Gå til innhold
  • Bli medlem

Joker

Aktiv medlem
  • Innlegg

    880
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Joker

  1. NB. Hvis du har kart på gps'en fra før så må du ta backup av det før du kopierer det "nye" kartet fra minnepennen.
  2. Du kan prøve å overføre kartet til en minnepenn. Sørg for at navnet på kartfila er gmapsupp.img og kopier den over i Garmin-mappa på gps. Denne metoden funket knall før i tiden
  3. Når sommeren stakk innom på en snarvisitt her nordpå måtte jeg bare stupe i skoene og komme meg til fjells. Det ble en tur til Norges nest eldste fjell, Soltindan 2,88 milliarder år gammelt. Bare slått av Humpen i Pasvik med noen få millioner år. Midtre Soltinden og Åborsdalstinden. Helt bakerst ses Lyngsalpene.
  4. Opplevde et fascinerende lysfenom på en tur i fjor sommer.
  5. Du sier ikke hvor du skal. Det er tettere mellom mygga på indre strøk enn ute ved kysten.
  6. Det skal ikke være noe problem å slå av gps'en i pausen, sporet den har registrert skal ligge der. Dersom man "venter" med å slå på gps'en til man har padlet noen km så skal det bli en rett strek mellom pausen og dit man slo den på igjen. Du har ikke lagret den andre delen av sporet ditt under et annet filnavn?
  7. Jeg har ennå ikke gått til anskaffelse av en så moderne gps, har fremdeles en 62s, men jeg vet at en del nye gps'er har det som kalles for Auto Pause. Dvs at sporloggen stopper når man tar pause. Dette for å unngå det spindelvevet av en sporlogg som registreres når man er i ro. Hvordan dette fungerer i praksis vet jeg ikke helt, men du finner kanskje en innstilling i spormenyen.
  8. Nei, både Dakota 10 og 20 har farger
  9. Dakota 10 har ikke kompass og høydemåler. Det har du helt rett i, en ren forglemmelse fra min side. Oppgitt batterilevetid er dog den samme, 20 timer på begge, men jeg tror man skal ta det med ei klype salt. Min Gpsmap 62s kan holde ut i mer enn 20 timer, men også i langt kortere tid. Det er så mange faktorer som spiller inn, temperatur, batteritype, hvor aktivt man bruker gps'en for å nevne noe.
  10. Dakota 10 og 20 er helt like, men 10 tar ikke minnebrikke.
  11. Det står som regel på kartet hvor mye misvisningen endrer seg pr. år, så man kan ha brukbar kontroll på misvisningen også på litt eldre kart. Jeg har heller aldri brukt meridianene til navigering, kun UTM, men så har jeg bare kartverket sine kart. Synes det har vært så mange håpløse kart i omløp de siste årene at man kanskje skulle anbefale folk og ta med seg gps.
  12. Du har Garmin kart på egen minnebrikke og et internminne på 1,7GB. Hva er det som tar sånn plass i internminne at du ikke får plass til vinterkartet? Jeg har en Garmin 62s med 1,7 GB internminne, og med topokart (gamle adventure) + alle filene som ligger der fra før så har jeg fremdeles 1,5gB ledig.
  13. Jeg har også dårlig erfaring med Silva Ranger S. Det ramla fra hverandre, hjemme heldigvis. Fikk nytt uten spørsmål, men er litt skeptisk til konstruksjonen.
  14. De rette strekene er ikke til å unngå uten man gjør noe før eller etter tur. Jeg går inn i spormenyen og sletter 'Gjeldende spor' før jeg starter turen. Sporet som ble laget dagen i forveien eller sist helg ligger arkivert med et filnavn som består av dato og klokkeslett og Dag. Gårdagens spor vil f.eks arkiveres som 2017-12-12 18:33:19 Dag. Overfører ALLTID sporet til PC etter hver tur.
  15. Bruk gpx format. Det forstår alle kartprogram. Mapsource bruker et proprietært format kalt gdb, men selv eldre utgaver av Mapsource har støtte for gpx. Har du ikke Mapsource innstallert så kan du bruke gpsBabel til i konvertere gdb-filene over til gpx. Finnes sikkert andre konverteringsprogrammer, men jeg har brukt gpsbabel tidligere og det er enkelt i bruk
  16. Utrolig flotte bilder som virkelig understreker budskapet i teksten. Jeg tror det er lettere å være til stede her og nå på de lokale turene. På lengre turer er det lett for at fokuset glir over på dagsmarsjer, tyngden på sekken og man øker kanskje tempoet litt eller kutter ned på pauser når man ser at tidsskjemaet ikke holder helt. På mine lokale turer er jeg blitt flinkere til å være underveis, selv om jeg har et mål om å nå en fjelltopp eller padle til en holme. Det er inspirerende å lese bloggen din. Den er en flott ambassadør for nærturen.
  17. 2.Arkiverer daglig. En liten hake med det er at jeg for brudd i sporloggen når turen passerer midnatt 3.Gpx fordi det støttes av det meste av kartprogrammer 4.Oppretter mapper i Basecamp. Derfra eksporterer jeg sporloggen til en gpxfil for backup. Mappene har samme navn som kartene til Kartverket sin M711 serie 5.Jeg er usikker på om 1:20000 er verdt pengene. Det er mye av norsk natur som ikke har datagrunnlag for kart i den målestokken, og i de områdene brukes 1:50000 data. Det finnes "dekningskart" som viser hvilke områder det gjelder. Selv bruker jeg eldgamle Topo Adventure på min Garmin 62s, og de fungerer greit. Skjermen er så liten at jeg vet ikke om jeg hadde fått så mye mer ut av et kart i 1:20000
  18. Jeg bruker stort sett værmeldingen på NRK-tv og yr.no når jeg skal sjekke turværet. Synes det blir litt tynt med bare Yr-appen. På yr sine nettsider er det særlig kartanimasjonen og tekstvarselet jeg bruker. Skal jeg på tur i fjellet ser jeg stort sett etter nedbør, skal jeg på padletur prøver jeg å danne meg et bilde av vindstyrke og retning. Når det gjelder vind er yr-appen helt ubrukelig, og det er symbolene på yr.no også.
  19. Du får bruke en tapebit for å dekke til på siden. Jeg gjorde det i vinter da jeg knakk tursolbrillene og måtte bruke de solbrillene jeg hadde liggende i bilen. Det finnes sikkert snedigere løsninger, men det funket helt utmerket på den turen.
  20. Svartvasstinden og Risholmen speiler seg i Skogsfjordvatnet
  21. Har vært på en liten padletur i naturens eget fargekart.
  22. Senjatrollet kan være en opplevelse både for store og små. Kanskje mest for de små. Ellers er Riven en lett tilgjengelig liten topp med en fantastisk utsikt over Husøya og Øyfjorden. Når det gjelder strender så er det absolutt ingenting som kan måle seg med Ersfjorden. Her finner du også en av Norges dyreste utedoer, Gulldassen til 3 millioner. Helt sør på Senja finnes en nydelig liten nasjonalpark, Ånderdalen, og veien inn dit går gjennom furuskog og åpent myrlandskap godt tilrettelagt med klopper.
  23. Hadde en fin liten tur inn til Rundvatnet i Andersdalen. Det er helt klart blitt høst her i nord. Skarpere luft, lyngen har fått mange forskjellige farger og ei og annen bjørk er begynt å kle seg i gult.
  24. Turen er ca 5-6 mil, så 4 dager skulle gi behagelige dagsmarsjer, men jeg ser utfordringen med transport. Et alternativ er å starte på Saraelv og gå innover Reisadalen med retur samme vei. Det er ca 1 mil til Sieima hvor det er ei koie, og 2,5 mil til Nedrefosshytta. Turen kan kombineres med elvebåtskyss, men det koster jo selvfølgelig litt.
  25. Eller Kautokeino til Reisadalen
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.