Gå til innhold
  • Bli medlem

festrus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av festrus

  1. Det er veldig mange gode kjøp over dammen, og spesielt hvis du leter litt på nettet. Jeg pleier bestille fra www.departmentofgoods.com som er utsalgssiden til www.backcountry.com Der er det veldig mye til 30-50% rabatt, på allerede lave priser i dollar. Dette gjelder gode merker som Norrøna, Arcteryx, TNF, Icebreaker osv. Kjøpte f.eks. nettopp en dunjakke til 2000kr, den kostet 7000kr i Norge (fjorårsmodell) , Norrøna Trollveggen fleece til 650kr (1400kr i Norge) og masse icebreaker til under halv pris. I sommer kjøpte jeg Merell barefoot til 250kr, de kostet 1250kr i Norge. Det er bare å lete, så finner man mye billig. Let gjerne også på www.amazon.com for å finne billigste utsalgssted på en spesifikk modell. Før jul blir det nok også en ny Norrøna Lofoten jakke og bukse, det koster 6500kr på fullpris i USA, og i Norge koster det 10500kr. Er jeg heldig og finner det på salg blir det fort enda billigere. Edit: Da kom det supersalg på backcountry. Alle varer som allerede er på tilbud, selges til 50% rabatt med koden SALE50 i kassa. F.eks. ble det Icebreaker t-skjorter til 175kr (499,- på sportsnett) Icebreaker Quantum hoody til 500kr (1699,- på sportsnett) Arcetyx Delta AR til 340kr (999,- på sportsnett)
  2. Å bruke høye og stive sko til alt mulig er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. For det første gjør ekstra vekt på bena turen mye tyngre, og menneskekroppen har godt av å ikke ha all verdens støtte hele tiden. Lave og forholdsvis myke sko styrker anklene, og det er kun i virkelig høyfjell eller med tung sekk man har behov for støtte. Opp til 1000-1200moh og opp til 10-15kg sekk er joggesko eller mellomhøye GTX-sko i tekstil mer enn godt nok, og de gjør turen vesentlig mindre krevende enn når man har tunge fjellstøvler. Dette forutsetter at man har en sti å gå på, skal man gå mye utenfor allfarvei er litt ekstra høyde kjekt med tanke på myrer, bekker osv.
  3. Har to par Salomon-sko, både i lave og ankelhøye http://www.brandos.n...lkblkpew/a33347 Etter å ha gjort to bomkjøp når det gjelder lette tursko, traff jeg endelig blink. Skoene er skikkelig lette, og selv om det ene paret er nesten 4 år, er membranen fremdeles tett. Har brukt skoene mest i skogen, men også i fjellet. Ikke så mye høyfjell over 1200moh, da er det greit med noe som er litt kraftigere. Har hatt sekk på 10-12kg uten problemer med stabilitet. Anbefales på det sterkeste. Både far, samboer og kammerat har også kjøpt denne typen, og alle har blitt overbevist.
  4. festrus

    Recon dresser.

    Og endelig ser det ut som det er gode luftemuligheter. Jeg er spent på hvordan stoffet er i denne. Er den bra, blir det nok kjøpt, og gamle recon og dovre solgt. Edit: Ser ut som nye recon har forbedret seg på alle mine ønskepunkter: -Vesentlig lavere vekt, nå er den like tung som dovre -Skikkelig lufting på utsiden av lårene -Borrelås på bena i stedet for den talentløse strikk+knapp funksjonen Prisen blir solid, 9500,- for jakke pluss bukse.
  5. Har hatt Einride et par år og brukt den en del. Har ikke vasket den mer enn et par ganger, og den lekker som en sil. Kortvarig yr går bra, men langvarig yr eller en normal regnskur gjør jakka kliss våt. Heldigvis tørker den raskt. På dager uten nedbør er det derimot en topp jakke.
  6. Har alt begynt å lage handleliste, venter på at det skal komme på 30% rabatt på nettbutikkene der borte. Så bestiller jeg det bare med levering på en adresse i USA før jeg henter det til våren. Det blir under halv pris i forhold til Norge. Norrøna Lofoten jakke og bukse til skibruk, Arcteryx regnjakke til bybruk, Canada Goose kåpe til dama, Norrøna 29 parka til meg, et par alpinski, pluss diverse fleece
  7. Helly Hansen Freeze zip til 299,- på XXL En av mine favoritt-trøyer, kombinasjon merion polyester. God og varm, tåler både 60 graders vask og tørketrommel.
  8. Jeg bruker min kun om vinteren, på høyfjellet. Da med en tynn stillongs under, fra ca 0 til minus 20. Den er mer enn varm nok, og jeg kan ikke tenke meg den som turbukse på sommerstid. Lett og behagelig i bruk, men fungerer kun i lett yr. Puster greit, men ingen skikkelig lufting.
  9. Vertical er hip length, mens Theta er thigh length.
  10. Jeg ville kjøpt WM PUMA GWS, men det er nå bare meg. Temperatur-ratingen på WM er det ikke noe å si på, de holder hva de lover og mer til. Selvsagt kjøpt i USA, og ved å dra over selv så får man en gratis flytur med det man sparer kontra norsk butikk.
  11. Arcteryx Theta SV. Den finnes med ulike benlengder, noe som gjør at det er lett å få en bukse som passer til ulike kroppsfasonger. I tillegg er det en utfordring å slite den ut. Ellers vil jeg tro at både Norrøna Svalbard og Trollveggen er gode valg som en allround bib. Sjekk vekt og passform for de ulike modellene du vurderer, og legg gjerne ekstra penger i å få den du har mest lyst på.
  12. Helt enig. Jeg har både de lave og XA pro 3D Mid, storfornøyd med begge. Lett i vekt, ikke gnagsår, stødige nok så lenge sekken ikke er for tung. Slitestyrken er også bra. De lave er nå over 3 år, mens mid er 1 år. Fremdeles tette for fukt utenfra, og de blir ikke plagsomt klamme.
  13. Prøv begge og velg den du liker best. De er tross alt ganske like, men Alpha har vel et litt tettere snitt og er noe lettere. Alpha tall finnes kun i en farge, noe som kanskje teller for enkelte. Jeg hadde valgt Theta SV, siden jeg liker jakker som det er mulig å ha litt flere lag under.
  14. Tipper L passer for deg. Jeg er 192cm og 97kg, og alle Arcteryx-jakker jeg har er XL. Arcteryx er temmelig konsekvente når det gjelder størrelser fra modell til modell, i motsetning til f.eks. Norrøna.
  15. Det skal vel komme en proshell-dress? Ikke umulig at den kommer snart, Recon i Performance Shell er borte fra sidene til Norrøna. De lar nok ikke en dress som selger såpass være borte fra sidene lenger enn nødvendig.
  16. Tror du blir godt fornøyd med Theta, det er jeg med min. Kraftig skall som tåler en trøkk. Theta SV har vel en hette som dekker bedre? Jeg har forresten innerlomme med glidelås på min jakke. Ikke så stor, men nok plass til bilnøkler, kort og penger. Fargen Oregano er dessuten ypperlig i høyfjellet på jakt osv.
  17. Stiller meg helt bak dette. Smartwool medium crew sokker bruker jeg sommer som vinter som eneste sokkepar i fjellsko, tursko og skisko. +30 til minus 25 er ikke noe problem. De blir ikke klamme eller kalde, og tørker fort. Ulvang har jeg ikke brukt på 4-5 år, de blir for klamme, kalde og slites for fort. Aclima Woolnet er superbra til høy aktivitet, en vanlig merinotrøye eller fleece passer fint utenpå, evt kun jakke dersom det er varmt. Ullnetting lukter ikke vondt, tørker fort, og varmer godt selv om det er fuktig. Kommer definitivt til å kjøpe mer av det fremover.
  18. Skulle ha meg ny sekk i denne kategorien i fjor, og valget falt på Arcteryx Naos 55. Vanntett, slitesterk, relativt lav vekt og god bærekomfort. Ingen andre av de som ble vurdert kom i nærheten totalt sett.
  19. Hilleberg Anjan 3 skal veie 1,9kg og ha plass til 3 personer. Store sjanser for at jeg kjøper meg et slikt selv når det kommer.
  20. Kan egentlig bare si at ULL ER GULL. Det gjelder i alle årstider og både ved lav og høy aktivitet. Sokker, t-skjorter, trøyer, gensere, stillongs, luer, hansker osv. Ull stinker dessuten ikke, og tørker kjapt. Ull finnes i mange tykkelser og måter å strikke på, og dermed passer de til mange bruksområder. Superundertøy og lignende bruker jeg kun på trening der jeg kan kaste klærne til vask med en gang etterpå. Varme-egenskapene når disse klærne er fuktige er dessuten dårlige. De beste syntetplaggene er polartec powerstretch, som er lette, varmer bra, behagelige og tørker veldig raskt.
  21. Ærlig talt, man kan ikke anbefale Enride for høyfjellsjakt? Brukte enride senest i går, og det var i lavlandet der været skifter mindre uforutsigbart enn i høyfjellet. Likevel ble vi overrasket av en regnskur. Resultat var at jeg ble gjennombløt i nakke og på skuldrene. Ikke det stedet man vil bli våt hvis man er langt fra folk og skal være ute lenge. Einride passer til turer på godværsdagene, men jeg bruker ikke den jakka til jakt i høyfjellet! Dovre er fin å kombinere med andre, min favoritt er Dovre bukse og Arcteryx Theata AR i fargen oregano. De matcher fint. Bruker man microfiber og fleece i nærheten av bål, så har man seg selv å takke. Dette er ikke noe å reklamere over. Så til mine erfaringer: Finnskogen er bra egnet til snikjakt og når det er kaldt. Ikke ideell ved bål, kraftig regn eller når det er varmt. Dovre er veldig bra allround. Recon er tung, og meget kraftig. Theta AR veldig bra, men buksa er ikke i jakt-farge. Høyt liv kan dessuten bli litt varmt. Jeg er best fornøyd med å bruke Theta AR jakke og Dovre bukse, det gir det beste fra to verdener. Godt mulig det er vanskelig å få tak i Theta i oregano nå. Skal man velge en dress, så er Dovre en MEGET bra dress.
  22. Jeg er omtrent like høy, og synes WM Alpinlite er stor nok. Lett og varm er den også. Beste posen til 3-sesongsbruk jeg har hatt.
  23. Jeg legger merke til at mange her ikke svarer på det som trådstarter spør om, men bare pøser på med sine egne erfaringer og preferanser i en helt annen skokategori. Han vil ha en sko som veier under 1kg pr par. Hvorfor foreslå sko rundt 2kg? Han sier at støtte ikke er viktig, hvor mange bryr seg om det når de kommer med sine anbefalinger? Ut fra kriteriene dine må det bli en eller annen form for joggesko med membran, siden det meste annet blir for tungt. Membransko holder deg fint tørr, men tørker VELDIG sent om de først har blitt gjennomvåte. Noen klager på slitestyrken i joggesko med membran, jeg har ikke hatt det problemet (snart 3 år og lekker ikke ennå). Uansett er det bare å prøve i vei, fasiten får man ikke før man har hatt skoen et år eller to, og sko er vel kanskje den tingen som er mest individuell fra person til person.
  24. Naos er vanntett. De finnes i ulike størrelser på 80 og større.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.