CarlHenrik Skrevet 26. juni 2018 Skrevet 26. juni 2018 Hei Har et vennepar som spurte meg om et meget dagsaktuelt spørsmål som jeg ikke har noe godt svar på. Da er det selvfølgelig helt naturlig å henvende seg videre til flere kloke hoder. Hvordan varmer dere opp mat i disse bål/ildforbud-tider som har tredd i kraft nå over store deler av (øst)landet.? Og hva ville dere eventuelt tatt med av mat til en koselig utflukt i skogen? Håper på mange gode svar 😃 Carl
TOT Skrevet 26. juni 2018 Skrevet 26. juni 2018 Pølse på termos har jeg kjørt på flere turer med barna. Ikke akkurat lettvekt, da. 1
Gittiamo Skrevet 26. juni 2018 Skrevet 26. juni 2018 Taco. Stek opp kjøttdeig på forhånd. Resten er jo kaldt uansett. 1 1
Elisabethsk Skrevet 26. juni 2018 Skrevet 26. juni 2018 14 minutter siden, Gittiamo skrev: Taco. Stek opp kjøttdeig på forhånd. Resten er jo kaldt uansett. To damer vi var på tur med for litt siden hadde kjøpt noen ferske tacolefser - de var ekstra gode og trengte ingen oppvarming så anbefaltes visst veldig på tur. Couscous blir akkurat like godt med kaldtvann som med varmt. Og gode thermoser holder vannet varmt lenge nok - men veier jo litt. Spekemat og annet som ikke trenger å varmes, ferdiggrillet kylling og de boksene med ulike salater på butikken (byggrynssalat osv - veier jo også litt..) 4
Gittiamo Skrevet 26. juni 2018 Skrevet 26. juni 2018 8 minutter siden, Elisabethsk skrev: To damer vi var på tur med for litt siden hadde kjøpt noen ferske tacolefser - de var ekstra gode og trengte ingen oppvarming så anbefaltes visst veldig på tur. Couscous blir akkurat like godt med kaldtvann som med varmt. Og gode thermoser holder vannet varmt lenge nok - men veier jo litt. Spekemat og annet som ikke trenger å varmes, ferdiggrillet kylling og de boksene med ulike salater på butikken (byggrynssalat osv - veier jo også litt..) Jeg har ofte brukt tacolefser kaldt som mat i farta. Bare fylt med ferdig salat og dressing. Da har jeg ikke trengt noe bestikk eller noe heller. Bare ett eller annet for å åpne salatposen med. Men couscous var en god ide. Høres veldig godt ut. I fjor sommer spiste jeg mye kald bulgursalat med hummus også. Veldig enkelt og kjapt. Kan bare fylle på med sånn kyllingskinkeboks også. Den holder seg jo i all evighet selv om den er lunka. 2
TOT Skrevet 26. juni 2018 Skrevet 26. juni 2018 Det mest kritiske med varmeforbud er kaffe. Jeg har vært på to overnattingsturer under «forbudstiden». Da forvarmet den beste termosen min med kokende vann og fylte den til randen med kaffe. Det holder over natta slik at morgenkaffen er ok. 1
tubbs Skrevet 26. juni 2018 Skrevet 26. juni 2018 5 minutter siden, Gittiamo skrev: Jeg har ofte brukt tacolefser kaldt som mat i farta. Bare fylt med ferdig salat og dressing. Da har jeg ikke trengt noe bestikk eller noe heller. Bare ett eller annet for å åpne salatposen med. Men couscous var en god ide. Høres veldig godt ut. I fjor sommer spiste jeg mye kald bulgursalat med hummus også. Veldig enkelt og kjapt. Kan bare fylle på med sånn kyllingskinkeboks også. Den holder seg jo i all evighet selv om den er lunka. 3 1
På Ville Veier Skrevet 27. juni 2018 Skrevet 27. juni 2018 Kan jo tipse dem om dette systemet... Ellers er det en del tips i denne tråden. 1
svingen Skrevet 29. juni 2018 Skrevet 29. juni 2018 Bra tips her er noen flere http://www.tursostre.no/2018/06/03/tips-for-god-mat-uten-bal-eller-primus/
elgen Skrevet 3. juli 2018 Skrevet 3. juli 2018 Hei man kunne en gang få noe turmat, som bare skulle åpnes, så gikk en kjemisk prosess i gang som varmet maten. Vet ikke om det finnes lenger og veier sikkert noe ekstra. Elgen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå