Gå til innhold
Globerotta

Western Mountaineering UltraLite Sleeping Bag - erfaring med denne

Anbefalte innlegg

He,

Beklager, ikke meningen å misbruke forumet - men etter en del leting så synes jeg denne ser bra ut:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Med moms blir det ca kr 5000.

Noen som har erfaring med denne? Jeg fryser lett, så jeg tenkte dette kunne være en grei allround pose. Og den minste burde være lang nok til meg (jeg er 164 cm høy).

 

Hilde🙂

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke den du titter på men Megalite, som er litt bredere og med litt mindre dun i (temp -2). Jeg er veldig fornøyd med den. Ultralite har -7, dette er å regne som en "herretemperatur" så for dame vil det kanskje være 4 grader høyere eller deromkring.

Lengdene er "true size", så er du innenfor kort størrelse burde det være greit. Jeg er 180 og har vanlig størrelse og det passer helt fint.

Uansett bruker WM noe av det aller beste dunet som er å oppdrive, det betyr at med den dunvekten som er i posen, så får du vanskelig tak i poser fra andre produsenter som er varmere med samme mengde dun. Konstruksjonen er også gjennomtenkt.

Etter å ha fått min første WM pose har jeg nå flere. Vinterposen ligger i oppbevaringsposen, og den er helt stram, altså spensten i dunet er så høy at den "blåser opp" oppbevaringsposen. Til sammenligning så blåste ikke en Rab pose med samme dunvekt opp samme oppbevaringspose nærheten av like mye.

Er WM posen innenfor budsjettet og temperaturområdet du er ute etter kan du vanskelig trå mye feil med den.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Jeg har hatt WM Ultralite i 10 år og bruker denne som pose på vår og høst, til sommerbruk i lavlandet blir den for varm for meg. Samboer var dog veldig glad i å låne den da😊 før jeg kjøper en egen 3 sesongens til henne. Som det skrives over så er kvaliteten gjennomført hele veien hos denne produsenten, noe en skal kunne forvente for en så dyr sovepose. Jeg har brukt min i -11 på Hardangervidda for en del år siden, da riktignok med ulltøy på og så er ikke jeg akkurat noen frysepinn. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for kjappe og nyttige tilbakemeldinger. 😃 Den jeg har - har en komforttemp. på pluss 4, og når det er rundt null så blir den for kald.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har Alpinelite som er samme pose som Ultralite, bare litt bredere. Favorittsommerposen til vår, sommer og høst, og med på de aller fleste turene. Kan kanskje bli litt varm på sommeren, men da er det bare å justere litt med glidelåsen. Har også brukt den ned mot -10, noe som fungerte helt greit.

Endret av Knut S

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • Av Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
  • Av ost
   Hei
   Neste uke fyller dem minste datteren min 9 år, og sovepose står på gaveplanen. Mine to eldre barn har alle fått variasjoner (etter når de er kjøpt) over Mammut 3-sesaon MTI sovepose. Disse har ligger mellom 1,5 og 1,8 kg, syntetisk, og har en komforttemperatur rett over null. 
   Disse soveposene er greie de og jeg kunne fort ha kjøpt lik til minstejenta, men jeg irriterer meg grønn over hvor vanskelig det er å komprimere disse soveposene skikkelig, spesielt når utgangspunktet er at de skal ned i en barnesekk.
   SÅ: hva gjør dere som har barn, og hva kjøper dere? Går dere for dun for barna? Jeg er opptatt av at en sovepose for et barn ikke skal være en porselensdukke - den må kunne brukes. Samtidig vil jeg ha lav vekt, holdbarhet, god komprimering og lav pris (ja jeg vet jeg vet, pose og sekk osv). Bruken er primært telt og hengekøye. Kanskje åpen himmel etterhvert også. Jeg tenker jeg kjøper en pose nå som hun skal ha til hun a) eksploderer i vekst og må ha ny av den grunn eller b) sliter ut den hun nå får eller c) kjøper selv når hun en dag begynner å blir mer kravstor. 
   Denne kunne kanskje vært en mulighet: Skjult lenke - logg inn for å se den?
   Fjellsport har vårsalg, hva med denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hekta på tur har jo denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Mange har også tidligere snakker om Warmpeace Viking, men holder denne på duna? Og er det verdt å kjøpe nå som det ikke er på salg?
   Hva gjør dere og hva bruker dere? 
  • Av StorHans
   Hei!. 
   Jeg planlegger tur fra Skien til Eidfjord/omegn. Og jeg skal gå over vidda. Jeg skal starte turen fra Skien i midten av August. 
   Jeg vurderer både dun og fiber. Men ettersom jeg skal sove i telt, og har mulighet til å tørke utstyr på hyttene. Så vurderer jeg sterkt og prøve ut en dunpose for første gang. 
   Jeg håpte med dette innlegget at noen kunne gi meg noen innspill til valget av sovepose. Jeg har sett meg ut 3 alternativer. 
   -Takker for alle svar!!! 
   Enten Helsport Alta. t-limit - 6.           1.6kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Marmot never winter dun. t-limit - 1.7. 850g.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Eller Mammut nordic dun. t-limit - 5. 1kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   I vedlegget under så har jeg lagt til været som var ved Sandhaug hytta midt på Hardangervidda. Fra midten av August i fjor.

  • Av klyts
   Hei, har god erfaring med tørking av ullundertøy,  sokker osv i syntetisk sovepose, men vurderer å kjøpe dunpose for å spare volumet/vekt i sekken. 
   Siden du dunposer er mere ømfintlig for fukt lurer jeg på om noen har erfaring med det? Går det greit å tørke klær i dunpose på 8-9 dagers telttur på høsten? 
   På forhånd takk.
    
   Klyts
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.