Gå til innhold
 • Bli medlem

Ramona

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ramona

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Da har jeg vært på hengekøyetur med soveposen. Den fungerte utmerket! Sov i hengekøye ute på en øy på Nordmøre. Ca. 7 grader på natta og oppholdsvær. Jeg frøs litt når jeg la meg oppi (sånn som jeg alltid gjør), hadde ett lag med ull på meg. Hadde også puttet en varmeflaske oppi. Brukte kun et liggeunderlag i skum. Burde kanskje hoppe litt rundt før jeg legger meg for å bli varm. Men sovnet og våkna ikke før morgenen😁 Så alt i alt er jeg veldig fornøyd👏
 2. Bestemte du deg? Jeg bestilte Mammut protect down og Sea to summit Ascent 3 fordi jeg ikke greide å bestemme meg. Mammut sin ble definitivt favoritten. Stoffet virket veldig solid og tykt. Dunen fordelte seg svært godt i posen og den virket veldig varm. Genialt med utgang til hendene! Hetten var også stor og god. Eneste jeg savner er at glidelåsen går helt ned slik at man kan lufte føttene lettere. Men ikke noe problem å stikke de ut av posen sånn som det er nå. Denne posen skal testes i hengekøya i helga👍
 3. Jeg sover som den øverst til høyre. På magen med føtter og bein i alle retninger😂
 4. Posen kjøpte jeg i 2017, marmot womens angel fire. Har snurpet godt igjen, men har kanskje hatt på meg for mye klær. Husker ikke om den var testet etter europeisk standard. Jeg synes det må være isåfall 10 grader for at jeg ikke skal fryse. Sov i den i sommer når det var tropenatt og da frøs jeg ikke, måtte ha opp glidelåsen. Men ned mot 6 grader så må jeg ha varmeflaske. Bruker kun ull, lagvis. Har også duntøfler. Jeg sover som oftest i tentsile, telt som jeg henger opp i trærne eller i hengekøye. Har et godt oppblåst liggeunderlag med dunfyll. Men det er betraktelig kaldere å lig
 5. Tusen takk for tips! Ser på poser med en comfort på isåfall - 10, så håper det holder. Posene blir ofte tyngre til varmere de er. Kunne egentlig tenkt meg en pose som er litt bred, vil ikke ligge som en mumie. Sea to summit posene virker litt breiere i fasongen, men vet ikke helt kvaliteten på de. Ligger ikke å sover på ryggen, må alltid over på siden eller magen. Så blir nok litt romstering.
 6. Ja, det er sant! Mange dyre poser. Hva tenker du er en lett dunsovepose? Ser noen holder seg til rundt 1 kg, mens andre nærmer seg 2 kg.
 7. Takk for tips! Det er mye nytt å sette seg inn i, så fint med litt hjelp på veien. Tenkte at vekt ikke spilte så stor rolle, men ser jo at det er en fordel om posen ikke er for tung på tur. Fint å få mest mulig for pengene👏 Har sett mest på poser som ligger på en comfort på - 10. Men tror nok jeg kanskje har lagt meg med for mange lag med klær.
 8. Var veldig vanskelig å bestemme seg, jo mer man ser og lærer, desto mer usikker ble jeg. Har bestilt meg en Mammut protect down bag -21 som har en comfort på ca -13 og fillpower på 700. Ulempen er at den veier 1,8 kg, men digger at den har åpning til armene. Har i utgangspunktet ikke tenkt å gå lange turer, men er jo mulig det skjer i fremtiden og at det da er en fordel med en lettere sovepose. Har også sett på Western Mountaineering sin Alpinlite og Versalite. Versalite har en fillpower på 850, comfort på -6 og veier kun 905g. Bare lurer på om den blir varm nok? Den soveposen jeg har nå
 9. Ok, det kan stemme ja. Så bare at det stod maks anbefalt høyde 190 cm. Lengde 210 cm. Den jeg har nå er isåfall for lang.
 10. Hadde egentlig landet på at jeg skulle prøve en cumulus pose, men ser de hadde opptil 10 uker ventetid når jeg ønsket en kortere pose. Så da må det nok ligge da jeg ønsker meg en pose nå.
 11. Har sett litt på cumulus alaska 900, virker ikke så verst dunkvaliteten i forhold til posene jeg har sett på til det dobbelte av prisen. Tenker du denne posen er like bra som for eks Helsport Rago down/x-trem eller Mountan Equipment Glacier?
 12. Har sett litt på Rab Andes 800. De virker litt smal, men det er mulig det bare ser sånn ut på bildet. Ser også at det skrives mye bra om Western Mounteering. De er ganske dyre, men er villig til å legge i litt hvis man får en god sovepose som holder i mange mange år. De virker også litt breiere i formen, noe jeg liker.
 13. Skal sjekke ut disse! Kunne dog tenkt meg å bestille fra en norsk nettbutikk i tilfelle det skulle være noe i ettertid. Blir kanskje toll på dette?
 14. Bra det ikke bare er jeg som fryser😂 Vi få følge med på hverandre sine tråder!
 15. Skal se mer på Helsport sine poser og da Rago Xtrem. Tenker det er bedre å kjøpe en skikkelig varm pose, så kan jeg heller kle av meg eller ha den litt åpen hvis det er for varm. Har også sett på Mountain Equipment sin pose glacier: [Hidden Content] Synes det er så mye å velge imellom!🙈
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.