Jump to content

Western Mountaineering UltraLite Sleeping Bag - erfaring med denne


Recommended Posts

He,

Beklager, ikke meningen å misbruke forumet - men etter en del leting så synes jeg denne ser bra ut:

https://www.backcountry.com/western-mountaineering-ultralite-sleeping-bag-20-degree-down-wes0031

Med moms blir det ca kr 5000.

Noen som har erfaring med denne? Jeg fryser lett, så jeg tenkte dette kunne være en grei allround pose. Og den minste burde være lang nok til meg (jeg er 164 cm høy).

 

Hilde🙂

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har ikke den du titter på men Megalite, som er litt bredere og med litt mindre dun i (temp -2). Jeg er veldig fornøyd med den. Ultralite har -7, dette er å regne som en "herretemperatur" så for dame vil det kanskje være 4 grader høyere eller deromkring.

Lengdene er "true size", så er du innenfor kort størrelse burde det være greit. Jeg er 180 og har vanlig størrelse og det passer helt fint.

Uansett bruker WM noe av det aller beste dunet som er å oppdrive, det betyr at med den dunvekten som er i posen, så får du vanskelig tak i poser fra andre produsenter som er varmere med samme mengde dun. Konstruksjonen er også gjennomtenkt.

Etter å ha fått min første WM pose har jeg nå flere. Vinterposen ligger i oppbevaringsposen, og den er helt stram, altså spensten i dunet er så høy at den "blåser opp" oppbevaringsposen. Til sammenligning så blåste ikke en Rab pose med samme dunvekt opp samme oppbevaringspose nærheten av like mye.

Er WM posen innenfor budsjettet og temperaturområdet du er ute etter kan du vanskelig trå mye feil med den.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hei.

Jeg har hatt WM Ultralite i 10 år og bruker denne som pose på vår og høst, til sommerbruk i lavlandet blir den for varm for meg. Samboer var dog veldig glad i å låne den da😊 før jeg kjøper en egen 3 sesongens til henne. Som det skrives over så er kvaliteten gjennomført hele veien hos denne produsenten, noe en skal kunne forvente for en så dyr sovepose. Jeg har brukt min i -11 på Hardangervidda for en del år siden, da riktignok med ulltøy på og så er ikke jeg akkurat noen frysepinn. 

Link to comment
Share on other sites

Har Alpinelite som er samme pose som Ultralite, bare litt bredere. Favorittsommerposen til vår, sommer og høst, og med på de aller fleste turene. Kan kanskje bli litt varm på sommeren, men da er det bare å justere litt med glidelåsen. Har også brukt den ned mot -10, noe som fungerte helt greit.

Edited by Knut S
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy