Gå til innhold
  • Bli medlem

Ferskingen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ferskingen

  1. Heisann! Jeg ligger mellom 6'eren og 7'eren. Eller egentlig så har jeg gått en 7 blank innendørs men uansett så leiter jeg etter et felt med en del ruter som har øvre sjikt av 6'ere samt det nedre for 7'ere. Noen gode forslag? Har ikke vært på så mange felt enda men har vært på Uteveggen, Helleneset, Hellen Festning og Gjøkeredet. Så langt har jeg funnet noen som virker kurante: Piratbukta, Vågeveggen, Møtteveggen, Lokøy, Bøtteveggen og Kvarven. Hvis det er noen som har noen kommentarer angående hvorvidt disse feltene er verdt en tur og/eller tips om andre gode felt (Så lenge det ikke bare er 7+/8--ruter der.
  2. Takker for svar! Jeg er ikke voldsom på buldringen, men synes det er greit å drive med av og til, så tror ikke jeg kjøper med medlemskap på SATS for å bruke veggen. I tillegg er det jo prisen som nevnt er høy som gjør at det blir enklere å holde seg unna.
  3. Heisann! Så at Sats Bergen (det senteret som ligger i sentrum) reklamerer med en 17m høy vegg, samt "den beste" buldreveggen innendørs eller noe slikt, er det da noen som har vært her? Jeg har ikke SATS-medlemskap fordi det koster altfor mye og jeg er ikke så interessert i styrketrening, men hadde vært morro å testet ut veggen. Har googlet litt, men ikke funnet så mye informasjon om denne veggen, kvalitet osv. Er for tiden litt for mye på Fantoft, skal melde meg inn i BKK for å klatre i Bergenshallen og er ikke noe særlig fan av Lemkuhlhallen. Så det å prøve noe nytt hadde vært morro, selv om det blir vanskelig med tanke på at drop-in koster 200kr. Sier seg selv at det er kun aktuelt hvis det er noe sånt som "kompistrening" eller gratistiltak.
  4. Hmm, nå kommer det jo veldig ann på størrelsen på kamerahuset og objektivene, men jeg vil tro det passer greit i en Lowepro Nova 140. Jeg har forøvrig en Nova 160, hvor jeg har kamerahus med påmontert 14-42, også har jeg to objektiver til oppi. Den beste måten å finne ut om butikken har det du trenger er ved å prøve og se hva du får oppi i en foto-butikk. Nova 140/160 har forøvrig regntrekk som er ganske greit og enkelt å tre over vesken. Hva kamera er det du har kjøpt deg forresten? (Ikke for å starte en "Merke x vs merke y"-krig, men bare lurer)
  5. Heisann! Jeg har også Norrønas Trollveggen i Dri-3 og er meget fornøyd med den. Nå har jeg ikke så mye erfaring med annet tur-utstyr i Gore-Tex, men vanntettheten er ganske god.
  6. Heisann, fjell-folk! Skal innom et par dager på Ekstremsportveko på Voss og så vidt jeg har forstått er Bolstadøyri nærmeste felt med boltede ruter fra voss. Fant føreren på nettet, men lurer på om noen har noe info/tips om gode seksjoner av feltet, og evt annen informasjon som kan være av interesse? Jeg klatrer rundt 6'eren på led, så tips til noen fine ruter mottas med takk.
  7. Takker for tips, men foreløpig tenker jeg enten 5.10 Anasazi Verde eller Evolv Pontas lace-up. Hvorfor disse? Pga dette var de to skoene som var mest aktuell etter å ha prøvd en rekke forskjellige. Førstnevnte er litt billigere og passer perfekt, mens den andre er litt vond på tærne, men skoen former jo seg til en viss grad etter foten, og da blir kanskje den som er perfekt nå, ikke fullt så god senere...? Link til evolv-skoen: http://www.klatresiden.no/store/index.php?act=viewProd&productId=2289 og 5.10 skoen: http://www.vpg.no/Avdelinger/Produkter/Klatring/Klatresko/Klatresko/Five-Ten-Anasazi-Lace-Up-Verde-UK9,5-106684.aspx
  8. Vel, jeg fikk de "fikset", da han satt på ny gummi i tåpartiet og gjorde noe greier med det, men det holdt desverre ikke. Gikk vel en to timer før skoen begynte å gå opp, og det gjorde ikke resten av økten så mye bedre. Stikker innom ute i morgen og ser om jeg finner noe som passer foten/lommeboken..
  9. Betaler 250 for en sko, skal hentes på onsdag, og da skriver jeg her, etter å ha prøvd dem, hvordan resultatet ble. .)
  10. Fikk skoene levert inn til en skomaker som virket som om han hadde erfaring med å resåle klatresko, så da satser jeg på at resutatet blir greit hvertfall. For 250 kr forventer jeg ikke all verdens, men håper de holder en stund til. Ja, gaffa var nok ment litt som en spøk, da det er jo null friksjon igjen på det området man teiper, den provisoriske løsningen ble å bruke superlim i sprekken mellom gummi og der det hadde sprukket. Holdt til en dag ute i går, men holdt på å gå opp igjen på slutten av kvelden. Takk for hjelp og svar, og ja, jeg har sett at dette kan bli en dyr hobby, så får jeg belage meg på å skifte de ut litt oftere enn jeg forventet..
  11. Jeg innser at jeg har overvurdert hvor lenge klatresko bør vare, og jeg stikker innom en skomaker i morgen for å få en midlertidig løsning. (fram til 31. mai, da jeg får lønn) Men da det kommer til kjøp av nye klatresko, noen tips for valg av nye? Tenker jeg stikker innom både Ute og Platou og ser om de har noe som kan funke for min del, men hvis dere har noen råd om valg, så er jeg takknemlig. Og en ting: Hvis man ikke er en hard konkurranseklatrer (noe de færreste er), har det noe for seg å presse seg ned i sko som er både 1 og 2 numre for små?
  12. Jada, den må inn til leverandør for å vurdere om det er reklamasjon og det tok visst et par uker, og et par uker uten klatresko i dette været her, blir litt for dumt... I morgen er det stengt hos skomakeren, så tenker å prøve å lime det på en eller annen måte, noe som har en god idé til utførelsen? Etter det, så blir det vel å prøve en skomaker som kanskje kan fikse det, for så å vente til slutten av måneden når jeg får penger, og sikkert kjøpe meg noen nye sko, for som sagt så tror jeg ikke jeg gidder å vente i 4 uker, for å kanskje få reklamasjon på skoene.
  13. Har vært inne bortsett fra en 4-5 ganger ute, da jeg nettopp har komt meg i gang med det. Ikke har jeg råd til å kjøpe nye sko nå heller, da innkjøp av tau, ekspresser og taubag er gjort og kontoen er slanket. Hvis jeg ikke får reklamasjon og ikke får kjøpt nye sko til i morgen, hva er beste løsning? Gaffa? Det løser jo så mangt. Men men... jeg får høre hva de sier også får de se på skoen, så gir jeg en melding her når jeg vet noe mer. Takk for svar forresten.
  14. Heisann! Har hatt et par Saltic Shiwa i 10 måneder nå og det er en bit av sålen under som har løsnet, slik at man ser det som er under igjen. Jeg har ikke akkurat klatret 4-5 dager i uken, men heller 1-2 ganger i uken på 10 måneder. Tenkte å gå ned til butikken senere og reklamere, da jeg skal ut og klatre i morgen, men hva synes dere? Bør jeg få nye på reklamasjon? Setter pris på raske svar, da butikken stenger kl. 8.
  15. Hmm, mente at jeg hadde lest at Palisade 80 hadde avtagbart topplokk, men jeg har faktisk ikke prøvd, men regner med det funker på samme måte som den på Osprey Argon 85, at man løsner på stroppene til topplokken, slik at det går av. Noen som har prøvd denne løsningen på Palisade 80 og har noen formeninger om hvordan det funker?
  16. Jeg har faktisk ikke vært på Gullfjellet før, men har gått opp til Redningshytten et par ganger før, så har ikke helt oversikten over ruter opp på toppen, men trengte bare en sånn ca estimat på hvor lang tid det går fra f. eks parkeringsplassen og helt til topps. Takker for svar!
  17. Lurte å ta en tur på Gullfjellet nærmere sommeren, og sånn ca, hvor lang tid bør man beregne? Gitt at jeg og personen jeg går med er i ganske god form og liker å ha godt tempo på tur. En 3-4 timer? Mindre?
  18. http://europe1.nodevice.com/downloads/53b66b820826e1a29bb4bab3c1cb594b/eosrxsi-eos450d_en.pdf (Link til brukermanualen for Canon 450d) Så vidt jeg kan skjønne skal kamera være mulig å få satt til 2. curtain på blits gjennom denne "veien": flash func setting --> shutter sync --> 2. curtain Jeg har Olympus speilrefleks selv, så jeg kan ikke menyene til Canon, men dette burde jo gå ann å få til. PS: Det kan godt være at muligheten for å stille blitsen på rear sync/2. curtain kun er mulig i M, men dette må du nesten bare prøve litt ut. Og til sist: Å laste ned bruker manualen i PDF-format er fantastisk greit, da du kan søke gjennom ca 200 sider (eller mer) og du finner fram til akkurat det du leter etter raskt og enkelt.
  19. Jeg ville prøvd Outdoor Bergen (i gaten ovenfor/bortenfor MacDonalds) og Platou Sport.
  20. Mange gode svar på problemstillingen her inne, men jeg vil fortsatt anbefale deg å lese den wiki'en om førstegangskjøp. Som essem sier skal du ha optikk som matcher 7Den må du ut med en god del kroner på toppen av de 11-12 000 kronene, og det vil jeg si er ganske voldsomt for en nybegynner. Etter hvert som du får erfaring med et kamera, enten det er billig, middels dyrt eller dyrt, får du erfaringer om hva du liker av menyer, knappefunksjoner, hva du evt. savner i det kameraet og hva slags optikk du trenger/mangler. Jeg ville styrt unna entry-level kameraene (f. eks Nikon D3000 og Canon 1000d) og avhengig av hva du tenker er greit å dra med deg på tur gått for en Olympus E-620 (som forøvrig er verdens minste stabiliserte speilrefleks), Nikon D5000 eller Canon 40d, evt. 50d. I tillegg til at E-620 er lett og liten, har de også en del andre objektiver som er lette, små og fine, dette pga sensorstørrelse. Hvis du vil ha et lommekamera med speilrefleksfunksjon, men da uten stabilisator, kan Olympus E-420/450 være noe for deg. Nok mas fra min side, men gå i en fotobutikk og prøv kameraene er det viktigste rådet jeg kan gi deg. Hvordan funker grepet, hvordan er menyene å navigere i og som andre sier tenk på vekt/volum også for et kamera som ikke blir brukt, er bortkastede penger...
  21. Mange kloke svar her inne, jeg vil anbefale deg denne wiki'en som har sin opprinnelse fra Akam-forumet: http://wiki.diskusjon.no/index.php/Guide:Hjelp_til_valg_av_første_speilrefleks Hmm, det skal være understrek mellom alle ordene, selv om det ikke vises her i linken. Og husk: Et godt hus med middels optikk er dårligere enn et mindre funksjonsspekket hus med god optikk. (i de aller fleste tilfeller)
  22. Ok, takker for svar. Tror hanskene mine skal funke til klatring, men mulig jeg må ha noen varmere i tillegg. sortefaar: Ja, det hadde jo vært hyggelig, bare til å si ifra hvis du er med.
  23. Heisann! Jeg har erfaringer med Janus design wool og janus extra og er veldig fornøyd med begge to. Sistnevnte er en litt varmere sort som er fin om vinteren, mens design wool er fint å bruke året rundt. Og jo, jeg har også gode erfaringer med boxeren i design wool-serien.
  24. Heisann folkens, jeg tenkte å prøve å hive meg med på isklatring i Lærdal med BSI Friluft nå i helgen og lurer på hva slags utstyr trenger man. Jeg får sannsynligvis lånt hjelm, stegjern og isøks og har sele, karabin og brems. Men ellers hvor mye trenger man av karabiner/slynger og tau osv? Og jeg ser på yr.no at temperaturen på lørdagen er ca -9 grader, hvor mye klær burde man ha med seg? Jeg vet det er veldig individuelt hvor mye man trenger, men er ganske usikker på om utstyret holder mål. Har stilongs/trøye-sett fra janus, kjører nok en fleecegenser over det igjen med en Trollveggen Dri-3 jakke. Har også en dunjakke for når jeg står og sikrer. Ellers så er jeg litt usikker på om Arc'Teryx Gamma AR er vannavstøtende nok, eller om man må/burde ha membran eller en regnbukse utenpå? Har ikke råd til en membranbukse, men lurte litt på Marmot Precip buksen til dette formålet. Og helt til sist så er jeg usikker på hansker: man vil jo gjerne ha hansker med litt bevegelsesfrihet, men de kan jo ikke være for tynne heller. Noe forslag? Må kunne kjøpes på butikk da turen er på fredag og det er ikke sikkert ting kommer fram før da. Helst ikke mer enn en 5-600 kr.
  25. Siden jeg fant tipset om salget på Oslo Sportslager her inne, så vil jeg tipse konkret om tilbudet på sekken Gregory Palisade 80, som er på tilbud til kr 2149, nedsatt fra ca 4000. (hvertfall den prisen Outdoor Bergen har på den, vet ikke hva original på sportsnett er) Kanongod sekk på ryggen (hvertfall min, da jeg har prøvd i butikk) og visstnok meget godt bæresystem..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.