Jump to content
IGNORED

Hilleberg Nallo


ingen87
 Share

Recommended Posts

Hei!

 

Kunne ikke finne noen tråd her på forumet som gikk akkurat på dette.

 

Jeg vurderer sterkt å kjøpe Hilleberg Nallo 2. Jeg ønsker et minst mulig telt til meg og bikkja. Spørsmålet er hvor vidt jeg bør vurdere GT-versjon eller ikke? Ja man får en del større yttertelt, men har man behov for det? Jeg kommer uansett til å gå med maks 1 ryggsekk. Og kommer sannsynligvis til å ta et annet telt dersom det er aktuelt å gå med flere på samme tur.

 

Noen som har råd? Ser at det er en del større plass, men det veier noe mer.. Har jeg behov for den plassen?

 

Håper på råd!

 

 

Link to comment
Share on other sites

det kommer jo an på hvor stor du og hunden din er. jeg har nå Helsport Fjellheimen Superlight Camp 2 som er ok til 2 voksne, men ikke mer en det, og skal også kjøpe meg Nallo. jeg kommer til og velge Nallo 3 pga plassen, de 200gr det skiller på nallo2 vs nallo3 kan jeg godt bære, jeg kommer også hovedsaklig til og bruke det alene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var i samme situasjon som deg. Jeg skulle ha nytt telt til meg og hunden. Etter mange og lange overveielser falt jeg ned på Nallo 2. Jeg snakket også med en som jobber på butikken hvor jeg kjøpte det som har peiling. Han var enig i at til mitt bruk var dette et ypperlig valg. Jeg hentet det for 3 dager siden så jeg har ikke fått prøvd det enda, og vil derfor ikke komme med verken anbefaling eller påvirke deg i noen særlig grad.

 

Neste helg drar jeg ut på en 3 ukers tur hvor dette teltet blir med så om du ikke har hastverk kan jeg eventuelt gi deg et par linjer om hvordan jeg opplevde det selv om det er begrenser seg til erfaringer gjort i løpet av en 3 ukers periode....

Link to comment
Share on other sites

Hei

Jeg kjøpte Nallo3 GT nå i våres. Ble kjøpt med tanke på at vi oftest er to voksne på tur (måtte også være plass til nevø innimellom) og en stor hund. Ville ha et telt med god nok plass til stor hund, to store sekker og kløv i forteltet. Og dette er det absolutt plass til. Har også hatt to hunder, kløv og 2 sekker i forteltet uten problemer. 

Så jeg tenker da etter mine erfaringer med GT at hvis du er en person og en hund så burde det være plass uten GT utgaven. Du kan vel evt. ha sekken i innerteltet?

 

Forøvrig godt fornøyd med teltet. Det eneste som irriterer meg er at det ikke er myggnetting i lufteluken som er i front på ytterteltet. Siden vi har hunden i ytterteltet så er det behov for å ha den åpen hele tiden, men med luka åpen så kommer det jo også mye knott og mygg inn som irriterer han, og som da irriterer meg når han desperat prøver å fange dem/ riste dem av seg etc. Så da er den luka ofte lukket om natta, og da blir ikke luftinga så bra. Sjekket ikke dette før jeg kjøpte det, tok det vel som en en selvfølge at det var det siden mitt gamle billige kampanje Bergangstelt hadde det  :mad:

Link to comment
Share on other sites

Det eneste som irriterer meg er at det ikke er myggnetting i lufteluken som er i front på ytterteltet. Siden vi har hunden i ytterteltet så er det behov for å ha den åpen hele tiden, men med luka åpen så kommer det jo også mye knott og mygg inn som irriterer han, og som da irriterer meg når han desperat prøver å fange dem/ riste dem av seg etc. Så da er den luka ofte lukket om natta, og da blir ikke luftinga så bra. Sjekket ikke dette før jeg kjøpte det, tok det vel som en en selvfølge at det var det siden mitt gamle billige kampanje Bergangstelt hadde det  :mad:

Hilleberg kan sy på slikt på bestilling. Det er bare å sende det inn. Tror ikke det koster all verden, og kan spare deg for en hel del irritasjon.

Men ja, litt kjedelig at de ikke har montert dette i utgangspunktet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et Nallo 2 GT som jeg mest bruker når jeg er alene hele året.

Jeg er 185 cm og føler dog at innerteltet er i korteste laget, hvis vi er 2.

Prøvde også 3GT i sin tid, men denne ble for stor som "alenetelt".

 

Savner dog orginal myggnetting i ytterteltet og netting i ventilasjonsluka !

De e jo litt av poenget med GT´n, så dette fikk jeg fikset direkte med hilleberg.

 

Når jeg er alene blir det lett litt rotete, og da er det veldig greit å ha GT-plassen å rote på. Spesielt i uvær.

Som alenetelt uten bikkje kunne sikkert et nallo 2 (ikke GT) holde..

 

Jeg har alltid ekstra gulv hele året og flere ulike typer spiker og forlengelsessnorer. Kanskje et halvkilo totalt mere enn jeg ønsket.

Mange netter i uvær, uheldige teltplasser osv.. Men alltid fantastisk, tryggt, rent og tørrt om morgenen.

 

Lykke til!

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Hilleberg kan sy på slikt på bestilling. Det er bare å sende det inn. Tror ikke det koster all verden, og kan spare deg for en hel del irritasjon.

Men ja, litt kjedelig at de ikke har montert dette i utgangspunktet.

 

Supert! Har vært inne på tanken å sjekke ut om de gjør de nemlig

Link to comment
Share on other sites

Tror du At Nallo 3 også er for stort som alene telt? spess med tanke på vinteren.

Det kommer vel litt an på om du bruker pulk eller sekk når du går tur på vinteren.

Du trenger med andre ord ikke være like vektbevisst om du bruker pulk.

Men, du vil fort finne ut at du mest sannsynlig vil ha ett vintertelt og ett for resten av året. Kompromiss blir ofte enten for tungt, eller for pinglete.

Redigert:

Dersom du kun skal holde deg i skogen om vinteren, kan du bruke hvilket som helst telt. Så lenge det passer ditt bruk. Høyfjellet har litt tøffere krav til duk og stenger.

Edited by tronn
Link to comment
Share on other sites

Enig med tronn. Jeg valgt GT modellen både for Nalloen og når vi er flere så har jeg en noe tilpasset Keron4 GT. Også her med GTn. Jeg hadde nok overlevd uten GTene, men det er mere spørsmål om luksus. Luksus opp mot vekt som med alt annet en sleper på dit opp.

 

Nallo har samme innertelt med og uten GT. I bredde er denne grei for 2, men i lengde mener jeg den da blir for kort (spiss bunn). Ligger jeg alene er den akkurat romslig for meg selv, bikkja og pakksekkene mine. Jeg buker Exped (LW) liggeunderlag, men føttene mine hviler mot innerduken.

 

Hadde Allak eller Staika hatt GT modeller ville jeg nok valgt disse som alenetelt, fordi kupplene tror jeg er mere robuste i forhold til vekslende vind.

 

Å som flere andre sagt, Hilleberg tilpasser teltet etter dine ønsker. Husk bare at de er i Sverige, og tollerne tuller og styrer så mye de kan hvis du sender pakker over grensa.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en forholdsvis liten hund (breton) så hun tar ikke store plassen. Derimot liker jeg å ta henne inn i innerteltet da hun sover urolig i ytterteltet og det stresser meg litt at hun ikke legger seg skikkelig.

 

Jeg er ikke lengre enn 178 cm så lengden tviler jeg på blir noe problem.

Har et 3-mannstelt fra før som jeg tenker å bruke dersom jeg skal på tur sammen med andre.

 

Nallo-teltet er primært tenkt til meg og bikkja, både sommer og kanskje litt vinter/ vår bruk. Neppe noe særlig vinterturer med det teltet.

 

Litt av poenget med å bytte telt er at jeg synes det Helsport-teltet på 3,2 kg er i tyngste laget for lange turer med meg og bikkja. Hvis jeg skal ha Nallo 2 i GT utgaven så veier det fort opp i 2,8 kg, mens den vanlige utgaven veier 2,4 kg. Helst skulle jeg sett at jeg kom under 2 kg på teltet, men det ser ut å være vanskelig å få tilstrekkelig plass + robust nok til den vekta.

Link to comment
Share on other sites

Hei. 

 

Hvis du velger å ikke bruke teltet på vinteren så ville jeg sjekket ut en lettere teltserier, for eksempel Helsport sine superlight telt. 

 

Her får du både den vekten og plassen du er ute etter. 

 

Hidden Content

 

 

Bruker selv Nallo 2 GT som meg og hunden telt, men det kommer ikke under dine ønskelige 2 kg;) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Kallen
   Heisann! Kjæresten og jeg har nettopp kjøpt oss telt og turutstyr, og vi skal begi oss ut på vår første tur. I den anledning lurer vi på om det finnes noen gode (og lett tilgjengelige) teltplasser i byfjellene i Bergen? Vi har sett litt på området rundt Storevatnet ved Stoltzekleiven; og dette virker aktuelt da det ikke er i drikkevannsområdet eller i Fløyenområdet.
    
   Vi har ikke bil, og er da avhengig av beina, buss eller tog.
   Har dere andre tips til teltplass eller erfaring med telting ved Stoltzen?
    
   Takk  
  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
  • By Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: 
   Hidden Content


   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • By erles
   Ser etter en 2p telt - noen med gode tips? 

   Kriteriene er: 
   - vekt under 2kg
   - må tåle mye vind (høyfjell i skikkelig ruskevær!), og føles trygt. 
   - Aller helst 2 innganger og plass nok til sekk og primus i yttertelt. 
  • By sturela
   Er på jakt etter et telt til meg og mine to hunder. Har en husky og en stor vorsteh  og jeg er en mann på litt under 180 cm.Jeg  vil ha et telt som har bra bunnduk. Må ha insektnett i dør, være lunt. Blir brukt mest på vår og høst. Har i dag et tunneltelt( bjørgefjell 3 camp ) frå ca 1990.  Jeg er egentlig kanske fornøyd med det , men bunnduken er kanske slitt og det er litt stort.Klarer meg med et 2 mannstelt . Blir mest brukt i skogstereng, mulig fjelltur på sommer. Dør til innertelt bør være slik at det ikke blir tråkket på når dør er åpen.( dør må ikke ligge på bakken ) . Lite pakkvolum er viktigere en vekt da den ene hunden skal bære det og ikke jeg. Men vekten bør ikke være så mye over 3kg.Har lurt om Hilleberg kaitum 2 kan være et lurt valg. Kan sikker være lurt med kuppeltelt også da det kan være dårlig med pluggfester også i skogsterng. Viktige er også at det er bra avstand mellom innerduk og ytterduk slik at ikke sovepose blir bløt av kondens. Tar i mot forslag med stor takk
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy