Gå til innhold
Jonas1986

BESTE stekepannen å bruke på Omnilite?

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Lurer på hva som er den beste stekepannen å bruke på Omnilite med silenser? 

Brenner er montert i trangia stormkjøkken, men pannen som fulgte med har nok sett sine beste dager, jeg kan velge om jeg vil ha smøret i midten eller ytterst i kantene da bunnen er bulket..

Er ikke SÅ opptatt av vekt, mer av funksjonalitet..  Må være panne med teflonbelegg..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du begrenser deg veldig så lenge det er montert i Trangia stormkjøkken. Mitt tips er å glemme stormkjøkkenet og heller bruke vanlig lett aluvindskjerm. Isåfall vil jeg anbefale GSI stekepanne i 8" eller 10" ettersom hvor stor du vil ha. God kvalitet og varmespredning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har samme oppsettet men med omnifuel og gjorde det veldig enkelt, kjøpte en ny Trangia teflonpanne, kostet et par hundre kr. Til vanlig bruk syns jeg det duger, men panna varer ikke evig. Det gjør ingen teflonpanner. Men alltid ha noe i panna så holder den lengere. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Jonas1986 skrev:

Skjult lenke - logg inn for å se den hvorfor kan jeg ikke bruke hvilken som helst panne til Trangia stormkjøkken? 

Mulig jeg tenkte feil. Det er kanskje bare kjelene som må gå "nedi" vindskjermen. Panna hviler kanskje oppå. Lenge siden jeg har brukt Trangia ;-) Uansett står anbefalingen på Skjult lenke - logg inn for å se den ved lag. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stemmer det, pannen hviler på pinnene vippet opp med pannen :) Jeg vil ikke ha flere trangiapanner, har lyst å prøve noe annet da jeg ikke har funnet noen jeg har likt og synes levetiden på de har vært unødvendig dårlig.. Og jeg bruker bestandig smør i panna :D 

Vil dessuten heller betale noen hundrelapper ekstra for å slippe å irritere meg over dårlig panne på tur så prisen henger jeg meg ikke så mye opp i :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Jeg synes primus Litech super stekepanna er bra. Tykt gods og keramisk non-stick.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den bålpanne fra Eagle er fin. Eneste er at den blir veldig lett vaem så du må være nøye med regulering av varme for og ikke svi teflonet. 

Den panne jeg bruker mest på brenner er Trangia Gourmet. Litt høyere kanter og lokk gjør det lett å lage mat på litt svakere varme. Min er over 10 år og ikke slitt ut enda. Har også brukt den noe forsiktig på bål. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Lignende innhold

    • Av zimwalker
      Fikk dette settet for noen dager siden: Firebox Ultra Cook Kit, 8"-utgaven: Skjult lenke - logg inn for å se den
      Ultra, blir litt skeptisk til slike produktbetegnelser. Men har nå brukt dette på en dagstur og er godt fornøyd. 
      Husk bare på å forbehandle stekepannen (for å få et herdet fettlag, naturlig non-stick, på samme måte som man behandler jernpanner) Jeg gjør det også med "pai pannen", da kan jeg også bruke den til steking ved behov.  Les  bruksanvisningen som det ligger link til nede på siden hos Bikeshop.  Eller man kan gå til Firebox sin web for produktet -  der man i tillegg til bruksanvisningen også finner (nederst) en "seasoning" video Skjult lenke - logg inn for å se den.
      Har jo tur-stekepanner fra før. Prøver alltid å finne en tallerken eller et fat  (stål eller titanium) som jeg kan bruke som "lokk" for å gjennomvarme/dampe (for eks. grønnsaker som jeg legger oppå kjøtt/fisk eller hva det nå er jeg steker). Falt da for dette settet, for der er det "rom under lokket". Litt dyrt kanskje, og ikke superlett, men men, (mere) god mat på  dags- og helgeturer skal det bli.
    • Av Tufsingen
      Har altså ikek handlet meg kjøkkenutstyr eller klær enda fordi jeg har dette fra før ( ikke UL ) altså kjøkken har jeg UL brenner og gass. titanium 550ml toaks potte og kan skaffe en steke panne på en 300gram.. men jeg har antagelig mulighet til å legge i noen tusenlapper i f.eks bra jakke og sånt etter hvert.. så om noen ser en genial løsning her som vil spare meg for en kilo + go som vil gi meg noe bra utstyr så er muligheten der.. 
    • Av eer
      Etter drøye 35 år med egenstyrt friluftsliv, og etter å ha gått «hele runden» med de fleste vanlige brennere, brenner- / koke-systemer og brensel, har jeg de siste årene «stabilisert meg» på det jeg startet min frilufts-karriere med – Trangia stormkjøkken fyrt på sprit.

