Jump to content
IGNORED

Telt, sovepose og Liggeunderlag til 2500?


ViktorS
 Share

Recommended Posts

Hei

Er på utkikk etter en budsjettpakke med "de 3 store". Grunnen til at jeg går budsjettveien, er rett og slett fordi jeg ikke har økonomi til å bruke 3-4-5 lapper på telt og tilsvarende på sovepose.

Disse tingene skal i 99% av tilfelle brukes på 1-3 overnattinger, og 80% av dette blir turer med 1 overnatting. Og disse turene blir stort sett å skje når jeg vet at det melder "ok" vær. Teltet burde være beregnet på 1 person (og jeg er 177høy, 85kg tung). Hadde egentlig tenkt på dun-sovepose, men egentlig spiller det liten rolle for meg, så lenge posen holder meg varm i vår/sommer/høst mnd. Mulig at tempen synker litt under 0 noen meget få netter.

Liggeunderlag... Har ikke så store meninger her, bortsett fra at det tar så lite plass som mulig, som med de andre tingene.

Så, klarer man å få "de tre store" til 2500, eller mindre, og ha kanskje 10 turer i løpet av en litt for kort sesong i nordnorge, uten å fryse ihjel eller regne bort?! Forslag til utstyr taes vel i mot :)

Viktor

***

Har sett litt på McKinley One Pole, desverre bare på bilder... Men dette virker som ett greit telt for meg på småturer, hvis det ikke blir FOR lite... VEkta er bare 1 kg, som frister litt, men ikke noe plass til sekk matlaging i det hele tatt..

Link to comment
Share on other sites

Hidden Content

->999 kr

Hidden Content

->949

Hidden Content

->279

Det er bare noe jeg fant....."fort" det er nok mye bedre der ute men er hverfall ok pris :) (2227 kr)

Når det er sakt så er det fort og gå i den felle og kjøpe billig utstyr som man bytter ut senerer ;)

Hvis du er aktiv og sjekker kjøp/salg her så er det veldig mye bra som blir solgt her til en billig penge.

Link to comment
Share on other sites

Antar at du går alene, ellers blir teltet for lite i lengden.

Telt: Helsport Nordmarka 2, 999 kr

Sovepose: Ajungilak Kompakt 3 season, 949 kr

Liggeunderlag: Bamse Extreme: 279 kr

Dette er hva jeg kjøpte som grunnpakke. Jeg bruker fremdeles soveposen og liggeunderlaget. Teltet er oppgradert siden jeg nå har dame som faktisk vil være med på tur :)

Alt på XXL. Soveposen er ganske ofte på tilbud rundt om på nettet så du kan gjøre et kupp der hvis du følger med.

edit: Ser svingen har kommet med nøyaktig samme liste mens jeg skrev denne posten :)

Edited by bonzai
Link to comment
Share on other sites

Den "pakken" fra XXL ser meget bra ut :) Så også dette teltet hos gmax

Hidden Content

.

Ser at det er en del tilbud på soveposer rundt omkring. Hva burde jeg se etter for å finne en bra pose da? Den som svingen anbefalte på sportsnett, ikke dum den heller...

Link to comment
Share on other sites

Bestiller nok Nanok-posen i morgen! Bra pris, og den virker spennende, og ikke minst så funker den sikkert mer enn godt nok for meg! De hadde en del gode telt på tilbuk på sportsnett også

Hidden Content

. HEr så jeg på Spitfire (1 eller 2 manns), og El Capitan (2manns). Vil gjerne ha litt plass til stæsjet mitt innafor teltduken, enten inne med meg, eller helst i yttertelt. Noen gode forslag herfra?

Link to comment
Share on other sites

Står mellom noen få telt nå:

- Nanok Arbor Duo (999,-, god plass i for oppbevaring og matlaging)

- Eureka Spitfire Solo/Duo (900,-/1200,-, lite yttertelt men veien ca 1,5/2kg og tar liten plass)

- Eureka El Capitan (1500,-, god plass til 2 mennesker, 2 yttertelt for sko, sekk etc)

- Helsport Nordmarka 2 (999,-, helt ok, lite plass til oppbevaring i tilfelle man skal ha 2 mennesker i teltet)

Noen som kan hjelpe meg å velge? Er litt sugen på Spitfire Solo, rett og slett pga mine solo-turer, og vekta, men gram-jakta kan komme senere tror jeg... Trenger først og framst ett telt å sove i, lage mat, og ha plass til utstyret mitt. Av en eller annen grunn liker jeg ikke å ha ting liggende utenfor teltet, selv om jeg er mutters alene på fjellet... Så Nanok Arbor Duo virker veldig greit synes jeg! ;) Noen med erfaringer med det?

Edit:

Ble også usikker på om jeg skulle gå for Nanok Airlock -5, eller Ajungilak 3-Season...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Enkelt ;)

Luxe MiniPeak II, pyramidetelt, 1.4kg. Backpackinglight.co.uk har en podcast der de koker 3 retters julemiddag i bra(sterk?) kuling

Hidden Content

Oransje versjonen får du for under 1000 lappen, grønne får du for 120£ + frakt/moms fra backpackinglight.co.uk.

Hidden Content

aberet er at det ikke følger med stang hvis du ikke bruker gå staver, den engelske siden over har til 25£, den ligner veldig(identisk?) på Golite Hex stanga mi.

Polysterduken er UV motstandig så du slipper bekymre deg over slitasje pga sol(optimist...), men den suger visst litt vann, kanskje en ide og impregnere ytterstoffet innimellom?

Mammut Ajungilak Nordic 3 season (10% dårligere stats enn kompakt serien, men mye rimeligere...) 500kr

Hidden Content

Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Har nå anskaffet meg McKinley One pole. Har kun satt det opp i hagen og dusjet det godt med vannslangen, og det virker som det tar unna vannet bra. Er også stort nok til at jeg kan ha litt stæsj inni teltet, og er plass til en person til hvis det er KRISE! Men dette skal brukes som solotelt.

Inntil videre, grunnet en litt for stor verkstedregning, så skal jeg bruke min Ajugilak Tundra Summer 195 inntil videre, men skal virkelig se på Nordic 3-season! Liggeunderlag blir nok ett McKinley 7(eller var det 6)-tube, som jeg får en god pris på hos min lokale sportsforretning.

Link to comment
Share on other sites

Du vil ikke ha oppblåsbart underlag; flott når det er helt; totalt ubrukelig når det lekker (en glo fra bålet, skarp stein, hundeklo..)... Kjøp Bamse eller Isbjørn; billig og bra!

En lakenpose inne iden gamle soveposen gjør underverker og koster lite.

Link to comment
Share on other sites

Du vil ikke ha oppblåsbart underlag; flott når det er helt; totalt ubrukelig når det lekker (en glo fra bålet, skarp stein, hundeklo..)... Kjøp Bamse eller Isbjørn; billig og bra!

En lakenpose inne iden gamle soveposen gjør underverker og koster lite.

Tror jeg har 4 oppblåsbare underlag, som alle har blitt brukt litt. Ingen lekker (men måtte bytte exped pga feil i ventilen). Synes dette handler litt mye om hvordan man behandler utstyret sitt.

Link to comment
Share on other sites

Siden du allerede har en sovepose, hva med å få deg en tynn en til, og bruke de "dobbelt" om de blir kaldt? Da trenger du ikke legge så mye penger i ny sovepose. Personlig har jeg en -10 dun og en +1 dun, da har jeg sovepose® som funker nærmest perfekt i alle situasjoner:

Sommer: +1

Vår/høst: -10

Vinter: -10 og +1

Før gjorde jeg det samme med flere billige syntetposer, hadde med opptil tre tynne sommerposer til kalde vinternetter. Funker tilstrekkelig om man ikke er så kresen på vekt.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Var akkurat i London, og stod med ett Mountain Equipment Helium 3,8 i labben, klar for å kjøpe. Dette var på tilbud til 49 pund (satt ned fra 80), da jeg plutselig fannt Thermarest ProLite Regular til 90 Pund...

Jeg ble faktisk så sinnsykt i tvil om hva jeg skulle kjøpe at jeg droppet hele kjøpet.... *facepalm* og kjøpte meg en Multimat i skum i stedet....

Dæven jeg angrer på at jeg ikke plukket med meg en Thermarest!!!!

Link to comment
Share on other sites

hva med festivalpakken?

Hidden Content

:)

har selv backpacker1 teltet. koster 399. Har brukt den flere ganger i normalt vær. Største problemet med den er jo kondens når det er litt kjølig ute. dårlig med ventilasjon. Utenom det så er den ganske bra mtp prisen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By zimwalker
   @SnorreL skrev i "Hva har du kjøpt nå" tråden:
   Har Therm-a-rest NeoAir XTherm Large fra før. La inn prisvarsel nylig på NeoAir XTherm Max Large for å se om det dukker opp et bra tilbud nå inn i den sorte uken. Men så kommer altså SnorreL her med noe som noen mener er bedre. Hjelp. Vel, XTherm Max har litt høyere R-verdi, men ikke mye, og STS Extreme er tilgjengjeld tykkere... noe som kanskje er avgjørende for de av oss som sover like mye eller mer på siden enn på rygg. Og for noen av oss spiller nok alderen også inn ;-). 
   Ser det er noen slike vurderinger ute å går på følgende side: reddit.com/r/Ultralight/comments/owjp8p/thermarest_xtherm_vs_sea_to_summit_ether_xt/
   Noen som har erfaring med disse, og/eller tanker om/ synspunkter på....?
   EtherLight XT Extreme Large: Therm-A-Rest NeoAir XTherm MAX L 198 x 64cm 196 x 64 Tykkelse: 10 cm Tykkelse: 6,4 cm Vekt: 950 g Vekt: 640 gram R-verdi: 6,2 R-verdi: 6,9        
  • By Lars og Berit
   … Og dagen etter kom resten, nå mangler vi bare soveposer og brenner.
   2 stk Sea To Summit Aircell Mat Etherlight XT Extreme Rectangular LONG
   2 stk MSR DromLite Bag, 2.0 L
   2 stk MSR Hydration Kit
   2 stk Light My Fire Firesteel Bio Army
   + en Exped Widget pumpe litt luksus siden posen til underlaget er en «Airstream Pump Sack«!
    


  • By Kallen
   Heisann! Kjæresten og jeg har nettopp kjøpt oss telt og turutstyr, og vi skal begi oss ut på vår første tur. I den anledning lurer vi på om det finnes noen gode (og lett tilgjengelige) teltplasser i byfjellene i Bergen? Vi har sett litt på området rundt Storevatnet ved Stoltzekleiven; og dette virker aktuelt da det ikke er i drikkevannsområdet eller i Fløyenområdet.
    
   Vi har ikke bil, og er da avhengig av beina, buss eller tog.
   Har dere andre tips til teltplass eller erfaring med telting ved Stoltzen?
    
   Takk  
  • By Daktari
   Finner jeg noen FF med erfaringer med camping-liggeunderlag og/eller Nemo Roamer på tur?
   Jeg er ute etter noe *litt annet* liggeunderlag, da jeg sjeldent sover noe godt på mine Synmat/Downmat-liggeunderlag.
   Exped har en Megamat som kunne være fristende å teste ut, men med et pakkvolum på 67 x 22 cm blir det vanskelig å drasse med seg dette i sekken.
   Så har vi dette liggeunderlaget fra Nemo i "camping-segmentet". Det har skum, og er tilsvarende konkurrentene fra Exped, Thermarest mfl.
   MEN, det pakker ned til 40 x 25 cm. Dét skal jeg få plass til i Recon-pakken.

  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy