Gå til innhold
  • Bli medlem

Turbukse til helårsbruk (om mulig)


Ferskingen

Anbefalte innlegg

Blir nok student til høsten ja, men av den typen som bor hjemme... :)

Men en av de som jobbet på Outdoor var litt av den formeningen at Gamma AR var litt for varm til å brukes "nå".

Da buksen blir mest aktuell fra September av, hva sier dere til det? (om at den er for varm) Personlig er jeg ikke en frysepinne. :shock:

Personlig så liker jeg både Falketind Flex 1 og Gamma AR veldig godt, men det er jo en prisforskjell på en 500 kroner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Må ikke høre på dem :)

Emm blir den ikke for varm. Klart den er tykkere enn mange sommerbukser, men har til gjengjeld en mye bedre slitestyrke. Bedre "vær"-beskyttet blir den og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har lyst til å lese deg opp litt på materialvalg så kan du jo kjøpe siste nr av friluftsliv, sykt lang (og god) artikkel på emnet der. Jeg vil si som jeg sa innledningsvis, midt på sommeren bruker jeg sjelden goretexbukser, og da klarer du deg med ei enkel turbukse og ei regnbukse i sekken. Resten av året tror jeg f.eks gamma ar kommer til sin fulle rett. Tror du vil bli godt fornøyd med begge buksene, holder en liten knapp på gamma ar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gamma LT er på ingen måter en helårsbukse, men kan noen forklare forskjellen på Gamma AR og Gamma LT? Ingen av de ska lvære isolert og de har begge litt motstand mot vind/vann?

Vi har vel blitt "enig" om at det ikke holder med én bukse til hele året, men jeg har en skallbukse (mer regnbukse enn GTX-bukse da, men den holder hvertfall regnet unna) til når det regner mye, så akkurat det tror jeg går greit.

AR er "vindtett" og tåler visstnok litt regn. LT har jeg ingen kjennskap til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Goretex og dermizax suger i forhold til e-Vent mener jeg. prøvd alle i alt mulig vær og mine erfaringer er at e-vent har betydelig bedre pusteegenskaper = bedre om sommeren, samt mindre rim om vinteren. Dermizax er verst, styr unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Ser at OP allerede har kjøpt bukse, men siden jeg har et par av buksene som er nevnt som anbefalinger kan jeg kommentere disse for eventuelt andre interesserte.

Norrøna Falketind Flex1 En veldig behagelig og lett bukse. Den er ganske tynn, men beskytter bra mot vær og vind så lenge det ikke regner og blåser. Passer fint for turbruk vinter og sommer i 90% av værsituasjonene man kommer ut for. Den blir for "pinglete" til bruk på slalom/telemark og høyfjellsturer når været ikke er sitt beste. Har ikke brukt min så mye, så kan ikke kommentere så mye på slitestyrken. Så langt ser det bra ut. Kjøpt vinteren 09.

Arc'teryx Theta SV Bib En lett, men samtidig superkraftig høy bukse. Den er noe stiv i stoffet, men det er vel prisen man må betale når den er såpass slitesterk og vanntett. Jeg har brukt min med slalomski på bena. Det negative med buksa er at gamasjene er trange til slalomsko, bukseselene er for pinglete og har en tendens til å skli ut over skuldra dersom selene ikke er skikkelig stramme (buksa mi sklir opp i skrittet slik at selene blir slakke. Irriterende). Det positive er slitestyrke, glidelåser i full lengde og mange alternativ i størrelser (S,M,L osv + short, reg og tall benlengde). Kjøpt høsten 08

Dessuten har jeg Norrøna Dovre og Norrøna Finnskogen som blir brukt på rein- og hjortejakt. Finnskogen er varm og behagelig, omtrent som en softshell. Brukes i skogen og på smygjakt dersom det ikke er for vått. Dovre er stivere, lettere og mer slitesterk, som en typisk skallbukse. Brukes på høyfjellet til reinsjakt og fiske, og er i tillegg en veldig bra regnbukse

Blir ny bukse og jakke til slalombruk i høst, en som er litt mer baggy enn Theta. Vurderer Arc'teryx Stingray og Peak Performance Heli Arctic...

Så en slags konklusjon eller anbefaling:

EN bukse som passer alt er "umulig" å finne. Jeg ville gått for en softshellbukse og en paclite- eller lett proshellbukse man kan ha i sekken og ta på seg dersom snø eller regn fosser ned. Norrøna Falketind Flex1 pluss Arc'teryx Beta LT (300g proshell) tror jeg må være en god kombo. Lett, behagelig, pustende og slitesterkt. Prisen for de to til sammen blir dessverre noe høy, over 5000,- men dersom man er litt tålmodig og venter på tilbud, evt bestiller Arc'teryx'n fra utlandet så blir det mye billigere http://www.arcteryx.com/Product.aspx?Mens/Pants-Shorts/Beta-LT-Pant

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei godtfolk! :)

Var på tur med BSI Friluft i helgen, men det var da mest musikk, morro og sosialisering det gikk i.... :P

Men vi tok oss tid til en tur opp på en topp i området rundt Hallingskeid. (Storaskavlen, rundt 1600 moh, kan det stemme? Jeg husker ikke helt navnet på toppen)

Men uansett det var da en fin-fin tur og jeg fikk virkelig utsatt buksen for tja... regn, snø og forholdsvis kraftig vind i en del timer.

Buksen var meget god å gå, tålte vind meget bra og tålte overraskende mye regn, for å være en bukse som ikke har membran og bare er vannavstøtende.

Eneste jeg er misfornøyd med er at vi ikke så noe fra toppen pga tåke. Man kunne visst se både Hurrungane og Jotunheimen fra toppen når det var klarvær, så det var med grunn jeg var misfornøyd.

Men det ble fort for mye for buksen når det ble skikkelig drittvær med snø og regn og alt, så da hev jeg på meg regnbuksen. (har nok ingen GTX-bukse ennå) Får se an økonomien litt først. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.