      Det er ganske mye negativ omtale å finne vedrørende bruk av sprit i stormkjøkken, og blant mange er det ansett som totalt uegnet, spesielt om vinteren.

      Jeg ønsker med denne tråden å balansere ut det jeg mener er et urettmessig dårlige rykte ved å belyse de positive sidene. Håper dere som ikke har noe positivt å komme med, enten kan danne en egen tråd eller bare slå dere til ro med at det allerede finnes nok av den slags der ute.

      En liten ansvarsfraskrivelse må vel uansett til i disse hysteriske tider😉; Jeg minner derfor om regelen «kjenn din brenner». 

      Mine erfaringer er basert på hva jeg vil kalle et ganske allsidig friluftsliv, under alle årstider og værforhold, samt de fleste Norske (Nordiske?) naturtyper. I alt fra hverdagslige middagsutflukter og overnattinger, til helgeturer og uke-lange utflukter. Til fots, med sykkel, med kano, med kajakk, med ski og med klatresele. I snitt over de 10 siste årene har jeg mellom 80 og 100 overnattinger ute pr. år.

      For meg handler det ikke om kun å smelte snø, og/eller koke opp vann raskt og effektivt. Jeg vil i tillegg ha muligheten til å koke meg en skikkelig 4-kornsgrøt på morgenen, nyte nykvernet kokekaffe, og gjerne kunne koke en suppe med nudler og litt kjøtt til middag. Jeg vil også ha muligheten til å kunne steke meg et «pannebrød», pannekaker/lapper og gjerne frese opp noe Chorizo, charlott-løk, hvitløk, chilli og ingefær som smakstilsetning i en suppe eller gryterett.

      I tillegg vil jeg ha muligheten til å kunne fyre litt moderat i teltet for lett tørk av utstyr.

      Etter drøye 2 år nå, hvor jeg har gjort et prosjekt ut av å tilnærmet kun benytte mitt Trangia 27 med sprit som brensel uansett tur, slår det meg gang på gang hvor effektivt, funksjonelt, letthåndterlig og driftssikker denne løsningen er. I tillegg opplever jeg det vel så trygt og forutsigbart som det meste andre der ute.

      Det er og interessant at en del av de rundt meg bemerker hvor kjapt og effektivt jeg både smelter snø og steller i stand varm mat og drikke. I begynnelsen ga de meg et forsprang slik at vi skulle være ferdige omtrent likt, men det viser seg lite behov for dette forspranget. Ofte er jeg ferdig før de andre, også vinterstid.

      Om man evner å se det store og totale bildet, så erfarer jeg at dette er det mest effektive som finnes der ute. OK, i noen tilfeller kanskje litt tregere i selve oppkoket, men driftssikkerheten og forutsigbarheten veier opp for dette big-time, slik at totalt sett ender vi opp meget positivt.

      Følgende er mitt favoritt oppsett pr. i dag. Jeg skal kunne klare meg resten av livet kun med dette:

      Trangia 27-4 HA (150274) stormkjøkken. (Eloksert overflate for enklere renhold og mindre aluminium i maten(?). Stekepanne med non-stick belegg.)
      Trangia Vintertillsats (500021) til forvarming av brenner. (Forvarming HELT nødvendig når gradestokken kryper ned mot og under null grader. Forvarmingen går RASKT! og kan gjøres på andre måter.)
      Trangia Leirkjele 2,5 liter (501252) (smelting av store volum snø, kokkelering på bål og av større mengder mat.)
      Trangia 0,5 liter Brenselflaske (506005). (ingen søling, finnes i flere størrelser.)
      Dette fungerer når jeg er alene og inntil to personer, er vi flere som deler på koke-system velger jeg Trangia 25 (det store).

      Jeg bruker primært Kemetyl Finfyr som brensel, ingen smak- og lukt- slik noen er vant med fra Rødsprit.

      Noe av det positive jeg erfarer:
      -    Meget raskt og effektivt til både oppkok av vann og til smelting av snø. Du finner absolutt løsninger som går raskere hvis du kun isolerer tiden til smelt/kok. Men, totalt fra du stopper pulken/slenger fra deg sekken, til du har kokt opp vannet, så vil du med riktig teknikk og fremgangsmåte se at det går ganske så raskt. (Liker ikke å telle sekunder på tur, så har ikke brukt stoppeklokke, men sammenliknet med forskjellige turpartnere så viser dette seg gjentatte ganger.)
      -    Lydløst. For meg er bare dette grunn nok til å velge en slik løsning.
      -    Robust – tilnærmet umulig å ødelegge.
      -    Driftssikkert – fungerer alltid under alle forhold(?) fra nå og inn i evigheten. Ikke behov for å ha med reservebrenner for sikkerhets-skyld på vintertur.
      -    Kan håndteres selv med litt tykkere hansker på.
      -    Trygt – stødig løsning, relativt skjermet flamme, forutsigbart, lett å slukke.
      -    Miljøvennlig. Både fordi selve stormkjøkkenet har tilnærmet uendelig levetid, men også fordi brenslet er mindre miljøbelastende å produsere enn annet brensel.
      -    Mindre helseskadelig. Både å få på huden, og å få i seg via svelg og luftveier. Vel å merke at man velger en fornuftig/trygg type alkohol/sprit.
      -    Det er lett å se hvor mye brensel som er igjen i brenneren og hvor mye du har igjen på flaskene.
      -    Multifunksjonelt. Kjeler og panner kan også brukes på bål og andre varmekilder.
      -    Fleksibelt. Legg til eller trekk fra antall kjeler og utstyr du trenger, alt etter behov og type tur. 
      -    Lett. Igjen, om du evner å se det store bildet, så mener jeg at dette kan kategoriseres som relativt lett.
      -    Billig. Selv nytt i butikk er det billig å regne. Kjøper du brukt, så gjør du lett et kupp! Husk, ingen stoler på en med skinnende nytt og ubrukt utstyr. Kjøp brukt, så ser det i hvert fall ut som om du har erfaring, selv om du ikke skulle ha det.

      Negativt, farer, begrensninger og hva man må være oppmerksom på:
      -    Etterfylling av varm sprit-brenner forbudt! Kan du ikke holde brenneren med fingrene dine, så må den kjøles ned ytterlige. (Sannhet med modifikasjoner; det kan gjøres trygt og kontrollert, men krever noen rekvisitter og litt erfaring, så vi sier no-go!) De fleste ulykker med sprit-brennere ser ut til å være forårsaket av etterfylling av varm brenner!
      -    Sprit brenner med en blå nesten usynlig flamme, og du hører den knapt – dette er det viktig å være klar over.
      -    Det kan være utfordrende å regulere varmen frem til du har funnet de rette triksene og kjenner stormkjøkkenet godt nok – da blir det plutselig veldig lett å regulere varmen, og du ser på løsningen som lett å regulere/kontrollere i forhold til andre.
      -    Brenneren har et begrenset volum og dermed begrenset brenntid. Skal du virkelig langkoke noe, må du kanskje etterfylle brenneren og den må da være kald. Har du det travelt kan en praktisk løsning kan være å skaffe seg en ekstra brenner som du har stående klar til å bytte med. Koster lite og veier lite. 
      -    Hvis du mot formodning virkelig tukler det til så inni granskauen at du velter stormkjøkkenet slik at det renner sprit ned på underlaget, og dette antennes, ja da kan det bli litt spennende. Selvfølgelig avhengig av hva underlaget er,,,, Har aldri klart å tukle det til slik, ikke bikkja, eller ungene mine heller, så har med overlegg gjort dette for å se hva som skjer. Ofte skjer det svært lite.
      -    Du mister all interesse for andre brennere og deres problemer. Du gleder deg ikke lenger over tekniske nyvinninger og revolusjonerende nyheter som slippes på brenner-markedet.
      -    Du ender bare opp med dette ene problemfrie koke-systemet og får alt for mye fritid både på tur og hjemme.
      -    Du blir sett på som sær en outsider – det er jo kult.
      -    Du sliter med å bruke brenneren i land hvor Islam er hoved-religion.
      Tips og triks:
      -    Kjenn din brenner, nok en gang! Bruk tid i trygge omgivelser på opparbeiding av erfaring.
      -    Oppbevar selve brenneren i en plastboks med tett lokk. Selv om o-ringen under lokket er tett, så kan litt svetting forekomme i skjøten der hvor brenneren er satt sammen. Jeg bruker en boks den lokale sushi-sjappa leverer syltet ingefær i. Den passer akkurat i den minste kaffekjelen, selv med vintertilsatsen påmontert under brenneren.
      -    Forvarm brenner når det er +5 grader eller kaldere. Og lær deg til hvor mye/hvor lenge du trenger å forvarme – lite som skal til. Mer forvarming jo kaldere det er, selvsagt. Vintertilsatsen er en løsning, men et te-lys, en lighter, noen dråper sprit i lokket (uten o-ring) eller noe som fungerer som veke kan også være gode alternativer.
      -    En multidisk er helt unødvendig, men kan samtidig være behagelig og hendig. Som lokk, som skjærefjøl, som dørslag, som beskyttelse for teflonbelegget i stekepanna.
      -    Ett oppbevaringstrekk er kjekt å ha, men heller ikke nødvendig.
      -    Skal du har varme i teltet, kan du med fordel bruke en stekepanne (helst ikke non-stick) som lokk. Reduser gjerne også effekten med simmer-ringen/strupe-ringen, så har du varme i drøye 40 minutter.
      -    Søk opp og les Skjult lenke - logg inn for å se den sine tips vedr. pakking og bruk av 27 serien (dog ikke brukt med sprit). Mye bra tips, bilder og informasjon der.
      -    Bruker du sprit som brensel i undervisningssammenheng, sørg for god opplæring og tilstedeværelse. Brente barn ødelegger ryktet ditt og ryktet til spritkjøkken generelt!
      Vel, da har jeg kommet ut av skapet! 
      Litt skummelt å dele det men samfunnet er jo i forandring. Inkludering er i tiden og det er lov å være annerledes, eller,,,?
      Uansett, velkommen etter dere andre, når alt håp er ute og tiden måtte være inne
       
    • Av anders panders
      No før vinteren rensa eg og skrudde litt på Trangia X2 multifuel brennaren min, og klønete som eg er klarte eg å miste mutteren som halde brennernåla, eller "spindelen" på plass. Brennaren funkar fint uten, men eg tør ikkje lenger ha den inne i teltet pga frykt for bensinlekasje. Etter å ha finkjemma internett for reservedelar, har eg enda ikkje funne noko informasjon på akkurat denne mutteren.
      Men, X2 er jo i grunn berre ein Primus Omnifuel som har blitt modifisert til å passe ein Trangia. Og sida spindelen på X2 er der ventilen er på ein Omnifuel, burde det ikkje da vere mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2 brennaren? Da får eg jo også fordelen av å ha to ventiler på brennaren min, som berre er bra.
      So det eg lurar på er:
      Kvar kan eg finne ein ny mutter til X2 spindelen?
      Kva er dimensjonane på X2 spindel-mutteren, so eg kan evt laga ein ny ein sjølv?
      om det er mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2, kva for ein Omnifuel burde ventilen vere frå?
    • Av Memento mori
      Leste i lokalavisa om uhell med stormkjøkken på fjorda i Skjult lenke - logg inn for å se den, samme artikkel står i Skjult lenke - logg inn for å se den 
      siterer det viktigste:
      "De hadde padlet utover på Fjorda og slått leir like ved vannkanten. De brukte stormkjøkken til å lage mat, og det hadde gått tomt for rødsprit i koppen. De skulle bare etterfylle..."
      De lagde mat, og brenneren gikk tom. De skulle etterfylle når uhellet skjedde. 
      Syns personlig at rødspritbrennere er mye mere skummelt enn bensin. Virker som det skjer mere uhell med rødsprit, selv om jeg ikke kan dokumentere det. 
      Det ser ut til at det ikke ble store varige skader, takket være at di hoppet i vannet. 
      20-20 regelen
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.