Gå til innhold
  • Bli medlem

lougil

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av lougil

  1. Har tenkt meg ut på tur til Telemark i helga 🌲🐟 Har veldig lyst til å prøve meg på litt ørretfiske med mark 🪱 Er det noen her som har forslag til noen steder/vann hvor det kan være fint å dra? Gjerne litt opp i høyden så jeg slipper unna hjortelusflua 😅 Kom gjerne med andre fisketips også om du har det.
  2. Tusen takk for bra tips til smarte nettsider! Skal undersøke dem litt nærmere datoen for avreise 😄 Ser ut som det blir vandring i lavlandet dersom snøen ikke skulle forsvinne helt plutselig ☃️
  3. Hei, Vi er noen venninner som planlegger å gå en dagstur på fjellet helgen etter 17.mai. Er det noen her som vet om en fjelltur i nærheten av Nærøyfjorden eller Hardanger som kan gås til fots i midten av mai (snøfri)? 🌄🚶 Ønsker helst fjordutsikt, men ikke et must. Enkel til middels vanskelighetsgrad siden noen i gruppa ikke er veldig turvant 😊
  4. Hei! Jeg sliter med at mitt Tarptent er ekstremt glatt, og i tillegg er ikke Exped-underlaget eller soveposen noe bedre 😅 Er det noen her inne som har funnet en god løsning for å forhindre at man ender opp på gulvet? Jeg prøvde å søke litt, og fant 3 forskjellige produkter som kanskje kan være verdt å prøve, men vil gjerne høre noen erfaringer først: - Stop Sock - Carpet Stop - Formgummi
  5. Jeg var ute etter noe av det samme som deg, og endte opp med å kjøpe Osprey Kestrel 68. Den veier noe mer enn Exped Thunder, men er også forholdsvis billigere (spesielt med fjellsport rabatt). Den har stor frontåpning, som også var et av mine krav. Fremstår som en kvalitetsekk med smarte løsninger og bra og luftig bæresystem.
  6. Takk for tipsene! Tror jeg skal holde meg borte fra Youtube 😅 en video fører gjerne til flere, og da blir det fort noen timer uten at jeg nødvendigvis blir noe klokere. Posene du nevner har en komforttemperaturen som er litt for høy i forhold til det jeg ønsker. Vil heller at posen er for varm enn for kald, og derfor vil jeg helst ned på nærmere -10 grader komforttemperatur. Oi, da er vi plutselig nede i 3700,- og veldig mye mer aktuell 😁 tror nesten jeg går for denne om ikke noe annet dukker opp i morgen. Det høres ut som en bra dunpose til den prisen, men klarer ikke å finne ut om den har impregnert dun 🤔 og der er også spørsmålet om andedun er et dårligere valg enn gås.
  7. Tusen takk for innspill Her er en oppdatert sammenligning (er det bare jeg som synes research er halve moroa med kjøp av utstyr 😅) Marmot Lithium er nok den beste dunposen totalt sett av disse, men er jo også litt dyrere. Leser av gåsedun er mye bedre kvalitet enn and, men er det egentlig så stor forskjell? Og går lav vekt utover slitestyrken på materialet ellers?
  8. Jeg er på utkikk etter en forholdsvis lett og varm dunpose til tidlig vår/sen høst. Jeg har fra før av sovepose til sommersesongen + flere lakenposer og godt liggeunderlag for ekstra isolasjon. Etter å ha gjort litt rask research på dunposer til maks ca. 3000kr, så endte jeg opp med disse kandidatene (jeg er 172cm lang): Vil gjerne ha noen innspill på hvem av de som gir mest varme og kvalitet for den prisen? Vekt og pakkvolum har også litt å si, da jeg gjerne vil bruke på den på lengre turer med sekk også. Har fyllvekt stor betydning, eller er det FP som er viktigst? Cumulus Alaska blir kanskje noe dyrere til slutt med frakt og toll, men ser den har fått gode reviews her på forumet. Hvis det er en dunpose du kjenner til som slår disse, så del gjerne
  9. Tusen takk for svar og linker! Jeg skjønner at vi burde være forberedt på alt fra snø til sommer, så får vi håpe at våren kommer tidlig der borte i år. TGO challenge hørtes ganske morsomt ut, men så at man må melde seg opp i oktober året før, og den starter samme dag som vi reiser tilbake. http://www.walkaboutscotland.com/ - bra nettside med mye nyttig info. Kanskje vi prøver å ta utgangspunkt i en av turene som er beskrevet der.
