur.

Couscous blir akkurat like godt med kaldtvann som med varmt. Og gode thermoser holder vannet varmt lenge nok - men veier jo litt. Spekemat og annet som ikke trenger å varmes, ferdiggrillet kylling og de boksene med ulike salater på butikken (byggrynssalat osv - veier jo også litt..)

  • Liker 4
Skrevet
8 minutter siden, Elisabethsk skrev:

To damer vi var på tur med for litt siden hadde kjøpt noen ferske tacolefser - de var ekstra gode og trengte ingen oppvarming så anbefaltes visst veldig på tur.

Couscous blir akkurat like godt med kaldtvann som med varmt. Og gode thermoser holder vannet varmt lenge nok - men veier jo litt. Spekemat og annet som ikke trenger å varmes, ferdiggrillet kylling og de boksene med ulike salater på butikken (byggrynssalat osv - veier jo også litt..)

Jeg har ofte brukt tacolefser kaldt som mat i farta. Bare fylt med ferdig salat og dressing. Da har jeg ikke trengt noe bestikk eller noe heller. Bare ett eller annet for å åpne salatposen med. 

Men couscous var en god ide. Høres veldig godt ut. 

I fjor sommer spiste jeg mye kald bulgursalat med hummus også. Veldig enkelt og kjapt.  Kan bare fylle på med sånn kyllingskinkeboks også.  Den holder seg jo i all evighet selv om den er lunka. 

 

  • Liker 2
Skrevet

Det mest kritiske med varmeforbud er kaffe. Jeg har vært på to overnattingsturer under «forbudstiden». Da forvarmet den beste termosen min med kokende vann og fylte den til randen med kaffe. Det holder over natta slik at morgenkaffen er ok. 

  • Liker 1
Skrevet
5 minutter siden, Gittiamo skrev:

Jeg har ofte brukt tacolefser kaldt som mat i farta. Bare fylt med ferdig salat og dressing. Da har jeg ikke trengt noe bestikk eller noe heller. Bare ett eller annet for å åpne salatposen med. 

Men couscous var en god ide. Høres veldig godt ut. 

I fjor sommer spiste jeg mye kald bulgursalat med hummus også. Veldig enkelt og kjapt.  Kan bare fylle på med sånn kyllingskinkeboks også.  Den holder seg jo i all evighet selv om den er lunka. 

 

 

shit1.jpg

  • Liker 3
  • Hehe 1
Skrevet

Hei

man kunne en gang få noe turmat, som bare skulle åpnes, så gikk en kjemisk prosess i gang som varmet maten. Vet ikke om det finnes lenger og veier sikkert noe ekstra.

Elgen

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.