Jump to content

bonzai

Aktiv medlem
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

About bonzai

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bonzai's Achievements

 1. Jeg har ikke noen lang erfaring med X2, jeg fikk min for ca to uker siden. Ingen turer enda, men man har da selvfølgelig testet den. Det blir mye sammenligning med omnifuel som X2 er basert på og jeg har også en "ekte" omnifuel jeg har brukt et par år. Jeg kjøpte den fordi jeg elsker trangia stormkjøkkenet mitt. At man får med seg såpass mye i en så liten pakke finner jeg ekstremt praktisk. På vår,sommer og høst bruker jeg stormkjøkkenet med gass eller rødsprit, alt etter humør. På vinteren har jeg hittill brukt omnifuel og en 2.1l EtaPower kasserolle. Ofte savner jeg den ekstra kasserollen og kaffekjelen som jeg får med i trangiakjøkkenet for ca samme volum. X2 er fremdeles en slangeprimus, basert på omnifuel, men skalert ned en del. Effekten er ikke så god som jeg trodde den skulle være. Lavere enn for gass tror jeg, men har ikke timet dette. Selve brenneren virker også litt mer humørsyk enn omnifuel. Man må være mer påpasselig med å gi den skikkelig forvarming og holde et rimelig høyt trykk i flaska for at den skal yte skikkelig. Flammen blir veldig konsentrert og som for omnifuelen er det vanskelig å regulere ned til "putrestyrke" uten at den etterhvert blir for kald og slukker. Den bråker mye mindre enn omnifuelen, Akkurat dette er ikke noe stort kunstykke siden en F-16 på full etterbrenner bråker mindre Uansett er det veldig behagelig å fyre denne når gryta kommer over, litt høyere støynivå enn gassinnsatser, men ikke plagsomt. X2 får plass i kaffekjelen i trangiasettet, så den kan fraktes trygt rundt. Stabiliteten er selvfølgelig som vanlig for Trangia, veldig bra. Som du skjønner er jeg litt skeptisk. Brenneren tar jeg med på tur og den skal få testet seg, selv om jeg tror omnifuelen egner seg mye bedre til snøsmelting. Og det å kunne smelte mye snø er jo viktig om vinteren og grunnen til at jeg kjøpte X2 i utgangspunktet.
 2. bonzai

  Bokanbefaling

  Som så mange andre her inne; Pelsjegerliv av Ingstad er helt fantastisk og har egenhendig ansvaret for at interessen min for friluftsliv ble (gjenopp)vekket for ca fem år siden. Jeg kjøpte en samlebok med fire bøker av Ingstad til min far i julegave, men jeg har adoptert boka på permanent basis virker det som. "Nunamiut" og "Øst for den store bre" er også klassikere i mine øyne. Jeg liker polarhistorie, så bøker om Amundsen, Scott, Nansen og Shackleton faller ofte i god jord. For øyeblikket leser jeg Jack Londons Stories of the Norh de er vel verdt å få med seg. En siste bok jeg vil anbefale er "The long Way" av Bernard Moitessier som handler om den første non stop jordomseilingen.
 3. Jeg har begynt å sette pris på stillheten når jeg bruker spritbrenner. De gass og bensinbrennere(pocket rocket, trangia gassinnsats og omnifuel) jeg har bråker en god del mens rødspritbrenneren er helt lydløs. Det liker jeg på tur. Jeg har det jo ikke travelt, så rødsprit har blitt foretrukket brenner i sommerhalvåret i alle fall.
 4. Antar at du går alene, ellers blir teltet for lite i lengden. Telt: Helsport Nordmarka 2, 999 kr Sovepose: Ajungilak Kompakt 3 season, 949 kr Liggeunderlag: Bamse Extreme: 279 kr Dette er hva jeg kjøpte som grunnpakke. Jeg bruker fremdeles soveposen og liggeunderlaget. Teltet er oppgradert siden jeg nå har dame som faktisk vil være med på tur Alt på XXL. Soveposen er ganske ofte på tilbud rundt om på nettet så du kan gjøre et kupp der hvis du følger med. edit: Ser svingen har kommet med nøyaktig samme liste mens jeg skrev denne posten
 5. På sommeren bruker jeg Trangia stormkjøkken med gass. Eller rødsprit hvis jeg vil ha det helt stille og har god tid.
 6. Nettopp flyttet på landet. Har kommet inn fra en skitur etter middagen. Turen startet rett utenfor døra :)

 7. Jeg tror jeg husker at Børge Ousland nevnte i en av sine bøker at han bruker forsvarets loslue. [Hidden Content]
 8. Henger meg på denne. Min erfaring sier at biltema eller primus' egen gass fungerer best. Bruker gass med en Pocket Rocket og trangia gassinnsats til stormkjøkkenet.
 9. Til den prisen er det et supert telt. Som andre sier trangt for to og lavt under taket. Som enmannstelt fungerer det likevel veldig bra. Jeg hadde det før jeg fikk dame og trengte et større telt og var veldig fornøyd! Se hva forumets brukere har sagt om det her : [Hidden Content] [Hidden Content]
 10. Det må i alle fall jeg med mine Kikut sko. Jeg er på utkikk etter nye skisko for å si det slik.
 11. Er ventilen på pumpen helt åpen?
 12. Eneste du kan gjøre er å legge den ut og vente en stund og se om den "blåser" seg opp. Du kan kanskje også gi den en omgang i tørketrommelen sammen med noen tennisballer for å banke litt luft inn i den igjen. Lykke til!
 13. Ser ut til å være minimum 4000mm [Hidden Content] At det lekker gjennom duken har jeg aldri opplevd, det er sømmene som kan være problemet.
 14. Nordkalotten 365 kan lastes ned herfra: [Hidden Content] Og det er helt lovlig!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy