Jump to content

Hvor lenge skal fisk kokes?


Danish

Recommended Posts

Annonse

Fisk skal ALDRI kokes.

Bruksanvisning for "koking# av all fersk hvit fisk:

Kok opp vann, tilsett 1dl salt/liter

Ta kasserollen av plata/primusen

Legg fiskestykkene i vannet.

La stå ca 15 minutter.

"Koking " av salt eller røkt fisk:

Kok opp vann, salt med fisken i -

Ta kasserollen av plata/primusen

Skum av vannet.

La stå 15-20 minutter.

Link to comment
Share on other sites

Lite tips til:

Har du litt syre i vannet (f.eks noen dråber citron) får du fisken hvitere. Ser mere delikat ut.

Takk for mange gode tips! Hva foretrekkes, å filetere fisken først, eller koke den med skinn?

Link to comment
Share on other sites

En enkel framgangsmåte: Gang fiskemengda med 3 eller 4 for å få passe mengde vann. 500g fisk blir altså 1,5 eller 2 l vann. 4x er god kokt, 3x hvis du foretrekker den fastere. Kok opp vannet med litt salt, legg fiskestykkene i og la det stå til det er passe spisevarmt.

Utendørs i kald vær og med vind funker det nok dårlig. Da må du i så fall beskytte kjelen godt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy