Jan@

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 863
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Jan@ vant dagen sist Oktober 13

Jan@ hadde mest likt innhold!

Om Jan@

 • Rang
  Regnfold fylke

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

11 495 profilvisninger
 1. Sort uke?

  Må ikke, men det gir vel en bedre følelse å bruke det man har kjøpt? De fleste kan vel kjenne seg igjen i å ha kjøpt noe man egentlig ikke hadde bruk for. Enten har nordmenn for mye penger, eller er det mange/noen som betaler mye kredittkort-gjeld. Tallene viser nye høyder hvert år, enten det er jul eller Black-Friday.
 2. Sort uke?

  Jo, beste måten å ikke bli fristet på er å ikke klikke av for "tilbud og nyheter" på epost Det funker som bare det, ellers blir det som Minken Fossheim i "Karl & co". Hun handlet masse varer på tilbud fordi det var så billig, men hun hadde ikke tenkt over om hun hadde bruker for klærne
 3. Løsning for barduner

  Har man slurvet med bardunering og oppsett, gjør man det bare èn gang dersom vinterstormen kommer Har opplevd det på isete underlag. Uværet var nådeløst - fikk ikke teltet opp igjen.
 4. Sort uke?

  Black-Friday tilbud bør være minst 40%. Ikke slik som Elkjop og Power m.fl. som skrur opp prisene et par uker før. Tinder & Banditter hadde 50% på Mountain Equipment.
 5. Nok en "unødvendig" uttrykning

  Det har ALDRI vært spørsmål om, eller hvem som skal utløse en stor redningsaksjon. Trodde det var klart i mitt første innlegg Når noen skal gå fra en hytte til en annen, og ikke kommer frem til bestemmelsested, er det helt naturlig at noen blir bekymret. Uansett om det er godt utstyrte DNT-turledere eller andre, er det naturlig at slik meldes inn. De kan ha valgt å grave seg ned grunnet dårlig vær, som i dette tilfellet. Det kunne ha vært andre medisinske årsaker som krever medisinsk hjelp asap. Det er slikt man aldri vet, derfor må hjelpepersonell rykke ut.
 6. Nok en "unødvendig" uttrykning

  Snøhule er lun og bombesikker når den først er gravd.
 7. Nok en "unødvendig" uttrykning

  Skal man gå hytte-til hytte, må man gå fra A til B, og dersom man blir overrasket av uvær har man ikke andre muligheter enn å søke ly, så helt etter boka. Det er her satelittbasert utstyr hadde hindret aksjon, som du skrev@Kjell Iver Sånn sett er teltet bra, bare å slå det opp, uten at noen leter etter deg
 8. https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/7lnd33/Etterlyste-menn-sov-i-snohule#xtor=RSS-3 Begge var DNT-turledere og godt utstyrt på alle måter, så trolig ingen fare, men burde de ha tatt mer høyde for været? Lett å være etterpå klok, men DNT-turledere bør helst ikke utløse en stor redningsaksjon - min mening.
 9. Tur januar

  Trenger hvile etter en lang og strevsom flytteprosess. Kun dager igjen før alt er mer eller mindre på ett sted. Det strider imot hva jeg står for, men akkurat nå virker høyfjellhotell enkelt og avslappende. Noen forslag nær toglinje i Sør-Norge? Tenker noen overnattinger med koseturer i området, god mat og godt drikke. Sist men ikke minst frisk fjelluft. Må ha opphold fra alt som heter bolig. Kommer kreftene og lysten tilbake er det mulig at jeg tar med teltet og full oppakning i steden for kostbart høyfjellhotell, men må ha med godt drikke og mobilen
 10. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Gode spørsmål du stiller her, vanskelige også Hvor mange centimeter loft har du sikkert hørt? Under en tabell fra WM, hvor deres Puma-modell har 24 cm loft. Andre modeller som tåler litt mindre har lavere loft i centimeter. Shape Size (cm) Rating Loft (cm) Inside Girth shdr/hip/foot (cm) Fill Wt. Total Wt. Stuff size (cm) Sac Size Mummy (w/ full collar) 165 -32° C 24 157/140/99 965 g 1615 g 23x46 L 180 -32° C 24 163/142/99 1050 g 1700 g 25x50 XL 200 -32° C 24 168/145/99 1135 g 1785 g 25x50 XL Med tanke på isolasjonsegenskaper er det flere faktorer som spiller inn, bl.a. fillpower, mengde dun, konstruksjon, ytterstoff m.fl. Spørsmålet ditt er da om 1 kg dun med 1000 i fillpower vil ha dobbel så mye loft i centimeter som en med 500 i fillpower En sovepose med 300 gram høykvalitetsdun vil være mer utsatt for kuldebroer som følge av dunforskyvning enn en sovepose med 500 gram og lavere fillpower. Duntetthet/fyllgrad i kammerne er viktig her. Konstruksjon har mye å si, og lettvektsposer har lettere konstruksjoner som gir økt mulighet for dunvandring enn en sovepose med en tyngre V-konstruksjon. Lavkvalitets gåsedun er ikke like god mot fukt som hva høykvalitets andedun er, har jeg lest. PS: Nå er det Ghost på TVen
 11. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Litt om fillpower https://www.comforterexpert.com/fill-power-mean/
 12. Ask? Likner på det, men utenfor komfortsonen nå
 13. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Det sier bare at det er grå gåsedun, fordelt med 90% dun og 10% småfjær, i en 650 cuin spenst. Intet om hvor mange gram dun.
 14. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  Helsport røper ikke dunmengden i Rago og de andre jeg har kikket på. Jeg liker å sammenlikne, vekt, dunmengde og cuin. I tillegg til konstruksjon.
 15. Rago - Ny soveposeserie fra Helsport

  + transporttrekk på rundt 200 gram.