Jump to content

Dorging etter Sjøørret.


Tom B

Recommended Posts

Har kjøpt båt å dorget en god del etter sjøørret  i østfold men ikke hatt så mye som et napp, vet det er fisk i området da jeg har fått fisk fra land og kjenner flere som har det, så er ute etter tips som kanskje kan gi fangst, dorger for det meste nære land med , sluk eller voblere, hva anbefales av dorgefart, sluk tips? Setter stor pris på svar.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Stangtuppen så nær land du tør å kjøre. Varmere vann,høyere hastighet, opp til hurtig gange, kanskje enda raskere når vannet er varmest. Mindre sluker når vannet er varmt. Sjekke ofte for tang på kroken. Variert hastighet på sluk/vobler gir mest hugg. Hvileposisjon på stangen er ca 45grader ut fra båten akterover, det gir bra mothugg. Ikke trekk stangen mer enn 90 grader (rett ut), blir vanskelig å få gitt mothugg. Alltid hov i båten i tilfelle stor fisk. Det er ikke så uvanlig å komme tilbake uten fisk. Skitt fiske:-)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Jeg har dorget mye etter Sjøørret i år, særlig i våres og har hatt en bra sesong hittils. Har fått opp 20-30 Sjøørret, og 5-10 har vært over 2 kilo. Tatt med 3 stykker hjem til mat, resten har vært C&R siden jeg liker å bevare bestanden så godt som jeg kan bidra med. Har rigget båten med opptil fire stenger og brukt wobblere i størrelsen 12 cm, ikke vær redd for å bruke stort utstyr under dorging etter Sjøørret ettersom de er veldig glupske. Har fått noen som ikke har vært stort større enn wobbleren selv som har bitt på :) Kjøp deg et knippe med wobblere i denne størrelsen, og kjør rundt i rundt 3-4 knop. Nå er sommeren her og sjansen for å få Havabbor er også til stede. Lykke til !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy