Jump to content

johnpd

Aktiv medlem
 • Posts

  630
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by johnpd

 1. Denne uken har Obs! tilbud på Night Bed Hengekøye til 199kr. Noen som har erfaringer eller synspunkter?
 2. Noen i Bergen som har en Wenonah kano jeg kan kikke på?
 3. Guttungen har bursdag og blir 7år. Han brukte en del øks i friluftsbarnehagen og etter han var med meg og stablet ved i vinter vil han gjerne ha sin egen øks så han kan være med å hogge. Noen som kan anbefale en øks?
 4. Vet du dette? Jeg har lest en plass at det er bedre å drikke fra tjernet, fordi der synker partiklene til bunns (eller flyter i overflaten), enn fra bekken der de virvles rundt.
 5. Jeg leste en bok der det ble fortalt at rennende i rennende vann er grumset virvlet opp i vannet, det er bedre å ta fra større vann eller insjøer, der synker dritten til bunns. Noen formening om dette?
 6. Vi fikk låne en Chariot for et par år siden. Fikk en fantastisk tur langs Rallarvegen fra Finse til Myrdal med gutten vår som da var 1 år. VI er heldige og han har alltid likt å sitte i vognen. Vi stappet han og alle de tunge tingene i og på vognen og brukte 2,5dager på å gå Rallarvegen. Absolutt en vinner. Men bør være grusveg. Tror ikke det er noe særlig å bruke den på sti.
 7. johnpd

  Femunden

  Kan du fortelle litt mer om dette området? Vi kommer fra Bergen, blir langt til Femunden, supert om vi kunne kortet ned kjøringen litt.
 8. problemet er å bli kjørt, mye styr med bilstol til junior og i det hele tatt finne noen som kan og vil kjøre....
 9. Hei! Konen min foreslo at vi skulle ta med teltet og stikke en uke til Finse i begynnelsen av august. Vi har en tre år gammel gutt som elsker å gå på tur og sove i telt. Vi bor i Bergen, har IKKE tilgang på bil, og tenker derfor vi skal bruke tog til å komme oss på tur i sommer. Gutten vår har ikke tålmodighet til å sitte fastspent i buss eller bil. Noen forslag til tur i gangavstand fra en jernebanestasjon? Vi har vært på Hardangervidda flere ganger før, og jeg kunne tenkt meg en tur i et skogsområde/under tregrensen med mulighet for å fiske og et lite kaffebål. Vi kan muligens få lånt oss en ally kano. Leste akkurat en fantastisk turrapport fra Femundsmarka her på forumet: Men vi kommer oss vel ikke dit uten bil? Andre områder?
 10. Kjøpte den 12*14fots presenningen i fjor sommer i Alaska, funket kjempebra, men fikk desverre ikke tatt den med hjem igjen. Er det mulig å kjøpe noe tilsvarende i Norge? Til tilsvarende pris? https://www.rei.com/product/848882/outdoor-products-all-purpose-tarp
 11. Sånn kan du spare 300g på kjøkkenet. Jeg er blitt veldig glad i å bruke Jetboil Minimo på vår/sommer/høst. Stekepannen til Jetboil har jeg ikke prøvd enda.
 12. Hei! Jeg har en gutt på 2,5år som jeg vil på tur med i helgen. Bare meg og han. Er det noen i Bergensområdet som har en ally-kano jeg kan låne/leie fredag-søndag?
 13. Noen som kan anbefale en pose til en liten gutt som snart blir to? Har sett på Little Mammut, Marmot har en pose, sir joseph, andre?
 14. Jeg har ikke hatt problemer med de jeg har kjøpt i usa
 15. Jeg har også lurt på Mountain Equipment Helium 600 http://www.rei.com/product/850003/mountain-equipment-helium-600-sleeping-bag. Men jeg har også funnet Marmot Helium http://www.rei.com/product/864090/marmot-helium-sleeping-bag og Mammut Sphere UL 3-Season http://www.moontrail.com/mammut-sphere-ul-3-season-regular.php Så vidt jeg kan se så har både Marmot og Mammut impregnert dunene, noe ME ikke har. Hvor mye har dette å si? Jeg er ganske lang og endre ofte opp med å sparke i bunnen av teltduken. Prisen er noenlunde lik, så den spiller ikke så mye rolle, Western Mountainering sin blir for dyr for meg. Mammuten er nesten 250g lettere enn ME sin. Noen som har tips?
 16. Jeg bruker AXA sine Glutenfrie Havregryn og Dove Plain White Flour Blend og litt Dove Brown Bread Flour Blend. Trikset er bare å rulle ut deigen tynn nok. Jeg gjorde ikke det første gangen. Ser en del andre oppskrifter for Havrekjeks anbefaler 2mm
 17. Jeg spør bare fordi da er det kanskje noen her som har orienteringskart for Fredrikstad. Hadde du bodd i Bergen har jeg en del som ligger og slenger.
 18. Må bare føye til at selv før jeg begynte med glutenfri mat har jeg aldri vært glad i brødmat på tur. Det er uendelige muligheter for annen mat på tur. Brødmat er fint til niste første dagen. Men etter det er små middagsporsjoner mye bedre synes jeg. Hvis man i tillegg lager noen energibarer som man kan tygge på underveis, så savner man ikke brødet i det hele tatt. Men, igjen, det er ingenting som slår nylaget brød på bål!
 19. Disse var kjempegode! Har nesten ikke spist noe annet idag. De blir garantert med på neste tur!
 20. Er det noen her som har prøvd Sierra Zip Stove? Jeg leste en bok om noen som gikk "The Appalachian Trail" i USA og brukte denne. Har lest litt om den ellers, men skulle gjerne hørt noen flere erfaringer. Nettside: http://www.zzstove.com/sierra.html Youtube:
 21. Unnskyld, men jeg må bare: Bruker du fremdeles beina nå du padler? Og har du klart å bli en god padler ved å bruke beina? Det er ganske suverent!
 22. Jeg har hoppet i vannet fra båt med patronvest. Det tar ikke mange sekundene før patronen "skyter", men de sekundene er LANGE. Min sønn får ikke patronvest før han er iallefall 16!
 23. Vi kjøpte Osprey Poco Premium. VI er kjempefornøyde, superenkelt å justere mellom mamma og pappa. Junior sitter veldig godt i den og har god utsikt. Jeg brukte MYYYEE tid på research før vi kjøpte og jeg er fast bestemt på at vi kjøpte rett sekk. Den har et veldig bra system for å feste junior i meisen. Og den har den beste solskjermen og et veldig bra regntrekk.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy