Jump to content

Pakking av multifuel


AndreB

Recommended Posts

Hvordan pakker dere multifuelbrennere?

Jeg har alltid brukt gass (primus eta stove) og da har jeg alltid pakket alt innimellom kjeler og panner i pakka den kom i, gass er jo reint å fint.

Har nå kjøpt en multifuelbrenner og da frister det ikke så og ha denne pakket innimellom kjelene og panner i tilfeller søl av drivstoff. Og oppebavring i den medfølgenge posen som primus sender med omnilite ti virker i mine øyene ikke helt optimal.

 

Rotet i bokser og forskjelig som jeg hadde lignende og fant en løsning  men den krevde at drivstoffslangen må skrus av for hver pakking, ikke optimalt hvis man skal flytte litt på seg.

IMG_0659[1].JPG

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har en Optimus Nova, men den er ikke vesentlig forskjellig. Jeg lar alltid pumpen stå i fuelflasken, kobler fra fuel-ledningen og pakker alt utenom fuelflaske i den medfølgende posen. Denne posen samt fuel lagres i ytterligere en pose sammen i passende rom i sekken. Alt annet i sekken er mykt så det blir ikke så mye trykk på den at det gjør noe når jeg har pakket alt i.

Link to comment
Share on other sites

Har Trangia multifuel. Enig i at posen det kommer i ikke beskytter mye i utgangspuntet, men har klippet til en bit av et gammelt, tynt liggeunderlag som "foring" i posen. Ser ut til å fungere greit. Pumpa står i flaska, da den ikke kom med skrukork.

Link to comment
Share on other sites

Pumpa i flaska, da er den mekanisk beskyttet også. La flaska ligge i off posisjon noen minutter etter at brenneren har sluknet, da er systemet trykkløst og det blir ikke søl når du kobler fra. Lagrer imidlertid flaska tom og tørr.

Siden det er 0.3l til Omnilite må du sikkert ha med ekstra fuel, bruker du en original Powerfue/Coleman fuel flaske eller 1l akrylat flaske til ekstra fuel, rull vindskjermen rundt denne siden den er større.

Jeg har brenneren i en ultrasil pose, evt en vanlig plast innerst, så går brenneren i kjelen sammen med litt annet småtteri.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy