Gå til innhold
  • Bli medlem

elisabethh

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av elisabethh

  1. Vi hadde tenkt Rondane, men pga usikre forhold så dropper vi det. Ender vel opp på Hardangervidda, men Langsua er også et alternativ. Har forstått at er greit med snø der enda.
  2. Akkurat det tilbudet jeg har sett ja 😉 Rago Extreme er også et alternativ, men jeg er litt skeptisk til dun mtp kondens/ fukt. Jeg har også tenkt på muligheten for en "billig" syntet-pose til å ha utenpå ja, både for fukt og for å få et par ekstra grader. Har nå en vinterpose fra Helsport som er dame-størrelse på, som jeg er veldig fornøyd med mtp størrelsen. Har vanlig lengde i 3-sesongsdunposen min, og når den er på grenseland mtp temperatur så merker jeg at det er kuldedap i fotenden av den. Derfor jeg er litt skeptisk til vanlig lengde.
  3. Jeg vurderer investere i en Helsport Spitsbergen sovepose da jeg har noen planer om litt tøffere vinterturer fremover de neste årene. Men jeg er litt redd for at den er for lang, at det blir for stort varmetap i enden av den. Noen damer som har erfaring med den?
  4. Hei Jeg fikk dette svaret fra Rondvassbu nå når jeg spurte om hvordan forholdene var der nå og hva de tenkte om trekanten neste uke. All kvisten i Rondane er plukket inn igjen etter påske så nå er det ikke merket. Været ser kaldt ut neste uke, men jeg vet ikke hvordan forholdene er på vannene rundt omkring nå. Er også usikker på snømengde rundt Bjørnhollia og Dørålseter etter det varme været siste uken.
  5. Jeg har Deva 80L, og elsker den. Både hvordan den sitter og alt jeg får plass til. Får teltet (Nallo 3GT) i bunnrommet, og så er det bare å pakke på med sovepose, klær og annet utstyr. Rommene som er på utsiden rommer også endel, og topplokket. Hadde Fjellreven Kajka 85L tidligere, syntes jeg fikk plass til litt lite i den i forhold til venninna mi som hadde Deva 80L, Var misunnelig på hennes Deva sekk lenge, og til slutt ga jeg etter for misunnelsen og kjøpte den. Ikke angret et sekund. Synes jeg får plass til mer i Deva sekken.
  6. Gi gjerne beskjed her hvis du kommer over info ang dette et sted 😃
  7. Noen som har erfaringer med Fjellreven Keb Eco-Shell? Tenker spesielt på om modellen er vanntett.
  8. Hei Vi gikk denne turen for noen år siden: Hardangervidda på langs http://ut.no/tur/2.5613/ Det var vår første ordentlige tur, fin og lettgått tur. Gikk første helga i juli, var veldig vått overalt pga snøsmelting. Sov på hyttene, ikke telt. Krossobanen gikk når det kom folk som skulle ned, ikke noe spesiell tidspunkt (var hvertfall sånn når vi var der, men sjekk for sikkerhetsskyld) Tok så taxi til busstasjonen, og rakk akkurat ikke den ene bussen som gikk den dagen som passet oss best, så måtte vente på busstasjonen noen timer til neste buss som passet oss gikk, og det var en skikkelig "melkerute". Så akkurat ankomsten og avreisen til/ fra Rjukan