Jump to content

nitraM

Passivt medlem
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

nitraM last won the day on May 13 2013

nitraM had the most liked content!

Reputation

53 Good

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er veldig fornøyd med at det er spruttrekk på min packraft. Det drypper mye vann fra årene, selv under rolige forhold. De gangene jeg har padlet uten spruttrekket, ender det opp med at jeg sitter i en vannpytt. På varme dager er det ikke noe stort problem, men jeg har blitt ganske kald allikevel.
 2. Jeg tror det ikke er mange som tar ekstra forhåndsregler med tanke på bjørn her til lands. Lurt (og pålagt) å ha evt. hund i bånd.
 3. På Skrim og Blefjell ser det ut til at snøen har gått. I begge områdene er det tillatt med hund på de fleste (om ikke alle) turistforeninghyttene
 4. You are required to buy a fishing license to fish almost all fresh water lakes or rivers in Norway. The website www.inatur.no is useful for buying such licenses.
 5. Til så variert bruk er det viktig å prioritere hva som er viktigst. Du skriver ikke noe om elvepadling, og da kan du kanskje fokusere på flatvannskanoene. Disse er en noe raskere og kommer i større utgaver. Med 2 voksne og 2 barn tror jeg 16,5 fots blir for lite. Har den selv, og jeg synes det begynner å bli trangt med tre personer. Anbefaler en større, f.eks 18,5.
 6. Gruppa "Skrim" på facebook har forholdsvis mye aktivitet. Det ser isfritt ut på de ferskeste bildene som er lagt ut der.
 7. Støtter forslaget om Skrim. Det er et område som har mye variasjon å by på innenfor et lite og lettgått område. Vil særlig anbefale å ta med kano til Store Stølevann og ta en padle- og gåtur opp til Styggemann.
 8. Skal du innom Sverige er det områder hvor hunder er totalforbudt. Kan tenke meg at dette kan medføre en del omvei i området rundt Padjelanta, hvor det er nokså vanlig å bruke svensk side.
 9. Jeg har ikke fisket i akkurat det vannet, men drister meg allikevel med et tips. Det er ganske sannsynlig at du trenger en forlenger til isboret for å komme igjennom isen. Har flere ganger opplevd å ikke ha langt nok isbor på fjellet nordpå.
 10. 7-ern holder nok i massevis. Jeg og samboeren min har hhv. 9 og 7. Pleier å låne hennes hvis ikke hun er med, så sparer jeg noen gram
 11. Det er et relativt kinkig å finne en plass langt fra folk i dette området. Veier, jernbane, åkre og boligfelt på kryss og tvers. Har du litt tid å slå ihjel, kan det være verdt å komme seg et stykke unna Gardermoen, evt gå av toget før du kommer til oslo. På ruter.no finner du en god oversikt over kollektivtilbudet.
 12. nitraM

  Fobi mot mygg :-)

  Myggplagen kan variere veldig fra år til år. Den kommer også til ulike tider i forskjellige landsdeler. Dermed kan det være lurt å sette opp ulike alternative turforslag og høre med lokalkjente kort tid før dere drar avgårde. I sommer var det eksempelvis i Harstadområdet så og si ikke mygg i juli. Andre år har det vært temmelig intenst. Jeg foretrekker å kle myggen ute fremfor å dynke meg i myggmiddel. Er stort sett på sommerturer i Nord-Norge, så temperaturen tillater oftere denne metoden enn sørpå. Det beste tipset for å unngå mygg og knott er å holde seg til områder med vind. Skal heldigvis ikke rare vinddraget til før insektene holder seg på bakken. Det kan derfor være lurt å tenke litt annerledes enn om vinteren ved valg av leirplass.
 13. Det meste som er veldig salt eller veldig søtt holder seg lenge på tur. Salami, fenalår, syltetøy, honning etc. Du har jo også hermetisert pålegg sånn som leverpostei og makrell i tomat. For min del sverger jeg til brunost og spekepølse på lengre turer.
 14. For trivselens skyld vil det nok være viktig å gjøre en god vurdering på hvilket telt og leirutstyr som du skal bruke. Hvis du skal kun gå 3 km og være på samme plass hele tiden vil ikke hensynet til vekt være så viktig. Vet ikke når på sommeren du skal være der, men hvis det er midt i "myggtiden" vil jeg på det sterkeste fraråde lavvo (uten innertelt). Hvis du skal lage mat ute i felt hver dag, kan det fort bli unødvendig dyrt å bruke gass eller renset bensin som brennstoff. Du kommer langt med et småkvistbål hvis været tillater det.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy