Gå til innhold

Mannen fra Sennavassdalen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  226
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mannen fra Sennavassdalen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Selv om du ikke kommer med noen gode argumenter Yokon er du i alle fall underholdende
 2. Ja det bør gjøres på en økonimisk bærekraftig måte som påvirker både naruten og miljøet minst mulig. Men før man i hele tatt bygger kraft må det være behov for å bygge ut kraft. Å bygge ut kraft når det ikke er behov for det, økonimisk bærekraftig og den ikke erstatter mer miljøfientlig kraftproduksjon er både skadelig for naturen, økonimien og miljøet. Grønne sertifikater tjener kun kraftutbyggere og kaftintensiv industri.
 3. Så ditt argument for å rasere norsk natur er at du tror på vindturbiner? Altså du har ikke rasjonelle argumenter for det du bare tror at det er fint...
 4. Det som er tullete at du argumenterer mot motorisert ferdsel fordi du ikke har kontroll på din hund og da blir redd når den stikker av. Hva om det kommer motorkjøretøy som har dispensasjon til å kjøre der? Det finnes mange gode grunner til å begrense motorisert ferdsel, men "Jeg har ikke kontroll på bikkja" er ikke en av dem
 5. Dette gikk ikke på den generelle båndtvangen. Det gjelder en hund som har for vane å løpe etter kjøretøy og derfor skal holdes i bånd.
 6. Så du linken? Hva er så vanskelig å forstå? Den går til <<Lov om hundehold §4. Alminnelige regler om sikring av hund. Vilkår for å la hund være løs: Hunder kan være løse bare når de a) blir fulgt og kontrollert på aktsom måte, eller b ) er forsvarlig inngjerdet på et sted som ikke er åpent for allmenn ferdsel.>> Etter Lov om hundehold §4.a er det derfor ikke noe problem med laushundjakt (og andre aktiviteter der hunden går løst) i Norge. Dette punktet er videre utdypet med: <<Hundeholderen skal påse at hunden ikke farer mot, hopper på, forfølger eller stiller seg i veien for folk som ikke godtar dette. Har en hund dette for vane, skal den bli holdt i bånd på steder som er åpne for allmenn ferdsel.>> Det er dette Jegerjente bryter da hennes hund har for vane fare mot og stille seg i veien for folk som ikke godtar dette.
 7. Og derfor så du det greit for deg selv å bryte loven? http://www.lovdata.no/all/tl-20030704-074-002.html
 8. På kalde jaktturer bruker jeg bomull eller softshell. Som ytterlag, men alt som er vindtett og ikke membran funker bra (evt. trenger ikke være vindtett en gang om du jakter i skogen). Under bruker jeg kraftig ullundertøy og til å starte med en ullgenser, men denne kommer av ganske fort. Du trenger overraskende lite isolasjon når du går uansett hvor kaldt det er, men det viktige er å raskt få på seg klær når du stopper. Jeg ville unngått å bruke skallklær fordi de vil rime på innsiden i denne temperaturen uansett hvor mye du lufter og du vil for en hver pris unngå å bli våt på slike temperaturer fordi det gjør det veldig vanskelig å holde varmen med en gang du stopper.Forøvrig blir rimingen verre hvor løsere membranen sitter da membranen blir mer varmet opp hvor nærmere den er kroppen. Angående forskjellig skall er Dermizax bedre i kulda enn GoreTex IMO, men alt av skall slutter å funke under 15-20 minus.
 9. Mitt store problem er at jeg elsker dyre frikjøringski og må ha flere par til ulike fasonger og specs. Å stadig kjøpe nye par ski /m bindinger til 5000+ parret er ikke populært med samboeren. Taktikken er å legge ut det hun har kjøpt i det siste på senga klar til når hun kommer hjem og ser de nye skiene. Så når hun bryter ut "Har du kjøpt enda et par ski til flere tusen?" viser jeg bare stabelen med det hun har kjøpt som lett koster mer enn skiene. Da blir det tyst Damer er dyr i drift så vi menn må kompensere med å ha totalt utstyrsdilla.
 10. Jeg støtter de som anbefaler feller. Det er ideelt for å gå med pulk da du vil ha suppert feste oppover, samtidig som de vil bremse og hjelpe deg holde kontrollen nedover. De vil gjøre det mye lettere og sikrere for deg. Kortfeller kan fungere da de gir nok feste samtidig som de ikke tar vekk all glid, men det kan kreve nye ski. Selskinnsfeller som dekker hele skien gir masse feste og glir urolig mye bedre enn andre feller. Da trenger du ikke kjøpe nye ski som er tilpasset kortfeller og gliden blir minst like god. @Larsdx Feller er en grei løsning selv i preppa løyper i nærområdet for noen uten god teknikk og smørekunskaper som skal dra pulk da de alltid vil ha feste og vil hjelpe på kontrollen nedover.
 11. Når det gjelder naturvern mot miljøvern henger de ikke sammen nødvendigvis i Norge. For Norges del ville vi fått et frodigere klima ved høyere temperaturer. Det ville bli annerledes enn klimaet vi har i dag og negativt om du liker snø og vidder, men positivt om du liker mer sommer og vegetasjon. Det ville og føre med seg høyere tetthet av dyr og på sikt større diversitet av dyr i vår fauna. Om vi og kun brydde om naturvern kunne stoppe all utbygging av vannkraft, vindkraft o.l. Dette ville og føre med seg mindre behov for utbygging av kraftlinjer. For andre steder i verden som trues av oversvømmelser, uttørking, ørkenspredning, issmelting e.l. blir det en annen sak...
 12. Grovt når det gjelder vern av natur og de store partiene fra mitt perspektiv: - FRP er klassisk populisme og vil ha frislip på alt. Det være seg vannkraftutbygging, veiutbygging, gruvedrift, oljeleting, motorisert ferdsel i utmark så de er klart det verste alternativet. - Høyre tjener er opptatt av økonomisk vekst først å fremst så de vil gi mest mulig fritt spillerom til vannkraft, gruvedrift og annen industri, men de vil og passe på å ikke ødelegge for turistnæringen. - AP er splittet i at de har den den gamle garde som er mest opptatt av arbeidsplasser for en hver pris og vil jobbe for alt av utbygginger som vil bety flere industriarbeidsplasser, samtidig som de har en yngre garde som er mest opptatt av solidaritet, natur og miljø (de er typisk og medlemmer i natur og ungdom). - SP er for alt som gir næringsutvikling i distriktene. - SV opptatt av natur og miljø på en superidealistisk, ineffektiv og urealistisk måte der de ikke vil ha noe utslipp eller utbygging noe plass i Norge uavhengig av effektiviteten til tiltakene - Venstre er opptatt av natur og miljø på en litt mer realistisk måte (fortsatt mye symbolpolitikk dog) - KRF er for opptatt av å finne ut hvordan de kan diskriminere mot homofile og personer av andre religioner uten at det virker som det er det de gjør til å bry seg den ene eller andre veien. Så det er pest eller kolera. Venstre er det beste enkeltpartiet IMO, men de de deler seng med FRP og KRF. AP havner på et levelig kompromiss for min del og det blir vel bedre med tiden ettersom flere og flere av den gamle garden dør ut, og det hjelper at SV stopper en del av de verste utbyggingene (dog det medfører mye ineffektiv symbolpolitikk).
 13. Mente Villmarksboka av Lars Monsen hadde detaljer om de ulike egenskapene til ulike pelstyper. Har ikke boka foran meg da den ligger hjemme hos fadern, men mener å huske at jervepels var den beste pelsen til pelskant da den is ikke setter seg på den. Ulvepels skulle og være veldig bra.
 14. 1: Du må ha våpen 2: Du kan leie våpen om du kan fremvise et gyldig våpenkort. 3: Om du ikke har våpenkort må du søke disp fra Sysselmann for å få leie
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.