Jump to content
IGNORED

Ferskvann - Fiskeustyr-spørsmål


lougil
 Share

Recommended Posts

Jeg har fisket litt om sommmeren opp gjennom, men for det meste i sjø/saltvannsfiske.

Nå frister det å ta med fiskestang på skogs- og fjellturer, og i fjor høst fikk jeg en gammel fiskeveske med en del utstyr oppi.

 

Det meste er nok ganske gammelt og mindre brukbart, og noe er bare rariteter, men det hadde vært greit å vite hva jeg eventuelt kan ha nytte av å ta med på ferskvannsfiske (f.eks hvilke kroker som er effektive), og hva jeg eventuelt burde kjøpe inn. Noen av krokene og litt diverse hadde jeg liggende og fulgte ikke med vesken.

 

Jeg fikk med en teleskopstang som fungerer greit, og som jeg fikk fisket ørret med før vinteren kom. Den passer også perfekt utenpå sekken på lengre turer, så er ikke ute etter ny stang for øyeblikket.

 

Jeg har lagt ut bilder av alt utstyret på photobucket, så kom gjerne med en kort forklaring på hva jeg har: 

 

Hidden Content


 

Jeg fikk også med noen fluer som du kan se på et av bildene, men tror ikke jeg skal prøve meg på fluefiske helt enda.

Link to comment
Share on other sites

Guest Srx (Ron)

Snøret må du teste om det er inntakt. Ellers var det mye utstyr som brukes den dag i dag.

95 er ikke lenge siden.

Link to comment
Share on other sites

Masse flott utstyr her. Ville muligens kostet langt over tusenlappen å kjøpe i dag. Kjøper du bare sene, så er du klar for fisketur.
Kunnskap om hvordan du bruker det er det mulig å finne f.eks på bibilioteket. Finnes mange bøker om fisketeknikk og -utstyr.
Det beste ville nok vært å lært av noen som har erfaring. Inviter noen med på fisketur hvis du har en kjenning eller et familiemedlem som har ry på seg for å være fiskeinteressert.

Link to comment
Share on other sites

Masse bra utstyr. Fluene kan du bruke med dupp.

 

Tusen takk for tipset. Skal lese meg litt opp og teste ut.

 

 

Tusen takk for svar fra alle dere andre også. Jeg har nytt snøre på teleskopstangen jeg fikk og tror ikke jeg tørr å bruke de gamle nei. 

Kjenner til noen som liker å ta seg en fisketur, men vet ikke hvor stor kunnskapen dems på ferskvannsfiske er. 

 

Hvis det er noen av slukene/spinnerne som er å foretrekke til ørretsfiske så hadde det vært greit å vite. Lest at det kommer ann på tidspunkt, temperatur osv, men det finnes kanskje noen som er grei som "allrounder"?

Link to comment
Share on other sites

spinner så er panter martin sine veldig gode. eg liker veldig godt den sorte med orange skål på som eg såg det var noen av. har vert utroleg godt bet på den, serlig ettermiddag og kveld. bruk gjerne blanke sluker/spinnere på dagtid og mørke på kveld og natt.
 
i vertfall etter min erfaring. sluk så bruker eg ofte møreungen og spesial classic. sølv/cobber/grønn og sort.
 
men lurt og skifte sluk/spinnere ofte når en står og fisker så en får prøve litt forskjelligt. og det er forskjelligt på hva en fisker etter.
og mark og dupp er jo ein klassiker som skjeldent slår feil.

Link to comment
Share on other sites

Når det gjelder sluker trenger du ikke være redd for å bruke veldig små eller forholdsvis store. Du kan få stor fisk på små sluker og omvendt. I valget av slukstørrelse pleier jeg først og fremst å tenke på hvor langt jeg vil kaste og hvor dypt jeg vil fiske. Med mindre det blåser mye, prøver jeg som regel først en nokså liten skjesluk. Vanligvis sølvfarget og rød 6-10 grams. 

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode tips og forslag til utstyr. 

Ser jo at utstyret jeg hadde ikke var helt ubrukelig likevell, så da blir det nok bare innkjøp av noen ekstra sluker før jeg sier meg fornøyd.

 

Håper på å få til en tur med ørretsfiske på Hardangervidda når isen har gått, også satser jeg på å samle litt mer fiskeerfaring før sesongen er over.

Link to comment
Share on other sites

De "Snap hooks" eller fluesnapperne som de ble kalt er smarte saker. Tror ikke de finnes lengre, men de gjør fluebytte raskt, tynger litt og fluen beveger seg fritt som når de bindes inn i løkke.

 

Ad fiskesnøre kan det være verdt å merke seg at eldre snører som er godt oppbevart kan være bedre enn relativt nye som f.eks har lagt i solen.

 

Fin fotoblogg. Flotte turer. Med fiskestang i tillegg blir det enda bedre, både for deg (dere), fotobloggen og oss som kikker i den.

 

God tur og lykke til med fiskingen!

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Ved godt bet så spiller det ingen rolle hva du fisker med, men det er dager med dårlig bet som det er flest av og da er det erfaring og utholdenhet som teller sammen med utstyr. Jeg bruker så små sluker/spinnere som mulig også noe som mange er uenige i, mørkt vann mørke sluker/spinnere lyst vann lyse sluker/spinnere.

Knute oppskriften er absolutt noe du må ta vare på kjempe nyttig å ha.

 

Men det viktigste kom deg ut i marka og koz deg, god tur. Skitt fiske.

Link to comment
Share on other sites

Fiske gir for meg omtrent aldri resultater. Nå har jeg vært ute etter sjøørret to ganger i år. Resultat: 0-null. Ikke ett napp. Enten så er det for kaldt, feil vind, feil plass, feil utstyr, feil innsveiving eller feil årstid. Men man vet ikke hva problemet er og da går man fort lei.

 

Dagens sutring over.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Nikke
   4 episode er ute nå. Endelig når vi elva, men før det svinger vi innom et pent røyevann.
  • By Nikke
   Da er sommerens eventyr historie og hverdagen i ferd med å innhente en stakkars som helst skulle ha strekt sommeren litt til. Første tur var på tre uker og ble tilbrakt i øst Finnmark. Siste uka var jeg tilbake i vakre Nordreisa. Har så smått begynt å legge ut noen minner på Instagram, og som før deler jeg her etter hvert som man får oversikt over bilder og video materiale.
   Tre ukers turen tar litt lengre tid å «fordøye». Kort oppsummert var det fantastisk å dele en langtur med min sønn på 24år. Etter ei drøy uke møtte vi og tilbrakte ei lita uke med bestekompis og medeier av 60degrees. Underveis stiftet vi bekjentskap med utrolig hyggelige og hjelpsomme folk! Utover det så var det varmt og godt vær, dårlig fiske, utfordringer, fantastisk natur og som vanlig et møte med de fleste insektene vidda har å by på.
   Nordreisa har blitt fast stoppested gjennom flere år, gjerne etter en lengre tur i nord. Der oppholder jeg meg hos en god gammel venn og hans familie. Gjestfriheten er forbi ord! Som regel blir oppholdet et normaliseringsprosjekt der kropp og sjel igjen skal synkronisere seg med samfunnets puls. Likevel finner vi tid, mellom sosialisering, god mat og drikke, til flotte dagsturer og noen dager til fjells i dette eldorado av natur. Bildene og videoene er fra dette oppholdet.
    

   Turen inn.mp4 Turen ut.mp4
  • By Sridd
   Hei
   Tenker meg en tur på Lifjell neste uke for å fiske. Satser på vestsida da det virker som det er mindre folksomt og litt mer ''urørte'' vann. Har ikke fisket der før, men har hørt at noen vann på vestsida kan holde fin ørret. Hvis noen vil tipse om bra vann hadde det vært hyggelig. Jeg kan også rapportere etter turen om fangsten hvis det er ønskelig:) fisker gjerne i mindre vann og de som ligger litt i utkanten og lengst fra stier, syns det er mest spennende, så kommer til å prøve det på denne turen også. Tips om ang (mark, sluk, flue) tas også gledelig i mot:)
   Er student i Bø hvis noen lurte.
  • By Nikke
   Etter mange år med fiske og noen pene størrelser i håven, så går jeg inn i sesongene med litt sånn, ja ja, det skjer aldri igjen. 
   Men så fort turen nærmer seg, eller når man tar første kastet, ja da slår den gamle fiskefeberen til. Til tider så ille at jeg gjør rocky misstakes, blir skjelven og kokt i topplokket. 
   Hva er det med den fiskefeberen, og hvordan har dere det? 

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy