Jump to content
IGNORED

Tarptent


terjef
 Share

Recommended Posts

Jeg har forsøkt å velge i teltjungelen i sommer: Tresesonger kvalitetstelt under to kilo, med plass til meg selv og en mellomstor hund. (Jeg har tyngre og større telt til vinterbruk både fra Fjällräven og Hilleberg,) Pris har vært en faktor: Maksimalt 5.000 kroner.

 

Det finnes en del telt i dette segmentet, men et eller annet har det vært med de fleste av dem: Dårlige brukererfaringer og/eller høy pris i forhold til kvalitet. Under et av de mange søk på nettet kom jeg over Tarptent, USA-basert produsent, som sender over hele verden. Teltene så svært interessante ut, og har fått bra kritikk i nettfora i USA (Backpackinglight osv.)

 

Har noen av Fjellforums brukere erfaring med 

 

1) Noen av Tarptents produkter?

 

2) Forsendelse fra USA til Norge av bestilte produkter?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har til sommer brug i Danmark, et ældre Cloudburst 2.

Jeg er godt tilfreds, har brugt det både som solo og sammen med en kammerat, dog skal man i en del af modellerne, være opmærksom på at det er enkelt vægs telt.

Dvs at der vil skabes kondens som man kan komme i kontakt med, oplever det dog ikke som et problem til dansk sommer, og har ellers en lille klud med som jeg hurtigt kan tørre telt væggen af med.

Kvaliteten er fremragende på mit tarptent.

Der findes også en dansk forhandler, som gerne hjælper med rådgivning, har handlet andre ting der, og fået god service.

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk nylig et Scarp 2 i posten. Har ikke fått testet det enda, men jeg har fått låne @Tor Magnus sitt en natt, og virket så lovende at jeg solgte mitt Fjällräven Akka Dome 2 for å kjøpe Scarp. Gleder meg til å teste det snart.

Når det kommer til sending til Norge, så fikk jeg folk til å ta det med flyet for meg. Så der er jeg dessverre ikke mye til hjelp.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et Moment Dw fra Tarptent. Valgte utgaven med tett innertelt. Det veier ca 1,1 kg med ekstra stangbue og plugger. Har ikke fått testet det skikkelig ennå, men ser ut som et meget bra telt. Det er 2 innganger og 2 yttertelt. Ytterteltene er justerbare, slik at man kan tilpasse de etter behovet. Er god plass til 1 pluss hund i i innerteltet. Ser ut som om det er god plass å koke i ytterteltet hvis man justerer det. I tillegg er det meget rask å sette opp med kun 2 plugger. Kan også fungere som selvstående med ekstra stangbue. Vet det er folk som har modifisert teltet med ektra pluggfester på langsidene. Tenkte jeg skulle teste det litt først, før jeg eventuelt syr på noen enkle fester for enda bedre vindstabilitet. Ventilasjonen virker også meget bra med 2 ventiler i taket, samt 2 på hver side. I tillegg kan man løfte duken på sidene for ennå bedre ventilasjon.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Takk for kommentarer. Jeg har hatt en e-postkonversasjon med Henry Shires, hovedmannen bak Tarptent. Konklusjonen blir StratoSpire - på grunn av vekt og plass.

 

Hei. Hvordan var teltet? Sitter selv og sikler på Tarptent. Her både Scarp 2 og bla Stratspire. Holdt det godt i vind? og tåler det bruk over tregrensen?

Link to comment
Share on other sites

Statospire tåler mye vind. Siden det ikke er så mange pluggfester, er det viktig med gode plugger. De lengste (8") som følger med holder godt, gjerne med stein oppå i sterk vind på snaufjellet. Jeg hadde min Stratospire 2 stående ved sidenav et Fjelljheimen 3 Superlight, og mens fjellheimen blafret, smalt og nesten la seg i kulingen, holdt Stratospiren stand. Ytterduken ble riktignok presset mot innerduken på vindsiden, men det er vel ikke helt uvanlig.

Jeg mener det er bruken av gåstavene og Pich-lock hjørnene som gjør at Stratospire står så godt. Jeg har også prøvd ut Scarp 1 og Notch, men syntes Stratospire (både 1 og 2) er å foretrekke. Mye volum pr gram!

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde både e-post- og telefonsamtaler med Henry Shires - og fikk mitt StratoSpire 1 i løpet av fem-seks dager etter bestillingen i midten av august. Tollbehandlingen gikk greit (25 % MVA).

 

Etter forskriftsmessig silikonbehandling av sømmene lot jeg teltet stå ute i et av de heftige regnværene vi hadde på Østlandet på sensommeren. Det blåste, haglet og lynte/tordnet og regnet i timesvis. Resultat: Ikke en dråpe gjennom ytterduken.

 

I forrige uke fikk jeg endelig mulighet til å teste teltet til fjells. Været var sensommerlig, knapt noe vind å snakke om. Ventilasjonen er etter min mening svært bra; når teltet er riktig satt opp (en ventil mot vindretningen, en annen i le, sørg for noe distanse mellom ytterduk og mark her og der) var det lite fuktighet å spore på innsiden av ytterduken. Jeg kjøpte versjonen med tett innertelt (tett, bortsett fra en meshtrekant øverst på dørene).

 

Rapportene ovenfor tyder på at teltet vil kunne tåle mye vind, om det settes opp riktig. Teltet har opplegg for ekstra barduner, og stein kan hjelpe til med å holde pluggene på plass. I tillegg til Easton-pluggene som fulgte med, har jeg anskaffet Eastons Mountain Nano 15 cm og 25 cm plugger - og jeg har satt barduner i de ledige festene.

 

Jeg hadde med meg min viltre Welsh Springer Spaniel (20 kg, mellomstor hund), som ikke ble mer rolig av at det er lemenår. Gulvflaten i StratoSpire 1 ble litt snau for oss. Jeg må bli flinkere til å justere vandrestavene (som er teltstenger) til riktig lengde, for å kunne utvide gulvflaten fra 80 til 100 cm. Da vil både hunden og jeg trives bedre!

 

Bedømming så langt: StratoSpire 1 er et godt valg for dem som ønsker et superlett og letthåndterlig telt. Nå er jeg er spent på hvordan teltet vil fungere i november/desember, med sludd og snø.

Link to comment
Share on other sites

Takk, tjernivar. Jeg kikket gjennom oppsettingsvideoen til Tarptent igjen i går, og der nevnes (i et fem-ti sekunders innslag) hempene. Jeg trodde hemmeligheten lå i å senke takhøyden med vandrestavene, men forstår hva det dreier seg om nå.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for alle svar, ble litt smartere på tarptent, må si at muligheten for å bruke Scarp som vintertelt taler i Scarps fordel, men har nå god tid til så lese meg opp :)

 

@Svandal  Ja der bør også ligge en kort beskrivelse her på forummet, af silhexen. 

 

Takk for det Rune, jeg søker litt rundt og ser hva jeg finner :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Vurderer å bestille meg et Moment DW, men er litt usikker på om jeg skal bestille myggnett eller solid innertelt eller begge to. Hvordan vil det evt. tåle en høsttur i Rondane med 10-15 m/s vind ?

Har lest at man egentlig ikke trenger denekstra bøylen om man har med seg noen meter ridgeline og bruker staver, men blir det bra nokm om det er litt vind?

 

Det er noe deilig og alien-vessel-like med det :D

 

mtdw-2.jpgmtdw-11.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et Moment DW med både solid og mesh inner, men uden ekstra bue.

Jeg har brugt det i Danmark og Sydsverige (Blekinge) mange gange, og i sommer i Lapland i 14 dage.

 

Jeg synes, at mesh-inner er alt for luftigt, når det blæser, og alt for koldt i temperaturer under 10 grader C. Jeg har ligget i blæsevejr, hvor håret fløj om ørerne på mig i teltet! Al varme forsvandt med vinden, så jeg har haft en del kolde nætter. Derfor tilkøbte jeg det solide indertelt, som jeg bruger i det tidlige forår, på sommerfjeld og om efteråret i Danmark og Sydsverige. Mesh-inner bruger jeg de lune sommernætter syd for polarcirklen :)Teltet står fint, også i vind, og det er superlet at dreje, hvis vinden drejer (kun to pløkke). Hvis man dertil køber den ekstra bue, er teltet fritstående, og kan flyttes/drejes endnu emmere ved behov.

Det er absolut vandtæt (har stået i skybrud over 1 1/2 time uden at der kom regn ind).

 

Jeg har sat yderligere guylines i siden for at vindstabilisere det yderligere, det fungerer fint.

Link to comment
Share on other sites

PS:

Jeg har bestilt og venter på den ekstra bue, bl.a. fordi nielsenbrown i sin blog (som Rune1974 har linket til ovenfor) anbefaler denne i udsatte omgivelser. Selv om jeg har ligget i hård vind, ved jeg, at vejret kan blive endnu hårdere i Lapland, og i sommer var det jo det rene drømmevejr det meste af tiden.

Så for en sikkerheds skyld har jeg investeret i en bue.

 

I øvrigt er jeg super glad for teltet. Det fungerer fint, der er god plads til mig og mit grej - enten indenfor, når jeg har bredt bunden helt ud, eller udenfor, når jeg justerer den. 

Det bedste er, at der er to udgange :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hidden Content

Lyfter tråden lite och rekommenderar gärna Luxe outdoor Sil Hexpeak som jag beställde från www.packalatt.se

 

Väger endast 1243 gram med innertält och håller vinden ute. Jag är riktigt riktigt tillfreds med det tältet.

 

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Kallen
   Heisann! Kjæresten og jeg har nettopp kjøpt oss telt og turutstyr, og vi skal begi oss ut på vår første tur. I den anledning lurer vi på om det finnes noen gode (og lett tilgjengelige) teltplasser i byfjellene i Bergen? Vi har sett litt på området rundt Storevatnet ved Stoltzekleiven; og dette virker aktuelt da det ikke er i drikkevannsområdet eller i Fløyenområdet.
    
   Vi har ikke bil, og er da avhengig av beina, buss eller tog.
   Har dere andre tips til teltplass eller erfaring med telting ved Stoltzen?
    
   Takk  
  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
  • By Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: 
   Hidden Content


   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • By erles
   Ser etter en 2p telt - noen med gode tips? 

   Kriteriene er: 
   - vekt under 2kg
   - må tåle mye vind (høyfjell i skikkelig ruskevær!), og føles trygt. 
   - Aller helst 2 innganger og plass nok til sekk og primus i yttertelt. 
  • By sturela
   Er på jakt etter et telt til meg og mine to hunder. Har en husky og en stor vorsteh  og jeg er en mann på litt under 180 cm.Jeg  vil ha et telt som har bra bunnduk. Må ha insektnett i dør, være lunt. Blir brukt mest på vår og høst. Har i dag et tunneltelt( bjørgefjell 3 camp ) frå ca 1990.  Jeg er egentlig kanske fornøyd med det , men bunnduken er kanske slitt og det er litt stort.Klarer meg med et 2 mannstelt . Blir mest brukt i skogstereng, mulig fjelltur på sommer. Dør til innertelt bør være slik at det ikke blir tråkket på når dør er åpen.( dør må ikke ligge på bakken ) . Lite pakkvolum er viktigere en vekt da den ene hunden skal bære det og ikke jeg. Men vekten bør ikke være så mye over 3kg.Har lurt om Hilleberg kaitum 2 kan være et lurt valg. Kan sikker være lurt med kuppeltelt også da det kan være dårlig med pluggfester også i skogsterng. Viktige er også at det er bra avstand mellom innerduk og ytterduk slik at ikke sovepose blir bløt av kondens. Tar i mot forslag med stor takk
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy