Gå til innhold
  • Bli medlem

Are

Aktiv medlem
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Are

  1. Takk for svar! Bilde 31 gir et godt inntrykk på hvordan forholdene ser ut.
  2. Vurderer å gå nordrenna på Vestre Austabotntind til helgen. Noen som kjenner til forholdene på denne tiden av året? Er det mulig å passere bregleppa i bunn? Er det blåis hele veien, eller ligger snøen fremdeles i renna? Andre ting å tenke på? Eaas tur fra 2006(link) gir et visst inntrykk, men det var vel etter en sommer som hadde tært hardt på snø og is? Are
  3. Jeg planlegger å løpe Turtagrø-Gjendesheim i løpet av sommeren. Turen vil gå via Skogadalsbøen, Leirvassbu og Gjendebu. Planen er overnatting og bespisning på hyttene, og ellers lett sekk med kun det aller mest nødvendige. Er det noen som har tips til hvordan terrenget er? Noen spesifikke områder som byr på utfordringer? Når er nevnte områder snøfritt? Jeg er godt vant til å løpe lange turer i fjellet, men det kan være greit å være oppmerksom på eventuelle utfordringer. Ellers andre tips tas i mot med takk! Are
  4. Nei, Theta SV kommer i en ny utgave som forklart over. Alpha SV Tall kommer i tillegg.
  5. Takk for svar så langt. Jeg får ta en vurdering på om det vil lønne seg eller ei. Jeg antar at stigningen opp fra Finse, Folaskardet og ned fra Prestholtskarvet vil være områder der pulken må på sekken. Men dersom jeg kan bruke pulken oppe på platået tilfredstillende, strekker jeg meg litt for å få til det. Men hvor flatt er det egentlig? Er det slik at vest for Folaskardet er det overraskende kupert, mens det etter Folaskardet flater godt ut? Vi reiser i neste uke. Slår værmeldingen til, kan det bli en fabelaktig tur:)
  6. Jeg er klar over at det vil bli en del partier hvor det ikke er egnet å gå med pulk. Men med tanke på at pulk med taudrag kun veier ca 2,5kg, vil det ikke være noen stor byrde å slenge på sekken. Mitt spørsmål er om det er så kupert over Hallingskarvet at pulken i hovedsak vil forbli på sekken, eller om det er lange partier over fjellet som er så flatt at pulken vil komme til sin rett.
  7. Jeg skal gå Finse-Ustaoset over Hallingskarvet. Jeg er litt lysten på å ta med meg parispulken med taudrag. Har gode erfaringer fra tidligere turer over diverse breer. Her er det mer kupert, men tenker å ta pulken på sekken dersom det blir for ille, eks. i Folaskardet. Noen som har erfaring med å gå distansen med pulk? Evt. andre tips og råd?
  8. Outdoor Bergen fører også slikt utstyr.
  9. Jeg ser gjerne flere bilder av denne ruta hvis Coni og Skare vil dele Denne turen står høyt på min liste, og blir forhåpentligvis gått til neste år!
  10. Tar en tur oppover til Sognefjellet i helgen. Er det noen som har vært på breene i området i det siste, og som har noen opplysninger om forholdene? Are
  11. Må ikke høre på dem Emm blir den ikke for varm. Klart den er tykkere enn mange sommerbukser, men har til gjengjeld en mye bedre slitestyrke. Bedre "vær"-beskyttet blir den og.
  12. Etter min mening er det ganske forskjellig bruksområdet på Falketind Flex og Proshell-buksene. Flex-buksen er en shoftshellbukse som kan sammenlignes opp mot Gamma AR. Proshellbuksen blir en ren skallbukse som mer kan sammenlignes opp mot Arcteryx sin Beta AR, evt. Alpha LT. I den perfekte verden velger du Gamma AR som turbukse, så spiser du havregrøt en måned og kjøper deg Theta SV som skallbukse/skibukse. Hvis jeg har forstått deg riktig er du student? Da er jo stipendet snart på vei:)
  13. En sannhet med modifikasjoner. Bare vent å se den veiledende prisen til årets 71nord-jakke...
  14. Evt. Arcteryx Gothic Hoody, Hettejakke med en fleece og ull. Tykk og varm. Er dog gått ut av produksjon og erstattet av en versjon uten hette. Men er du heldig kommer du over noen rester til en god pris på nettet.
  15. Nå kan jeg jo forsåvidt komme med litt buksetips når jeg først er her Som allerede nevnt er softshellbukser overlegne skallbukser når det kommer til pusteegenskaper. I tillegg er har de en bedre komfort, da det ofte er mye stretch i materialet. Softshellbukser kan dog være så mangt. Se etter av de kraftige variantene. De er ofte mer robuste. Her er mine tips Norrøna Falketind og Arcteryx Gamma. Førstnevnte har jeg prøvd å slite ut de siste to årene, uten hell Etter innkjøp av softshell brukes nå skallbuksen kun på toppturer og basing i snø. Etter min mening bør en ha en skallbukse i tillegg til softshellbuksen. Er det lite skikjøring inne i bildet, kan du klare deg med en lav bukse ala Norrøna Falketind Proshell eller Arcteryx Alpha LT. Suverene skallbukser som pakker lite. Ligger klar i sekken dersom det verste regnet kommer. Er det mye skikjøring ville jeg valgt en bib. Altså høy modell, med seler. Her peker Norrøna Trollveggen og Arcteryx Theta SV ser ut som mine favoritter. Jeg bruker selv en Trollveggen Classic. Den blir aldri ødelagt. Dog en passform som er litt slack.. Min favoritt blir Theta SV da den kommer i tre benlengder(kort, medium og lang). Jeg er lang og slank, og havner ofte mellom M og L. Med Theta SV er jeg en perfekt M med lange bein. Tenkt igjennom bruksområdet. Ta deg også en tur innom en sportsbutikk og prøv de forskjellige modellene på. Det skal tross alt sitte godt og behagelig på. Lykke til:)
  16. Etter hva jeg har fått med meg har medlemmer av BSI Friluft 15% rabatt.
  17. Hvilken friluftsorganisasjon er dette?
  18. Spør heller etter Kristoffer, så får du nok mer respons:) Outdoor har også fått Gregory sekker. Deva 60L i S tipper jeg kan være et veldig godt alternativ til deg:)
  19. Var på Horndalsnuten på lørdag. Gikk opp fra Skiple. Snøgrensen ligger på ca 500moh. Snøen har minket kraftig de siste ukene, men fremdeles veldig gode forhold.
  20. Nuvel.. Arcteryx sekkene kommer i tre størrelser. De tre størrelsene overlapper hverandre med flere cm. Arcteryx Sizing Charts Hvor høy er du? Small i Naos er kort i ryggen, og passer til personer med en rygglengde(hofte-skulder) ned til 40cm. Hvis denne ble for stor for deg, er det få sekker over 60-70 liter som vil passe din rygg. Lowe Alpine sine sekker kan tynes ned til 38cm.. Dette er ikke heldig. Selger burde fylt sekken med vekt. Telt gjør ofte nytten her. Selv om vekten da ofte blir litt feilplassert, får en et inntrykk av sekken med vekt i. Sterke ord. Respekt er gjensidig. Kanskje kunden også bør gå i seg selv til tider. Selger kan komme med mange råd og tips hvordan eksempelvis en sekk skal sitte. Selger kan sammenligne produktene, har ofte erfaring med produktene, og erfaring med hva andre kunder har valgt. Men til slutt er det kunden selv som må ta den endelige avgjørelsen om sekken sitter godt på ryggen. Om den føles behagelig. Om det kjennes ut som om størrelsen er riktig.
  21. Du får et inntrykk her i alle fall http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=12&articlenr=56848
  22. Haha, dagens kommentar.. Skjønner at jeg ikke kommer til å treffe deg på High Camp i mai...
  23. På hvilket grunnlag tok selger feil? Var sekken for stor til ditt bruk, eller var det for stor størrelse(rygglengde)?
  24. Hei. Takk for et interessant turforslag. Det skal sjekkes nærmere ut på kartet. Hva med alternative rundturer sørover på vidda med start på Finse? Eksempelvis deler av Finse-Haukeli, før en snur nordover igjen mot Finse/Haugastøl? Takker for alle svar. Mvh Are
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.