Jump to content

mortwe

Aktiv medlem
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mortwe

 1. Jeg har hatt min Ally i fire år og selv om den brukes på et par turer i året så ligger den jo mest nedpakket. Lurer på om det er noen som har noen tanker om hvordan den burde oppbevares. Bør man smøre stålstrengene i stengene med litt olje eller silikon og hva med duken, er det noe man bør gjøre for å få den til å vare så lenge som mulig?
 2. Hvorfor ikke vurdere et Fjellreven Akka? Jeg har 3 per versjonen og det er kjempestort! Gigantisk fortelt og 2 pers versjonen til en mann burde være meget komfortabelt. Jeg har brukt mitt alel årstider og er veldig fornøyd med det. OK, Hilleberg er en annen divisjon, men koster omtrent dobbelt så mye og. Et Akka telt burde være mulig å få til ca 3000 spenn.
 3. Det ble en Tyin pose. Hadde kjøpt en Raudfjorden, men jeg byttet den. Jeg er ikke fornøyd med glidelåsen på Helsport sine poser. Den setter seg så lett fast i stoffet. Og så er stoffet så mykt at kondens og vann lettere setter seg fast. Nei... Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg valgte Tyin istedet. OK, den er stor og tung, men den virker svært robust og varm. En skikkelig vinterpose til en veldig lav pris! 35 % på alle vinterposer var rett og slett et røverkjøp.
 4. Tenkte jeg skulle kjøpe en av disse. De koster det samme så litt usikker på hvilken jeg skal velge. Tyin er tyngre, mend et viktigste er ikke å fryse vinterstid.
 5. Jeg har ingen Stormbergprodukter. Jeg stikker riktignok innom en av butikkene deres innimellom, men det er ikke mye som frister. Men jeg kommer helt sikkert til å kjøpe noen enkle plagg derifra i vinter. Jeg synes at undertøyet deres ser ok ut. Blanding av ull og kunstfiber og sikkert ganske slitesterkt. Neppe noe topprodukt (eller, det kan det jo være, hvem vet..), men greit å ha noe å bytte i. En del andre merker er latterlig dyre og da synes jeg Stormberg har funnet en fin nisje.
 6. mortwe

  Ullfrotte

  Noen som har erfaringer med produktene fra Woolpower? http://www.woolpower.se/en/asp/produkter_2_7236.asp Vurderer en zip jakke til erstatning for ullgenser på tur, men er den varmere?
 7. Egentlig så er behovet for bakkeklaring og 4x4 begrenset, men om vinteren er 4x4 greit og de siste to sommerene har jeg kjørt i stykker to eksosanlegg på laksefiske (DER er vegene dårlige!) så jeg har absolutt behov for litt bedre off road egenskaper. Ulepmen er selvsagt større drivstofforbruk og dårligere kjøreegenskaper. Skal se på en Suzuki Grand Vitara i dag. Og baksete, hva f... skal man med det? Hvis man ikke har barn så behøver man det aldri! Takke meg til den ekstra plassen som en 2 seter gir:)
 8. Jeg skal skifte ut Mondeo'en. På tide! Mer upraktisk bil for mitt bruk skal man lete lenge etter. Som svært fiskeinteressert og middels interessert i ski/turer/jakt etc. så har jeg behov for en bil med bedre lastekapasitet og høyere bakkeklaring. Men på den annen side så er jo sikkert 90 % av kjørte kilometer på landeveg så det er viktig at ny (brukt) bil ikke sluker for mye drivstoff og ellers har gode kjøreegenskaper. Hadde mer eller mindre bestemt meg for en Subaru Forester, men så har jeg egentlig ikke bruk for 5 seter så jeg skal ha meg en 2 seter. Forresteren finnes, meg bekjent ikke som 2 seter. Får både mer for pengene og mer plass med en varebil. Men hvilken bil.....? Er det noen som kan anbefale en bil med 2 seter, god bakkeklaring, 4x4 og som ellers har brukbare kjøreegenskaper??
 9. mortwe

  Alfa fotposer

  Hvorfor ikke går med skiskoene inni fotposene? Trodde hele poenget med fotposer var at de raskt kan tres utenpå skiskoene for leirliv og pauser..
 10. mortwe

  Alfa fotposer

  Ser jævlig gode ut: http://www.xxl.no/villmarksliv/jakt-fjellstoevler/fjellstoevler/fotposer-1056332 Husker førstegangstjenesten for 15 år siden. Det eneste brukbare utstyret som forsvaret hadde var fotposene. Helt utrolig hvilken varmeeffekt en så enkel konstruksjon ga. Alfa sine er mye dyrere, men ser jo veldig fine ut. Noen som har erfaringer med dem?
 11. Lurer på å kjøpe meg en dunjakke som jeg kan ha utenpå jakka ved raster vinterstid. Ser at Skitt Fikse har et greit tilbud på Helsport Finbul Down. Er det noen som har erfaringer med denne? Og hva er egentlig en lett dunjakke, dvs. hva er lett? Har ikke noe erfaring med det selv, men konseptet virker jo tiltalende. Dvs. tre jakka utenpå anorakken fremfor å ta på seg ullgenser.
 12. Jeg er godt fornøyd med Primus sin gasslykt. Lyser som fy og avgir fin varme. Bruker den til alle årstider, men vinterstid så er den avhengig av primusfyring i tillegg hvis det er veldig kaldt og gassen funker dårlig.
 13. Vel, både min jakke (fra Arcteryx) og bukse (fra Norrøna) holder vannet godt unna, eller i det minste så godt unna som man kan forvente i heftig regnvær så jeg synes det er litt i overkant skuffende at en sekk til 4500 spenn ikke er vanntett. Selvsagt pakker jeg det meste i pakksekker innvendig, men når sekken ellers trekker vann som en sekk med bomull så synes jeg at dette er og blir et alvorlig ankepunkt mot Norrøna Para Ranger. Jeg har ingenting imot Norrøna, men nå og da føler jeg at ambisjonene deres og reklamen tilsier at kvaliteten er bedre enn den tross alt er.
 14. Var på fjelltur med min para ranger denne uken. Det regnet og sekken ble søkkvåt. Jeg er ellers svært fornøyd med sekken, men den er ikke særlig vanntett. Den må, med andre ord, impregneres skikkelig. Noen som har noen tips til god impregnering? Synes det er litt råflott å bruke en boks Nikwax på den så jeg ser for meg noe som brukes til å impregnere fortelt til campingvogner, båtkalesjer etc. Noen tips?
 15. Noen som har erfaring med forsvarets nye Alfa marsstøvler i gore-tex? Jeg har blitt tilbudt et par til 1000 spenn. Har egentlig ikke hørt om dem før og er usikker på om det er et godt kjøp eller ikke. Har dem foran meg nå og det første som slår meg er at de ikke er så jævla tykke og varme som en del gore tex støvler er.
 16. Jeg har hatt det teltet i et par år nå og har brkt det 10-15 netter sommer og vinter. Et godt no-nonsense telt tilpasset skandinaviske forhold. En kompis av meg har Helsport Fjellheimen x-trem. Det er et mer solid telt (og tyngre), men jeg er godt fornøyd med mitt Akka. Forteltet er STORT! Akkurat det er skikkelig digg. Det er lett å sette opp, luftingen er ok og to personer har det meget komfortabelt på tur. En ulempe er at innerteltet er litt kort. Jeg er 1.76 høy og for meg er det ikke noe problem, men for høyere personer kan det være i korteste laget. Ser at Oslo Sportslager har det til 3000 spenn. Det er en fin pris. Har du 2-3000 mer å bruke ville jeg vurdert et Helsport eller Hilleberg telt. Spørsmålet er om du har bruk for de ekstra ekstrem egenskapene som et dyrere telt kan tilby. For meg virker Akka å være blant det lettere 3 personers 4 sesongs teltene på markedet.
 17. Noen som har peiling på hvor lenge det er skiføre opp Galdhøpiggen? Regner med at føret er rimelig råttent i år, men i et normalår..? Jeg er ikke kjent i det området vinterstid, men så noen bilder av Glittertind i avisen her om dagen og det så jo utrolig fint ut
 18. mortwe

  Sekk

  Kjøpte min Para Ranger for tre år siden og syntes den var litt dyr, men har ikke angret et sekund. Jeg har hatt utrolig mye bruk for den. Både til lengre turer i fjellet med telt og til korte hytte og fisketurer. Sekken er aldri for liten og 30 kilo går utmerket. Jeg kan i alle fall anbefale den. Jeg er 176 cm høy og den passer meg perfekt.
 19. Startet gass-sesongen på primusen i morges. Skulle varme og tørke teltet etter natten og hadde tatt med en boks med 3 sesongs gass fra Primus som jeg hadde kjøpt for 3 år siden. Jeg har brukt av boksen flere ganger siden da, men det var fortsatt nok gass på den til at jeg burde kunne fyre en times tid uten problemer. Det var 4-5 varmegrader (minst), men jeg slet seriøst med å holde flammen i gang. Den slokket jevnlig. Jeg har aldri opplevd dette før. Bruker mest bensin vinterstid, men har og brukt 3 sesongs gass i flere minusgrader uten nevneverdige problemer. Min teori er at jeg har brukt boksen i kuldegrader og brukt opp mye av propanen slik at det er mest butan igjen og den funker som kjent dårlig når det er kjølig. Noen som har hatt tilsvarende problemer med litt eldre gassbokser som har vært brukt noen ganger før?
 20. Jeg skal på en 4 dagers tur i Sylan/Helags og tenkte jeg skulle investere i et par nye solbriller/sportsbriller. Viktig for meg er at de ikke dugger og at de viser konturene i terrenget godt når det er flatt lys. Sikkert en fordel om glassene kan skiftes ut også. Noen som har noen tips?
 21. Det der må være en feil, ja. Jeg har en Petzl Myo XP og jeg har brukt den på skiturer under -10 uten problemer. Batteriene varer i evigheter.
 22. Husk at man kan bestille varer til et svensk postkontor også. Greit hvis man har muligheter til å hente det.
 23. Jeg tror OBS Sport har hatt de beste tilbudene. Snakket med en på XXL som sa at de måtte senke prisen fordi OBS var så billige.
 24. Forresten så er pundet så lavt nå at der kan man gjøre noen kupp: http://www.amazon.co.uk/Hilleberg-Nallo-2-Tent/dp/B001E2Q9RQ/ref=pd_rhf_p_t_1 Nallo 2 til 3300 spenn. Ikke ille.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy