Gå til innhold
 • Bli medlem

Are

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  57
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Are

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Oslo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Are

  Are

 2. Takk for svar! Bilde 31 gir et godt inntrykk på hvordan forholdene ser ut.
 3. Vurderer å gå nordrenna på Vestre Austabotntind til helgen. Noen som kjenner til forholdene på denne tiden av året? Er det mulig å passere bregleppa i bunn? Er det blåis hele veien, eller ligger snøen fremdeles i renna? Andre ting å tenke på? Eaas tur fra 2006(link) gir et visst inntrykk, men det var vel etter en sommer som hadde tært hardt på snø og is? Are
 4. Jeg planlegger å løpe Turtagrø-Gjendesheim i løpet av sommeren. Turen vil gå via Skogadalsbøen, Leirvassbu og Gjendebu. Planen er overnatting og bespisning på hyttene, og ellers lett sekk med kun det aller mest nødvendige. Er det noen som har tips til hvordan terrenget er? Noen spesifikke områder som byr på utfordringer? Når er nevnte områder snøfritt? Jeg er godt vant til å løpe lange turer i fjellet, men det kan være greit å være oppmerksom på eventuelle utfordringer. Ellers andre tips tas i mot med takk! Are
 5. Nei, Theta SV kommer i en ny utgave som forklart over. Alpha SV Tall kommer i tillegg.
 6. Takk for svar så langt. Jeg får ta en vurdering på om det vil lønne seg eller ei. Jeg antar at stigningen opp fra Finse, Folaskardet og ned fra Prestholtskarvet vil være områder der pulken må på sekken. Men dersom jeg kan bruke pulken oppe på platået tilfredstillende, strekker jeg meg litt for å få til det. Men hvor flatt er det egentlig? Er det slik at vest for Folaskardet er det overraskende kupert, mens det etter Folaskardet flater godt ut? Vi reiser i neste uke. Slår værmeldingen til, kan det bli en fabelaktig tur:)
 7. Jeg er klar over at det vil bli en del partier hvor det ikke er egnet å gå med pulk. Men med tanke på at pulk med taudrag kun veier ca 2,5kg, vil det ikke være noen stor byrde å slenge på sekken. Mitt spørsmål er om det er så kupert over Hallingskarvet at pulken i hovedsak vil forbli på sekken, eller om det er lange partier over fjellet som er så flatt at pulken vil komme til sin rett.
 8. Jeg skal gå Finse-Ustaoset over Hallingskarvet. Jeg er litt lysten på å ta med meg parispulken med taudrag. Har gode erfaringer fra tidligere turer over diverse breer. Her er det mer kupert, men tenker å ta pulken på sekken dersom det blir for ille, eks. i Folaskardet. Noen som har erfaring med å gå distansen med pulk? Evt. andre tips og råd?
 9. Outdoor Bergen fører også slikt utstyr.
 10. Jeg ser gjerne flere bilder av denne ruta hvis Coni og Skare vil dele Denne turen står høyt på min liste, og blir forhåpentligvis gått til neste år!
 11. Tar en tur oppover til Sognefjellet i helgen. Er det noen som har vært på breene i området i det siste, og som har noen opplysninger om forholdene? Are
 12. Må ikke høre på dem Emm blir den ikke for varm. Klart den er tykkere enn mange sommerbukser, men har til gjengjeld en mye bedre slitestyrke. Bedre "vær"-beskyttet blir den og.
 13. Etter min mening er det ganske forskjellig bruksområdet på Falketind Flex og Proshell-buksene. Flex-buksen er en shoftshellbukse som kan sammenlignes opp mot Gamma AR. Proshellbuksen blir en ren skallbukse som mer kan sammenlignes opp mot Arcteryx sin Beta AR, evt. Alpha LT. I den perfekte verden velger du Gamma AR som turbukse, så spiser du havregrøt en måned og kjøper deg Theta SV som skallbukse/skibukse. Hvis jeg har forstått deg riktig er du student? Da er jo stipendet snart på vei:)
 14. En sannhet med modifikasjoner. Bare vent å se den veiledende prisen til årets 71nord-jakke...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.