Gå til innhold

Erling12

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  585
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Erling12

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. E6 kun fra Lyngen og opp da. Var vel drygt over fjellet fra Alta mot Porsangen tenker jeg. Levde Lofoten og Vesterålen opp til sitt rykte?
 2. Erling12

  Hvorfor Nordkapp?

  Når det er snakk om betydelige menneskelige inngrep må man nesten ta det med i beregningen. Hvis jeg sprenger vekk en kolle og slenger opp et hus ligger ikke huset på det antall meter over havet som den tidligere kollen lå av den grunn. På samme måte må tidligere fastland betraktes som øy dersom mennesker lager en kanal.
 3. Hehe. Nå er kanskje ikke en NPL-tur på sykkel helt representativt for hva man kan forvente av fysisk aktivitet. Men det er helt klart en fordel med aktivitet, at man kan tillate seg å hive nedpå med mat som får Roede-familien til å steile med den beste samvittighet. Syklet du E6 eller Kystriksveien? Og hvilken rute fulgte du fra Lindesnes og oppover?
 4. Erling12

  Hvorfor Nordkapp?

  Helt klart. Det er skikkelig ergelig at Norkinn ikke er en øy. Den hadde jo vært mye finere enn mange av de godkjente øyene Men for å være litt seriøs: særlig i Nord-Norge kan det være spørsmål om hvorvidt noe er øy eller ikke, da det er stor forskjell mellom høyvann og lavvann. Jeg vet ikke hva definisjonen er, men ut fra kjennskap til sjøkart avgjøres det kanskje etter middelvann?
 5. Langt mellom liv og lære for enkelte...
 6. Erling12

  Hvorfor Nordkapp?

  For noe sprøyt. Knivskjelodden på Magerøya er Norges nordligste punkt - kun et lite sund skiller øya fra fastlandet. Eller mener du at øyene langs Norges kyst ikke er å betrakte som Norge? "Kolonier" som Svalbard, Dronning Mauds Land osv. regnes selvsagt ikke med. Det kan da ikke være så forbanna vanskelig å skille mellom snørr og bart her.
 7. Erling12

  Personangrep.

  Selv mener jeg at listen bør ligge høyt. Men utover det må moderator bli flinkere til å se på kontekst. Et skjellsord uten noen forutgående grunn er mer alvorlig enn skjellsord som tilsvar på nedsettende og forsøksvis sårende bemerkninger, for eksempel. Moderator må vurdere foranledningen, og søke å megle mellom personer istedenfor å utpeke syndebukker. Personlig etterstreber jeg å behandle andre omtrent som andre behandler meg. Det er én debattant her inne som i det siste har gått langt over streken, og da slår jeg midlertidig av noen sperrer overfor ham. Det er bare rett og rimelig. Du kan derimot for øyeblikket betraktes som en motsats til denne personen. Du skriver seriøse og saklige innlegg. Da får du svar med samme mynt.
 8. Erling12

  Personangrep.

  Jeg aner ikke hvem du sikter til når du skriver at enkelte har "fått for seg at dette er et demokrati". Jeg har aldri sett at noen bestrider eiendomsretten, og det lyser jo diktatur lang vei av forumet. Det man imidlertid forventer seg som bruker er følgende: 1. Konsekvent moderering 2. Fravær av usaklig forskjellsbehandling 3. At moderator selv overholder nettiketten før han maner andre til å gjøre det samme 4. At moderator ikke sensurerer eller kaster ut brukere på grunnlag av en opphetet debatt der moderator selv har deltatt Jeg mener at de overnevnte punkter er en ment policy, men dessverre en policy som i liten grad blir vektlagt. Om det er på grunn av manglende evne eller manglende vilje kan man spekulere i. Jeg tror at begge deler har vært/er tilfelle. All min kritikk mot modereringen kan samles under de fire punktene over. Eiendomsretten har jeg aldri satt spørsmålstegn ved. Det jeg imidlertid har kritisert er nettikettens ordlyd, som i praksis gjør den 100 % umulig å forholde seg til. Jeg siterer det bristende punkt: "Innlegg, bilder, signaturer og avatarer som kan oppfattes (min utheving) som sjikane mot enkeltpersoner eller grupper tillates ikke. " Her synes jeg man burde fulgt norsk rettspraksis, hvor det kreves en viss objektivitet i bedømmelsen av hva som "kan oppfattes" som sjikane. I motsatt fall vil det mest hårsåre "offer" kunne diktere hva som er brudd på nettiketten, i praksis en alvorlig undergraving av motpartens ytringsfrihet.
 9. Erling12

  Personangrep.

  Det er slett ikke noe krav om at man skal sitere hele innlegg slik du gjør. Tvert imot skal man begrense seg til å sitere den delen av innlegget man ønsker å kommentere. Dette trodde jeg var barnelærdom. Kanskje du skal lage en turrapport snart selv? Bare husk å skrive "Brumlebassknatten PF 10!!!" eller lignende i overskriften, så er du sikret et skred av treff.
 10. Erling12

  Personangrep.

  Et godt eksempel er her forleden da jeg startet en diskusjon om hvorvidt det kan være tilfelle at det finnes 1000-meterstopper i Norge som er ubestegne. Det endte med latterliggjøring og trakassering fra kjiver (moderator) og Håvard (retard). Da jeg tok til motmæle mot disse fullstendig ubegrunnede angrepene ble tråden stengt. I ettertid er det alltid jeg som får skylden for slikt. Så du har et utrolig viktig poeng når du trekker frem dobbeltmoralen som hersker. De som klager over debattklimaet er i 99 % av tilfellene de samme som skaper det selv. For moderator bør det være to ting som gjelder: høy list og likebehandling. Lista varierer fra dag til dag, mens likebehandling aldri har blitt praktisert. Det er besynderlig at det ofte er moderator selv som slenger dritt i tråder, for deretter å moderere dem eller sogar utestenge meningsmotstanderen.
 11. Erling12

  Personangrep.

  Du skriver jo stort sett aldri her inne unntatt når du oppfordrer til at moderator skal kaste ut undertegnede, med unntak av noen sjeldne og intetsigende onelinere. Du har virkelig vært et flott tilskudd, Amelie... Det er trolig slike debattanter som deg diplomatene over i tråden ønsker seg: folk som stort sett holder kjeft, subsidiert skriver noe som er så kjedelig at Jonas Gahr Støre fremstår som en fargerik klovn i forhold. Som igjen er et resultat av at slike tråder sjelden får noe særlig respons grunnet Gutteklubbens dominans. Jeg har vært på en rekke topper i sommer som pisser på alle PF10-topper i landet, men jeg gidder ikke å kaste perler for svin ved å lage flotte rapporter for den blærete saueflokken.
 12. Erling12

  Personangrep.

  Jeg har selv blitt anklaget for å ha Tourettes her inne uten at det fikk noen konsekvenser for vedkommende som skrev det. For øvrig har jeg ikke nevnt ett eneste negativt ord om personer med Downs.
 13. Erling12

  Personangrep.

  Marmolejo er tydeligvis en pingle som opererer under flere nick. Slike kan med fordel forlate forumet.
 14. Erling12

  Personangrep.

  I fotball er en god dommer en dommer som er lite synlig. Det samme gjelder for moderatorer på nettet. Troll ødelegger svært sjelden fora på nettet. Det som imidlertid har lagt utallige diskusjonsfora døde er at moderator har "tatt grep" og begynt å sensurere i hytt og pine. Det er to muligheter for moderator på Fjellforum: 1) Kjøre en liberal linje, holde seg i bakgrunnen og oppleve at forumet stort sett går på skinner med stort mangfold og høy takhøyde. Dette er et ideelt forum. 2) Kjøre en restriktiv linje der man går inn og overvåker og sensurerer, og man til slutt blir sittende igjen med en begrenset sær gjeng som slikker moderator i ræva. Dette er et møkkaforum. Problemet med punkt 1 er at noen ytterst få sarte sjeler muligens lar seg skremme av folk som snakker fra levra istedenfor å sitte der som høytidelige og diplomatiske tåkefyrster. Problemet med punkt 2 er at selv den lille sære gjengen som støtter den diktatoriske moderator til slutt blir lei av hverandre, og forumet smuldrer sakte men sikkert bort. Konklusjon: Punkt 1 er så desidert å anbefale, selv om det tillater at man har en del problematiske debattanter som Håvard, Kjiver, Adler osv. til stede.
 15. Erling12

  Personangrep.

  Såvidt meg bekjent er det en bevisst policy at det skal være full anledning til å være anonym på Fjellforum. Det ville nok skremt vekk langt flere dersom det kom et krav om å skrive under med full identitet.
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.