Jump to content

RobertK

Aktiv medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RobertK

 1. Det synes jeg er kjempebra. Flott turområde og Stordalsgrotta er en opplevelse.
 2. Staika er i 'Black label'-serien og er svært robust. Allak er lettere og mindre robust, men fortsatt et helårstelt og robust nok til alt av vanlig bruk. Du vil fort merke at det er for liten plass til dere i et tomannstelt. Med to LW-underlag fyller du hele teltet og det er ingen plass igjen når ungen skal ligge på eget underlag. Jeg regner med du har en lofoten 3 pro camp, så du har et kjemegodt telt til ditt behov. Hva er det du ikke liker ved det bortsett fra fargen? Nallo 3 gt er stort sett helt likt.
 3. Hvilke telt har du fra før?
 4. Du vurderer 2-mannstelt selv om dere er 3? Jeg ville sett på Allak 3 og kaitum 3, men de er ikke inne på Fjellsport.
 5. Her er det mye å velge i men ett som i alle fall fungerer er Hilleberg Nammatj 2. Sjekk også ut Allak 2 og Kaitum 2 fra samme produsent.
 6. Jeg prøvde med xtherm Max i en easy chair. Det ble litt pølseskinn, men går fint å ligge på og fikk blåst til full tykkelse. Bredden blir litt mindre. Som stol ble det veldig tykt og liten sitteflate.
 7. Hvilken pris ser du for deg? Hilleberg Kaitum 4 er et veldig fint telt som du kan bruke året rundt. Rette endevegger i innerteltet gjør at du får veldig god plass i teltet og ytterduken vil ikke komme ned på innerteltet ved vind og regn. Med inngang i begge ender kan du ha hunden i fotenden til ungene og ta ut hunden uten å gå over alle underlagene.
 8. Har ikke brukt rago extreme, men ville kjøpt den hvis jeg skulle hatt ny vinterpose. Har både sommer og vintertelt fra Helsport og kvaliteten er bra. Jeg ville prøvd passformen på posen før du kjøper. Mange lette poser er ganske trange. Tilbud på Fjellsport på annen pose som kan være aktuell [Hidden Content]
 9. Nei, jeg skrev feil. Extremeversjon skulle det være. Takk.
 10. Jo lettere jo dyrere. Når det kryper under null på høsten er det godt med vinterpose hvis du er frossen. Helsport Rago Extreme har comf på -21.
 11. Svalbard 3 og 6 i pro-versjon er med.
 12. Det kan være begrensning i produksjonskapasitet. Blir spennende å se katalogen for 2022. Jeg synes teltene i Extremeserien er tilstrekkkelig. Savner Spitsbergen 4 camp pro og Svalbard 6 pro som helårstelt for familier.
 13. Jeg tror ikke det var der i går, men nå står det 'Stenger: DAC Featherlite 9mm 3x 350cm'
 14. Enig i at prisen er i samme gate som Fjellreven og Helsport. Teltet er tilnærmet like Fjellreven Keb Endurance 3 og Hilleberg Nammatj 3. Helsport Lofoten pro 3 og 4 Camp har bare 9 mm stenger og er mye lavere i endene. Hilleberg og Fjellreven har ikke en slik form med bare en inngang i 4-mannsversjon, så her er det en del vekt å spare for et vintertelt til 4 hvis Lofoten pro 4 blir for liten innvendig. I den nye katalogen fra Helsport har de ikke med Fjellheimen som er mer lik Trollheimen med. For extreme-teltene til Helsport er det bare Spitsbergen som er i 4-personer. [Hidden Content]
 15. Befriende med bare en modell, så slipper man å velge. Fronten til Helsport Lofoten og bakenden til gamle Fjellheimen? Av de to det ble spurt om her ville jeg valgt Fjellreven sin modell som helårstelt av de grunner du selv nevner. Hvis det er rent vintertelt er det kanskje en annen sak? Stormmatter er litt smak og behag, men Hilleberg argumenterer veldig for at det er unødvendig, så da er det kanskje det. Selv har jeg stormmatter på mitt Keron 3 som jeg legger blokker på om vinteren. Det var det som gjaldt på nittitallet da jeg kjøpte teltet. Jeg fester ikke med plugger langs sidene. Ekstra plugger midt på og snø på sidene gjør nok samme nytten. Det er sikkert noen som kan si noe om bardunfester mellom stengene, men jeg ville ikke lagt vekt på det.
 16. Hvis du liker passformen til Rago, vil du nok like Trollheimen bedre enn Mormot sin. Jeg fant fram en Sea to summit spark SP3 og en grevling som jeg la ut under åpen himmel i natt. La også ut en syntetpose og en annen dunpose. Temperatur falt under 0 og det ble en del rim på posene. Etter en time hengende i temperatur +1 var grevling og dunposen fra Sir Joseph helt tørr. Syntetposen var fortsatt litt fuktig i stoffet. Ytterstoffet på posen har mye å si for hvor fuktig det blir på utsiden og hvor fort det tørker. På spark SP3 kan jeg helle vann på stoffet og det preller av. Fordelen med grevling er at all fuktighet fra lufta legger seg på den og holder det inne tørt og du kan tørke den separat. Bakdelen er at du må bære på en ekstra ting.
 17. Jeg anbefaler Hilleberg Kaitum 3 til deg hvis ikke superlett er eneste kriterium. Det er dyrere, men mye bedre lufting, tåler mer og kan brukes til alt (høyfjell, sterk vind, snø).
 18. Fant denne tråden og sjekket mine telt med stenger fra DAC. Det er helt klart store forskjeller på strikk fra ulike år. Øverste er Helsport fjellheimen SL 4 camp fra 2013. Strikken har tapt seg veldig og er klemt sammen mange steder. Må byttes. Neste er Helsport svalbard 6 fra 2016. Strikken er klemt helt sammen mange steder og er helt ødelagt. Fikk ny av Helsport, vist nederst og blir byttet nå. Hvit med røde striper er Hilleberg Keron 3 fra 1999. Ingen synlige merker, men har strammet inn strikken for noen år siden. Fortsatt elastisk nok, men ikke like bra når det er kaldt. Siste telt er en MSR Hubba Hubba fra ca 2005. Det er det teltet som er brukt mest. Her er strikken like god som da det var nytt.
 19. RobertK

  Kaitum 4GT

  Fikk svar på epost til Hilleberg at Kaitum 4 kommer til sesong 2017. Bruker Fjellheimen 4 superlight til 2 voksne og 2 små barn. Romslig og godt telt i forhold til vekta, men man må være mer forsiktig enn med kraftigere telt.
 20. Hilleberg Keron 3 med stormmatter til vinterbruk MSR Hubba Hubba HP med bunnduk Helsport Fjellheimen superlight 4 Helsport lavvo
 21. Berg Hansen reisebyrå reserverer plass på flyet, men vi har ikke betalt før i mai selv om vi bestiller i januar. De lar oss også betale hver for oss. Veldig fornøyd med dem.
 22. Hei. Jeg har et Hilleberg Keron 3. Jeg fyrer opp primusen (MSR Whisperlight med bensin) nede i kuldegropa i forteltet og har god lufting ut. Som regel lager jeg maten ferdig i ytterteltet før jeg tar inn primusen i innerteltet. Primusen står ofte på i teltet hele kvelden. Bruk en god primusplate. En finerplate på 25x35 cm med feste for primusbena og flaska er supert. Ikke la primusen stå å brenne hvis begge går ut av teltet. Ikke ligg slik at dere kan sovne når primusen står på. Ha ventilasjon. Pass på hunden... Mye å tenke på, men varmt blir det og med en god sovepose og underlag er vintertelting noe av det beste man kan gjøre. Hvis det er veldig kaldt ville jeg lagt et tynt underlag under det oppblåsbare. Lykke til
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy