Jump to content

Hvilket telt kan erstatte Hilleberg nallo 3?


Stig Erik Olsen

Recommended Posts

Annonse

For min del når jeg skal kjøpe sommer-/3-sesongstelt så står det mellom Nallo3(gt?) og Helsport Fjellheimen superlight 3.

Fjellheimen superlight 3 har jeg hatt og det likte jeg ikke, følte att Helsport hadde tatt vekk for mye for og spare vekt. Alt var redusert til ett minimum. 

På Nallo savner jeg myggnett i ventiler slik Helsport har. og det er litt av grunnen til att jeg ville bytta det ut. Men skulle jeg kjøpt Nallo igjen så måtte det vært GT.

Link to comment
Share on other sites

Eneste argumentet for Allak siden du har Staika må være vekten. Symetriske innganger (Allak) kontra asymetriske (Staika) er ingen god grunn, noen løsninger kan også være endret til løsninger som er enklere for å spare litt vekt. Allak er også 5cm mindre i hvert fortelt og 10cm smalere inni.

 

Siden du åpenbart ikke kom i mål med Anjan eller Nallo, så har du brukt mellomlegget mellom nyinnkjøp og bruktsalg på å finne ut dette. Spørsmålet er da hva du gjør om du skaffer deg Allak, beholder du begge eller bare ett.

 

Jeg ville tenkt litt anderledes, er det vekten som er argumentet ville jeg heller brukt pengene på å slanke vekten på Staika'et. Dersom du bytter bardunene og strammerene til 2mm fra cleats.co.uk halverer du bardunvekten, skaffer deg et sett med lette "titanpinner" f.eks fra Alpkit.com og erstatter pluggene halverer du pluggvekten, og kjøper ett sett Fibraplex carbon stenger (352g/$205) halverer du stangvekten. Da veier teltet omtrent det samme som et Allak, og du kan bruke "slanketeltet" på de snille turene og "full pakke" når du trenger det. Da har du hele tiden Staika komforten og det du har brukt på slankekuren blir kanskje mindre enn det å kjøpe nytt telt og så selge det eller et annet igjen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det kan hende symmetriske innganger kan virke mer praktisk i bruk i godvær.

Asymetriske innganger fordeler nok kreftene fra ekstreme værforhold bedre, siden innganger med glidelåser utgjør et svakere punkt, er inngangene symmetriske kommer inngangene mer på "samme del av teltet".

Med asymetriske innganger er alltid en av inngangene mer i le uansett hvor vinden kommer fra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy