Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefaling av ullundertøy


kenny28

Anbefalte innlegg

Ingen som nevner Janus! Er det ikke noe å ha, eller er det ingen som har erfaring med det merket?

Heisann!

Jeg har erfaringer med Janus design wool og janus extra og er veldig fornøyd med begge to. Sistnevnte er en litt varmere sort som er fin om vinteren, mens design wool er fint å bruke året rundt.

Og jo, jeg har også gode erfaringer med boxeren i design wool-serien. :!:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bruker selv Devold active og Brynje netting som undertøy. Dette fungerer utmerket til alt, det er bare å ta på seg i lag etter aktivitetsnivå. Jeg har brukt det på et vidt spekter av turer, blandt lange en uke med jaktturer i minus 35 grader (da hadde jeg på meg 1 lag netting og 1 lag ull + skallbekledning, aktiviteten var jevn og moderat). Jeg ser absolutt ingen vits å kjøpe dyrere typer undertøy enn dette. Og jeg ville ikke kjøpe 2-lags undertøy fordi det gir mindre fleksibilitet og tar lenger tid å tørke enn 2 1-lags undertøy brukt sammen. Skjønner ikke vitsen med veldig tykt undertøy, ved rolig aktivitet tar på meg mellomlag som uansett vil være mer egnet til dette enn hvilket som helst undertøy (på grunn av at mellomlag kan være mer luftige og trenger ikke være beregnet for å ligge mot huden). Eneste jeg ville vurdert å forandre på det jeg har nå er å bytte til Aclima sitt ullnett istedenfor Brynjenettingen ettersom jeg elsker ull.

Det eneste undertøyet mitt ikke fungerer til er moteshow på DNT hytter, så viss det er bruksområdet får du kjøpe Smartwool eller Icebreaker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slenger meg på her jeg også.

Noen tips på hvo man kan få tak i ullundertøy som ikke koster 500 per plagg?

Proffpartner hadde til rundt 150kr per plagg men så bestemte HH seg for å droppe levering for fremtiden.........

Er også veldig fornøyd med forsvaret sitt ullundertøy men sliter med å finne det til en ok pris..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Kristian123: Om du skal ha billig kan du ved å lete på butikker finne mye fint i tradisjonell, ikke merinoull. Det vil klø litt mer (vanesak), men isolasjonen og slitestyrke kan være meget bra og passformen ok. Forsvaret har sin ullfrote som er ok om du får den ny. Ser og at Felleskjøpet selger noe Ullfrote billig, men usikker av hvilken kvalitet.

Fant forøvrig følgende test: http://netthandel.norhand.no/main.aspx?page=article&gid=8383&artno=83.432-108&utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=JANUS+TR%D8YE+LANG+ARM%2C++BLACK+WOOL%2C+DAME

Merk siste trøyen som er med. God karakter og meget hyggelig pris. Så vidt jeg kan se er det kun Sport 1 som fører dette merket: http://www.sport1.no/sw21405.asp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det eneste undertøyet mitt ikke fungerer til er moteshow på DNT hytter, så viss det er bruksområdet får du kjøpe Smartwool eller Icebreaker :D

Bruker du Devold og Brynje som genser til hverdags, på jobb og fritid?

Icebreaker sine 260 og 320 ser ut som en vanlig genser, og mine 260-trøyer har jeg brukt mer enn noen andre av mine gensere til hverdags i vinter. To funksjoner i ett, ull-undertøy og hverdagsgenser. Tar man dette i betrakting, så er jo ikke 600kr spesielt dyrt for en genser heller.

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Levetiden på plaggene må også tas med i vurderingen. Smartwool og Icebreakerplaggene har fantastisk levetid. Ullvang og Devoldplaggene mine er vasket istykker for lenge siden. De mistet passformen fort. Jeg betaler heller 600 kr for et plagg som varer, enn 250 kr for et som mister passformen etter 20 runder i vaskemaskinen.

Er likevel ikke tvil om at ullnetting (Aclima eller Brynje) er det beste plagget. Suveren klimakontroll, og god slitestyrke. Prisen er også god.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker ikke ullundertøyet mitt til hverdags nei. DNT hytte kommentaren var ment å si på en humoristisk måte at jeg ikke bryr meg om hvordan ullundertøyet mitt ser ut... Brynje-jakken kan jeg faktisk finne på å bruke til hverdags ettersom den er ganske fin. Det er vel litt forskjellig tankegang hos folk, noen skal bruke fritidsplaggene sine som hverdagsplagg (noe du ser veldig i urban bruk av dunjakker), mens andre bruker andre plagg til dette (jeg har en fakedunjakke fra Cubus til 400 kr som jeg bruker urbant).

Angående holdbarhet har jeg vasket mine Devold-lagg mer enn 20 ganger uten at jeg syns de er spesielt slitt (de er nuppete, men ellers fine). En annen tinge er at jeg vasker dem langt sjeldnere enn jeg ville gjort med hverdagsplagg siden jeg kun bruker dem som fritidsplagg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slenger meg på her jeg også.

Noen tips på hvo man kan få tak i ullundertøy som ikke koster 500 per plagg?

Proffpartner hadde til rundt 150kr per plagg men så bestemte HH seg for å droppe levering for fremtiden.........

Er også veldig fornøyd med forsvaret sitt ullundertøy men sliter med å finne det til en ok pris..

Jeg har i flere år benyttet Dovre ullundertøy. De er laget i kløfri merinoull og koster vel rundt 250-300 pr. del. Det finnes dog ikke høyhalsede trøyer. Kvaliteten er veldig god. Dovre gir 2 års garanti på bomullsundertøyet sitt. Etter min mening så kunne de gjort det samme på ullundertøyet. Det er merket med 40 graders vask, men tåler også fint 60. Den ene lange underbuksen jeg bruker har sikkert blitt vaska 40-50 ganger. Den er ubetydelig slitt. Strikken har dog tilpasset seg mitt kaliber. hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.