Gå til innhold

Jan@

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  1 936
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Jan@ vant dagen sist Oktober 13 2017

Jan@ hadde mest likt innhold!

Om Jan@

 • Rang
  Regnfold fylke

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

13 411 profilvisninger
 1. Har aldri måkt så mye snø som etter vi kjøpte dette huset. Burde valgt leilighet. Værmessig er Vestfold et drittfylke. Dagens frustrasjon......

 2. Hva har du kjøpt nå!

  @EpletreImponerende at du holder kontroll på så mange artikler 😀
 3. Hva har du kjøpt nå!

  Shimano XT-pedaler 👍 Har kombipedaler, men til sykkelturer over litt distanse velges lettere pedaler og sykkelsko. Mulig den nyeste sykkelen velges til årets tur og prøvetur, i hvertfall utenfor landeveien.
 4. Hva har du kjøpt nå!

  «Fattigsykkelen» min takket for seg, en 26 tommer Marvil. Mange har spurt meg om jeg ikke burde bytte den ut, underforstått «har du ikke råd til bedre»Denne har passet meg bra i forhold til sittestilling, selv om den var liten i rammestørrelse. Kjøpte ny by/terreng/alt mulig sykkel på XXL, inkl pedaler, skjermsett og oppladbar lyktsett for 7000kr. Den kostet 11 000kr og vant test i «Sykkelmagasinet 2017» Nye deler 1900kr. Passet perfekt i 17 tommer. 11.4 kg etter nye deler. 3 kroner grammet😊 Jeg byttet fra Continental 2.2 wiredekk til Continental Race King RaceSport 29x2.0 (sparte 0.6 kg bare der), lenger og lettere setepinne, samt XT-pedaler. Innebilder er korrekt farge. Utebildet klarte ikke iPhone så godt mot den røde veggen.
 5. Forslag til sykkelruter med overnatting

  Bra forslag. Tunhovd har jeg ikke syklet, bare sette fra det området i Tour of Norway. Inn til Åan har jeg kjørt med bil og ved tørre forhold støver det mye, særlig hvis det kommer biler i litt fart. Veien til Tuvaseter er litt bedre. Begge veien fungerer utmerket med terrenghjul, som jeg tenker å benytte. Har dekk med liten rullemotstand.
 6. Regner med 25% rabatt, men rundt 25 000kr med rabatt. Ikke billig sak. Jeg er helt avhengig av rimelig behagelig sittestilling. Denne har normal lengde, heller mot kort, noe som passer meg dersom styret ikke blir for lavt.
 7. https://www.3t.bike/en/3t-bikes/exploro-2.html Denne takler alt fra 25mm dekk på 28 tommer felg, til hele 47mm dekk, kan bruke både 650Bhjul med terrengdekk (27 tommer) og 28 tommer landeveishjul med romslige dekk. Dersom den kommer med ukappet styrerør vil ikke sittestilling bli ekstrem, som på bildet. Kan sikkert montere på flatt styre. Det ville vært min drømmesykkel. Sykkelen har allerede vunnet mange designpriser og meget lovende testresultater. Ukappet styrerør
 8. Forslag til sykkelruter med overnatting

  @rayunShimano er helt klart de mest vedlikeholdsfrie bremsene du kan få. Har ish 3000 mil med mine XTR-bremser, uten lufting og oljeskift. Kun byttet klossene. Shimano bruker mineralolje, som ikke lager luft i systemet ved varme. Bremser som subber er irriterende å høre på.
 9. Forslag til sykkelruter med overnatting

  Jeg liker også best hotell av samme grunner som du skriver. Alt ferdig servert. Gamle nedslitte hytter styrer jeg unna. Jeg må trene endel utover for å komme i form, mulig klarer jeg turen fra Kongsberg til Rødberg. Mest trolig stopper jeg i Austbygde. Medvind ned Numedalen er fantastisk. Ventet på det engang for noen år siden, hvor jeg alene tok buss og tog opp for å sykle 187 km på tid. Mekaniske skivebremser er noe jeg ikke vil anbefale. Det er ikke dårlig, men ikke på høyde med hydrauliske bremser. Det får økt vekt og ikke særlig bedre bremsekraft enn v-brems. Skivebremser krever også sterkere hjul da det er en økt belastning på bl.a. eikene.
 10. Forslag til sykkelruter med overnatting

  Raster nok på Imingfjell hvis jeg finner plass i le. Alternativt nede på Bjørkeflåta. Mellom Kongsberg og Austbygde er det mange flotte plasser å fylle på med karbo før Hovinbakkene. Det er noen heftige utforkjøringer så jeg setter pris på hydrauliske skivebremser (180mm foran og 160mm bak). Ned fra Gaustatoppen var jeg redd for varmgang, men det gikk bra selv om det luktet varmt. Var oppe i rett under 100 km/t før nervene tok meg 😁
 11. Forslag til sykkelruter med overnatting

  Det blir følgende rute😊 Kongsberg til Austbygdi (945 høydemeter) Austbygdi - Rødberg o/Imingfjell (998 høydemeter) Rødberg - Kongsberg Må bare over Imingfjell. Hele strekningen er flott å sykle med få unntak. Har man medvind fra Rødberg mot Kongsberg går det vanligvis fort og lett gjennom det nydelige landskapet. Bakken opp til Imingfjell er ikke så tung, selv om det er endel høydemeter. Lett gir og jevn kadens sikrer god flyt. Ved Djupdal i Numedal velger jeg vestsiden så langt som mulig, dvs Fv98 for å komme meg av Rv40. Kommer ut ved Svene et par mil nord for Kongsberg. Har sjekket ut med Sandviken camping og Rødberg hotell angående overnatting og mat. Det blir ish 245 km og ish 2400 høydemeter, så en passe tur for å sjekke at ting fungerer.
 12. Forslag til sykkelruter med overnatting

  Mange takk @rayun Jeg har mest lyst til å sykle følgende: Kongsberg til Austbygdi (945 høydemeter) Austbygdi - Rødberg o/Imingfjell (998 høydemeter) Rødberg - Kongsberg Rødberg- Kongsberg bør velges på vanlig hverdag, gjerne dagtid slik at man slipper det meste av biler. Bakkene til og fra Austbygda er tunge. Flott natur der og lite biler. Litt slitt asfalt, men ok nok. Rv40 har mange fine strekk med flott natur og flott veibane, men bør velges utenfor trafikkerte tidspunkter. Jeg synes det er litt mye trafikk der og noen skumle partier. Austbygdi til Småroi, rett før oppstigningen til Imingfjell er naturskjønn (svak stigning mye av veien). Derfra bratt opp. Imingfjell er også flott. Hvor mange dager tenker du deg? Du bruker vel å sykle med full oppakning?
 13. Forslag til sykkelruter med overnatting

  Sykkelen med 29er hjul og racerdekk på 35mm (tatt i mitt gamle hjem). 29er er 28 tommer som på landeveissykkel, men heter 29er grunnet terrengdekket. Her med nyhjulene som kun veier 1350 gram.
 14. Forslag til sykkelruter med overnatting

  Trenger motivasjon så jeg bestilte like godt opphold på Rjukan hytteby i slutten av mai. Det blir en tur før turen. 11 mil fra Kongsberg, uten verstingbakker. Er en fin stigning fra Hovin før bratt utfor til Austbygdi. Vender så nesa hjem samme veien, ev over Imingfjell med overnatting på Rødberg. Synd at det ikke er tilrettelagt for sykling på vestsiden av Tinnsjøen. 2126 høydemeter er nok, uten ev tur over Imingfjell.
×