burde planlegges litt. Helt klart en fin nybegynner tur Se forøvrig denne tråden: http://www.fjellforum.no/topic/32738-hardangervidda-på-langs/page-2#entry302544 Har også gått Middalsbu-Litlos-Hellevassbu-Middalsbu. Gikk da med telt, det var vår første ordentlige telttur, så valgte holde oss i nærheten av hytter, men var ikke innom hyttene. Gikk i midten av juli. Det var en veldig fin tur, noe mer krevende enn Hardangervidda på langs, mer variert terreng, men en flott tur. Endel snø på det høyeste, men det gjorde turen bare enda finere. Kjørte bil, så usikker på hvordan det er med buss dit. Men går sikkert buss til Røldal, videre innover dalen til starten ved Middalsbu vet jeg ikke. God tur hvor enn det blir
  9. Hei En venninne av meg har jaktgolden og som andre har nevnt her så er det så absolutt en brukshund som trenger mye aktivisering i form av hjernetrim og andre aktiviteter, ikke bare tur. Hun driver med agility og noe lydighet. Bare tur hadde nok ikke holdt for å holde han rolig. Han er mer stresset og avhengig av alternativ trening enn min alaska malamute.
  10. Hehe, må flire litt når jeg leser innleggene her.. Vi har alle våre definisjoner på hva som er mange/mye Hadde mine hunder fått flått noen få ganger pr.uke eller tilsammen kanskje 10-20 stk på et år så hadde jeg nok ikke brukt noe flåttmiddel tror jeg. Her i Vestfold er det så mye flått at en holder kanskje telling på dem ut mars, er en heldig ut april. På en tur i skogen eller langs sjøen her så kan jeg på en tur finne titalls kravlende rundt i pelsen. Tar kanskje 10 stk underveis og det samme når turen er ferdig. Og dette er på nesten hver tur/dag Som jeg har nevnt tidligere i denne tråde er det Bravecto som jeg har best erfaring med til nå. Og siden det ikke er til å unngå at hunden får flått så er håpet at evt bivirkningene (som jeg ikke har sett noe til enda, men vet jo ikke på lang sikt) er mildere enn alle plagene borreliose fører med seg.
  11. Det finnes et kart som Telemark Turistforening har over Hardangervidda Sør-Øst, dekker områdene Mogen-Rauhelleren-Lufsjå-Rjukan-Gaustadtoppen. Det er 1:60 000. Vi brukte det fra Rauhelleren til Rjukan når vi gikk denne turen for noen år siden. Tror å huske at vi sjeldent hadde dekning på den turen, flere dager uten. Etter hva jeg husker så er det ikke veldig hyppige bussavganger fra Rjukan, så kanskje sjekke opp det før avreise så du kan planlegge å rekke en litt tidlig på dsgen. Vi rakk akkurat ikke den vi hadde planer om å ta, og måtte da vente en god stud på busstasjonen på Rjukan før neste buss, og den gikk en god omvei. Forøvrig ingen mat/sjokolade/brus automat på Rjukan busstasjon. Noe som gjorde ventetiden vår enda leeeeengre, virket i alle fall sånn God tur, det er en flott og behagelig tur
  12. Ikke smakt dem, men du må gjerne formidle hvordan de smaker når den tid kommer at du skal ha deg et gourmetmåltid
  13. elisabethh

    Trekksele

    Ville valgt seleverkstedet. Hør med dem hva slags sele de anbefaller til ditt bruk, type hund og at den ikke er ferdig utvokst. De har absolutt greie på hva de snakker om imotsetning til endel dyrebutikker. Burde kontakte dem nå før kjøresesongen begynner, for da tror jeg de har mye å gjøre og bestillinger tar litt lengre tid. Jeg er kjempe fornøyd med kløven og nomeselen jeg har derfra.
  14. Jeg synes det er god plass til to stk i Nallo3 GT. Jeg hadde ikke valgt 3 hvis kun var for meg.
  15. Supert! Har vært inne på tanken å sjekke ut om de gjør de nemlig
  16. Hei Jeg kjøpte Nallo3 GT nå i våres. Ble kjøpt med tanke på at vi oftest er to voksne på tur (måtte også være plass til nevø innimellom) og en stor hund. Ville ha et telt med god nok plass til stor hund, to store sekker og kløv i forteltet. Og dette er det absolutt plass til. Har også hatt to hunder, kløv og 2 sekker i forteltet uten problemer. Så jeg tenker da etter mine erfaringer med GT at hvis du er en person og en hund så burde det være plass uten GT utgaven. Du kan vel evt. ha sekken i innerteltet? Forøvrig godt fornøyd med teltet. Det eneste som irriterer meg er at det ikke er myggnetting i lufteluken som er i front på ytterteltet. Siden vi har hunden i ytterteltet så er det behov for å ha den åpen hele tiden, men med luka åpen så kommer det jo også mye knott og mygg inn som irriterer han, og som da irriterer meg når han desperat prøver å fange dem/ riste dem av seg etc. Så da er den luka ofte lukket om natta, og da blir ikke luftinga så bra. Sjekket ikke dette før jeg kjøpte det, tok det vel som en en selvfølge at det var det siden mitt gamle billige kampanje Bergangstelt hadde det
  17. Hvor får en tak i halsbånd med ravstein? Aldri hørt om det før.
  18. Hei Jeg kan ikke huske å ha opplevd så mye flått tidligere år som i år her i Vestfold-Larvik. Har en mistanke om at jævelskapen har inntatt busker/trær i hagen vår også Har på tidligere hunder brukt Expot, uten at jeg synes det har hatt veldig god effekt. Har alltid hatt hunder med mye pels/underull. Gikk over til sånn "halsbånd" (husker ikke hva det het) i fjor, ikke så veldig imponert over det heller. Sjangset på "halsbånd" i år også, tok det av en periode, og han fikk faktisk ikke flere flått da. Så konkluderte med at det har minimal effekt på min malamute. Så for to dager siden var det å få resept på den nye tbl Bravecto. Hadde vurdert den en stund, men skeptisk til langsiktige bivirkninger på såpass nye midler. Men konkluderte med at det får bare stå til. Alternativet er vel borelia, og det kan gjøre stor skade det også. Ca 1 døgn etter han fikk Bravecto så var de døde de flåttene jeg fant på han. Datt av bare jeg dro litt i dem. Usikker på om de vil falle av selv etterhvert, eller om må ta dem av. Men ville tro de faller av for satt vedlig løst de døde jeg fant. 1 tbl holder i 12 uker, og kan bade og kose seg uten at det demper effekten Neste år vurderer jeg den vaksinen som har kommet mot flått til hund, med mindre den tbl nå er superbra.
  19. Tusen masse takk for tips Sikkilsdalen er faktisk et område vi har vurdert litt, så ikke umulig at vi havner opp i området der nå som har fått bekreftet at det er et fint sted. Gleder meg til å glo mer på kartet og planlegge i helgen
  20. Var på Sauherad for litt siden, veldig fint der. Men blir litt som forrige skriver her i forhold til Skrim at 5 dager er nok litt mye i de områdene. Tenkt noe på Blefjell og Norefjell?
  21. Hei godtfolk Vi skal kjøre fra Vestfold til Stadlandet i sommer. Oppover blir det om Valdresflya, Rv51, Lom og Rv15 Tanken er å ta ca. 3 dager i telt ett-eller-annet-sted på veien. Har tenkt litt på Jotunheimen, men det er ikke en topp-tur eller gå-i-kø-tur vi er ute etter. Og synes det stort sett er toppturer som er beskrevet derfra- ikke så rart siden det stort sett bare er topper der- men må vel finnes andre turmuligheter der også som ikke er alt for lange og bratte? Siden vi har bil så må det nesten være en rundtur, eller et sted å slå camp og dagsturer derfra. Ønsker oss en behagelig tur med fine teltplasser og gjerne ved fiskevann. Har også med en stor hund, har sett at en del av broene i Jotunheimen kan være litt i overkant av hva jeg tror jeg kan få han med over. Må ikke være i Jotunheimen, men er ute etter et område som er greit å kjøre til på en dag fra Vestfold, og som er greit å kjøre videre til Stad dagen vi skal dit over. Tar også i mot turtips med samme "krav" når vi skal hjemover fra Stad. Da er tanken å kjøre E39, Rv5 til Lærdal, derfra litt usikkert enda, kommer an på hvor denne teltturen kommer til å havne. Noen forslag? På forhånd tusen takk for svar fra de som evt. har noe å komme med
  22. Vurderer en liten rundtur på noen få dager i Jotunheimen i sommer. Ingen topper skal bestiges, kun en lett runde da vi skal videre til Stadlandet. Har sett at det finnes en merket rundtur fra Leirvassbu om Urdadalen og tilbake langs Langvatnet og Øvre Høgvagltjønnen til Leirvassbu igjen. Tenkte telte ved Urdadalstjønne eller Urdadalstjønnen. Er det noen som vet om det er muligheter for å slå opp telt her i området, eller er det bare stein i området? Det samme gjelder vannene vi går forbi tilbake. Er det noe fisk å få her tro?
  23. Hvis hunden er veldig interessert i sau så kan det være greit å ha gjort seg noen tanker om hvordan hunden kan reagere hvis den er inne i teltet og hører sauen på utsiden. Er det mulighet for at den kan forsøke å smyge seg ut under telttuken hvis den ligger i forteltet? Og tenke på at det kan være greit å slå opp telt i nærheten av stor stein som en kan binde hunden i.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.