Jump to content

Kneskade i venstre kne


Haugerud

Recommended Posts

Hei!

Jeg har i omtrent et halvt år følt smerter i venstre kne. Smertene har jeg spesielt kjent da jeg driver på med idretten min(volleyball) hvor man ofte hopper som fører til belasting for knærne. jeg er 15 år dvs. i vekstfasen og tenkte først at det kunne ha noe med det å gjøre, men jeg er fremdeles ikke sikker på hva skaden er. slik kan jeg beskrive smerten: ved oppvarming kjenner jeg nærmest ikke noe til smerten, men smerten kommer da jeg skal gjøre noe mer "hardt" som smashing hvor man må hoppe ofte. så jeg har smerte fra da jeg er midt i treninga og derfra kan den vare i et par dager og så dempes smerten litt. smerten er lokalisert under scena som går fra kneet til skinnleggen. Jeg trodde først at det var schlatters, men det som er merkelig er at jeg ikke har en kul der som man etter det jeg har erfart skal ha. men jeg har vondt på samme stedet der folk har schlatters. fra jul og til nå har jeg kjent at venstre kneet jeg har vondt i har begynt å knekke når jeg bøyer på det. hvis jeg holder håndflata mi på det når jeg strekker på det kan jeg kjenne litt sånn "skurring" som om du gnir noe på en ujevn sten.

noen som veit hva dette er? Jeg har tenkt ut forskjellige muligheter: Schlatters, Overbelastingsskade eller en annen form for betennelse.

takker for alle svar!

- Haugerud

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg ville nok heller tatt meg en tur til fysio/lege. De kan gi svar som er bedre kvalifisert enn samtlige svar du får her:)

Broren min sliter med det samme som deg, og han er nødt til å bruke knestøtte på volleyballtreninger/kamper.

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

Og får du ikke no godt svar fra fastlegen din bør du absolutt forlange å bli sendt til eksperter/idr.leger!!!!

Husk at det desverre fortsatt finnes leger/fastleger som knapt vet hvor kneet er... :)

Kanskje kjenner noen i idr.miljøet du vanker i, dyktige idr.leger?

Slå deg absolutt ikke til ro med "ta tiden til hjelp", "senk aktivitetsnivået" og lignende kvasisvar fra mer eller mindre intetanende "obos-leger".

Det finnes svært dyktige idr.leger, oppsøk disse og du får ordnet opp i problemene dine vettu.

Lykke til :D

Link to comment
Share on other sites

ja, er nok helst en idr. lege jeg burde oppsøke....

har fått time hos fastlege om noen uker, men som sagt er det mange med lite peiling, og jeg veit ikke om denne har nok kunnskaper til å hjelpe meg

tror dere forresten at et stramt pannebånd rundt kneet mens jeg spiller kan virke?

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke utdannet lege, så dette er ikke noen diagnose du kan stole på.

Slik du beskriver smertene dine høres det ut som det som kalles Patellofemoralt smertesyndrom. Det er et samlebegrep for smerter som oppstår framme i kneet, i og rundt kneskålen. Ofte skyldes dette at lårbeinet og kneskålen "gnisser" mot hverandre. Du sier også at "har begynt å knekke når jeg bøyer på det", det tyder på at lårbeinet berører kneskålen når kneet bøyes. Grunnen til at det ikke gjør så vondt under oppvarming er sannsynligvis fordi kneet ikke belastes i særlig grad, men idet du legger hele kroppsvekten på kneet vil smerter bli betydelig større. Du kan se på linken under for å lese mer om det.

Dette er ikke noe som vanligvis varer livet ut, men vil gå over etterhvert som du blir utvokst. Det hører til skjeldenhetene at det opereres. Kontaker du lege vil du også kunne få en liste over øvelser for å styrke musklene på forsiden av låret (og også øvelser for å strekke ut de samme musklene). Du bør også kontakte lege for å utelukke andre skader/sykdommer, som f.eks meniskskade eller korsbåndskade.

Det er også en mulighet for at det er noe galt med en sene som går fra lårmuskelen og festes på undersiden av kneet.

Her er linken:

http://www.lommelegen.no/321224/patellofemoralt-smertesyndrom

Du bør nok kontakte lege som flere andre har anbefalt. Legg gjerne inn et innlegg etter du har vært hos legen:)

Link to comment
Share on other sites

patellofemoralt-smertesyndrom = PFSS

Balansebrett, sykling, og akkupunktur for å ta vekk ubehaget i knerna. Men trur aldri det forsvinne heilt, men trening ska gjere underverket seie dei

Gjenstår å se, knerna mine oppføre seg snodigt ennå

Link to comment
Share on other sites

4x4 er litt vel negativ synes jeg. Dette får du nok orden på. Knekkelyden oppstår nok grunnet til at muskelaturen på skinnleggen har trukket seg sammen grunnet overbelastning. Viktig å få tilbake full lengde på musklaturen. Dette kan du gjøre enten med forsiktig tøying (overdriver du strammer det seg enda mer) eller ved å bruke en skumrulle som har vist seg å være meget effektivt for å knuse arrvev i muskelhinnen(sjekk foamroaller snutter på youtube) Før du begynner med noe som helst av dette er det viktig at du reduserer eller instiller den idretten du driver med intill du er nogenlunde smertefri og fri for eventuele betendelser. Hvis det viser seg at nevte muskel er stram, så kan en naprapat være verdt et forsøk, de har greie på denslags. Opptrening av kneet bør i starten skje under oppsyn og veiledning av en fysioteraput slik at du ikke grør det vondt verre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fremdeles ikke fått et konkret svar på hvorfor det gjør vondt ved der skinnleggen starter.....smerten ligger på framsida og er vond hvis noe berører den.

Det var derfor i utgangspunktet at jeg mente jeg hadde diagnosen osgood schlatters sykdom. Knekkingen kom en stund senere.

jeg har forresten aldri tatt en lang pause fra idretten max var ca 2 uker.....men det ble verre å begynne etter pausen, kanskje grunnet at jeg ikke hadde styrket bena noe særlig.

Knekkingen i kneet gjør ikke vondt! den er bare veldig ubehagelig og er gjerne foranledningen for smerter under kneet(ved starten av skinnleggen)

Jeg klarer å delta i idretten på et likt nivå som de andre, jeg har også merket at det blir bedre i ettertid å strekke ut godt før og etter trening så jeg har også begynt med det.

Bare å komme med flere svar!

- Haugerud

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde noe lignende for to år siden. Var hos fastlege og ho sendte meg til mr, men de fant ingenting.

Traff på ei dame som drev med innleggsåler, og ho fortalte meg at det var senene som var for korte. Jeg fikk beskjed om å bytte sko til et annet merke og det fungerte flott for meg. Jeg driver litt med fotball og vet at også flere kjente fotballspillere også har bruk ho for å få bukt på lignende smerter.

Problemet er at de senene som har feste like under kneet går helt ut til tærene, og hvis de blir strekket til maks ofte vil det gå utover senefestene. Dette fører ofte til betennelse, noe som fører til at det er ømt å ta på.

Men som mange andre har sagt tidligere kontakt fastlegen og få rekvisisjon til å komme til en lege med spesialisering i idrettskader.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Da har jeg vært hos fastlegen, som sa at det kunne være en meniskskade dvs. at "demperne" under kneet har fått en skade. Han har også gitt meg en henvisning til røntgen - MR - oppsøke ortoped. Hvis det skyldes meniskskade så vil det ikke vises på røntgen men på MR.

I midlertid har jeg fått recept på noe som kalles "Voltaren", som jeg skal bruke i ti dager fremover. Voltarenen skal virke smertestillende, febernedsettende eller betennelsesdempende.

Legen kunne også se en lett hevelse på undersiden av kneet.

Vet noen presist hva voltaren er? bør jeg ha det i systemet når jeg trener??

Haugerud

Link to comment
Share on other sites

Hei! Voltaren er et smertestillende legemiddel som finnes både som tabletter og salve. Fungerer utmerket ved smerter grunnet brudd, slag, belastningsskader osv. Har brukt voltaren endel, og det fungerer utmerket. Løp bl.a. Birken og Oslo Halv på voltaren i fjor (pga. beinhinnebetennelse). Ikke veldig lurt i ettertid, men der og da funker det helt konge! :D .....

Sjekk denne siden hvis du vil vite mer: http://www.legeforeningen.no/id/108343.0

Link to comment
Share on other sites

Jumper's knee tror jeg er utelukket.....

Symptomene i jumper's knee er smerter på sena som går fra kneskålen til tibia(skinnbenet), noe som jeg ikke har. I jumper's knee så er denne sena blitt svak på slik måte at noen av delene i sena er "revnet".

Knennetegn på jumper's knee er også at man får vondt i denne sena når man sitter.

Problemet med smerte i øvre tibia er blitt løst, det var en betennelse og voltaren som jeg tar, fikser problemene.

Fremdeles har jeg smerter på yttersiden av kneet(venstre), og små på innersiden. Tror dette skyldes meniskene som fastlegen påpekte. Jeg skal informere hvordan dette går. Har fått henvisning til røntgen, men som sagt vises meniskskader kun på MR-scanning.

- Haugerud

Link to comment
Share on other sites

Hei! Voltaren er et smertestillende legemiddel som finnes både som tabletter og salve. Fungerer utmerket ved smerter grunnet brudd, slag, belastningsskader osv. Har brukt voltaren endel, og det fungerer utmerket. Løp bl.a. Birken og Oslo Halv på voltaren i fjor (pga. beinhinnebetennelse). Ikke veldig lurt i ettertid, men der og da funker det helt konge! 8) .....

Sjekk denne siden hvis du vil vite mer: http://www.legeforeningen.no/id/108343.0

Heldiggris :)

Meg sendte Voltaren rett på dass, og der ble jeg sittende ei ukes tid....... :D

Link to comment
Share on other sites

Heldiggris :D

Meg sendte Voltaren rett på dass, og der ble jeg sittende ei ukes tid....... 8)

Hehe. Den gang fikk jeg ikke noe mageproblemer, men nå i mars, da jeg gikk på en ny kur (pga. skade i bekkenbeinet) fikk jeg magetrøbbel. Skikkelig knip og dårlig mage :D ....... :lol: Stoppet etter 30 tabletter.....

Link to comment
Share on other sites

samme kne har jeg operert i dag, det ble skrapt ut noe "brusk"..... kjennes bedre ut nå enn før operasjon! (se doktorens arbeidstegning...) Knirking og ulydene er der fremdeles hører jeg - men de får jeg leve med.

Vet jo ikke om det er noe slikt med ditt kne, men ymt frempå til fastlegen om att det kanskje kan være noe i den dur!

Voltaren er det flere som nevner, det brukes av leddgiktpasienter med godt resultat!

sjøl har jeg fått det både mot kne og ryggsmerter, fungerer flott - men som flere sier "hard mot magen" hvis de ikke tas i forbindelse med måltid.

post-3769-133474622293_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Angående Voltaren; vær veldig måteholden ved bruk av det. Det fører til store belastninger på lever og mage. I stedet for å dope ned problemet så bør man heller finne årsaken til problemet.

Jeg snakket med en fysiolog om mitt kne i går (ble vondt etter en del trening i helgen) og han sa at jeg skal roe den i en uke. Kunne trene men ikke noe som forårsaket "støt" (derav jogging). Hvis jeg var ute og f.eks syklet så skulle jeg kjøle ned med is like etter trening...ikke vente til det ble vondt før jeg kjølte det ned.

Smerte er jo et signal om at kroppen har fått nok....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy