Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Sovepose til barn - Warmpeace?


Anbefalte innlegg

Litt drodling om soveposer for kisda her..

Jeg har gått noen turer med bara på snart 9 og 10 år nå hvor de bærer eget utstyr, klær, og drikke. Vekta på sekkene kommer fort opp mot 20-25% av kroppsvekten, og det blir for tungt på lengre turer. 

Og skal barnas soveposer ++ over i min sekk på de lengre turene så er det naturlig å også tenke litt på volum i tillegg til vekt da også.

I dag har de Helsport Alta Jr som veier 1,4 - 1.5 kg, har relativt stort pakkevolum, og er for personer opp til 160 cm.

(på vinteren bruker dem toposesystem med Alta Jr inni en gammel Alta pose og en Tyin Winter pose jeg tidligere har brukt)

Dagens fundering går altså på om litt av årets feriepenger skal gå til innkjøp av Warmpeace Viking 600 eller 300 soveposer i str 170 cm til dem.

Holder 300 til å sove opp rundt 2000 m høgse i Jotunheimen sommerstid eller bør jeg safe med 600. Vektmessig så er WP 600 ca 0.5 kg lettere en Alta Jr og WP 300 nesten 1 kg lettere, forskjellen på komprimert volum er enda større.

Videre så et vel normen at man skal bruke dunpose innerst og kunstfiberpose ytterst i et to-posesystem på vinteren. men barn avgir en del mindre fuktighet en voksne, og turene blir nok kun over en helg eller med mulighet for å ta posene inn på en hytte og tørke, slik at det kanskje kan fungere med dunposer utenpå Alta Jr posene på vinteren.

Warmpeace 600 eller 300? Andre lette og pakkevennlige alternativer i ca samme størrelse og prisklasse? Glemme hele greia og smile fornøyd og glad over to gode Alta Jr poser?

Luksusleverpostei og ilandsproblem dette her altså, er klar over det.. 😂

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sett på Rago down jr? 

 0,76kg uten trekk, samme t-temp oppgitt som alta jr. Så del lettere og finere pakkvolum så vurdert den til min datter på 7 hun har alta jr og men usikker om skal gå for warmpeace , skulle hvertfall hatt en pose med mindre pakkvolum enn den har..

(Logg inn for å se skjult innhold)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Der blir nok antagelig typ WP 600 til begge om det blir kjøp ja.

Har lest meg litt på den Rago down jr posen  nå @KimH, takk for tips men er litt usikker ift andre omtaler jeg har lest om Rago serien til Helsport.

Den Rab posen så også litt interessant ut @[email protected] 👍

Har selv en WP 600 så den vet jeg ihvertfall hva står for.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst
2 minutter siden, Terka skrev:

Den Rab posen så også litt interessant ut @[email protected] 

Har selv en WP 600 så den vet jeg ihvertfall hva står for.

Mange ganger lurt å holde seg til det man vet funker. Viking 600 er på papiret varmere enn Rab-posen, selv om Rab har ørlite mer fp og tettere ytterstoff som holder bedre på varmen. Soveposer er spennende lørdagskos😊

Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 timer siden, Terka skrev:

Andre lette og pakkevennlige alternativer i ca samme størrelse og prisklasse? Glemme hele greia og smile fornøyd og glad over to gode Alta Jr poser?

 

Jeg har benyttet Sir Joseph sine poser en del, og min aller mest benyttede pose er nettopp dette merket, men det er en vinterpose. Min samboer har også dette merket, men da i sommerpose.

Vi kjøpte også det til vår småttis som nå er 9, og det er en veldig bra pose. Vi bruker å ha med fleece påbygging som underpose, men sjelden i bruk. Han gutten iker den posen veldig godt.. Ikke større enn en termos.. Jeg har ikke sett så mye rundt forbi, men ser Kårvatn har en

(Logg inn for å se skjult innhold)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, Terka skrev:

Bra tips @Kjell Iver 👍 Hvordan opplever dere Koteka 290 posen ift oppgitte temperaturgrenser (Comf. T. = 5.5 °C og Lim. T. = 0.5°C). Vekt og temp grenser er forøvrig veldig lik det WP 300 har.

Jeg vil si det stemmer ganske godt. Vi har ikke hatt netter i villmarka som har vært så lave, men har teltet mange ganger med bilen og hatt ned mot null. Da har vi med ullpledd som vi har som back-up, men gutten har aldri hatt behov for dette og aldri klaget over posen eller at den var kald.

Til jenta som er ett år yngre har vi paralellt benyttet Mountain Goat fiberpose, som er dobbelt så tung og som er en tresesongers pose for barn som kan utvides med snorer. Jeg syns personlig at fiberposen virker mer varm, men dette tror jeg bare er synsing. Vi har aldri opplevd at dunposen har kommet til kort i forhold til fiberposen når det gjelder varme.

Valg av liggeunderlag er også viktig - også til barn. Når de var små benyttet vi alltid bare exped 3 cm tykke 120 cm lange underlag soim veier 400 gram. Dette har vi nå byttet med UL exped 7 cm. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ang liggeunderlag til barna så gikk jeg like godt for Therm-a-Rest NeoAir Xtherm- Regular til dem med en gang når de var små. Tanken er at jeg da slipper å bytte ut når barna vokser.

Mye ekstra i lenden enda, men de gir god komfort med 6.3 cm tykkelse, har lite pakkevolum (23xØ10cm), veier 430 g, og skal fungere greit i temperaturer ned til -22°C.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • Av Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
  • Av ost
   Hei
   Neste uke fyller dem minste datteren min 9 år, og sovepose står på gaveplanen. Mine to eldre barn har alle fått variasjoner (etter når de er kjøpt) over Mammut 3-sesaon MTI sovepose. Disse har ligger mellom 1,5 og 1,8 kg, syntetisk, og har en komforttemperatur rett over null. 
   Disse soveposene er greie de og jeg kunne fort ha kjøpt lik til minstejenta, men jeg irriterer meg grønn over hvor vanskelig det er å komprimere disse soveposene skikkelig, spesielt når utgangspunktet er at de skal ned i en barnesekk.
   SÅ: hva gjør dere som har barn, og hva kjøper dere? Går dere for dun for barna? Jeg er opptatt av at en sovepose for et barn ikke skal være en porselensdukke - den må kunne brukes. Samtidig vil jeg ha lav vekt, holdbarhet, god komprimering og lav pris (ja jeg vet jeg vet, pose og sekk osv). Bruken er primært telt og hengekøye. Kanskje åpen himmel etterhvert også. Jeg tenker jeg kjøper en pose nå som hun skal ha til hun a) eksploderer i vekst og må ha ny av den grunn eller b) sliter ut den hun nå får eller c) kjøper selv når hun en dag begynner å blir mer kravstor. 
   Denne kunne kanskje vært en mulighet: 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   ? Fjellsport har vårsalg, hva med denne: 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Hekta på tur har jo denne: 
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Mange har også tidligere snakker om Warmpeace Viking, men holder denne på duna? Og er det verdt å kjøpe nå som det ikke er på salg?
   Hva gjør dere og hva bruker dere? 
  • Av StorHans
   Hei!. 
   Jeg planlegger tur fra Skien til Eidfjord/omegn. Og jeg skal gå over vidda. Jeg skal starte turen fra Skien i midten av August. 
   Jeg vurderer både dun og fiber. Men ettersom jeg skal sove i telt, og har mulighet til å tørke utstyr på hyttene. Så vurderer jeg sterkt og prøve ut en dunpose for første gang. 
   Jeg håpte med dette innlegget at noen kunne gi meg noen innspill til valget av sovepose. Jeg har sett meg ut 3 alternativer. 
   -Takker for alle svar!!! 
   Enten Helsport Alta. t-limit - 6.           1.6kg.

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Marmot never winter dun. t-limit - 1.7. 850g.

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   Eller Mammut nordic dun. t-limit - 5. 1kg.

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   I vedlegget under så har jeg lagt til været som var ved Sandhaug hytta midt på Hardangervidda. Fra midten av August i fjor.

  • Av klyts
   Hei, har god erfaring med tørking av ullundertøy,  sokker osv i syntetisk sovepose, men vurderer å kjøpe dunpose for å spare volumet/vekt i sekken. 
   Siden du dunposer er mere ømfintlig for fukt lurer jeg på om noen har erfaring med det? Går det greit å tørke klær i dunpose på 8-9 dagers telttur på høsten? 
   På forhånd takk.
    
   Klyts
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.