  10. En tidligere drømmetur fra noen år tilbake ble veldig spontant til realitet da jeg og en venninne plutselig bestilte flybilletter t/r Skottland i går Vi har 10 døgn i begynnelsen av mai til disposisjon, så nå gjenstår bare spørsmålet: Hvor går man for å få den ultimate turopplevelsen? Har lest meg litt opp på forskjellige ruter, og det ser ut som West Highland Way er den mest populære, men også mest folksomme Vi ønsker ikke å gå i kø, eller hilse på folk hver 20. meter. Heller ikke å gå strekninger på asfalt eller andre større veier. Vi har ikke store kravene, så lenge det er villmark, variasjon og fotogen natur! Og turen må gjerne være litt krevende, og utenfor allfarvei. Vi planlegger å sove i telt hver natt og være ganske selvforsynt når det kommer til mat. Er vannet greit nok til å drikkes rett fra naturen der borte også? Har erfaring fra ukestur over fjellene på Vestlandet hvor vi hadde alt fra sol og sommer til storm, ekstrem tåke, kryssing av oversvømte elver og "snøbreer". Ser for meg at forholdene nord i Skottland kanskje er litt sammelignbart..? Cape Wrath Trail ser veldig lovende ut, men jeg har ikke tro på at vi kommer ikke til å kunne fullføre den på 10 dager. Har heller ikke lyst tli å stresse oss gjennom hele turen. Så, hvilke alternativer finnes? Ville dere f.eks. lagd en rute som går parallelt med WHW, hvor man kan unngå folk?
  11. Takk for gode tips og forslag til utstyr. Ser jo at utstyret jeg hadde ikke var helt ubrukelig likevell, så da blir det nok bare innkjøp av noen ekstra sluker før jeg sier meg fornøyd. Håper på å få til en tur med ørretsfiske på Hardangervidda når isen har gått, også satser jeg på å samle litt mer fiskeerfaring før sesongen er over.
  12. Tusen takk for tipset. Skal lese meg litt opp og teste ut. Tusen takk for svar fra alle dere andre også. Jeg har nytt snøre på teleskopstangen jeg fikk og tror ikke jeg tørr å bruke de gamle nei. Kjenner til noen som liker å ta seg en fisketur, men vet ikke hvor stor kunnskapen dems på ferskvannsfiske er. Hvis det er noen av slukene/spinnerne som er å foretrekke til ørretsfiske så hadde det vært greit å vite. Lest at det kommer ann på tidspunkt, temperatur osv, men det finnes kanskje noen som er grei som "allrounder"?
  13. Jeg har fisket litt om sommmeren opp gjennom, men for det meste i sjø/saltvannsfiske. Nå frister det å ta med fiskestang på skogs- og fjellturer, og i fjor høst fikk jeg en gammel fiskeveske med en del utstyr oppi. Det meste er nok ganske gammelt og mindre brukbart, og noe er bare rariteter, men det hadde vært greit å vite hva jeg eventuelt kan ha nytte av å ta med på ferskvannsfiske (f.eks hvilke kroker som er effektive), og hva jeg eventuelt burde kjøpe inn. Noen av krokene og litt diverse hadde jeg liggende og fulgte ikke med vesken. Jeg fikk med en teleskopstang som fungerer greit, og som jeg fikk fisket ørret med før vinteren kom. Den passer også perfekt utenpå sekken på lengre turer, så er ikke ute etter ny stang for øyeblikket. Jeg har lagt ut bilder av alt utstyret på photobucket, så kom gjerne med en kort forklaring på hva jeg har: BILDER Jeg fikk også med noen fluer som du kan se på et av bildene, men tror ikke jeg skal prøve meg på fluefiske helt enda.
  14. Tusen takk for alle hjelpsomme tips og råd! Etter å ha lest litt om teltene på nett så har jeg prøvd å sette sammen en oversikt i prioritert rekkefølge: 1. Tartptent Scarp2 I 1,5kg I 2270kr før frakt/toll - Veldig lett, forholdsvis billig og solid telt. 2. Mountain Hardwear Twin Arch 2 I 2,2kg I 1000kr før frakt/toll - Grei vekt, veldig billig og for det meste gode reviews. Litt lite plass. Solid nok? 3. Exped Auriga I 3,1kg I 2700kr (tilbud) - Virker som et veldig bra telt til den prisen. Vekt trekker litt ned. 4. Black Diamond Firstlight I 1,5kg I 2200kr før frakt/toll - Veldig lett, ikke spesielt dyrt heller. Ytterduk kan være litt lite solid? 5. Exped Venus II Extreme I 3,1kg I 4999kr - Er nok et veldig bra telt, men vekten er litt høy, og prisen klarer jeg ikke helt å forsvare. 6. Big Agnes String Ridge 2 I 2,6kg I 3500kr før frakt/toll - Er andre telt som er både lettere og billigere i samme kategori. Bare å komme med innspill og/eller rettelser For øyeblikket virker Scarp 2 som den mest lovende kandidaten, men Auriga på tilbud er også veldig fristende iom. at det kan kjøpes i norge, og er dermed enklere å klage på/bytte inn dersom det skulle oppstå noe.
  15. Det høres veldig lovende ut Er det kommet en ny modell etter 2010 modellen hvor duken går lengre opp, eller var det på tidligere modeller? Hadde vært kjempefint om du har en link til hvor jeg evnt. kan få kjøpt teltet på nett. Nærmere 7000,- for Rogen (2,1kg) blir litt i dyreste laget for min del, men jeg har sett litt på Exped Orion Extreme (3,0kg) til ca. 5500,- og Venus II Extreme (3,2kg) til ca. 5000,-. Er det noe som skiller disse noe i egenskaper, bortsett fra 500kr i pris og ca. 200g i vekt? Exped Auriga (2,7kg) til ca. 3700,- er jo også et billigere alternativ som jeg har sett litt på. Noen som vet hvordan kvaliteten er på dette? Skal undersøke litt mer teltene på linkene du la ved. Telt 1: Enig ang. mesh. Mulig det kan bli litt for trekkfult, spesielt på høyfjellet. Står også i beskrivelsen at både yttertelt og gulv kun har 1200mm vannsøyle - det er vell ikke spesielt vanntett? Telt 2: Ser ut som at yttertelt ikke går helt ned, og her også står det med 1200mm "waterproof" på yttertelt og gulv. Står at det er frittstående, men det gjelder vell ikke ytterteltet? Ser ut til at det har gått gode reviews på nett, men leste at vannsøyle på yttertelt kun var 1500mm (gulv: 3000mm). Har du brukt det ute i mye regn enda? Vekten var jo også bra, ca 2,5kg så det ut til. Hvis det er vanntett så skal jeg sjekke det litt mer opp Kan kanskje fungere, men blir ikke teltstengrene mer sårbare for sprekker etc. der hvor de er blitt kuttet? Det er vell også en grunn til at de er laget i den lengden i utgangspunktet, ikke at jeg vet så mye om det
  16. Gjorde litt research på teltet, og det virker som det kan bli litt for luftig, og dermed kaldt? Prisen er som du nevner ganske høy når det ikke er på tilbud. Ellers ser det ut som et veldig bra telt. Ser ut som et veldig bra telt til en bra pris. Eneste minuset er vell at det ikke blir noen opp/nedgradering iforhold til vekt, men rundt 3kg går jo greit når man er 2stk på tur. Skriver det opp på mulig-lista Rogen så ganske interessant ut. Det er ca. 1kg lettere enn teltet nevnt over, men vet ikke helt om det forsvarer de ekstra tusenlappene. Skriver det uansett opp før jeg gjør litt mer research. Spennende telt til en fin pris, men er vell ikke spesielt selvstående, og kan kanskje bli litt problematisk å sette opp på høyfjellet der bakken hovedsaklig består av stein, eller?
  17. Litt forhistorie: Jeg gikk til innkjøp av et Fjellheimen 3-camp 2011modell tidligere i sommer, men er ikke helt fornøyd med valget. Teltet var hovedsaklig tiltenkt en ukestur i fjellet for 2 personer, men ble først brukt 1 uke som campingtelt i lavlandet og på en kort helgetur på fjellet. For å raskt oppsummere problemer med teltet: - 1stk pluggfeste revnet fra duken - 1 stang knakk under oppsett i sterk vind (måtte til slutt gi opp hele teltet og ty til nødløsning på turisthytte) - 2 stengre knakk når det sto oppslått som campingtelt (ukjent årsak iom at jeg ikke var tilstede - mulig barn eller vind) Alt dette var før jeg hadde kommet til hovedturen, og jeg var blitt litt skeptisk til hele teltet, men de brekte stengrene ble fikset og gått over for å sjekke eventuelle svakheter Teltet fungerte fint store deler av ukesturen på fjellet, men på dag 3 knakk en av stengrene (ja, igjen! ) når vi hadde campet for kvelden. Det skal nevnes at det var bra med vind, og da dette skjedde hadde vinden skiftet retning slik at den kom inn fra siden. Fikk heldigvis byttet ut med et nytt stangledd. Teltet var godt bardunert alle gangene, også som campingtelt, så det var ganske overraskende at det tålte såpass lite. Nytt telt: Etter å ha hatt dette teltet en kort stund så er jeg mer bevisst på hva jeg ønsker av et nytt telt: - Hovedsaklig 3 sesongs da jeg ikke telter om vinteren - 2pers. telt istedet for 3 (har ikke bruk for så mye plass) - Et lettere telt, gjerne rundt 2kg - Helst et kuppeltet som kan være selvstående (utfordrende å finne en stor nok og egnet teltplass flere steder) - Telt som tåler bra med vind og regn dersom jeg skulle være uheldig med været Usikker på om det finnes noe kuppeltelt som oppfyller kriteriene til den vekten, men er lov å håpe Bare å rope ut dersom du har orket å lese gjennom alt dette og har noen gode tips å komme med
  18. Jepp, var innom og så litt igår, men den modellen som eventuelt var aktuell hadde de ikke tilgjengelig, så da ble det til kjøp av gass og drikkeflaske istedet. Noen her som har tanker ang. valg av stenger og materiale? Ser at bl.a. det dyreste teltet på lista mi har glassfiber, Dette teltet er i tillegg ganske stort, og vil vell ikke stå helt i ro når det blåser bra ute. Vil et telt med stål/aluminiumstenger være mer sikkert og holde lenger? Det nevnte Easy Camp teltet som ble brukt i fjor ble nemlig utsatt for en gjeng med barn som lekte at de var på fjelltur. Resultatet ble ett stk flatt telt, brekte stenger og oppreven duk i store deler av teltet.
  19. Ser ut som et greit telt, men blir nok litt langt (over 6m). Har ikke alt for stor plass der jeg skal campe, så da prøver jeg å ikke velge det aller største. Takk for tipset om SmartClub. Det sto ikke så mye om priser og modeller på siden deres, men det skal visstnok være en del tilbud, så kanskje det blir en tur innom i løpet av uka.
  20. Trenger et telt som skal brukes sammenhengende i 2 måneder (sommer). Det som er viktig er: - God ventilasjon - Ståhøyde - min. 180cm - Vannsøyle - min. 3000mm - Lite bredde - max. 300cm - Vinduer (for lys) - Pris - max. 3500kr Vekt er ikke viktig, da jeg kan dra det ut av bilen og 5 meter bort til campingplass. At det er tett bunndukk i inner- og yttertelt er en fordel. Har laget meg en oversikt over mulige kandidater, og tenkte jeg skulle høre her om noen har erfaring med disse eller lignende telt. I fjor brukte jeg et "Easy Camp Spirit 300" sammenhengende i ca. 1mnd. Fungerte greit (helt vanntett), men noe dårlig lufting, lite lys + savnet høyde.
  21. Tusen takk for oppklaringen og kartet. Tror jeg har formet meg en ca. rute nå. Skal få bestilt meg et detaljert kart over området også. Kartet på ut.no (link) var også til god hjelp med tanke på at jeg kan se DNTs egne ruter i området. På det kartet kan det se ut som at det er mulig å gå fra Stigen og ned, og så langs vannet bort til Undredal, men det er et lite område der som jeg er usikker på om kan være for smalt. Takk for info og linker. Ut ifra den ruta jeg tenker å ta nå så er det ikke nødvendig med båt, men er veldig greit å vite om muligheten likevel.
  22. Dersom det er en "offentlig" båt som kan brukes av alle er det jo ikke noe problem. Tenkte bare at dette var en båt som var tilgjengelig for de som deltok på den nevnte, guida turen. Tusen takk for gjennomtenkt forslag. Har sett litt på bilder og kart, og denne ruta ser ganske lovende ut, spesielt med tanke på at man får med seg såpass mye varierende natur. Merket opp en rute med utgangspunkt i de nevnte plassene på googlemaps. Den er ikke veldig nøyaktig, men en idé om hvordan jeg kunne tenke å gå turen (tog fra Flåm til Myrdal). Noen innspill?
  23. Jeg og en venninne planlegger en 5 dagers fjelltur i Gudvangen-området i slutten av juli - begynnelsen av august. Vi er ikke spesielt godt kjent i området, så tenkte jeg kunne spørre her om det var noen som har forslag til en fin tur. Vi kommer til å gå med telt, altså ikke overnatting i hytter e.l. Vi ønsker heller ikke en guidet tur. Turen må gjerne gå litt utenom hvor folk vanligvis ferdes, så lenge det er en viss fremkommelighet der. Begge er litt over middels fotoinnteresserte, så vi satser på å oppleve storslagen natur og kanskje litt gammel kultur langs veien i form av eldre bygninger osv. Så denne turruten på en nettside: Bakka – Rimstigen – Jordalen – Fresvik – Stigen – Dyrdal Er det mulig å gå en lignende tur hvor vi ikke er avhengig av båt? Er det noen gode fiskevann i området? Vi må også kunne komme oss opp til stedet hvor turen starter med tog/buss (fra tønsberg), og komme oss tilbake fra hvor turen ender (til tønsberg). Bare å komme med andre forslag til rute også. Red: Tar gjerne imot forslag om en rute som går via flåmsdalen og nærøyfjorden..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.