Jump to content

Fyring med gass om vinteren


TomasF

Recommended Posts

Annonse

Liten erfaring med gassprimuser omvinteren (dårlige erfaringer)

Men primuser med slange er vist tingen. Da kan du snu boksen opp ned slik at gassen "renner" ut, evt sette den oppå kjelen slik at den varmes opp.

Det finnes nå vist vintergass å få kjøpt som skal funke bra.

Link to comment
Share on other sites

Gass er jo fine greier, og om en løser trykkproblemet når det er kaldt er det fint å fyre med også vinterstid. Det tar litt mer plass og koster litt mer enn bensin og parafin, men er mer renslig og sikrere. Mye av gassen som selges nå er 4-season gass som fint fungerer ned til 10-15 minus uten oppvarming.

Tror nok herr Strømdahl har fyrt mer med både gass, rødsprit, parafin og bensin enn de fleste av oss. Om gass funker for ham på vinteren må da det være greit..?

Link to comment
Share on other sites

Har sett eit slikt apparat for bruk av gass i kulde ein gong. Prinsippet var at gassbrennaren stod oppi ein nesten lukka boks og at ein del av varmen frå flammen gjekk ned dit for å halde boksen temperert. På den måten vart det effekt nok til koking sjølv i 20-25 kuldegrader. Sidan systemet var veldig lukka, vart det ikkje akkurat noko særleg varme som slapp ut, sjølv når det ikkje var noko gryte eller kjele satt på (?). Ei heller var det særleg brukbart om ein skulle prøve å tørke noko over gassprimusen. Effekten på ein vanleg bensinprimus var i alle fall veldig mykje større i forhold til akkurat denne innrettninga.

Når vekta er omlag lik (pga den ekstra kassen) og maks effekt ikkje på høgde med ein bensinprimus (f.eks. til teltoppvarming/klestørk), så ser eg ikkje heilt den store fordelen for bruk vinterstid.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy