Jump to content

Hulderjenta

Aktiv medlem
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

About Hulderjenta

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hulderjenta's Achievements

 1. Så fint det var der! Ja, det tipset tas med til neste års planlegging!
 2. Tusen takk for tips og ideer! Denne skal sjekkes ut! Vi har snakket litt, og vi har lyst til å besøke Fannaråken. Må sjekke ut mtp transport hva som er mest praktisk/økonomisk. Noen andre som har gått en runde i det området? Andre tips? Er også interessert i historie og hvis det er spesielle steder i området det har skjedd ting/er ting som er verdt å få sett eller opplevd!
 3. Jeg og min bror har etablert en tradisjon - vi har en søskentur i året, en langhelg på tur! Til nå har vi vært på Hallingskeid, Besseggen/Bukkelægret og Snøhetta, og har benyttet oss av DNT sine hytter. I år har vi ikke helt bestemt oss for hvor vi vil dra, og jeg tenkte å høre her om noen har noen gode tips! Jeg liker meg godt over tregrensa, men det er ikke noe must for hele turen. Vi hører til i Bergen og Trøndelag, så midt/sør-Norge er nok mest praktisk, men heller ikke noe absolutt. Har dere noen knakende gode forslag?
 4. Jeg og min bror tenker å komme oss opp på Snøhetta siste helga i august - gå Kongsvoll - Reinheim - Snøhetta - Snøheim - buss til Hjerkinn/Hageseter. Noen som har noen gode tips til hva vi bør/må ha med av utstyr (nå tenker jeg utenom det som er selvsagt som klær til allslags vær osv), historie-saker vi bør få med oss eller andre ting? Noen som har vært der oppe siste tiden og har peiling på om det er å forvente mye snø? (Skjønner at det kan skje mye på 2 mnd værmessig!) Det skal gå greit å komme opp uten ski/truger eller andre snø-artikler på den tiden? Andre ting vi bør tenke på?
 5. En ettermiddagstur med eldstemann på 12 i etterhvert lett regn, til Steinshåmmåren, 183 moh. En av "5 på topp" i Stjørdal, ordnet av kjentmann.no. Kjøpte heftet i går, og tenkte jeg måtte skvise inn en tur mellom pakkingen, før en 3-ukers ferietur i lavvo alene med 3 unger fra i morgen. Fin tur, ganske bratt og ulendt, men helt overkommelig. Mye furuskog - gir godfølelse for meg som er fra sørlandet og vant til mye furuskog. Tok oss god tid til å studere funn langs stien frem til det begynte å dryppe. Masse lav i skogbunnen, og det ser ut til å bli endel blåbær i år. Beklager uklare bilder - hadde bare mobilen med. Ønsker meg et lite kompaktkamera som tar knall bilder!
 6. Sesongens første skitur for mitt vedkommende. Pga sykdom er dørstokkmila blitt høy og tung å komme over, men det ble en liten tur etter et par runder med indre motivasjonsøvelser. Fint føre, selv om det kom noen få dråper regn på turen. Møtte masse folk i løypa, og selv om undertegnede bruker over snittet lang tid ned bakkene (jøss, så pysete man blir med årene!), var det ingen sure miner eller kommentarer å motta. Fant en trimkasse-bok å signere på målet for turen, fikk i meg en banan og litt kjeks (blodsukker-regulering), før jeg styrte tilbake til bilen.
 7. Så bra du fikk godt vær! Vi fikk utfordret oss skikkelig, med tåke/skyer, vannrett regn og sterke vindkast, småglatte steiner/fjell og nesten ingen sikt. Men vi gjennomførte, og vi har masse gode minner tross det dårlige været. Og det å kjenne på at man takler det, er en positiv erfaring uansett. Det var samme helga ihvertfall én "redningsaksjon" (noen som måtte opp og finne noen og få dem ned) på Besseggen, og jeg hørte om et amerikansk par der hun fikk panikkangst fordi hun var sliten - de hadde ikke med seg hverken ekstra klær, eller noe mat/drikke, etter det jeg fikk høre... Muligens de som ble redda ned.
 8. Jeg og min bror drar til Gjendebu førstkommende fredag! Vi skal ta turen som Tessatroll beskriver - første dag over Bukkelægret og neste over Besseggen. Håper på *litt* bedre vær enn meldt... God tur!!
 9. Da er det bestemt - vi tar turen 11.-14. september. Det er forhåpentligvis litt mindre turister enn i juli/august da - aldri så galt at det ikke er godt for noe!
 10. Tror nok ikke jeg blir å bevæpne meg på tur, annet enn en liten kniv til praktiske formål. Jeg har bestemt meg for å prøve å gjøre noe med frykten. Jeg er altfor skvetten og engstelig av meg til at det er godt for noe. Redd for mørket og turer alene, ja, men også husredd om kvelden/natta, redd for de fleste hunder og andre store dyr... og jeg skvetter generelt til for den minste ting. Edderkopper var jeg også redd for, men tar nå de minste og opp i god størrelse uten å kjenne hjertebank. Jeg vet det høres superteit ut, men frykt er ikke noe å tulle med. Har jobbet bevisst for å bli av med edderkopp-frykten, og kan nå også stå i feks dyreparker og se på edderkopper uten noe problemer. Så jeg vet det nytter å prøve!
 11. Pga uforutsette omstendigheter, ser vi oss nødt til å utsette turen litt. Hvordan er Besseggen i september? Noen erfaringer? Eller bør vi ta en annen tur, og ta Besseggen et år vi får gått tidligere? Hørte det kan komme snø i september, og det ser ut som båten ikke går siste helga i september som var den helga vi vurderte... Tanker?
 12. Kveldstur etter jobb og middag på mandagskvelden - Høgsætervola 509 moh. Jeg tok med mannen og knytta minstejenta på ryggen, og fikk en fin tur i oppholdsvær og til og med gløtt av sol. God sikt på toppen mot både Skarvan den ene veien, og Levanger den andre veien. Noe myr/vått og sauer (mye bæsj), men det gikk greit.
 13. Blir litt "hoppe etter Wirkola" å legge ut bilder etter Þróndeimr I dag hadde jeg fri fra jobb, så jeg og eldstemann på 11 tok en liten tur i "nabolaget". Vi tok turen til Svartkammen i Stjørdal - 539 moh. Er også en av Kjentmanns Topp 5-turer! En koselig ettermiddagstur før vi hentet jentungen i barnehagen. Fin utsikt over Stjørdal og ut Trondhjemsfjorden! Fikk også se Skarvan-fjellene der jeg var på lørdag i horisonten (bildet til høyre). Tror det er Skarvan til høyre, og Meråker-fjellene (Fongen osv) midt i bildet...
 14. Ja, var veldig synd, men all fornuft tilsa at vi måtte gi oss. Vi skal prøve igjen, ja! Vi gikk opp fra Sunndal i Sona, og var *nesten* oppe på Sunndalshøgda. Men vi gikk opp på høyre side av Sunndalshøgda, og burde vel strengt tatt gått opp på venstresiden, for å slippe hele dalsøkket over til Skarven - da kunne vi fulgt eggen/toppene bortover. Var fortsatt litt snø, så var ikke forsvarlig å utfordre skjebnen ift helsa. Var forøvrig *god* utsikt fra der vi sto også! Så Storskarven og fjellene rundt, og andre veien så vi blant annet Trondhjemsfjorden...
 15. Det var meldt oppholds fra morgenen, og strålende sommervær utover dagen, så vi (jeg og mellomste guttungen på 9 år) hadde som mål å nå Storskarven i "Skarvan og Roltdalen nasjonalpark". Men det ble mye våt myr, vi gikk litt feil (ser jeg i ettertid), og på "toppen" der vi kom opp fikk jeg totalt melt-down. Har lavt stoffskifte, og der møtte jeg plutselig veggen. Så å presse seg i ihvertfall 3 km til med forsering av snø og andre utfordringer, så jeg svært mørkt på. Så turen endte der, og vi satte igang med returen, selv om guttungen nok kunne løpt opp og ned enda en gang og ihvertfall nådd toppen av Skarven (hva pokker er den ungen laget av??). Men for en turkamerat!! Forståelsesfull og empatisk fortsatte han hele turen ned på samme måte som opp, med ukuelig optimisme, strålende humør og full skravlings. Men, vi fikk MASSE sol og vakker natur, vi "måtte" vade over en elv (kunne kanskje komme over tørrskodd lenger opp - vi sjekket ikke), gutten var strålende fornøyd med å få gå på snø barbeint (og med sko), vi fant et bein (reinsdyr?), eggeskall, steiner, og spiste store mengder kjeks og sjokolade (i tillegg til mat da). En fantastisk tur alt i alt!! Og ifølge Runkeeper var vår tur på snaut 19 km, der vi også "klatret" ca 700 høydemeter på tur opp. Så må jo være fornøyd... Utsikt fra "toppen" vi kom til Guttungen (og jeg) er litt nysgjerrig - noen som kan fortelle oss hva slags dyr dette stammer fra?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy