Gå til innhold
  • Bli medlem

festrus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om festrus

  1. Det er veldig mange gode kjøp over dammen, og spesielt hvis du leter litt på nettet. Jeg pleier bestille fra www.departmentofgoods.com som er utsalgssiden til www.backcountry.com Der er det veldig mye til 30-50% rabatt, på allerede lave priser i dollar. Dette gjelder gode merker som Norrøna, Arcteryx, TNF, Icebreaker osv. Kjøpte f.eks. nettopp en dunjakke til 2000kr, den kostet 7000kr i Norge (fjorårsmodell) , Norrøna Trollveggen fleece til 650kr (1400kr i Norge) og masse icebreaker til under halv pris. I sommer kjøpte jeg Merell barefoot til 250kr, de kostet 1250kr i Norge. Det er bare å lete, så finner man mye billig. Let gjerne også på www.amazon.com for å finne billigste utsalgssted på en spesifikk modell. Før jul blir det nok også en ny Norrøna Lofoten jakke og bukse, det koster 6500kr på fullpris i USA, og i Norge koster det 10500kr. Er jeg heldig og finner det på salg blir det fort enda billigere. Edit: Da kom det supersalg på backcountry. Alle varer som allerede er på tilbud, selges til 50% rabatt med koden SALE50 i kassa. F.eks. ble det Icebreaker t-skjorter til 175kr (499,- på sportsnett) Icebreaker Quantum hoody til 500kr (1699,- på sportsnett) Arcetyx Delta AR til 340kr (999,- på sportsnett)
  2. Å bruke høye og stive sko til alt mulig er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. For det første gjør ekstra vekt på bena turen mye tyngre, og menneskekroppen har godt av å ikke ha all verdens støtte hele tiden. Lave og forholdsvis myke sko styrker anklene, og det er kun i virkelig høyfjell eller med tung sekk man har behov for støtte. Opp til 1000-1200moh og opp til 10-15kg sekk er joggesko eller mellomhøye GTX-sko i tekstil mer enn godt nok, og de gjør turen vesentlig mindre krevende enn når man har tunge fjellstøvler. Dette forutsetter at man har en sti å gå på, skal man gå mye utenfor allfarvei er litt ekstra høyde kjekt med tanke på myrer, bekker osv.
  3. Har to par Salomon-sko, både i lave og ankelhøye http://www.brandos.n...lkblkpew/a33347 Etter å ha gjort to bomkjøp når det gjelder lette tursko, traff jeg endelig blink. Skoene er skikkelig lette, og selv om det ene paret er nesten 4 år, er membranen fremdeles tett. Har brukt skoene mest i skogen, men også i fjellet. Ikke så mye høyfjell over 1200moh, da er det greit med noe som er litt kraftigere. Har hatt sekk på 10-12kg uten problemer med stabilitet. Anbefales på det sterkeste. Både far, samboer og kammerat har også kjøpt denne typen, og alle har blitt overbevist.
  4. festrus

    Recon dresser.

    Og endelig ser det ut som det er gode luftemuligheter. Jeg er spent på hvordan stoffet er i denne. Er den bra, blir det nok kjøpt, og gamle recon og dovre solgt. Edit: Ser ut som nye recon har forbedret seg på alle mine ønskepunkter: -Vesentlig lavere vekt, nå er den like tung som dovre -Skikkelig lufting på utsiden av lårene -Borrelås på bena i stedet for den talentløse strikk+knapp funksjonen Prisen blir solid, 9500,- for jakke pluss bukse.
  5. Har hatt Einride et par år og brukt den en del. Har ikke vasket den mer enn et par ganger, og den lekker som en sil. Kortvarig yr går bra, men langvarig yr eller en normal regnskur gjør jakka kliss våt. Heldigvis tørker den raskt. På dager uten nedbør er det derimot en topp jakke.
  6. Har alt begynt å lage handleliste, venter på at det skal komme på 30% rabatt på nettbutikkene der borte. Så bestiller jeg det bare med levering på en adresse i USA før jeg henter det til våren. Det blir under halv pris i forhold til Norge. Norrøna Lofoten jakke og bukse til skibruk, Arcteryx regnjakke til bybruk, Canada Goose kåpe til dama, Norrøna 29 parka til meg, et par alpinski, pluss diverse fleece
  7. Helly Hansen Freeze zip til 299,- på XXL En av mine favoritt-trøyer, kombinasjon merion polyester. God og varm, tåler både 60 graders vask og tørketrommel.
  8. Jeg bruker min kun om vinteren, på høyfjellet. Da med en tynn stillongs under, fra ca 0 til minus 20. Den er mer enn varm nok, og jeg kan ikke tenke meg den som turbukse på sommerstid. Lett og behagelig i bruk, men fungerer kun i lett yr. Puster greit, men ingen skikkelig lufting.
  9. Vertical er hip length, mens Theta er thigh length.
  10. Jeg ville kjøpt WM PUMA GWS, men det er nå bare meg. Temperatur-ratingen på WM er det ikke noe å si på, de holder hva de lover og mer til. Selvsagt kjøpt i USA, og ved å dra over selv så får man en gratis flytur med det man sparer kontra norsk butikk.
  11. Arcteryx Theta SV. Den finnes med ulike benlengder, noe som gjør at det er lett å få en bukse som passer til ulike kroppsfasonger. I tillegg er det en utfordring å slite den ut. Ellers vil jeg tro at både Norrøna Svalbard og Trollveggen er gode valg som en allround bib. Sjekk vekt og passform for de ulike modellene du vurderer, og legg gjerne ekstra penger i å få den du har mest lyst på.
  12. Helt enig. Jeg har både de lave og XA pro 3D Mid, storfornøyd med begge. Lett i vekt, ikke gnagsår, stødige nok så lenge sekken ikke er for tung. Slitestyrken er også bra. De lave er nå over 3 år, mens mid er 1 år. Fremdeles tette for fukt utenfra, og de blir ikke plagsomt klamme.
  13. Prøv begge og velg den du liker best. De er tross alt ganske like, men Alpha har vel et litt tettere snitt og er noe lettere. Alpha tall finnes kun i en farge, noe som kanskje teller for enkelte. Jeg hadde valgt Theta SV, siden jeg liker jakker som det er mulig å ha litt flere lag under.
  14. Tipper L passer for deg. Jeg er 192cm og 97kg, og alle Arcteryx-jakker jeg har er XL. Arcteryx er temmelig konsekvente når det gjelder størrelser fra modell til modell, i motsetning til f.eks. Norrøna.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.