Jump to content

Sovepose til barn


Recommended Posts

Jeg har to gutter på 8 og 6 1/2 år, som er henholdsvis ca 130 cm og ca 120 cm. Jeg har søkt litt på barnesoveposer, men synes de enten er for små eller så må de utvides til å passe.

Ville dere gått for "vanlig" sovepose til guttene nå? De er ikke vant til å sove i telt osv, og vi har akkurat kjøpt telt (= nybegynnere på området), så det blir kun 3 sesonger posene skal brukes. Blir ikke i kuldegrader i første omgang...

Noen her som har gode tips til hva man bør velge? Gode erfaringer? Greit om det ikke er sånn at jeg må kjøpe ny sovepose igjen om et år eller to - vil heller kjøpe noe bra nå, selv om det måtte koste litt ekstra. :)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg sliter mye godt med det samme, men mine er enda mindre. Det er mye "dårlig kvalitet" på barneposene, og så er de veldig tunge.

Vi bruker Ajungilac Little Mamut til han ene - den går til 140 cm, og hun minstejenta bruker en av mine gamle dun vinterposer. Begge deler fungerer utmerket.

Jeg ville kjøpt dun og voksenpose, i stedet for en juniorpose når de er så store som deres er. Det som er litt irriterende er jo at man må bære med seg en del ekstra volum, men det blir betydelig mindre om man har en skikkelig dunpose - som man har glede av i mange år...

Begrepet 3 sesongers pose er ellers noe usikkert når det gjelder barn. Det blir jo fort rundt null på fjellet selv midt på sommeren! Bedre å ta i litt på komforten :)

Link to comment
Share on other sites

Når jeg var lita brukte jeg voksenpose på noen turer, og det som da ble gjort var at de voksne tok tau/strikk og bandt igjen posen i fotenden. Formålet var vel at jeg ikke skulle sige helt ned i bunnen på posen, men vil tro man holdt varmen litt bedre også med mindre plass å "varme opp".

Link to comment
Share on other sites

Vi har ajungilak little mammut til minstejenta på 5 år( men kun 87cm lang, kortvokst), mens de på 7 og 9 år har voksenposer( en eldre helsport storheia og en ajungilak iglo) som vi snører igjen i fotenden, slik at posene blir passe lange, enden legger vi under beina på de.

Har alltid med 2 sett ullundertøy til de, for regulere temperaturen. Har ligget ute i sommer med bare såvidt over null grader, men det er kun jeg som fryser( jeg er en frossenpinn, og jeg kan love at det IKKE hjelper med flere 10-kilo for mye spekk på kroppen).

Link to comment
Share on other sites

du er "heldig" når du kun skal ha såkalt 3 season,vintersovepose er nesten umulig til små barn ;)

som krokavatnet har skrevet om så er Alta Junior veldig fin (http://www.helsport....SER/Alta_Junior http://www.xxl.no/Pr...06&ref=prisjakt) pris 599 og fungere fint til -5 (jeg har ikke efaring med den her men har vurdert og kjøpe den til junior og bytte ut vokse dun soveposen som er -4)

videre har du http://www.helsport.no/no/Infosenter/Spesial_og_eldre_soveposemodeller/Lyngen som jeg kjøpte til junor som "sommer sove pose dvs 2 seson den har komfor på +8 så den her tar du ikke med på fjelltur akuratt,men veldig kurran til og bruke på sommeren i lavlandet osv,du får kjøpte den til på sport1 til 399 (hvefall her i oslo på hasle) den tok veldig liten plass,mener det var ca 4 liter i volum.

http://www.helsport....eller/Stordalen ->den der får du og kjøpt på sport1 husker ikke prisen men mener 499kr tok lit mere volum,den fungere til +4

det er og en som koster litt mere hos sportsnett http://www.sportsnet...id=3538&cid=443 mener og du kan kjøpe den her på flust,snakket med den på sporsnett og dem anbefalt så lenge man sølte og eventuelt hadde uhel så var det mye enklere og vaske og ble ikke så fort ødlagt og vaske kunst fiber som "ekte" fiber og eller kjøpe en "skiklig" sovepose når dem ble større.

hvis penger ikke er noe spørsmål er det her en veldig fin side og spesial bestilesoveposer fra http://www.roberts.pl/ se og vedlegg på priser,jeg har ikke kjøpte noe fra her men vurdere veldig og bestile en vintersove til junior (er nå 3 år) men det blir fort par tusen får sovepose så er i meste laget.....

Eventuelt lager og isbjørn sovepose på bestiling (på cm lenge osv) http://isbjorn.no/ koster ikke så mye men så får du igjen volum som kanskje ikke er så artig :)

jeg har brukt den her til junior når det har vært kaldt http://www.xxl.no/vi...eli-dun-1043262 ikke vært noe problem komprimere og veldig bra (fikk den på noe xxl super tilbud får 999 kr mener jeg)

jeg tror jeg ville kjøpe Alta_Junior hvis jeg var i samme "sko" som deg,da har du en bra sovepos som fungere i rimlig kaldt og hvis det er veldig varm er det bare og åpne glidlåsen :) så sliper du og kjøpe flere soveposer,reis på XXL og prøv dem,så kan du se hva dem som skal ligge i dem syns :),den er eller ikke så dyr som en dun sovepose til voksen,hvis intressen er videre får og være aktiv ute kan man jo da eller kjøpe en "skiklig" dun sovepose når man har vokst fra den junior soveposen,kjedlig og bruke den dyre dunsoveposen til alt mulig rart som barn skal i den alderen der (telt tur med skolen,turer med andre luringer osv) plutslig har man klart og legge den igjen en plass eller ødlagt den pga klart og få den borte i bålet osv ;)

har selve en isbjørn bjørnøya (til -14) spesial bestilt ekstra stor så jeg og junior sover sammen,veldig fornøg med isbjørn som og mange andre her på forumet,men det tar får mye volum :)

SLEEPING BAGS STANDARD MARCH 20124.0.pdf

SLEEPING BAGS VERSION 850 CUIN MARCH 20124.0.pdf

Link to comment
Share on other sites

Tusen tusen takk for svar, alle sammen! :)

Etter å ha lest alt i tråden her + sett på endel linker, tror jeg jammen valget har falt på Helsport Alta. Skal sjekke den ut hos XXL altså! Grei pris og passer perfekt til vårt bruk så langt! ;) Og så kan guttene vokse litt i den, samtidig som den ikke blir så lang som en vanlig pose til voksne. ;)

Link to comment
Share on other sites

nanok som er et norsk merke selger og en som er til -5,dem hadde den her før på oslosportlager men tror dem ikke har den lengre,mener den kostet 399,jeg valgte den ikke pga dem tok veldig mye volum står lit om den her http://www.nanok.no/page0/page24/page25/page25.html dem har dem på gmax til 799kr er og en del og velge på her http://www.gmax.no/Kategorier/BarnJunior/Friluft-barnjunior/ bare får og gjøre forviringen komplett ;)

tror uansett Alta skal være bra leste på bloggen til krokavatnet (veldig artig blogg og lese på foresten) og han har jo testet den sovepose her skiklig,brukt den på vinteren og :)

Link to comment
Share on other sites

Informativ tråd:) Skulle gjerne sammenlignet Ajungilak Mammut og Alta- posen mht. hvor varme de er... Har en Mammut som ser ut til å fungere fint ned mot null (men nå er gutten varm av seg..), den er jo 200 gram lettere enn Alta- posen, men har større pakkevolum og er 10 cm, kortere... Spørs om vi må kjøpe en Helsport Alta å teste det ut ;) Eller evt fortsette å bruke pappaen sin dunpose til vesla, men er enig med Svingen sine argumenter mot å kjøpe dyre dunposer til små barn:)

Link to comment
Share on other sites

Kan trygt anbefale Helsport Alta Junior, den soveposen gjør en god tresesongs jobb.

Jeg har den ikke selv, men min svoger har brukt den på sine to sønner på 7 og 4 år, og de guttene sover som bjørner i vinterdvale hver eneste natt :grin:

Link to comment
Share on other sites

akuratt sendt en mail til helspor og spurt om vintersove pose til barn,dvs om det kommer noen som er bedre enn alta junior, isfjord junior ville jo vært kjekt og kunne få kjøpt

hvis flere spør så kansje det kommer noen og :)

Den er jo rimlig grei i pris og har fått ok kritik http://www.helsport....XTREM/Isfjorden http://www.klikk.no/...ticle655947.ece

edit:fikk svar fra helsport,det hadde vist vært oppe ved flere annledninger og lage en vintersovepose til junior men hadde ikke kapasitet nå

så får håpe det kommer i fremtiden :)

Link to comment
Share on other sites

har den ikke selv,men dem har den på sportsnett (hadde hverfall) ut fra hva jeg kunne huske var den veldig bra og komprimere og sporsnett sa det var mye bedre sytetiske fiber enn på andre soveposer (dem hadde inne nanok men sa det var dårligare) det var og veldig smart det opplege med måten og gjøre soveposen mindre,dro bare i 2 snorer,og da ble det mindre,samtidig så ble jo alt det som var til "overs" liggende i bund av sovepose så ble ekstra isolasjon,virker som et meget bra produkt men blir jo litt mit i mellom med -3 syns jeg (blir fort varmt til sommer bruk og ikke spesiel varm og bruke på høst/vår i fjellet) men lengden er jo veldig fint kan bruke den i mange år :)

Link to comment
Share on other sites

Bergans junior 150 cm 399 kr, og High colorado junior 170 cm 399 kr er begge gode og velprøvde poser hos oss. Nå bruker jenta på 8 år Nordheim frøy 175 cm 599 kr og gutten på 10 år Ajungilak nordic 190 cm 499 kr. To første posene kjøpt på MX sport og to siste på G sport.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy